Sloale77 Objavljeno Julij 14 Opozori Objavljeno Julij 14 Pozdravljeni. Imam eno vprasanje. Od kolega sem kupil Gilero Nexus 500 letnik 2005. On se je vozil brez tezav od 2013 do korone. Nato motorja ni registriral in je stal v garazi. Jaz sem ga kupi lani avgusta in motor je delal super cca 1 mesec. Nato je spustila vodna pumpa, smo zamenjali, nato motor ni vec vlekel. Sem narocil novo (rabljeno) dusilno loputo in je bil isti k.. Sem ga peljal na servis, ki je ponovno zamenjal loputo, a ko sem se peljal na daljso pot je ponovno.... Sem mu ga peljal nazaj in ga je zrihtal ( menjava svecke, servis. Sem se odpeljal in je ponovno delal ok, nato po cca 60 km ponovno ni vec vlekel. Ko sem ga ugasnil in cez cca 30 min prizgal je zacela svetit rdeca lucka na armaturi. Ko sem se peljal ni vlekel.. Sedaj lucka ne sveti, a se vedno ne gre nikamor. Ne vem ali nabavim se eno ali ga zapeljem na smetisce... Ali je morda mozno da je zanic senzor za temperaturo vode 🙆♀️😱. Ce je imel mord kdo podobne tezave prosim za pomoc. Ce pozna kdo dober servia Lj - Bela krajina se priporocam. Hvala lep vikend
BRANE Objavljeno Julij 14 Opozori Objavljeno Julij 14 (popravljeno) Na mojem sesalcu je šla črpalka goriva. Simptomi: ne vleče, crkuje v minimu, seka skozi avspuh... Nekaj časa sem iskal diagnostiko, ma na koncu sem en navaden manometer dal na cevko bencine ki gre iz pumpe na šobo. Izmeril ca 1,7 bar. V manualu piše 2,9 bara. Torej menjal sem pumpo, nekje iz ebaya za 30 eur. Sedaj teče kot mora. Aja, sesalc je aprillia scarabeo 500, torej enak agregat kot nexus. Edino do pumpe in rezervoarja pridet.. ajmemajko. Popravljeno Julij 14. Popravil BRANE Kugelschreiber 1
Sloale77 Objavljeno Julij 14 Avtor Opozori Objavljeno Julij 14 Hvala Brane 👍💪, ma ja saj pravijo da bi te motorji morali delati. Meni je.prej sekal iz avspuha, potem ko je dal serviser novo loputo ni vec sekal iz avspuha. Bomo probali se to. Pri vsem kesu ki sem ga zmetal bom reskiral se to 😃
BRANE Objavljeno Julij 14 Opozori Objavljeno Julij 14 Sicer črpalka ni draga, ma glede na količino šraufanja, bi jaz na tvojem mestu najorej kontroliral tlak, ki ga daje črpalka, pa tudi diagnostiko.
Sloale77 Objavljeno Julij 14 Avtor Opozori Objavljeno Julij 14 Sva odprla in zamenjala throttle position senzor (imel novega) na dusilni loputi in za enkrat je velikooo bolje. Kako bi moral iti pa ne vem ker sem navajen na malo mocnejse 😜. , a ce bo ostalo tako bo super. Moram pa potestirat na malo daljso voznjo! Tlaka nisva mogla izmerit, ker nisva imela cevke 🫣.
Sloale77 Objavljeno Julij 14 Avtor Opozori Objavljeno Julij 14 Evo prisel iz malo daljse fure. Motor je ene 40 km delal ok, lepo je vlekel in..., potem je sel spet v k... ko das gas sicer cukne potem se vlece kot 50 cm... moram probat crpalko. Samo da dobim cevi.. Kugelschreiber 1
motofil Objavljeno Julij 18 Opozori Objavljeno Julij 18 Upam, da rešiš in poveš kako si to rešil. Drugače X-rider iz okolice Mislinje je pravi naslov za takšne čudne simptome reševat.
Sloale77 Objavljeno Julij 18 Avtor Opozori Objavljeno Julij 18 Hvala, seveda javim, ko ga zrihtamo., imam novo crpalko za gorivo, senzor vode in loputo.... Upam da bo ozivel in ostal ziv 😱🙆♀️!
Sloale77 Objavljeno Avgust 17 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 17 Evo sprobal skuter in sedaj dela ze tri tedne. Nabavil sem novo/rabljeno loputo za gas iz Zagreba za 50 eur in sedaj dela super. Pumpe za bencin nismo menjali, sem kupil napacnon🙆♀️😱. Zmetal sem kar nekaj denarja za servise in loputo, na koncu smo ga zrihtali sami za 50 eur 😁🫤
motofil Objavljeno Avgust 19 Opozori Objavljeno Avgust 19 Kaj nisi v začetku napisal, da ste že menjali 2x loputo?
Sloale77 Objavljeno Avgust 19 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 19 pred 4 minutami, motofil pravi: Kaj nisi v začetku napisal, da ste že menjali 2x loputo? Na zalost ja. 1 x sem jo narocil sami iz Italije (75 eur) 1 x pa jo je kupil mehanik (300 eur). Sedaj sem jo dobil iz Zagreba za 50 in dela!
motofil Objavljeno Avgust 19 Opozori Objavljeno Avgust 19 Jaz ne bi bil prepričan, da je vzrok loputa. Šele tretja dela, celo boljše kot mehanikova za 300€. Hm...
Sloale77 Objavljeno Avgust 24 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 24 Ob 19. 8. 2024 ob 22:21, motofil pravi: Jaz ne bi bil prepričan, da je vzrok loputa. Šele tretja dela, celo boljše kot mehanikova za 300€. Hm... Ne vem zakaj, a vem da prej je delal, dokler se ni fino segrel (cca 30-40min) potem ni vec vlekel. Ne.ko se je ohladil ne ko je bil segret. Sedaj dela bp, smo pokurili ze 4 tanke. RobiRoberto 1
Sloale77 Objavljeno Avgust 25 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 25 Ob 19. 8. 2024 ob 22:21, motofil pravi: Jaz ne bi bil prepričan, da je vzrok loputa. Šele tretja dela, celo boljše kot mehanikova za 300€. Hm... Drugace pa to, da mi je.loputo mehanik prodal za 300 eur, ne pomeni nic. Lahko jo je kupil na Bolhi za 30 eur in jo prodal meni za 300 ali pa jo je.placal 300.. Ko sen mu ga pripeljal nazaj, mi je zamennjal svecko in se enkrat kao menjal olje / naredil servs, a je bilo cez cca 40 min ponovno isti k..
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se