Gallus Objavljeno Junij 11, 2008 Opozori Objavljeno Junij 11, 2008 Razlike jaz ne bom obcutil, obcutil pa jo bo motor :rolleyes: ... vzami si čas in na Motosvetu z uporabo ISKALNIKa poišči teme o oljih, pa ti bo vse jasno, ker je že vse na dolgo in na široko predebatirano ...
Cartman Objavljeno Junij 11, 2008 Opozori Objavljeno Junij 11, 2008 ... vzami si čas in na Motosvetu z uporabo ISKALNIKa poišči teme o oljih, pa ti bo vse jasno, ker je že vse na dolgo in na široko predebatirano ... ja in doživi živčni zlom med branjem 2478289797 usless postov (podobnih temu) @ pavelr: razlika med 15-50 in 10-40 je minimalna. če pije olje, bo 15-50 mal dlje ostalo notri, če boš vozil tudi po zelo hlasdnem vremenu, pa je bolše 10-40. IMHO je razlika bolj psiihološka kot kej drugega...
biker77 Objavljeno Junij 11, 2008 Opozori Objavljeno Junij 11, 2008 ... čisto vseeno pa le ni ... :winkiss: mislim da ni prav nobene razlike.. ja in doživi živčni zlom med branjem 2478289797 usless postov (podobnih temu) @ pavelr: razlika med 15-50 in 10-40 je minimalna. če pije olje, bo 15-50 mal dlje ostalo notri, če boš vozil tudi po zelo hlasdnem vremenu, pa je bolše 10-40. IMHO je razlika bolj psiihološka kot kej drugega... in to je to.. za po cest vozit se??? ne ga srat..
pavelr Objavljeno Junij 11, 2008 Opozori Objavljeno Junij 11, 2008 mislim da ni prav nobene razlike.. in to je to.. za po cest vozit se??? ne ga srat.. Hvala za odgovor. Motor ne pije olja in tudi po mrazu se nimam namena voziti zato bo kar 15-50. LP
Avatar Objavljeno Junij 11, 2008 Opozori Objavljeno Junij 11, 2008 Kaj pol priporocate 10-40 al 15-50 Če se ne misliš voziti pozimi, je vseeno ali daš v moped olje 10W-40 ali 15W-50. Razlika je v debelini oljnega filma, ki se ustvari na steni celindra, pa tudi v temperaturnem razponu optimalne viskoznosti. Skratka, 10W-40 začne dobro mazati pri nekoliko nižji temperaturi (mislim da je 10 stopinj razlike) kot 15W-50. Ampak če se ne nameravaš voziti pri -15 C je popolnoma vseeno.
bna Objavljeno Junij 11, 2008 Opozori Objavljeno Junij 11, 2008 vseeno katerega vzameš..za cestno vožnjo je tut un procycle iz louisa za 17 eur/4 litre čist dobr torej resno kako je z tem oljem ? kakšne slabe ali dobre izkušnje ali ga sploh gdo uporablja ? ker jaz se še odločam ali naj ga kupim ali ne .
Avatar Objavljeno Junij 11, 2008 Opozori Objavljeno Junij 11, 2008 torej resno kako je z tem oljem ? kakšne slabe ali dobre izkušnje ali ga sploh gdo uporablja ?ker jaz se še odločam ali naj ga kupim ali ne . Ice menda uporablja to reč...ali pa od Hein Gerricke, saj je isti šmorn. Kolikor sem slišal folk, baje čisto vredu maže...pri normalni uporabi. Ampak bi vseeno bilo dobro dobiti kakšen kredibilen članek o testiranju motornih olj oz. koga, ki je zelo dolgo vozil moped s takšnimi olji. Ja, cene so res mikavne.
danci1973 Objavljeno Junij 11, 2008 Opozori Objavljeno Junij 11, 2008 torej resno kako je z tem oljem ? kakšne slabe ali dobre izkušnje ali ga sploh gdo uporablja ?ker jaz se še odločam ali naj ga kupim ali ne . Jaz uporabljam ProCycle (polni Fuchs) ali Hein-Gericke (polni Motul) sintetično olje praktično odkar imam SV1000 - to je od 12000km do 75000km. Vmes kar nekaj obiskov dirkališč, nobenih težav s porabo olja, menjalnikom, motorjem, ... D.
Avatar Objavljeno Junij 11, 2008 Opozori Objavljeno Junij 11, 2008 Jaz uporabljam ProCycle (polni Fuchs) ali Hein-Gericke (polni Motul) sintetično olje praktično odkar imam SV1000 - to je od 12000km do 75000km. Vmes kar nekaj obiskov dirkališč, nobenih težav s porabo olja, menjalnikom, motorjem, ... D. Morda veš iz glave ceno za Hein Gericke olje? Saj bi lahko preveril na spletu, ampak se pridno urim v lenobnosti:)
simonsi Objavljeno Junij 11, 2008 Opozori Objavljeno Junij 11, 2008 torej resno kako je z tem oljem ? kakšne slabe ali dobre izkušnje ali ga sploh gdo uporablja ?ker jaz se še odločam ali naj ga kupim ali ne . Jaz uporabljam mineralnega in polsintetičnega. Pač olje kot olje. Meni odgovarja. :)
simonsi Objavljeno Junij 11, 2008 Opozori Objavljeno Junij 11, 2008 Morda veš iz glave ceno za Hein Gericke olje? Saj bi lahko preveril na spletu, ampak se pridno urim v lenobnosti:) za sintetiko 30 gericke oz. 32€ louis 4L.
no_name Objavljeno Junij 12, 2008 Opozori Objavljeno Junij 12, 2008 Jest bom tud začel uporabljat! Zdej mi bo Valvolina zmanjkal (poraba olja), pa bom kupu 2 kanti 4L louisovega 20W-50 mineralca!
bna Objavljeno Junij 12, 2008 Opozori Objavljeno Junij 12, 2008 Jaz uporabljam mineralnega in polsintetičnega. Pač olje kot olje. Meni odgovarja. :) na koliko tisoč kilometrov ga pa menjaš .
Cartman Objavljeno Junij 12, 2008 Opozori Objavljeno Junij 12, 2008 Jaz uporabljam ProCycle (polni Fuchs) ali Hein-Gericke (polni Motul) sintetično olje praktično odkar imam SV1000 - to je od 12000km do 75000km. Vmes kar nekaj obiskov dirkališč, nobenih težav s porabo olja, menjalnikom, motorjem, ... D. :topic: tvoj SV ma 75 000 km :blink: ?! In brez milosti na pisti. Ludo Glede plja in tega pa: jaz mam letos v motorju motul 7100 in imam občutek, da motor teče malenkost lepše, kot s Ipone ful-syn, pa tud žge mi ga manj. ipone je blo treba kr dolivat....tega po 3000km še ni treba.
pavelr Objavljeno Junij 12, 2008 Opozori Objavljeno Junij 12, 2008 Vceraj zamenjal olje vendar tezave z menjalnikom ostajajo!! Ce ima se kdo kak predlog se priporocam.
Osama Objavljeno Junij 12, 2008 Opozori Objavljeno Junij 12, 2008 ja in doživi živčni zlom med branjem 2478289797 usless postov (podobnih temu) @ pavelr: razlika med 15-50 in 10-40 je minimalna. če pije olje, bo 15-50 mal dlje ostalo notri, če boš vozil tudi po zelo hlasdnem vremenu, pa je bolše 10-40. IMHO je razlika bolj psiihološka kot kej drugega... Hu d fak is IMHO!!??
Stric Burek Objavljeno Junij 12, 2008 Opozori Objavljeno Junij 12, 2008 Jest bom tud začel uporabljat! Zdej mi bo Valvolina zmanjkal (poraba olja), pa bom kupu 2 kanti 4L louisovega 20W-50 mineralca! NE kupuj mineralca! To olje ni dosti kvalitetno za nažiganje motorja v obrate. Kupi pol ali ful sintetiko. Mineralno olje je za sprat obloge in na začetku da se kovinski delo lepše utečejo, nima pa takoh mazalnih sposobnosti
Cartman Objavljeno Junij 12, 2008 Opozori Objavljeno Junij 12, 2008 in my honest opinion v mojem primeru H stands for Humble. :D hvala vseeno.
simonsi Objavljeno Junij 12, 2008 Opozori Objavljeno Junij 12, 2008 Jest bom tud začel uporabljat! Zdej mi bo Valvolina zmanjkal (poraba olja), pa bom kupu 2 kanti 4L louisovega 20W-50 mineralca! Ta le tvoja yamha je pa hukš kot vsak prontast kronik. :whistle: na koliko tisoč kilometrov ga pa menjaš . Na ene 8kkm. Bolj po občutku pa če imam kakšen evro preveč. NE kupuj mineralca! To olje ni dosti kvalitetno za nažiganje motorja v obrate.Kupi pol ali ful sintetiko. Mineralno olje je za sprat obloge in na začetku da se kovinski delo lepše utečejo, nima pa takoh mazalnih sposobnosti Mineralno je v redu, ampak moraš pa skrajšat servisne intervale. 6-8kkm, odvisno od stila vožnje. Pa do 10k rpm motorji in cesto. Seveda ni za dirkače ali visoko navite moderne motorje, bolj za nežno roko.
no_name Objavljeno Junij 12, 2008 Opozori Objavljeno Junij 12, 2008 To je menjava olja+filtra + 4,5L kar more za letos pogverat!
Ice Objavljeno Junij 12, 2008 Opozori Objavljeno Junij 12, 2008 Morda veš iz glave ceno za Hein Gericke olje? Saj bi lahko preveril na spletu, ampak se pridno urim v lenobnosti:) mineralno 10W-40 4 litre ca. € 19.-. sintetika 10W-50 ca. 4 litre ca. 30.-. motul olja so drazja. vec: http://www.hein-gericke-store.com/wShop/in...vanchor=2310111 Mineralno je v redu, ampak moraš pa skrajšat servisne intervale. 6-8kkm, odvisno od stila vožnje. Pa do 10k rpm motorji in cesto. Seveda ni za dirkače ali visoko navite moderne motorje, bolj za nežno roko. na banditu menjam olje in filter (vedno oba naenkrat) na ca. 10k km. uporabljam gericke mineralno 10w-40 olje. dirkam ne, vcasih se masina zvrti do 6,5-7k rpm; vec ni potrebno. motor ima malenkost pod 80k km, kupil sem novega, vpeljeval sem ga do ca. 500 km easy, menjava olja + filtra potem gas. pri 1500 km spet menjava olja in filtra. vse dela ok. za na pisto bi uporabljal namenska olja (pol- ali sintetiko), ergo olja z visoko vizkoznostjo in zelo dobrimi termicnimi in mehanskimi lastnosti.
Cartman Objavljeno Junij 13, 2008 Opozori Objavljeno Junij 13, 2008 Kdo ve. kje se da naročit zajle in bovdne po naročilu? crknila mi je zajla za gas, in pri louisu je nimajo. Please Help.
danci1973 Objavljeno Junij 13, 2008 Opozori Objavljeno Junij 13, 2008 Kdo ve. kje se da naročit zajle in bovdne po naročilu? crknila mi je zajla za gas, in pri louisu je nimajo. Please Help. Baje se to da v Tovarni bovdenov in plastike v Lenartu. D.
Cartman Objavljeno Junij 13, 2008 Opozori Objavljeno Junij 13, 2008 Baje se to da v Tovarni bovdenov in plastike v Lenartu. D. HVAAALAAA! za take zadeve je ful uporaben tud forum starodobnikov, kjer sm dobil tale naslov. je bližje :D upam de jutri delajo...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se