Jason Objavljeno Julij 5, 2003 Deli Objavljeno Julij 5, 2003 (popravljeno) Danes sva se z Nejo (sopotnica) hotela en lušten izlet okoli naših julijcev udarit. Popoldne sva se odpravila mimo Kranjske gore in Trbiža do Rabeljskega jezera (pri Predilu). Pri vtopu v Italijo naju je policaj(It) vprašal zakaj se greva vozit, če bo pa dež. Izkazalo se je, da se tipček kar spozna na vreme, ker naju je začelo čez 3 minute prati. Pa ni bilo prehudo, samo mokra cesta mi je pa res zoprna. Vozil sem zelo previdno in nekatere hitrejše avtomobiliste spuščal naprej. Pri Rabeljskem jezeru naletim na skupino nemških motoristov, ki so prišli iz smeri dolomitov. Naneslo je tako, da sem se vrinil ravno v njihovo sredino. Bilo jih je kakšnih 15, vsi solo na motorjih, nobeden manj od 1000ccm (zaokorženo), največ pa tavelikih GSov. Vozili so zelo hitro in zgledali so izkušeni ti nemški fotri. Neja me je opozorila, da naj ne poskušam držati njihovega tempa. Cesat je bila včasih suha, včasih pa mokra, zato sem nemce (spet z žmigovcem) opozoril, da jih spuščam naprej. Ujel sem jih spet na Predilu pri vstopu v SLO, a so mi hitro zginili naprej. Potem pa peljem nekaj km laganega tempa dol proti Logu, ko pred nekim ovinkom zagledam en nemški motor, postavljen sredi voznega pasu, s prižganimi 4mi žmigavci. Zraven pa mi biker maha, naj se ustavim oz. peljem počasi. In kaj je bilo za ovinkom, enemu iz skupine ni zneslo in je padel. Ampak se očitno ni preveč poškodoval, ker so so njegovi kameradi že šteli poškodbe na motorju. Vprašal sem če potrebujejo kakšen Hilfe, pa so mi rekli, da so OK, danke, zato sem šel naprej. (Spomnil pa sem se na Suzukija, ko je razlagal o skupini nemcev s Sardinije, ki so imeli tudi hiter tempo, potem pa enemu ni ovinek znesel. Zgleda teli nemci kar dosti padajo.) Zdaj pa še moje ugibanje zakaj je padel: pred ovinkom je bila cesta suha, z ovinkom pa se je začela mokra. S malo smole, bi ga kolegi lahko iskali 400m nižje po pobočju :o . (No tu pa sem se še spomnil na Hočkota, ko ga je v Bosni presenetil oljni madež v ovinku.) Mater je teba pazit :unsure: . Domov sem šel čez Baško grapo in večina ceste je bilo mokre, tako da vožnja ni bila preveč prijetna. Se vidi da sem še bolj zelen in nevem, da je treba izbrati cesto z manj ovinki, če dež. Ta cesta pa je pomoje ravno najbolj ovinkasta, ker bi si jih lahko danes izbral. Izlet sva z Nejo zaključila v Matičku v Radovljici, na kosilu/večerji. Priporočam pico ker je res dobra. (Tu sem se spomnil na Robycopa, ker tudi on pohvali njihovo pico.) Ko sem prišel domov, sem na hitro očistil motor, ker je bil ves svinjski. (Tu sem se spomnil na Thundercata, ko je pravil kako je težko spucat Fazerja, in na Eliminatroja, ki je rekel, da ima motor za vozit in ne za pucat.) :lol: Aja pa še to, ko sem se peljal skozi Kobarid sem se spomnil na Racinga - kje si zdaj, nič se ne oglasiš. No tolk da boste vedl' motosvetovci, da veliko mislim na vas, medtem ko se vozim naokoli. (Se opravičujem vsem na katere sem mislil, pa sem jih pozabil tukaj omenit.) ;) Popravljeno Julij 5, 2003. Popravil Jason Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Max Objavljeno Julij 6, 2003 Deli Objavljeno Julij 6, 2003 ...Z Horjotom opravila preizkusnjo iz LJ proti A v HG. Prisla do Korenskega sedla (mejni prehod) kjer sva se odlocila da se obrneva... <_< Aja, da ne pozabim, pralo naju je od LJ do Kranjske gore in tako je jakna zopet cista :lol: B) :P No vceraj pa sva presla isto pot le da sva sla skupaj z Luckyem preko meje v Aut nato nas je pot nazaj vodila preko Italije do mejnega prehoda Predil potem v Bovec, kjer smo srecali Syma, tejko in kolega (padal je dez), ki so veselo papcali pa smo se mi narocili porcije (ni za govort!)... Lepo do Tolmina in Idrije kjer smo pocakali na Badza in Climberja... Nato sva se Luckiyem odkotalila proti LJ... Ce sem kaj pozabil dodajte, korigirajte, spremenite... Danes pa pocivam, ker peljem jutri masinco na prvi redni zerviz :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Black Knight Objavljeno Julij 6, 2003 Deli Objavljeno Julij 6, 2003 Ker sem se zbudil šele ob 15:00,sem se šel samo malo caffe racerja po totalno prazni Lj...v Ortu sem bil edini gost... :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eliminator Objavljeno Julij 7, 2003 Deli Objavljeno Julij 7, 2003 Ta vikend je bil kar fin. V petek sel do Langusa v Ljubno po dezni kombinezon(nabavil ta poceni od Auresa, k mi Wintex ni bil prav), me nato dez pral vse do doma. Prisel domov ob 18.00, spokal na hitro stvari za cez vikend v tank-torbo ter se s kolegoma kar po avtocesti odpeljal v Belo Krajino. Blo ful kolone za na Rock Otocec, ampak za nas je seveda ni. Imeli sreco z vremenom. V soboto smo se vozili mal po Beli Krajini, mal okol Kolpe. Cudno, da ni blo nic kopalcev, ceprav naj bi imela voda kar ca. 25 stopinj. Nismo sli nic not, saj smo se predolgo na pivu zadrzali :unsure: Popoldne sem moral it mal sprobat ovinke cez Gorjance, ziher eni izmed najboljsih. Prvic s stopalkami in skornji po tleh drajsal :) . Vceraj dopoldne ze domov leteli po stari cesti cez Zuzemberk do Ivancne in naprej. Ne vem, a mislijo kaj cesto ustimat naprej od Zuzemberka? Je ze res v slabem stanju. Nam je blo zal, da nismo zavili na Kocevje. Prisel domov, tako umazanega motorja se nisem imel(cist blaten), zato sm se mal pregresil in se ga kljub lepemu vremenu spravil cistit. :rolleyes: No, u glavnem, tojeto. :) lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno Julij 7, 2003 Deli Objavljeno Julij 7, 2003 marijan prišel z dopusta stop preko bihača, bosanskog petrovca stop, jajca, mostarja ,buna stop, trebinj, preko konjeve planine, do hercegnovega in nato do budve (bečiči)stop, lovčena, cetinja, nazaj do budve, pol pa proti dubrovniku (mali zaton zbor motoristov dubrovnika)stop, ogled starega mesta, naprej do stinice stop, malo kopanja, pol pa do krka stop še manj kopanja, do postojne stop in domov močno stop. krepkih 2494 kilometrov poti in 16 dni jezdenja in nič počivanja. potopis sledi pozneje ko uredim misli stop. včeraj pa na maraton franja rit pa roke me prav fejst bolijo :D :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ninochka Objavljeno Julij 8, 2003 Deli Objavljeno Julij 8, 2003 moja prva furca :D :P :ph34r: B) Od Nakla pa do Šenčurja... moja prva furca na mojem prvem motorinotu :D :ph34r: :D .... :D :ph34r: :rolleyes: Celih 20 km :D :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Julij 8, 2003 Deli Objavljeno Julij 8, 2003 Danes je bil zame en full čudnih dnevov tako tudi razpoloženje,in čudne stvari so se mi dogajale tudi na motorju zato sem se po 60km odločila da je dost, če ne me lahko še kaj ubije,poleg tega ,da sta mi dva psa skočila direkt pred motor,mi je 30m pred domom skor zbil avto, ki je pridrvel is stranske ulice ravno pred menoj na glavno in ko sem se skor zaustavila in mu začela z rokami nekaj mahati in z glavo majati,mi je tip mahal nazaj,pizda mu materna,najraj bi ga razbila k prasca.No hvala bogu še sem živa in zdrava Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Julij 11, 2003 Deli Objavljeno Julij 11, 2003 Sem že naveličana enodnevnih fur in istih relaci tako da komaj čakam na dopust in v raziskovanje novih krajev,pa vendarle sem se zapeljala proti senožečam tam spila eno pijačo na pumpi in premišlavala kam naj grem in tako sem na koncu senožeč(proti morju)zavila v ozko ulico desno mislim da je pisalo potoče no v glavnem sem kar vozila po božjih rovtah in občudovala vso to lepoto skratka našla enkratno cesto v čudoviti naravi ven pa sem prišla blizu Sežane.Nato pa sem jo pičila proti domu nardila sem 90km. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dejans Objavljeno Julij 12, 2003 Deli Objavljeno Julij 12, 2003 Sem že naveličana enodnevnih fur in istih relaci tako da komaj čakam na dopust in v raziskovanje novih krajev,pa vendarle sem se zapeljala proti senožečam tam spila eno pijačo na pumpi in premišlavala kam naj grem in tako sem na koncu senožeč(proti morju)zavila v ozko ulico desno mislim da je pisalo potoče no v glavnem sem kar vozila po božjih rovtah in občudovala vso to lepoto skratka našla enkratno cesto v čudoviti naravi ven pa sem prišla blizu Sežane.Nato pa sem jo pičila proti domu nardila sem 90km. Če si naveličana fur proti morju, ti predlagam, da se zapelješ do Alke. Lepa furca čez tohinjsko dolino - Celje - Alka (ne smem povedat kje je doma, da je ne bojo začel oblegat moški :P ) LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Julij 12, 2003 Deli Objavljeno Julij 12, 2003 Če si naveličana fur proti morju, ti predlagam, da se zapelješ do Alke. Lepa furca čez tohinjsko dolino - Celje - Alka (ne smem povedat kje je doma, da je ne bojo začel oblegat moški :P ) LP Sem slovenska deklica, PEPE mi je ime. Dejans, bi mi prosim povedal, kje domuje Alka... :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Black Knight Objavljeno Julij 12, 2003 Deli Objavljeno Julij 12, 2003 Klasika...Lj-obala...čofa,čofa...pica+pivo...Lj.Srečal ogromno motoristov...pozdravil dva letečmana,noben odzdravu tko da tretjega nisem pozdravil. Na ridah nikogar ne dopoldan ne zvečer :huh: ...uglavnem blo je fajnih 250km... B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
smeško Objavljeno Julij 12, 2003 Deli Objavljeno Julij 12, 2003 tale sobota je bila pa res pestra... B) sploh ne vem kje naj začnem.... torej, za to soboto sem imel v planu, da bom prespal na motozboru v Braniku, vendar sem se premislil in se odločil, da bi lahko po treh vikendih končno spet spal doma. :huh: odločitev je padla - naredili bomo eno malo daljšo furo pa bo. 6 motoristov in še moja malenkost smo se skupaj odpravili dogodivščinam naproti, preden pa smo sploh zavili proti morju smo se odpravili še v kliniko obiskat fanta - tudi forumaša z imenom metalbike, ki se je v četrtek poškodoval pri prehitevanju tovornjaka in sedaj leži v bolnici z večkrat zlomljeno nogo :( upajm, da bo čimprej okreval ljubljana - branik: cesta brez posebnosti, srečali veliko motoristov, na ridah spet radar - pot do branika je kar zanimiva :rolleyes: zame, saj smo se peljali, bogu za j***** :P Na motozboru s prekrasnim razgledom bolj malo ljudi, tja smo prispeli tam nekje okrog 8 ure, zato še ni nič dogajalo, srečal hočkota - malo pokramljal nato pa hitro proti domu saj se je že večerilo... vračali smo se čez godovič - ovinki so res prekrasni :) , prav užival sem.... :D :D :D v logatcu sta se nam priključila še dva motorista tako, da smo bili sami hondaši, le en kawasaki vmes je bil za vzorec :lol: vseh 9 nas je mahnilo proti gorenjski na še en motozbor, kjer smo nekaj spili, pojedli in nato odšli vsak na svoj konec skupaj je naneslo lepih, uživaških 300 km Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Julij 13, 2003 Deli Objavljeno Julij 13, 2003 Včeraj sem bil dovolj nerazsoden, da sem popustil pritiskom nekaterih kameradov in šel jest čompe. Cela štorija je pa potekala takole: Zbrali smo se na pumpi na Celovški. Zasedba: Horjo & Darja, Andro, draga naša Lidija, Ruševec (nekdaj znan pod imenom Klimbra), Udi & Fafe, pa še yst, vaš narator. Kot se spodobi, smo imeli 1 udija zamude. 1 udi je ne povsem definirana časovna enota, giblje se pa od 30 minut do . Potem smo pa krenili. Do točke x smo jo žgali skupaj. Naprej sta si draga naša ter Klimbra izbrala udobno pot preko Vršiča. Mi, tapravi dedci pa seveda ne. Mi smo se podali osvajat predele, kamor še ni stopila človeška noga. Začenjajo se nekje pri Bohinjski Bistrici in končajo v neposredni okolici Mosta na Soči. V mojem spominu bodo odslej zasidrani pod oznako "Petrovo brdo". Res so lepi in spokojni in cesta je božanska. Malo me je motilo, da se je nikoli ne vidi več kot meter in pol pred sabo. To bo bržčas zaradi ovinkov in jako domiselne konfiguracije terena. Če bi bilo odvisno od mene, bi se na "Petrovem brdu" zadržal znatno dlje, vendar so moji kompanjoni živčarili naprej. Sodim, da jih je bilo malo strah. Kakorkoli, v dobrih dveh urah smo se pretolkli od Bohinjske Bistrice do nahajališča čomp, ki je poznano pod imenom Jelinčič in tiči nekje v Trenti. Tam sta nas udobno zasidrana že čakala Lidija in seveda neizogibni Klimbra. Lidijo je namreč zadnje čase zelo težko dobiti na samem. Hrabro smo zmazali vse čompe, ki so nam jih pritovorili na mizo. Kot prilogo smo nekateri zahtevali in tudi dobili jančka, drugi pa postrv ali kralja živali. Vse priloge so bile mrtve in okusno pečene. Potem se je Androtu do konca odtrenalo in je odvihral po svoje na tisti čudni oranžni zadevi, ki od daleč spominja na motor. Horjo & Lady ter Udi & Fafe so jo ruknili domov preko Vršiča. Vaš narator je pa presodil, da bo najbolj smiselno malo popazit na Lidijo & Klimbro. Pa smo šli osvajat 3M. Preko Idrije in ostalih že znanih zaselkov. Podvig je v celoti uspel, brez človeških žrtev. Natakarice na 3M so nas bile neskončno vesele, vendar so to malce okorno prikrivale, ker so sramežljive. Malo mi je nerodno priznati, ampak spet sem pozabil prešteti kilometre. Morda še namig: poskusite se brzdati in mi v bližnji prihodnosti ne predlagajte izletov na "Petrovo brdo". Recimo kako desetletje ali dve. To bi skoraj moralo zadoščati, da se včerajšnji orkanski vtisi malo poležejo. Vaš vdani zapissovalec nebuloz & narator PEPE :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Julij 13, 2003 Deli Objavljeno Julij 13, 2003 Včeraj smo divjali proti braniku na moto zbor in nazaj domov bilo je vroče za popizdit pa še šnopc mi je mal v glavo butnu srečala sem Hockota.Bil je kar lepo izpeljan dan Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klimbra Objavljeno Julij 13, 2003 Deli Objavljeno Julij 13, 2003 Malo mi je nerodno priznati, ampak spet sem pozabil prešteti kilometre. 290......pa kak km čez........ampak prijeten in ...........ah,važna je itaQ družba!!!!!!!!!! :P :P :P :P :P :P :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
YZFgeorge Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 V petek sva po službi štartala proti Lienzu, kjer sva imela rezervirano sobo. Prenočišče prijetno, čisto, domače.........tudi nadvse prijazni gostje (nemci, švicarji). Po prespani prvi noči sva šla na Grossglockner in Edelweiss-špico. Vreme pretežno oblačno. Še ena noč ter počasna pot domov. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zarja Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 V soboto sva tocno opoldne ;) startala iz LJ. Krenila proti Ptuju do Cakovca in dalje do Blatnega jezera. Kampirala v Siofoku, naslednji dan obkrozila se preostali del jezera in s krajsim postankom v Tihaniju, nazaj proti Lendavi in Lj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Bravo Zarja tura pohvale vredna.Jaz sem bila tud večkrat na blatnem prav v siofoku in ta stran mi je full lepša od strani tihani,ki je full pusta in nezanimiva ali pa mogoče zato ker ji bil dež in neurje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zarja Objavljeno Julij 15, 2003 Deli Objavljeno Julij 15, 2003 (popravljeno) Ja, res je. Razlika med to in ono stranjo je ocitna. V Siofoku se dogaja. Mladina hodi tja zurat, cel kup zanimivih kafickov, eden celo na jezeru dobrih 100m od obale. Vprasas se, kako hudica pridem tja, nikjer nobenega colna?! Takoj, ko stopis v vodo ti je jasno. Hodis, hodis in hodis... voda se vedno v visini kolen. Bilo je opaziti celo nekaj motorjev. Kar se pozna tudi pri sami voznji. Na desni rob se ti umikajo vecinoma samo tujci. Standard izgleda v redu, ceprav kljub temu presenetljiivo veliko Trabantov. Vzrok verjetno bolj kultne narave. Severni del je kot kaze pokupljen od avstrijcev. Tirolski izgled his, brsljanke po kandelabrih, gardenije navesene po ograjah mostov, ze kar kicasto urejene zelenice kroznih krizisc... Vse tipi topi. Na ulicah pa avstrijski penzionisti. Saj ne recem... za vsakega nekaj... V glavnem.... Madzarska me ni navdusila. Ce nic drugega, prevec v neskoncnost ravnih cest. Cene: pribljizno take kot pri nas. S policaji nobenih problemov. P.s. Na benc. crpalkah nimajo Breezerjev! ;) Popravljeno Julij 15, 2003. Popravil Zarja Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Julij 17, 2003 Deli Objavljeno Julij 17, 2003 Danes na poti v službo skoraj pogrnil. Približujem se iz smeri Kliničnega centra po Komenskega h križišču z Resljevo. Nenadoma sirene, gledam vzad, gledam od spred, nič. Z zmerno hitrostjo pri zeleni v križišče, tedaj pa policaj v avtomobilu po Resljevi navzdol k zmajskemu mostu. Policaj bremza ko blesav, jaz tudi. Prvo kolo mi blokira, motro začne zanašat enkrat levo enkrat desno, kaj sem z nogami in bremzami počel ne vem, vem sam da nisem padel in sem peljal naprej. Nekje pri sodišču napad slabosti in sem moral za ene 5 min mal počivat. Tokrat srečno. Najbrž kaj hujšega ne bi bilo, tudi če bi pogrnil, je bilo sam ene 40 -50 km/h pred bremzanjem. A morjo policaji za vsak sraje prnoret in tult, mi pa ni jasno. :( Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zoolo Objavljeno Julij 17, 2003 Deli Objavljeno Julij 17, 2003 Nenadoma sirene, gledam vzad, gledam od spred, nič. Z zmerno hitrostjo pri zeleni v križišče, tedaj pa policaj v avtomobilu po Resljevi navzdol k zmajskemu mostu. Policaj bremza ko blesav, jaz tudi.... Amm ne da bi bil preveč brihten ampak v križišču imaš 6 smeri od koder ti teoretično lahko pripelje ta plavi s sirenami (ali keri koli drugi s sirenami). V praksi imaš 4 smeri in naštel si samo 2, ... a je plavi angel res tok priletel, a si res pozabil pogledati levo in desno? Hmmm, .. no ja ... običajno se osebno pritožujem da taplavi vozijo ko sare senilne babice ne pa prehitro. No ja stvar okusa! Z.t.H.! :huh: P.S.: Iskreno vesel zate da si skupaj z motorjem ostal cel! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Julij 17, 2003 Deli Objavljeno Julij 17, 2003 Najbrž je bila res moja krivda. Ko sem sirene slišal bi moral ustavit ali skorajda po jajcih v križišče it in bi sigurno brez problema ustavil. Napisal sem dogodek, da bo tudi drugim v poduk. Meni bo za zmeraj. B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Julij 17, 2003 Deli Objavljeno Julij 17, 2003 Včeraj in predučeraj sem šla v Domžale in v Ljubljano,vroče za znort tako da imam LJ do zime dost Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bobek Objavljeno Julij 18, 2003 Deli Objavljeno Julij 18, 2003 Včeraj in predučeraj sem šla v Domžale in v Ljubljano,vroče za znort tako da imam LJ do zime dost into brez kontaktiranja znancev - že prav že prav :( :( :( :( :( Ma Bobo, nehaj ze jamrati, pa zacni voziti... Motor ti ze nekaj mesecev stoji nedotaknjen, samo caka, kdaj ga zakurblas, ti pa se vedno sanjaris... :P :D B) Sem ze mislil, da bom danes tukaj prebral tvoj prvi komentar z voznje, pa spet vidim samo neko cmizdenje... eheheheheeheh...ehehehehe... A sem prevec zloben?! ;) :D B) A rad bi slišal moje prigode!!!! Ma za info, malo sem se že vozil po Ljubljani sam kaj nej kle napišem - od samoforja do samoforja- mašinca zame dovolj vleče, glasna je k svina( to strokovno ugotovili policisti in me spustili svoja pota naprej :D :D pa ni bilo merjenja je kar na uhe zmeril) Če bo kolčkej sreče, bo ta vikend honda predla!!! Vidl pa se me bo lahko v Škofji Loki, Vače, (če bo Transalp mel čas) Rakitna, Ma dosti je hvale se kaj vidimo!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Alla Objavljeno Julij 19, 2003 Deli Objavljeno Julij 19, 2003 Danes sta me dva mladeniča osrečila s povabilom na vožnjo :) . Iz Ljubljane smo krenili najprej v Škofjo Loko, tam malo pogledali zbrane motoriste in spili pijačko, nato pa gasaaaaa naprej preko Žiri do Logatca, pa na kačje ride, kjer sem iz suzukija presedlala na ninjo in potem nazaj proti Ljubljani. Yeeeeeehaaaaaaaaa.....tako pa že dolgo nisem uživala na motorju........ :D :D :D :D . Ipaq......CESTAKI SO ZAKON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D Alla B) P.S. Fanta, še enkrat hvala....... :) :) :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave