Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih vozenj III

Ice

Priporočene objave

Naredil 400 kilometrov. Vse ceste - stare in avtocesta - na relaciji Lj-Lenart prevozne in v odličnem stanju, glede na objektivne okoliščine seveda.

Sicer pa sem dragi prinesel na vizirju in jakni takooooo lepo in bogato zbirko/populacijo mrčesa :) Škoda, da je zadnja 2 kilometra na obvoznici začelo scat in je posušena trupelca na vizirju spremenilo v brozgo, kot, če čokolinotu dodaš mleko in ne zmešaš :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto smo jo šibali proti Opatiji na moto zbor,super lakacija senca,morje,žur.Edina napaka je da nismo imeli s seboj kučice(šotora)drugo leto če bo le vreme ostanem cel vikend tam.Prijeten dan ki se je zavlekel rahlo v noč

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V nedeljo smo jo pa mahnil ob reki Kolpi full lepo na hitro sem se celo mal okopala voda ni pretirano mrzla je pa mal čudno smrdela.Ma se je pasalo vozit pa senci in hladovini prevozili 230km no za finish sem šla pa še mal na ride k sem vedla da bojo fejst pobje tam

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes jo kot ponavadi maham iz službe po stari cesti z Vrhnike proti Brezovici in naprej. Vročina zopet ubijalska, zato sem v kratkih rokavih in vožnja je temu primerno hitra. V Logu pri Brezovici pa štala: kaj je to nekaj na cesti? Shit! Vidim prevrnjen motor. Hitro ustavim, študiram, kaj bi najprej storil...zgoditi se je moralo manj kot minuto pred mojim prihodom. Možakar je že pokonci in umika motor s ceste. Stražim, če bi kakšen priletel, da ga opozorim... Potem grem zraven, pomoči ni potreben, mal ga je bolelo...Vprašam ga,kaj je bilo, pa vidim razbit star R-18. Mu je zapeljal ven, potem pa še nekaj cincal, in sta počila. Motor in avto kar precej razbita spredaj. Pa kaj bi avto, tiste stare koline! Motorček! Skoraj nova modra Fazerka 600, okoli 2000km. Ne vem, kako se je zadeva končala. Po mojem z deljeno krivdo. Avtomobilist je izsilil, motorist pa prehitro pripeljal (omejitev je 50km/h). Je imel srečo, da je prišel policaj z letečo. Mogoče je naredil zapisnik bolj z motorističnim razmišljanjem. Jaz žal nisem mogel nič pomagati, tudi kot priča nisem nič videl. Sem mu pa vseeno pustil GSM številko, če bi kaj rabil. Tablica je bila pa vrhniška-mogoče ga kdo od motosvetovcev pozna!?

BTW, če gre jutri kdo proti Poreču, se lahko zmenimo za skupno furo. Jaz grem (če bo sreča mila - beri: če se me bo šef usmilil) ob 14h z Vrhnike.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem bila fraj službe vendar sem zaradi vročine naredila celih 30km,saj me je dajal spanec.Tako da se grem še zdaj mal furat ko je malce ohladilo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No zdej sem si pa še jest vzel čas da opišem svoj izlet :rolleyes:

Torej, v soboto sem se po šihtu odpravil na morje mal kampirat,

prtljago sem privezal na prtljažnik s 1001 vrvico in se odpravil proti Žirem - cesta BP, razen kakšne luknje bi mogl zaflikat, ker jest ne mislm jajca pustit na kestlnu. :huh:

Na poti srečal ogromno motoristov, opazil sem da nekateri maxi skuteristi tudi odzdravijo B)

srečal pa tudi 2 na popolnoma naloženem ATX-u (armaflex, torbe....) zanimivo :o

Seveda brez radarjev ni šlo, vendar ni bilo panike, ker sem bil nanje opozoren s strani motoristov - BTW ta modri so vedno bolj spretni v skrivanju tistih golfov! <_<

V fiesi sem v prijetni družbi preživel dan in pol, voda je bla slana in mokra v njej pa veliko meduz in še več potapljačev.

Pivo je bilo hladno :rolleyes:

Prijazni Michelle bi se še zahvalu, da je pomerkala mojo opremo. B)

Domov prišel brez težav. :)

pa še tole: v noči s sobote na nedeljo se mi je zgodilo tud nekej neprijetnega: :angry:

namreč neki čefur je bil tako pošten, da je upal zagnat steklenico (iz avta) v moj motor in

nato pogumo spizdil....

zato:

vas opozarjam banda čefurska, naj se kej takega ne zgodi več, ker če ne si bom kupu pištolo in stvari uštimal po svoje!!!

če se komu ta komentar zdi neprimeren naj ga pa zbriše

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Smeško, jast sem za strpnost, ampak v tem primeru bom stran pogledu. :ph34r:

Što se mora nije težko....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sa mo do Habata po karbonsko nalepko za na tank 3.245 SIT,pol pa po obvoznici 150km/h v kratkih rokavih pa mi je blo še vedno vroče... :o

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vidim da se noben ne vozi.No saj jaz se te dni tud bolj mal v PO do šole pa čez ride domov.Upam da bo jutri kaj več in da ne bo padal dež

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Alora, včeraj je bila situacija naslednja:

hropci v zasedbi Horyo, Keky & PEPy smo se zbrali v Paviljonu. Ura odhoda je bila določena za točno opoldne in res nam je uspelo, da smo krenili natanko ob dveh. Prej smo namreč morali z bmwjem obdelati pereča gospodarska & druga vprašanja. Natakarici sta bili videti otipljivi in sta bili prisiljeni požreti mastno napitnino. Tamlajša se je v hipni zmedenosti po tadesnem griču nad Žagarjevim grabnom z nečim poflekala. Seveda smo jo na to opozorili in ji ponudili pomoč pri čiščenju. Stvar je potem reševala sama z obilico vode. Efekt je bil kolosalen, kar je zlahka razbrala iz naših pogledov.

Kolega bmw je potem nekam odplužil po svoje. Nehote sem opazil njegov globoko zamišljeni izraz.

Mi smo jo pa v LH (Lagano Hropčewskem) ritmu ubrali po belih cestah v smeri Lj->Kalce->Col->Vipava. Na tastari cesti med Vipavo in Podnanosom se nahaja en tak prijazen odcep, ki te preko Manč (Donkihota včeraj ni bilo doma) privede v Rim. Še prej pa seveda v Kobdilj. Prav blizu Štanjela in Kobjeglave, kjer zori imeniten pršut.

Krenili smo na levo in brez nezgod prispeli v točko x. Po domače se točki x reče tudi Križ (tisti v preddverju Tomaja), natančneje gostilna Kraški hram. Opustošili smo večmesečne zaloge omenjenega objekta. S 1.7. začnemo nepreklicno hujšat. Mogoče že letos.

V točki x se nam je pridružil tudi Aygor, ki si je predtem po Horyotovih navodilih temeljito ogledal bližnjo okolico. Pri tabli z napisom KAIRO se je bil prisiljen obrniti. Zalog ni pustošil, ker jih ni bilo več.

Fletna podeželska cestica nas je potem vedla iz Križa v Štorje. Naši mopedi so bili na vso moč podobni Krpanovi kobilici. Plaha srnjad nas je topot samo prihuljeno opazovala iz grmovja. Horjo ima namreč na mopedu montirano tisto piščalko, ki podobnim stvorom odsvetuje zadrževanje v bližini stroja. Pa tudi njegov lovski pogled je dokaj zgovoren.

Preostanek poti na relaciji Štorje->Tromostovje najbrž solidno poznate, zato vas ne bom gnjavil s podrobnostmi. Omenil bi samo, da smo kačje ride premagali v pičlih 38 minutah. Brez padcev!

Kilometre sem žal pozabil prešteti. Storite to sami. Če se vam da. Ni pa obvezno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem se malo odpeljal na turistično vožnjo iz Radovljice - Jezersko -po Avstriji do Holmca - Dravograd - Velenje - Celje - Trojane - Radovljica.

So dobre ceste, dosti lepih ovinkov, pa tudi lepa pokrajina, pa še kar dosti Km ;) :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sam iz LJ na Golo Brdo pri Medvodah k sodelavki na piknik pol pa mimo Zbilj na Brod pa nazaj v LJ do Orto bara na pijačko,kjer so začeli groziti temni oblaki,tko da sm jo kar hitro popihal domov...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, tko... da ne boste sam vi klamf štepal...... PEPE !!!! Kačje Ride - 38 minut - SFW ! ;) Midva (F&jz) prišla (se pripeljala, prihitela, uletela.. itd... BMK...) z morja, z žloto (beri - tečni, vsega naveličani(vrtiljakov in vlakcev in pic) polni otroki)... jih nemudoma oddala nonotom in nonam in se nemudoma, brez premisleka (razen en hiter (nemudoma) :P seks) vsedla na moped in oddrvela.... (z vertrom v laseh :rolleyes: ,)Kje sem že ostala? :unsure: :o ...

Ah ja... kačje ride......in 38 minut.... Midva sva odjadrala iz Kanomlje, se (malo :blink: ) zapeljala in prišla po osmih ( s številko 8) urah domov. Prevozila sva 16kilometrov, navezovala stike z domačini, se ustavila na svetovnih lokacijah kot je npr. Bar 3x3 ( z domačimi motoristi uskladila termin za poreški motozbor) - a še kdo gre???!!! :huh: ) , okrepčevalnica Mostičer, bife "Na Vasi", bar Pod skalco, kmečki turizem Pr Petrič..( pismo rosno, kok so zašpilal na harmoniko B) - F-ju - najboljšemu motoristu - vozniku na svetu je bila najbolj všeč Kmetič praznuje :D )....Uh, kok ga mam rada!!!!!! :)

No ,tko... sam to sem hotela povedat. :rolleyes: Pa še to: ( če pogledam na uro) , da je dostojno in pošteno, da sem v mojih letih že mal zmatrana ( to zihr ni posledica današnjih moto podvigov - al pa :unsure: :blink: :o ).....in da grem zdaj spat in da je vse tako kot mora bit.... B)

Pogrešala sva vas. ( fifty in jaz... seveda... :ph34r: vsak v svojih mislih.... :D :P ;) )

p.s.

Mirko "pr Petrič" je mal preveč spil in je pojedel rozaste papirnate serviete s pladnja, misleč, da bo piknu mal pršuta... :rolleyes: )

Bilo je lepo...... B)

Rada živim življenje. Spet. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, včeraj sem se vrnil s potepanja po Istri (v glavnem sem familijo po kempu Valkanela prevažal: ta malga na kestl, našo pa zadi in hajd na plažo...sta bla z avtom, he,he).

Dol grede sem šel ob morju mimo Portoroža, Umag, Novigrad, Poreč, Funtana. Cesta kar v redu, še kar normalno drži (se občuti, da je cesta oprana od dežja). Nazaj pa Novigrad, Buje, Kaštel in stara cesta domov. Na cesti med Porečom in Novigradom (tam, kjer greš čez dvižni most in v klanec), je na cesti precej peska. Pazljivo! Od Buj pa do meje je kar fajn cesta. Stara cesta od Kozine pa naprej je pa še vedno fenomenalna. Radarjev ni bilo :D .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes grem po ustaljenem urniku iz službe domov. Čez celo Vrhniko kolona proti Ljubljani (klasika za uro 15:10 ob delovnikih). Lepo počasi jo šibam mimo, ker je bilo frej na levem pasu (itak sem se pa večinoma peljal po desnem ali pa po črti).

Nasproti mi gre siv Fiat Punto z oznakami za avtošolo. Gledam ga, kaj počne...pelje proti meni in zavija (trza) v kolono. Pomaknem se bolj na desno, avtomobili v koloni pa tudi. Ko pripelje do mene, pa potrobi, nekaj vpije in odvije sunkovito stran?!?!? Popolnoma sem šokiran. Tip me je hotel povoziti! Sploh ne vem, kaj bi bilo, če se ne bi skril med avte? Sem se peljal naprej in dojemal situacijo za nazaj. Kaj je bilo to :huh: ...postajam vse bolj jezen :angry: ...registracije sploh nisem videl, so bili pa noter trije tipi (šoferja sem videl, da je bil bolj mladih let). Sem hotel obrniti, ampak se mi je potem zdelo brez zveze. Pa spet ne itd. in tako kolebam kot poparjen ris. Se peljem naprej. Če bi ga pa dobil, bi mu jih pa naložil, da bi se vseh rdečih motorjev celo življenje bal! Če slučajno bereš to (kar pa dvomim) TI PREKLET IDIOT BLESAV: NASLEDNJIČ TE STOLČEM NA MAKOVO ZRNO. BUDALA!

Pa še zdajle mi ne gre v glavo: a je bila res avtošola, a so mogoče kakčni mulci ukradli avto od avtošole in delali piz**** okrog. Ali pa je mogoče kakšen kandidat ruknil na izpitu, pa je hotel jezo stresti name. Če kdo kaj ve o tem, naj napiše.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fino, demons_eye. Drugič pa ne bo odveč še kaka besedice ali dve o sodelavki. :)

Kaj ti čem govort o sodelavki k ma pa že 22 letnega sina...k bi mela vsaj hčer toliko staro... ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mobilko

Kaj razmisljat - ustav pol pa do "upale misica"...po njemu, ko pa bo izhlapel, pa na hladna Cocta...

lp

Dane

ps - Se malo... pa bo se en rdec moped on the road... :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj zvečer sem se vrnil z dopusta, ki sem ga intenzivno preživljal na motorju. Pot me je vodila preko Slavonije,Vojvodine,Romunije,Bolgarije,Makedonije,Kosova,Črne gore in Dalmacije. Splošen vtis - bilo je lepo.

Lp Matjaž

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob zgornjem postu izgleda danasnja pot precej prekratka... :rolleyes:

Z Horjotom opravila preizkusnjo iz LJ proti A v HG.

Prisla do Korenskega sedla (mejni prehod) kjer sva se odlocila da se obrneva... <_<

Aja, da ne pozabim, pralo naju je od LJ do Kranjske gore in tako je jakna zopet cista :lol: B) :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz pa sem se v ponedeljek šel malo kopat na Cres. Prek Ilirske Bistrice, Opatije, trajekt Porozine - Brestovo (prvič z motorjem, lepo mimo vrste :lol: B) :lol: ) - kamp Valun.

V torek kopanje (pozabil baby faktor, me je malo užgalo :( ) in izležavanje, v sredo pa po isti poti domov.

Stestiral šotor (ekstra na malo zapakiran iglu, glih za na zadnji sedež mopeda), solo postavljanje je malo zaj..., pa ni bilo panike.

Vtis: 4/5. Opozoril bi na dela na cesti po Cresu. Na začetku ceste je nek čuden znak, ki opozarja, da na cesti potekajo dela. Pol pa po 5 km, ko na znak že zdavnaj pozabiš, pa malo založiš ovinek iz čisto novega asfalta, za ovinkom... kamion! :o :o :o :o . Mater, da bi vsaj trikotnik pred ovinkom postavili! Skratka, po cesti preko Cresa skrajno previdno!

Urbi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem šel v Pulo :D malo na kopanje :P

Zjutraj je bila megla, da je kar teklo od čelade, od Postojne naprej pa skozi sonce

Motoristov zjutraj skoraj nič, nazaj grede na ridah ob 7 zvečer tudi nič, drugače pa od Poreča do slovenske meje pa kar kače motoristov

V glavnem bilo je lepo ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!