PSI_Hunter Objavljeno Marec 2, 2004 Deli Objavljeno Marec 2, 2004 V članku sem tud narisal eno skico, kako se dol prešajo zobniki če sam delaš. Če prešaš dol onega malega še gre nekak, ampak problem je bolj pri sek. ko moraš onega velikega dol spravit. Enkrat smo enemu kolegu to delali in polomli en gromozanski primež :xx: za to je potrebna hidravljična preša ki je sposobna ustvarit silo cca 5-7 t kar pomeni da tle vecina primežev odpade, pa tud delat kaj takega v primežu je netočno in nevarno............ za prešanje ni problema, ker vsaj pri poliniju, dobiš zravn še šablone, ki so točne, sam naprešaš in to je to, se vstavi tm k more stvar bit...... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
_OKI_ Objavljeno Marec 3, 2004 Deli Objavljeno Marec 3, 2004 Ja vem da obstaja tud posebna preša za to, samo je nobedn nima. Mogoče če bi mel koga v kakšni avtomobilski delavnci Samo to kaj smo mi prešali je bil velik šraufštok. Primež se je raztegnil na skoraj na pol metra pa zelo masiven. Pa malo smo zvod podaljšali pa je šlo. Pa tud ravno je blo vse, ker smo pazli. To smo pač meli pri roki. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
erzo Objavljeno Marec 3, 2004 Deli Objavljeno Marec 3, 2004 valda nebi bi jaz, ce si nebi sekundarnih kupo :) primarnih pa sploh niam :( budalo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PRJATU Objavljeno Marec 3, 2004 Deli Objavljeno Marec 3, 2004 a to je dost narobe oz. se ti po tolk pa tolk km vse razleti če menjas samo primarne?? a je kdo to na servisu menov pa kolk prblizn so mu zaračunal?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
roost Objavljeno Marec 4, 2004 Deli Objavljeno Marec 4, 2004 Primež je ok. Samo najprej je potrebno zobnik segret v olju na prbl. 150°C, tako da gre vsaj prvih nekaj mm naseda točno. Trik pri primežu je ta, da ko ga zategnemo in z roko ne gre več, vžgemo po njemu z večjim kladivom v smeri prešanja. Tako bre bp, sam ravno je potrebno nastavit ter podložit z aluminijem da ne uničimo kaj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
_OKI_ Objavljeno Marec 5, 2004 Deli Objavljeno Marec 5, 2004 Primež je ok. Samo najprej je potrebno zobnik segret v olju na prbl. 150°C, tako da gre vsaj prvih nekaj mm naseda točno. Trik pri primežu je ta, da ko ga zategnemo in z roko ne gre več, vžgemo po njemu z večjim kladivom v smeri prešanja. Tako bre bp, sam ravno je potrebno nastavit ter podložit z aluminijem da ne uničimo kaj. To s segravanjem je fajn ja. Da se kovina malo razširi in gre lažje. Ampak mi abuhi smo na suho :wacko: Samo pazli pa smo da je šlo vse ravno in lepo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
djeZo Objavljeno Oktober 10, 2004 Deli Objavljeno Oktober 10, 2004 V članku sem tud narisal eno skico, kako se dol prešajo zobniki če sam delaš. Če prešaš dol onega malega še gre nekak, ampak problem je bolj pri sek. ko moraš onega velikega dol spravit. Enkrat smo enemu kolegu to delali in polomli en gromozanski primež :xx: ← kaksna sila je potrebna zato, ker bom kmalu nabavil sekundarne prenose in bom tisti srednji zobcenik (ki je sestavljen iz primarnega in sekundarnega dela) moral narazn vzet. sem ze probaval z roko, vendar brez uspeha. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
_Roba_ Objavljeno Oktober 10, 2004 Deli Objavljeno Oktober 10, 2004 Roko? :blink: Sraufstok pa gremo :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roulette_boy Objavljeno Julij 4, 2005 Deli Objavljeno Julij 4, 2005 skratka...imel bi eno vprašanje. kupil sem si primarne in sekundarne zobnike. primarni so od stage6(15/33), sekundarni pa do polinija(16/44). v kratkem bom dal v skutera polini kit 70(navadnega gusa) in 19-ko fergazer. zanima me kako je sedaj to z močjo. ali bo mela mašina dovolj moči za te prenose ali naj menjam samo ene?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roulette_boy Objavljeno Julij 5, 2005 Deli Objavljeno Julij 5, 2005 kaj bi mi lahko kdo pomagal in odgovoril na prejšnjo vprašanje :( res, ker bi mogo to do četrtka vedet. bo imela mašina dovolj moči, ker nebi rad 2x razdiral vsega!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SpeedFox Objavljeno Julij 5, 2005 Deli Objavljeno Julij 5, 2005 kaj bi mi lahko kdo pomagal in odgovoril na prejšnjo vprašanje :( res, ker bi mogo to do četrtka vedet. bo imela mašina dovolj moči, ker nebi rad 2x razdiral vsega!! ← Pa kaj te pišeš ti ? :slap: ce bi si malo prebral temo kjer vse pise kako in kaj bi vedel :kva2: Kaka moč,kaj... :hmm: daj noter pa bo letelo... :eek: :eek: :eek: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Amater Objavljeno September 26, 2005 Deli Objavljeno September 26, 2005 Rabim mal pomoči. Nimam glih velik pojma od skuterjev sam me zanima ce bi zamenjav sam ene prenose kere se mi bolj splača pr. al sek. Ker kokr sm jest po forumu pregledav in ce prav stekam je tko da ce menjas sam primarne se hitrej pokwar vse skupi. Nimam keša za oboje in ga tud nemislim dat za oboje zato me zanima kere naj vzamem da bi bla obraba cim manjsa? Podatki o motorju: - Benelli 491 racing - Polini gus 70 - dell`orto 17,5 - polini sklopka - valjčki 5,8g Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
speed_fighter Objavljeno Oktober 7, 2005 Deli Objavljeno Oktober 7, 2005 oprostite :oops: sam kaj je dell'orto pa kolk so stane in kje se to dobi.... pa za kaj to pomaga?!?! :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiMoN` Objavljeno Oktober 7, 2005 Deli Objavljeno Oktober 7, 2005 oprostite :oops: sam kaj je dell'orto pa kolk so stane in kje se to dobi.... pa za kaj to pomaga?!?! :worship: ← Dell'orto pa prenosi? :D Malo si zamešal. Dell'orto je znamka ki izdeluje uplinjače - fergazere po domače :D Cene so različne odvisno kaj hočeš, vprašaj v temi o fergazerih... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se