Popularna objava MiNa Objavljeno Marec 1, 2022 Popularna objava Deli Objavljeno Marec 1, 2022 Ko sem zadnjič pisal o vozakanju po otoku, sem zapise dal v vtisi iz dnevni voženj. Otok kot tak res ni ravno velik, ima pa kar nekaj cest, ki so zelo primerne za "brušenje kolen". No, miva sva bolj umirjena in tudi najin izbor motorjev ni glih za take podvige. Letos sva za tri dni najela 310 ccm motorčka znamke Zontes. Prikupna in zelo moderna zadevica s kopico elektronskih dodatkov, vključno z barvnim zaslončkom namesto števca in brez ključa, kot khmm veliki belomodri. Evo še nekaj slik za boljšo predstavo. Vesela kot radio , končno ne bo več sopotnica na sovoznikovem sedežu avta. Tole je pa "moj" malo ofucan naked. Aha "Mica" že kaže kam. Nč, pol pa pejmo.... Po prvih kilometrih, nasmeh in palec povesta vse... Takole v klanec, pod goro Teide, na 2400 sva jih pognala, da vidiva, če cca 35 iskrih konjičev to sploh zmore???? Zmore, zmore, Guma pa lima, čeprav ni Mitas 😝... Po nekaj več kilometrih in kar lepi višini, cca 2400mnm, še vedno nasmeh in palec v + Ceste pa, kaj čem pisat, slike povedo vse... Tole je na cca 1500m, dvokoles pa kar precej. Skoraj "dvojčka" Nekam znano je tole ?? Pod nadstreškom, čakata na jutri, midva pa tudi... Težko Sled, ki jo je zabeležila sopotnica "Mica". raza, izibajker, Kawasaki_rider in 19 others 18 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno Marec 1, 2022 Deli Objavljeno Marec 1, 2022 23 minutes ago, MiNa said: Pod nadstreškom, čakata na jutri, midva pa tudi... Težko Zdržta! Držimo z vami! SuNa in MiNa 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mavti Objavljeno Marec 1, 2022 Deli Objavljeno Marec 1, 2022 Super , ej samo registrsko tablico pa s prostim očesom vidiš iz vesolja, a so res tako velike ali je optička varka Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Marec 1, 2022 Avtor Deli Objavljeno Marec 1, 2022 pred 30 minutami, Mavti pravi: a so res tako velike ali je optička varka Klasična španska mototablica. Mavti 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno Marec 2, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Marec 2, 2022 Nov dan, novim kilometrom naproti... Pozor, pripravljeni, start... Cesta TF-28, kilometi ovinkov... Nekje vmes. eden na levo, drugi na desno Veternice. Dokler bo veter, bo tudi elektrika. Kleti, vklesane v vulkansko skalo Prvošmo si jeno kafe. Zelo znana plaža, ampak nama so ceste bolj všeč... Zanimivo naselje... in še lepše ceste. TF-12 Roques de Anaga. Na to stran otoka pelje slikovita TF-134 Jebemtiš sem počasen Le kam to pelje? Mirador De Jardina Od tu se vidi letališče s tragično zgodovino... Po nacionalnem parku z zanimivim imenom... Evo ga. Bi verjeli? Z motorjem nad oblaki... Le vrhovi nad 2000m gledajo iz oblakov. Hello, ste me slikal? Tunel skozi okamenel tok lave. Doma pa osvežitev in planiranje za jutri... Zabeležena pot današnjega dne. Sledi ostrega asfalta na gumah. Pa še to, vse bolj sta nama všeč tale dva motorinčka... Tole imajo menda samo veliki , pa keyless... Te kar malo razvadi. Kawasaki_rider, pik1, SAR-Solo Adventure rider in 18 others 16 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno Marec 3, 2022 Deli Objavljeno Marec 3, 2022 Super izlet. S kje sta letela? pr nas pa takole MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Marec 3, 2022 Avtor Deli Objavljeno Marec 3, 2022 Treviso, peljal je pa Rajko Kugelschreiber 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 3, 2022 Deli Objavljeno Marec 3, 2022 jebačko izgledajo mopedi, vi2 sam uživajta, privoščim SuNa in MiNa 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno Marec 3, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Marec 3, 2022 Evo še en dan na dveh kolesih.... Nekaj cest sva ponovila, tudi v obratni smeri, ker je tistih "tapravih" motorističnih že zmanjkalo Jutranji start. En del sva jo "odkurila" kar po AC, da sva prišla čim hitreje v planinski raj... Ker je še zgodaj, sva praktično sama... 34 iskrih konjičev pod zadnjico, radi se odzovejo na zasuk desne roke. Ponovno proti 2000m nad morjem... Sva že tu, včeraj nad oblaki, danes pa kristalno do oceana. Veeeehaaaa... Oblaki so se začeli počasi formirat... Palec gor. Na SZ otoka se je zares začelo oblačiti. Piha, valovi in nič kaj toplo... Proti vasici Masca po TF-436 Zelen otok, tu je kar nekaj turistov. Avtobusi, terenci, osebni avti, štirikolesniki, od motorjev pa le midva. V previsne stene vsekana cesta. Še pogled iz zgornje strani... Kam? še enkrat nazaj na 2400mnm... Potem pa nazaj na 10mnm Mimo rastlinjakov banan nazaj "domol". Na števcu je zabeležilo 285km. In za konec prijetne vožnje, še osvežitev. Takole pa zgleda današna vožnja na karti. Žal jutri vrneva najine konjičke... tourer, Kugelschreiber, RobiRoberto in 18 others 20 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Darko3g Objavljeno Marec 4, 2022 Deli Objavljeno Marec 4, 2022 Tam pri ovci (prva slika) je restavracija El Cordero (ovca) z odličnimi kosi mrtvih živali na odprtem ognju. Bivša plantaža banan s skoraj gasilskimi mizami. Čisto na severu na TF134 zraven Roque de las Bodegas pa je Casa Africa, tudi kmečko opremljena gostilna s prti, ki jih še Dinko ne bi hotel, pa z odlično hrano. Všeč so mi bili njihovi krompirčki s celo kožo, pa hobotnica s pečeno papriko in riba. Kawasaki_rider in Kugelschreiber 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno Marec 4, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Marec 4, 2022 (popravljeno) Zadnji dan najinega druženja z dvokolesnikoma... Še preden je sonce popolnoma odkrilo svoj obraz, sva jo mahnila proti Mas Que Moto rent... Obsijali so naju prvi sončni žarki... Nekaj časa sva se vozila po jutranji senci... mmmmm, prave krivine za uživanje... ups, a vidim pikice na vizirju???? jp, ne samo pikice. Kar grdo dežuje. Jada, jada, jada, pa najlepše ovinke nama je zje..al tale dež 35 kilometrov, nama je godel dež. Takole, maske (Mas Que) so potrebne v zaprtih prostorih. Tale oranžek desno je zanimiv... Evo, mopka oddana, midva pa spet na 4 kolesih. Fičo nad oblaki, ja tistimi, ki so nama priskrbeli dež na poti... Na 2400 metrih. Sonceeee in 7 stopinj. Hohoho osvojil eno višinsko Izbruh??? Delo narave. Prazen tunel nekdaj tekoče lave... Takšnih tunelov je tukaj kar nekaj, tale niti ni oglaševan, je pa ob cesti TF-38 Fičo sredi meglenega gozda. Tule sva pa malo "zašla" iz klasičnih turističnih poti. Potem pa še malo v turistično gužvo... Na koncu pa domov na osvežitev. Današnja pot z motorjem in nazaj z avtom. Tako, to bi bilo to. Mogoče zapišem še kakšno besedo o motorjih, ki sva jih vozila. Sicer pa o znamki ZONTES najdete veliko na netu. @SuNa je vozila X310, jaz pa R310. Popravljeno Marec 4, 2022. Popravil MiNa IF7, izibajker, Quest in 11 others 12 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Marec 4, 2022 Avtor Deli Objavljeno Marec 4, 2022 (popravljeno) .. Popravljeno Marec 4, 2022. Popravil MiNa Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SuNa Objavljeno Marec 4, 2022 Deli Objavljeno Marec 4, 2022 pred 58 minutami, Darko3g pravi: Tam pri ovci (prva slika) je restavracija El Cordero (ovca) z odličnimi kosi mrtvih živali na odprtem ognju. Bivša plantaža banan s skoraj gasilskimi mizami. Čisto na severu na TF134 zraven Roque de las Bodegas pa je Casa Africa, tudi kmečko opremljena gostilna s prti, ki jih še Dinko ne bi hotel, pa z odlično hrano. Všeč so mi bili njihovi krompirčki s celo kožo, pa hobotnica s pečeno papriko in riba. Nisem hotela delati "anti reklame" za to restavracijo, pa si me izzval. Sva bila tudi midva tu na večerji, a žal odšla zelo razočarana. Ambient si zasluži visoko oceno, kar žal za hrano ne morem trditi. Meso je bilo premalo pečeno, postreženo na hladnih krožnikih, tako da imaš proti koncu obroka občutek, da se trudiš prežvečiti skoraj surovo meso (s tem, da imam še vse svoje zobe 🤣). Čeprav tudi trgiovinskih čevapov pri Dinkotu ne morem preveč pohvaliti, so vseeno čista destetka proti tej večerji, ki sva je bila deležna v tej restavraciji. MiNa, DAMI34, skalar36 in 2 others 4 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Darko3g Objavljeno Marec 4, 2022 Deli Objavljeno Marec 4, 2022 Jaz sem bil pred šestimi leti, bilo je potrebno čakati v vrsti in je bila hrana odlična. Morda so se pokvarili. Takrat sem bil z avtom, najel na letališču, za ves teden je zneslo 110 €, Citroen C3, gorivo pa okrog 20 €. Le vreme je bilo za njih dokaj hladno, okrog 20, na gori pa okrog 2 stopinji in sneg, da nismo mogli na vrh. Restavracije pa nam je priporočil slovenski zastopnik agencije, ki je ponujala Time sharing počitnice. Moram iti še enkrat pa najeti motor. Ceste so res odlične. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Marec 10, 2022 Avtor Deli Objavljeno Marec 10, 2022 Še ena na temo prehrane... Tudi od tu sva odšla lačna. No tle pa zaradi zaprtega lokala. DAMI34 in kaizer 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava MiNa Objavljeno Marec 10, 2022 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Marec 10, 2022 Ob 4. 3. 2022 ob 21:51, MiNa pravi: Mogoče zapišem še kakšno besedo o motorjih, ki sva jih vozila. Tako, sva doma in še vedno polna vtisov iz otoka "večne pomladi". Rajko naju je z zamudo pripeljal na Treviso in sva za las ujela najin prevoz "Go..." proti domu. Sem malo razmišljal o tem, kaj napisat o najinih žrebičkih, ki sva jih najela bolj silom prilike, kot pa namenoma. Predhodno nisva rezervirala nič, ker je kazalao, da z najemom ne bo problemov. Namen sva imela rentat CB500X 2x. Ho, napaka v korakih. Na celem otoku v najinem terminu nič. Po obisku vseh blžnjih poslovalnic, sva odbrzela še v 80km oddaljen Porto De La Cruz do Mas Que Motos, kjer so iz garaže potegnili ta dva žrebiča. Vzemi ali pusti, nič pa dajva... Po kratkem pogovoru z komunikativnim predstavnikom Mas Que, se takoj zmenimo za 3dnevni najem za ceno 175€ na motor brez omejitve kilometrov. Možakar je zadevico hvalil, kot da prodaja vroče žemljice. Že med tem, ko nama je pokazal, kaj vse "brenčalo" zmore in koliko opreme ima ter da 35 konjev bo pa dovolj za vse klance, sva pomirjeno ugotovila, da le ne bova popolnoma . Priznam, sem bil malo skeptičen "rižotar je rižotar" še posebej, ker sva malo nazaj z veseljem čakala nadomestno G310GS pa imela na koncu malo dolge nosove... Na koncu se moram popolnoma strinjat z Bill-om iz The Bike Show o tem kar je predstavil in povedal tukaj... o tem motociklu. Sem prepričan, če bi požrli ponos in priznali, znajo tudi rižotarji brez "pomoči" imenitne znamke sestaviti odličen, predvsem pa ugoden izdelek. Seveda je Bill omenil, da je precej stvari na motorju videt, kot na precej bolj zvenečih znamkah. Omenjeni G310GS je pri nas 6350€ropskih. Z310X pa na otoku le 4500€. Si naši severni sosedje kar lep kos vzamejo zase. SAR-Solo Adventure rider, amateur, SuNa in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno Marec 31, 2022 Deli Objavljeno Marec 31, 2022 Ob 10. 3. 2022 ob 18:21, MiNa pravi: Tako, sva doma in še vedno polna vtisov iz otoka "večne pomladi". Rajko naju je z zamudo pripeljal na Treviso in sva za las ujela najin prevoz "Go..." proti domu. Sem malo razmišljal o tem, kaj napisat o najinih žrebičkih, ki sva jih najela bolj silom prilike, kot pa namenoma. Predhodno nisva rezervirala nič, ker je kazalao, da z najemom ne bo problemov. Namen sva imela rentat CB500X 2x. Ho, napaka v korakih. Na celem otoku v najinem terminu nič. Po obisku vseh blžnjih poslovalnic, sva odbrzela še v 80km oddaljen Porto De La Cruz do Mas Que Motos, kjer so iz garaže potegnili ta dva žrebiča. Vzemi ali pusti, nič pa dajva... Po kratkem pogovoru z komunikativnim predstavnikom Mas Que, se takoj zmenimo za 3dnevni najem za ceno 175€ na motor brez omejitve kilometrov. Možakar je zadevico hvalil, kot da prodaja vroče žemljice. Že med tem, ko nama je pokazal, kaj vse "brenčalo" zmore in koliko opreme ima ter da 35 konjev bo pa dovolj za vse klance, sva pomirjeno ugotovila, da le ne bova popolnoma . Priznam, sem bil malo skeptičen "rižotar je rižotar" še posebej, ker sva malo nazaj z veseljem čakala nadomestno G310GS pa imela na koncu malo dolge nosove... Na koncu se moram popolnoma strinjat z Bill-om iz The Bike Show o tem kar je predstavil in povedal tukaj... o tem motociklu. Sem prepričan, če bi požrli ponos in priznali, znajo tudi rižotarji brez "pomoči" imenitne znamke sestaviti odličen, predvsem pa ugoden izdelek. Seveda je Bill omenil, da je precej stvari na motorju videt, kot na precej bolj zvenečih znamkah. Omenjeni G310GS je pri nas 6350€ropskih. Z310X pa na otoku le 4500€. Si naši severni sosedje kar lep kos vzamejo zase. Bil na Tenerifih leto pred izbruhom Covida. Bili smo štirje, najeli so Citroena po moje C3 Picasso, ki je imel 80 bencinskih konjev. V hude klance se je to malce poznalo, pa po ridi, sicer pa za ležerno počitniško vandranje po otoku je bilo moči zadosti. Ko sem opazoval druge rentane znamke vozil, sem ugotovil, da imajo vsi po vrsti švoh motorje, pa sem sklepal da je vzrok v tem, da nevešči vozniki ne bi noreli po otoku in spravljali sebe in druge v nevarnost. Verjetno je pri motorju nekaj podobnega. 35 konjev ni veliko, vendar če ni namen vožnje dirkanje, čisto dovolj. Je pa znanec novembra tam najel ta pravo tanovo Afrikoi (rezerviral v naprej, vozila sta se skupaj z ženo), pa ni nič komentiral same vožnje. Če imaš foto žilico, se itak kar naprej ustavljaš in slikaš. Hvala za slike, so me spomnile na čudovit teden na otoku. RobiRoberto 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Marec 31, 2022 Avtor Deli Objavljeno Marec 31, 2022 (popravljeno) pred 4 urami, amateur pravi: sem ugotovil Mi2 sva pa ugotovila, da si tam najamejo prevelike "gajbe" in so potem premične ovire na cestah. Še posebej na ozkih zavitih cesticah, ki jih je kar precej. Kar se pa motorjev tiče, gume sva radirala do roba. Nekatere ceste pa prevozila tudi po večkrat . Seveda je zaustavljanja precej prav zaradi slik, tako da potrebe po nekih pershingih nisva imela . Popravljeno Marec 31, 2022. Popravil MiNa amateur in Kugelschreiber 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava pik1 Objavljeno April 1, 2022 Popularna objava Deli Objavljeno April 1, 2022 . .... ja kar se mojih izkušenj tiče iz lanskega leta junija, Afrika twin ni bila niti za "milimeter" prevelika, še manj premalo okretna ... pa tudi moči je bilo glih prov 😁 ... tako za lepo vožnjo po otoku, kakor tudi tišanja po noro dobrih odsekih cest 👍, ki jih je bilo tam kar nekaj 💪 ... sicer sva šla pa z mojo tudi na najsevernejšo točko na otoku ... kjer je bilo pa res vse bolj na "off road" 😯 ... pa še tam nisva imela nekih večjih težav ... mogoče je bilo še največ težav z zelo močnim vetrom na najbolj odročni točki, ki sva jo dosegla ... Tim Š., Frenk 67, Kawasaki_rider in 10 others 12 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se