Skoči na vsebino

Zavarovalnice (vse o zavarovanju, odškodninah, AO+, kasku, AXA asistenci),

Priporočene objave

Objavljeno

rezultat je, da vas res več kot pol nima pojma kaj zavarujete in da vam je samo pommebno da je 10 al pa 20 eurov cenej kot od soseda.... upam da nič od tega nihče ne bo nikoli rabil :)

• Všeč mi je 1
Objavljeno

rezultat je, da vas res več kot pol nima pojma kaj zavarujete in da vam je samo pommebno da je 10 al pa 20 eurov cenej kot od soseda.... upam da nič od tega nihče ne bo nikoli rabil :)

Pajkica, zdej pa čist resno (brez provokacije :) ).... če veš (po napisanem sodeč, vidim da veš), dej še nam ostalim povej prosim lepo...

Objavljeno

še enkrat poglej kaj sem ti boldala... če nis farbenblind je označen z rdečo : AO+ je zavarovanje samega sebe in sopotnika :grim

zamenji agenta, če ti je to on reku da je tako .....

seveda, če jaz motor fuknem u maline, ne dobim nič, torej to ni res..... aja to se nanaša na rdečo barvo :P

rabiš strokovno pomoč, jaz ti tukaj ne morem pomagat, nisem zaposlen v zdravstvu, sorry :kva2:  

Objavljeno

Pajkica, zdej pa čist resno (brez provokacije :) ).... če veš (po napisanem sodeč, vidim da veš), dej še nam ostalim povej prosim lepo...

vpraši agenta, on to ve najboljš.... jaz samo želim izvedeti, če res vem  :lol1:

rabiš strokovno pomoč, jaz ti tukaj ne morem pomagat, nisem zaposlen v zdravstvu, sorry :kva2:  

igla?

Objavljeno

Spet nekaj "šteka" urejevalnik. 

Zavarovanje AO je za povračilo materialne škode in telesnih poškodb oškodovancem. Torej v primeru poškodbe potnika ali potnikov zavarovanje AO povrne škodo za nastale telesne poškodbe. 

Zavarovanje AO+ je za povračilo škode za nastale telesne poškodbe vozniku, kateri je sam povzročitelj. 

Menda bo sedaj jasno, da zavarovanje AO krije škodo oškodovancem, razen vozniku povzročitelju, zavarovanje AO+ pa škodo za telesne poškodbe voznika povzročitelja. 

Mi je pa nekaj zelo zanimivo pri tej temi. Vsake toliko se najde nekdo, ki bi ugodno sklenil neko zavarovanje ali pa nekdo, ki tega nekoga pohvali za ugodno ponudbo ali sklenjeno zavarovanje, sam pa ne najde pet minut časa, da odgovori na kakšno vprašanje oziroma ne pojasni kakšno stvar ali osvetli zadevo.

Sam najdem dovolj časa, da preverim "svega i svašta", da lahko odgovorim na "to ali ono" vprašanje. Sploh mi ni težko, pa čeprav imam tudi na ZS vprašanja. Je pač tako, da rad pomagam in potem lepim člene in dele zakonov, da lahko vsi vidite, kje in kako je neka stvar napisana. Poleg tega pa tudi obrazložim stvar, da ni samo "nezabeljen" člen. Če se človek potrudi in vpraša na pravem naslovu, potem tudi nekaj zve. 

Objavljeno

Kul, hvala za izčrpno informacijo :D

Ps: kam pa tukaj spada sovoznik?

Objavljeno (popravljeno)

na motor :kva2:

sovoznik je vedno zavarovan, samo če je to tvoja žena, je problem, ker te bo zavarovalnica stisnla za jajčka, ko bo iskala odškodnino, zato je bolje, da je posebej zavarovana z AO+, če je pa drug povzročitelj, pa gre itak z njegove police :kva2:

Popravljeno . Popravil builder
  • Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

dodaš nezgodno zavarovanje

post-18923-0-09181000-1426085742_thumb.jpeg

tak sem lani naredil:

AO obvezno zavarovanja

AXA je asistenca do določene vrednosti

AO+ nezgodno za voznika povzročitelja

in nezgodno za voznika in sovoznika .......vrednosti so napisane

Popravljeno . Popravil DAMI34
Objavljeno

sovoznik je vedno zavarovan, samo če je to tvoja žena, je problem, ker te bo zavarovalnica stisnla za jajčka, ko bo iskala odškodnino, zato je bolje, da je posebej zavarovana z AO+, če je pa drug povzročitelj, pa gre itak z njegove police :kva2:

dej prosim nehaj nabijat z neresnicami

sopotnik nima nobene veze z ao+

dej agenta vpraš že no :kva1:

Objavljeno (popravljeno)

Sopotnik je zavarovan po AO in ima več pravic kot voznik. V primeru krivde voznika lahko sopotnik uveljavlja tudi strah...vsaj tak pravi moj agent. Ima pa Pajkica prav, sopotnik po AO+ ne dobi nič.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

vpraši agenta, on to ve najboljš.... jaz samo želim izvedeti, če res vem  :lol1:

igla?

Glede na to, da zelo veliko odgovarjaš kdo ima prav in kdo ne, se mi dozdeva da že veš kako se stvari streže in ne da te samo zanima če res veš... ampak ok, vseeno hvala :)

Objavljeno

:kva1:

Glede na to, da zelo veliko odgovarjaš kdo ima prav in kdo ne, se mi dozdeva da že veš kako se stvari streže in ne da te samo zanima če res veš... ampak ok, vseeno hvala :)

ne razumeš.... vsekakor ne bom nič pršparala, to me je zanimal .... ker vsekakor nekateri plačajo samo da plačajo čim manj in ostalo jim nije briga

Sory, samo jaz plačujem precej več kot vsi :)

zanimal me je, če so res take razlike, pa žal niso. Vse ostalo je samo iskanje tistih par eurov lufta ...  

damijeva polica + odkup prve škode - za ao in ao+ ( + cca 30 eur)   :OK:  za vse ki  se zaletavamo v avtobuse  pa nam ni treba potem par premijskih razredov zgubit :kva1:  (če preživimo...)

Objavljeno

velike razlike so pri kaskotu, vse ostalo je skor enako, neglede na zavarovalnico, par eurov gor ali dol.

Objavljeno

Sopotnik je zavarovan po AO in ima več pravic kot voznik. V primeru krivde voznika lahko sopotnik uveljavlja tudi strah...vsaj tak pravi moj agent. Ima pa Pajkica prav, sopotnik po AO+ ne dobi nič.

AO+ je zavarovanje samo za voznika, drži :grim , lahko pa tudi zavaruješ nezgodno sopotnika (tudi sebe), kar bi vsakemu priporočal, ker te le ta lahko, kot si rekel, toži za "strah", saj že v osnovi mu pripada iz AO, ker je tretja oseba, v tem primeru voznik, povzročila škodo njemu :smoke:

Objavljeno

Vidim da imate nekateri na moto klube kar velike popuste. Mi lahko kdo zaupa, kaksne so sicer kaj clanarine za klube, saj me ze sicer ze nekaj casa mika vclanitev v bliznji klub?

Objavljeno (popravljeno)

AO+ je zavarovanje samo za voznika, drži :grim , lahko pa tudi zavaruješ nezgodno sopotnika (tudi sebe), kar bi vsakemu priporočal, ker te le ta lahko, kot si rekel, toži za "strah", saj že v osnovi mu pripada iz AO, ker je tretja oseba, v tem primeru voznik, povzročila škodo njemu :smoke:

to sem tudi naredil, dodal še nezgodno z dnevno odškodnino, na polici je to cca 20€

Objavljeno

Ravno danes sem registriral motor in mislim da za ao+ mi je rekla dodatnih 100€ pol neki za sopotnika je nekih par € in asistenca je 7€ to sem si zapomnil ;) aja pa Tilia je zav.

Objavljeno

Ravno danes sem registriral motor in mislim da za ao+ mi je rekla dodatnih 100€ pol neki za sopotnika je nekih par € in asistenca je 7€ to sem si zapomnil ;) aja pa Tilia je zav.

Hm.... saj ti pa ja piše na polici, koliko je kaj stalo... Ali si se samo informativno približno pozanimal, koliko stane....? Nič nisi napisal koliko je kakšnih popustov in najvažnejšega -moč motorja....

Objavljeno

Pri Tiliji je AO+ za škodo telesnih poškodb zavarovalna vsota 51.000€. 

MotoAsistenca Basic je 7€. ne vem koliko je ta višja. Osebno se raje odločim za članstvo AMZS Plus in mi pomoč na cesti velja pri vseh vozilih, ki jih vozim. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno

dodaš nezgodno zavarovanje

attachicon.gifpolica.jpeg

tak sem lani naredil:

AO obvezno zavarovanja

AXA je asistenca do določene vrednosti

AO+ nezgodno za voznika povzročitelja

in nezgodno za voznika in sovoznika .......vrednosti so napisane

Nizke zavarovalne vrednosti so pri tem AO+ zavarovanju, ki si ga prilepil. Za katero zavarovalnico gre in ali so ti ponudili tudi višje?

Objavljeno (popravljeno)

nezgodno sem sam določil (sem vzel nekaj minimalnega), ao+ mislim da so mi oni (je pa ista vrednost kot tvoja na tilii), verjetno se da tudi več. Mariborska

Objavljeno

Sem v sluzbi pa sm reku samo uno kar sem si zapomnil ko pogledam doma polico javim tocno je pa vse skupaj prislo cca 150€, 50€ manj za razliko od prejsnjega leta je pa motor R1.

Objavljeno (popravljeno)

Registracijo moram podaljšati naslednji teden, lani sem plačal 219€, se moram z agentom vsesti in pogledati, kje se da kaj prihraniti. Pri zavarovalni vrednosti AO+ ne bom varčeval, moram pa pogledati kaj je s tem motoklub popustom. Kdo ve kaj o tem?

AO+ pri Tiliji sploh nima zneska pod 51.000€, z doplačilom pa do 75.000€.

http://www.zav-tilia.si/mojavto/ao-in-ao

Popravljeno . Popravil motolover
Objavljeno

Ja lani je men reku za Mariborsko, da bi se 50 evrov prisparal, ce bi bil clan motokluba....

Objavljeno

Jaz prav sovrazim te klinceve zavarovalniske pogoje, pa ne vem kaj....ker itak, ko jih rabis, majo sto izgovorov, ko je pa treba placat, pa sto pravljic. Ta tedn mam avto, drug tedn motor....bljek.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!