Skoči na vsebino

Carpe Iter vs. Replica vs. Garmin


Samuell

Priporočene objave

Lepo da si predstavil alternative. Še največji problem pri teh zadevah je, ko so direktno na soncu ... (+pregrevanje).

 

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

testirali v oblačnem vremenu :) 

image.png.fb13d69adabb0f4f3e86bfec279876c8.png

v glavnem na to je potrebno pazit ... sploh če še kakšen polariziran vizir na čeladi

ga ni optika ...

image.png.901bac5ab09ba67bf416f91b9b0ea038.png

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)

Vedno se najde par posameznikov, katere motijo malenkosti. Če bi v življenju gledal samo YouTube se verjetno nebi premaknil iz domače dnevne sobe. Glede na to da je CarpeIter in podobne tablice precej zanesljiva zadeva (žal tisto kar moti večino od nas so razne naročnine za aplikacije) se zadeve dobro obnesejo, tudi Garmin Montana mi je utihnila v Maroku na 47 stopinjah in to pač sprejmeš. V resnih offroadih in potovanjih je zame še vedno 1st layer fizičen zemljevid. CarpeIter in podobne zadeve se pojavljajo na vedno več RallyRaidih kar pomeni da tehnologija gre v to smer,je res da je neprimerljiva z digi mastermeter napravami, vendar tam gre za precej drugačno funcijo in sicer digitalen kompas in telemetrija potovanja ter road book, ki se v večini pojavlja že v digitalni obliki tako, da hočeš ali nočeš tablice so prihodnost. 

Če nekdo razmišlja v tej smeri in si želi narediti svoj navigator ali navigacijo pa sledite spodnjiim linkom.

Gre za DIY kontrolne gumbe za upravljanje oziroma kontrolo navigatorjev oz navigacij.

https://jaxeadv.com/barbuttons/ 

https://jaxeadv.com/barbuttons/build/

Pa uživajte pri ustvarjanju ! 

Popravljeno . Popravil Samuell
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moti nas (staro gardo), ki smo sposobni voziti po zemljevidu na papirju ali celo po orientaciji "kje je vzhod", cene teh izdelkov. Pa s tem nočem povedati, da je to korak nazaj, nasprotno je naprej...pa vendar nas radi lupijo. Skoraj vsaka "armaturka" je že sposobna preslikave gugl mapsov, ali česarkoli drugega v povezavi z androidom. In to je prednost (komi unificirano poenostavljeno) in slabost (baje nas majo globoko pod kontrolo 😛 ) 

ps. med nama...tak poenostavljeno...čist nič ne rabim, da grem vn iz dnevne. Je pa vsakršna elektronska navlaka čisto dobrodošla pri organizaciji in planiranju poti. Nadalje še več....internet in vse kar na njemu izvem je "glory hole" kar se tiče kaj, kako in kam in kaj za videti :D

Kako bom to dosegel, je pač stvar posameznika. S čip founom ali najdražjo tablico na armaturki.

Ampak, to ni bistvo mojega odgovora, bistvo je:

vsak, ki se potrudi, da poda čimveč koristnih informacij na MS si zasluži zahvalo. Mogoče niso koristne meni, so pa komu drugemu.

Pa vendar, dobrodošli so tudi pomisleki, tehtna in strokovna vprašanja tudi proti ...namreč to lahko pomaga bodočemu lastniku pri tehtanju ZA ali PROTI

 

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vidnost ekrana je skoraj bistvo naprave...

Youtube, MS, google... danes se tako preverja pred nakupom, ki je ponavadi spleten. Ne greš več v stacuno utrujat študentu.

Več informacij ne škodi, tudi od skeptikov ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Snečer ti se voziš po cesti, ni mi jasno o kakem vizirju govoriš, če imaš malo pojma o resni Enduro Vožnji pol v offroadu ni vizirja. Moje Okley očala so polarizirana z prizma filtrom, ni je naprave da bi z njimi imel težavo, zato ne posploševat z izrezki iz enega posameznika. Vse od teh naprav imajo boljšo vidljivost od Garmin Montane, je pa res da je Garmin XT in XT2 svetlejši, če vzameš kakršen koli telefon je vidljivost TOP in ne vidim kakršnih koli težav. Jaz v puščavi ali pa recimo okoli Dinare, nimam časa niti možnosti navigirat po ekranu zato so mi gumbi top, in hiter dial po navigaciji je zame nora prednost. Očitno pa se ne da objaviti nekaj kar bi pomagalo nekomu pri odločitvah ne da bi nekdo pribijal neumnosti. Mejte se.. 

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Enako kot pri tehtanju. Naprave na sonce pokazat kot v yt posnetku in bodo besede odveč. 

FB_IMG_1705839723123.jpg.d9407d9be92a389e73daee25fc51f4fc.jpg

no, tudi fotke so lahko varljive...

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ni vsaka kritika pribijanje neumnosti. Če ne veš odgovora nanjo, ga ne veš...in rep med noge. Al pa ga veš in podaš...tak simpl je to.

Vidnost naprave..torej ekrana naprave ne loči med enduro vožnjo in vožnjo po asfaltu :P

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar mene moti je to, da je teh aplikacij preprosto prevec in iz seznama ne ves kako se diferenciirajo. Kje je ena boljsa kot druga? Kaj ponuja ena in kaj druga? Po cem se razlikujejo?

 

Na koncu nekak ugotovis, da skoraj vse uporabljajo open street map podatke torej niti nima veze katero izberes.

 

Sam sem zelo preprost uporabnik. Mam zastojnsko verzijo OsmAnd in jo uporabljam v offline nacinu. Vsake tolko cajta vzamem telefon ven iz zepa in se orientiram glede na zemljevid, drugace pa pac sledim tablam. Tudi v offline nacinu si lahko vklopis navigacijo, ce rabis naprimer v mestu najti dolocen naslov. Kul zadeva je tudi to, da ti znamenitosti kaze na zemljevidu, kar pa je vcasih malo too much ker je oznacen skoraj vsak manjsi spomenik ali razgledna tocka. Razmisljam, da bi za naslednji trip kupil aplikacijo, ker rabim dodatne drzave (v zastojnski si omejen na 5) pa zanimiv mi je feature, da si lahko downloadas tudi wikipedia clanke o znamenitostih. Tako bi si lahko se kaj prebral o tem do koder sem se pripeljal. Interneta na potovanjih izven EU ne uporabljam razen ce wifi najdem tako da mi je offline delovanje zelo pomembno.

 

Zadnjic sem pa na netu zasledil tudi neko finsko zadevo, ki ti naredi pot po "offroad" cestah. Kul ideja ampak ne vem kolko bi zaupal tem potem. Se mi zdi vseeno boljse, ce dobis take poti od drugih ljudi, ki so jih ze prevozili in vejo katera je boljsa/slabsa, lazja/tezja, legalna/zaprta, itd. Pa se na narocnino je kar mi je deal breaker.  https://stegra.io/

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 16. 1. 2024 ob 22:29, Samuell pravi:

View Ranger

Te ni več. Sem jo imel pred leti in kupil topografsko karto, je bila v redu, natančna brez interneta. Sedaj se je združila z Outdooractive in brez naročnine je z manj natančno karto pa še sproti ti jo prenaša...sedaj naročnina in podatki.

Ne vem kaj je s tisto topografsko karto, ki sem jo prenesel na en prejšnji telefon, ... bi bila lahko še uporabna na kakšen način?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)
7 hours ago, Ragezor said:

Kar mene moti je to, da je teh aplikacij preprosto prevec in iz seznama ne ves kako se diferenciirajo. Kje je ena boljsa kot druga? Kaj ponuja ena in kaj druga? Po cem se razlikujejo?

 

Na koncu nekak ugotovis, da skoraj vse uporabljajo open street map podatke torej niti nima veze katero izberes.

 

Sam sem zelo preprost uporabnik. Mam zastojnsko verzijo OsmAnd in jo uporabljam v offline nacinu.

Tocno. In bol kot se s tem ukvarjam, bol se mi zdi, da je treba pogoltnit, pihnit za garmina xt, in met do nadaljnega mir. Z navigacijo po tracku je vse ok, OsmAnd je super, dokler nekaj ne gre narobe. V mestecu Dimaro sem narobe speljal s parkinga, prisel skoraj v madono di campiglio, predno je on ugotovil da sm zafrknil.  Ce se ti ne mudi, je vse super, ko zmankuje casa in so drug dan obveznosti, ni ok. Naslednja nerodnost  je blo pa to krizisce pri Savoni. Na telefonu med voznjo…clusterfuck. 

IMG_4483.png
 

ce mam navigatorja, in sprogramiram ruto, more na cesti on popravlat moje zajebe. In real time. 

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!