Dolenc™ Objavljeno Marec 15, 2008 Opozori Objavljeno Marec 15, 2008 Dej notri tekočino za hladilnike, ki ima višje vrelišče pa nima več kej uhajat
Motorist76 Objavljeno Marec 15, 2008 Opozori Objavljeno Marec 15, 2008 @ 'DejaVu' če ti je ventile zvilo, jih zagotovo ni zaradi vročine, prej bi reko da je kaka veriga preskočila, tako da je potrebno to menjat. Ampak najprej bi moral videt, kaj in kako da bi vedel naprej povedat kaj in kako. Kar se tiče hladilne tekočine za višja vrelišča... prvo preveri črpalko vode, ali deluje, potem ali je zabasan hladilnik, in pa ali deluje ventilator, vsi senzorji in vsa stikala? V kakšnem stanju so batni obročki, pa še in še je potrebno pogledat... Upam da boš uspel porihtat tako kot potrebno Lep pozdrav D.
Jure Objavljeno Marec 15, 2008 Opozori Objavljeno Marec 15, 2008 Vidim, da so nekateri priporočili mene v pomoč, sem zelo počaščen, ampak se zna zgodit, da tu ne bi mogel pomagat. Če bo treba menjat ventile je potrebno imet orodje, da se jih spreša ven, ki ga pa jaz nimam. Sicer je to univerzalna zadeva, ki jo serviserji imajo, ampak ne poznam nobenega tako dobro, da bi posodil. Plus še nikoli nisem dejansko menjal ventilov, samo cele glave z ventili. Pa nasploh zna bit orodje res problem, za to kar sem jaz šraufal največ, imam (Hyosung in Suzuki), sem tudi sam naredil par stvari, ne vem pa kako je s tem pri Kawasakiju. Drugače pa so cene za taka popravila res kar zasoljene.. To pa zato, ker se nabere kar nekaj ur dela, ker je treba razkopat motor, snet mašino, jo razstavit, popravit in ponovit postopek v obratni smeri. In glede na to, da je cena servisne ure pri uradnih serviserjih 35-40eur, se kar nabere. Še nekaj materiala, pa smo že pri konkretnih zneskih. @Dejavu Drugače pa itak, da sem pripravljen pomagat. Če boš kaj rabil in bo v moji moči (in znanju) me kontaktiraj, št. imaš, kje sem doma tudi veš, tako da ni problema :D
Guest Brumer Objavljeno Marec 15, 2008 Opozori Objavljeno Marec 15, 2008 (popravljeno) Drugač pa je bla prav šibka točka pri teh kawah, da so ''zgubljali'' vodo. Pa s tem ne mislim puščanje cevi. Ima premočan agregat, pa premajhen hladilnik in voda kje uide. Je treba kar skozi dolivat. En znanec je imel povsem isti motor in se mu je čist isto naredlo. Sam on je sam popravil. Zdej pa ne živi več kle pr nas pa se ga full težko dobi, tak da nimaš kej... Popravljeno Marec 15, 2008. Popravil Brumer
Sharky_dc Objavljeno Marec 15, 2008 Opozori Objavljeno Marec 15, 2008 Živjo! Mene pa neki zanima. Mam Suzukija Bandit-a, pa me zanima, tisti ki ga imate, oziroma, tisti ki se kaj spoznate, da mi nekaj povejte... pod tankom za bencin imam tak "lulček", ki piše fuel gor....in piše ON, PRI, in RES.... "ON" je spodaj, "PRI" je na sredini in "ON" je spodaj... "RES" pomoje pomeni rezerva, Zanima pa me kaj pomeni "PRI"...hvala za dogovore.....se vidmo na cesti
Guest Brumer Objavljeno Marec 15, 2008 Opozori Objavljeno Marec 15, 2008 Živjo! Mene pa neki zanima. Mam Suzukija Bandit-a, pa me zanima, tisti ki ga imate, oziroma, tisti ki se kaj spoznate, da mi nekaj povejte... pod tankom za bencin imam tak "lulček", ki piše fuel gor....in piše ON, PRI, in RES.... "ON" je spodaj, "PRI" je na sredini in "ON" je spodaj... "RES" pomoje pomeni rezerva, Zanima pa me kaj pomeni "PRI"...hvala za dogovore.....se vidmo na cesti Ta lulček je pipca za benzin in ON-pomeni odprt benzin(takoj ko v vsisnem kolektorju nastane podtlak vackum odpre preko membrane v pipici benzin) in ko motor vgasneš se benzin takoj zapre. RES-rezerva PRI-na tej poziciji pa gre benzin takoj v fergazerje uporablja se ta položaj samo takrat ko je motor dlje časa stal ali če ti je npr.popolnoma zmanjkalo benzina in so fergazerji suhi in na ON nebi vžgal. Še enkrat nakratko;uporabljaj vedno ON in ko ti zmanjka RES , PRI pa uporabiš SAMO takrat,ko ni v fergazerjih popolnoma nič benzina.
RHonda Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 :devil: Enkrat sem ti že napisal,da nepopravljaj,pa nevem ali nerazumeš al kaj!!!! :headbang: Če si mašino pregrel zdaj pa še,da so ventili poviti išči drugo mašino,sicer pa raje prodajaj ta motor po delih.Če me noboš poslušal se vsaj kdaj pozneje,ko te bodo odrli z motorjem pa bojo še naprej sami problemi,spomni name OK. Raj ga v kanto vržem kot po delih prodam....prodajal sem motor po delih in ne bom ga NIKOLI VEČ, ker ne dobiš zanj nič, pa še deli ti ostanejo doma k nimaš kej z njimi. Že pol leta mam akrapoviča za zx-6r pa mislim da ne bo nikoli videl lastnika :trance_33_sleep: Druge mašine NI in je ne bo, zx-7r mašina ne paše sploh, take kot bi jo rabu se pa 1000% ne dobi. Tako da mi ostane samo nepremičnina ali pa popravilo. Odločil sem se, da bom zrihtal pa magar če pride 2000 eur, kar pa mislim da ne bo. Zakaj pa ti nebi šravfal, če si tako dober mehanik ???
bna Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 tudi jaz nebi popravavljal pregrete mašine .
no_name Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 http://cgi.ebay.de/kawasaki-zxr-motor-j_W0...1QQcmdZViewItem Če je ustrezen....
dore Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 Vidim, da so nekateri priporočili mene v pomoč, sem zelo počaščen, ampak se zna zgodit, da tu ne bi mogel pomagat. Če bo treba menjat ventile je potrebno imet orodje, da se jih spreša ven, ki ga pa jaz nimam. Sicer je to univerzalna zadeva, ki jo serviserji imajo, ampak ne poznam nobenega tako dobro, da bi posodil. Plus še nikoli nisem dejansko menjal ventilov, samo cele glave z ventili. Pa nasploh zna bit orodje res problem, za to kar sem jaz šraufal največ, imam (Hyosung in Suzuki), sem tudi sam naredil par stvari, ne vem pa kako je s tem pri Kawasakiju. Drugače pa so cene za taka popravila res kar zasoljene.. To pa zato, ker se nabere kar nekaj ur dela, ker je treba razkopat motor, snet mašino, jo razstavit, popravit in ponovit postopek v obratni smeri. In glede na to, da je cena servisne ure pri uradnih serviserjih 35-40eur, se kar nabere. Še nekaj materiala, pa smo že pri konkretnih zneskih. @Dejavu Drugače pa itak, da sem pripravljen pomagat. Če boš kaj rabil in bo v moji moči (in znanju) me kontaktiraj, št. imaš, kje sem doma tudi veš, tako da ni problema :D Za ventile menjat ,jih ne rabiš prešat. Mogoče si mislil na vodila ventilov? Za menjavo ventilov rabiš pripravo za stikanje vzmeti ,vendar je možno tudi brez. Lp dare
Jure Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 Sem se nerodno izrazil, v mislih sem imel vodila ventilov, ker nimam tistega za vzmeti stisnit. Brez pa ne vem kako bi, plus tega sploh še nisem delal. LP
RHonda Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 http://cgi.ebay.de/kawasaki-zxr-motor-j_W0...1QQcmdZViewItem Če je ustrezen.... Žal ne. Že uplinjači se vidijo, da so manjši. Sicer pa ti prek ebay nekdo lahko komot pošlje tudi zariban agregat. Tega se glih nebi posluževal. Drugač pa verjamem da se ne splača popravljat, samo to je, kot sem že rekel, trenutno edina rešitev.
Igorr Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 Žal ne. Že uplinjači se vidijo, da so manjši. Sicer pa ti prek ebay nekdo lahko komot pošlje tudi zariban agregat. Tega se glih nebi posluževal. Drugač pa verjamem da se ne splača popravljat, samo to je, kot sem že rekel, trenutno edina rešitev. Mislim, da želijo mehankarji tipa Brumer povedati, da agregat ne bo nikoli več to kar je bil pred pregretjem...
no_name Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 Na sliki ni uplinjačev... Kar pa se natega tiče imajo nekatera orodja, s katerimi se natega obraniš oz. se zavaruješ. Sam sem mimogrede kupil na E-bay.de 1T vedo z mačkom, 1T konzolno dvigalo(roko+vedo) 6m in brusilko za brušenje tračnih žag. Vse brez kakršnegakoli problema...
bna Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 lahko pa greš tudi osebno iskati robo .za celo mašino se izplača zapeljati gor .
RHonda Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 Na sliki ni uplinjačev... So pa sesalna grla...te so manjša kot pri JE modelu, katerega si lastim. Sej ta agregat bi šel gor, sam ima manj konj in pri meni ne pride v poštev. Če bom, bom poskusil z zx-7r mašino, sam rabim še info...
simonsi Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 @DejaVu S kolegom ravno obnavljava agregat od gpz-ja 900. Motor je bil delujoč, a se je odločil za generalno popravilo. Samo material ga je prišel 1600€, pa ni čisto vsega zamenjal. (bati, obročki, ležaji, blazinice, del ventilov, tesnila...) Iz lastnih izkušenj ti svetujem, da dobiš drug agregat, ćimbolj kompleten ali pa da vsaj elektronika paše. Glede nosilcev, če samo spredaj na glavi motorja ne pašejo, je to še najmanjši problem predelat. Treba je ogromno dela in pa če se ne poznaš s kakšnim drejarejem ali mehanikom na ti, nimaš kaj prčkat pod kozolcem.
schmrkl Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 Ko ste že lih pr menjavi agregata, ve kir za kak kawasakijev 500ccm motor (er,en,kle)Š Sej u bistvu bi rabu za zzr 250, sam sn že mal obupu da istega dobu. Tak da bom zaj probu najt kakega 500ccm, ta na zadnih nosilcih "skor" paše, prednjega pa mislim predelat. Če ve kdo za kakšnega?
bna Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 Ko ste že lih pr menjavi agregata, ve kir za kak kawasakijev 500ccm motor (er,en,kle)ŠSej u bistvu bi rabu za zzr 250, sam sn že mal obupu da istega dobu. Tak da bom zaj probu najt kakega 500ccm, ta na zadnih nosilcih "skor" paše, prednjega pa mislim predelat. Če ve kdo za kakšnega? in kako misliš zadevo homologirati in registrirati :?
Guest Brumer Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 So pa sesalna grla...te so manjša kot pri JE modelu, katerega si lastim. Sej ta agregat bi šel gor, sam ima manj konj in pri meni ne pride v poštev. Če bom, bom poskusil z zx-7r mašino, sam rabim še info... Nebom težil samo moje mnenje,raje se odloči za malo švohnejšo mašino kot pa to pregreto popravljat.Kaj ti hočem reči namreč,če se mašina fajn pregreje in se pobrusi glava, zamenjaš vse živo je še vedno kritično koliko je zvilo glavo namreč po parih K kil.če je bila glava fajn zvita se izrabijo ležaji odmične gredi in spet pade pritisk olja in ti motor spet zariba ali postane zelo glasen.Najbolje in najsigurneje,če bi se lotil popravila,da zamenjaš komplet glavo seveda če so cilindri in bati 100% v redu in če se ti izplača.
MarduK Objavljeno Marec 16, 2008 Opozori Objavljeno Marec 16, 2008 So pa sesalna grla...te so manjša kot pri JE modelu, katerega si lastim. Sej ta agregat bi šel gor, sam ima manj konj in pri meni ne pride v poštev. Če bom, bom poskusil z zx-7r mašino, sam rabim še info... Ja pa kaj, tistih 6 konjev gor ali dol, po vsej verjetnosti so ti pri zadnjih vzdihljajih tvojega motorja že tako ali tako pocrkali, tako, da neke blazne razlike ne bo...
RHonda Objavljeno Marec 17, 2008 Opozori Objavljeno Marec 17, 2008 Res je, vlekel je slabo kot kobila...
schmrkl Objavljeno Marec 17, 2008 Opozori Objavljeno Marec 17, 2008 in kako misliš zadevo homologirati in registrirati :? To mi je še najmanjši problem. Mašine se ne vid izpod oklepov, pa tud na oko so si 250 pa 500 ful podobne, tak da sploh ne mislim neki komplicirat! Številke mi najbrž tud ne bojo delale težav :evilgrin:
trojan Objavljeno Marec 17, 2008 Opozori Objavljeno Marec 17, 2008 Številk na mašini navadno sploh ne gledajo-če so pa slabo pretovčene pa če to stric na tehničnem opazi pa pogledajo z ˝rentgenom˝. Drugač se pa po mojem mnenju, če predpostavimo da bi sploh prišel čez tehnični, to ne splača. Če se boš povzročil materialno škodo ti zavarovanje ne bo veljalo, poleg tega so pa okvir, vzmetenje, nihajka ter končno zavore namenjene za veliko manjšo mašino. Če ne drugega se ti bo okvir pomoje kar pošteno zvijal. Tko da se ti po mojem tega ne splača delat, razen če boš imel motor za po vaških cestah, kar pa močno dvomim.
fp4492 Objavljeno Marec 18, 2008 Opozori Objavljeno Marec 18, 2008 (popravljeno) http://cgi.ebay.de/kawasaki-zxr-motor-j_W0...1QQcmdZViewItem Če je ustrezen.... Za tole ceno je mašina samo za kupit. Jaz sem dal štiri leta nazaj za tako mašino 1000 EUR. Seveda pa bi znal biti problem z uplinjači. Ta mašina ima oznako ZX750JE, je za J model ZXR-750. Glede natega je pa po mojih izkušnjah tako, kar Nemec napiše, tako dejansko tudi je. Mogoče ne bi bilo švoh se zapeljat gor in jo še pregledaš vsaj vizualno. Popravljeno Marec 18, 2008. Popravil fp4492
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se