Skoči na vsebino

Zavarovalnice (vse o zavarovanju, odškodninah, AO+, kasku, AXA asistenci),

Priporočene objave

Objavljeno

Jaz sem tudi avto ki sem ga kupil, prepisal na mamo, tam je bonifikacija.... motorja pa ne dam na njo  :ninja:  pa sploh zato, ker je generali čist nekonkurenčen pri motorjih, se mi nebi splačalo..... 

kolkor jst zase vidim, se mi je tako, kot sm napisala najbolj splača. avto je recimo zdej še cenej, ker jih je tukaj več zavarovanih, kot jih je bilo prej pri meni doma. 

Objavljeno

Meni so pri Tilii ponudili res ugodno zavarovanje. S ponudbo sem šel k svojem agentu AS in mu pokazal, kaj jim dela konkurenca. Ker pa je človek dosti pameten je to povedal šefom, ki so mu dovolili poseben popust zame in naredil mi je polico za Varadero 1000 AO, AO+ nezgodno in zel. karta 134€.

Objavljeno

kolkor jst zase vidim, se mi je tako, kot sm napisala najbolj splača. avto je recimo zdej še cenej, ker jih je tukaj več zavarovanih, kot jih je bilo prej pri meni doma. 

Meni se nebi splačalo, ker bom z avtom ostal pri Generaliju (zaradi takih in drugačnih stvari), z motorjem pa niti približno zraven ne pridemo pri Generaliju... tako da se mi ne splača... 

pa imam pri generaliju tudi dom zavarovan, ampak so pri motorjih nekonkurenčni in to tudi sami priznavajo... vem, ker delam z generalijem :) 

Skratka, tako kot je, je čisto ok, avto generali, motor pa ZM.... :) 

Objavljeno

Bodite pozorni pri AO+ na kakšno vsoto vas zavarujejo. Ne zavarujejo vsi na isto, jasno je potem zavarovanje cenejše, manj pa dobiš v primeru nezgode.

Objavljeno

Ja na kok bi pa mogli? Je tisto moje uredu? Za 230€, brez bonifikacij, prvo zavarovanje.
Post 5345

Objavljeno

Ja na kok bi pa mogli? Je tisto moje uredu? Za 230€, brez bonifikacij, prvo zavarovanje.

Post 5345

Ne razumem, zakaj imaš v polici zavarovanje kolesarja. Poglej tudi asistenco na cesti, če imaš članstvo AMZS, tega ne potrebuješ.

Objavljeno (popravljeno)

AMZS osnovno krije asistenco do 150 km celotne vožnje. Povprašaj še naa Tilii. Jaz sem dobila boljše pogoje in veliko bolj natančno določene pogoje asistence.

Popravljeno . Popravil KARMEN1
Objavljeno

Sem mislil da Generali sploh nima motorjev, ne pa da je tako nekonkurencen. Ocitno smo za njih se vedno prevec rizicna skupina :).

Glede asistence pa samo opozorilo, triglav ima osnovno in plus. Osnovna krije 500eur, plus pa 1500eur. Razlika v ceni pa je cca. 3eur

Objavljeno

Meni so pri Tilii ponudili res ugodno zavarovanje. S ponudbo sem šel k svojem agentu AS in mu pokazal, kaj jim dela konkurenca. Ker pa je človek dosti pameten je to povedal šefom, ki so mu dovolili poseben popust zame in naredil mi je polico za Varadero 1000 AO, AO+ nezgodno in zel. karta 134€.

ao+ al nezgodno?

Objavljeno

ao+ al nezgodno?

sorry, ni ločila vmes...AO, AO+, nezgodno in zelena karta

Objavljeno

Ne razumem, zakaj imaš v polici zavarovanje kolesarja. Poglej tudi asistenco na cesti, če imaš članstvo AMZS, tega ne potrebuješ.

Jst tut ne, sm napisal vprašal v mojem postu

Nimam amzsja, sej asistenco imam, a asistenca na cesti je neki drugega?

Kaj je to za kolesarje (nisem tega nič prosil, je sama notri dala), je to zame? Sam namreč veliko prekolesarim, tako da načeloma mi prav pride če se mene tiče.

Glede asistence pa samo opozorilo, triglav ima osnovno in plus. Osnovna krije 500eur, plus pa 1500eur. Razlika v ceni pa je cca. 3eur

Kaj pa je razlika. A če mi crkne motor nekje v bozjih rozah, se jim ne splača pridt pome če bo njihov strošek več k 500€, če maš pa plus pa je strošek manjši od 1500€ pa pridejo?

Objavljeno (popravljeno)

Kje je razlika :)!? V tem, da če bo strošek 1000€, boš pri tamali plačal še 500€ sam, pri taveliki pa nič ;)

Itak pa se mi zdi da sploh brezveze kaj dosti debatiranja, 3€ razlike na letni ravni.. 0,25€/mesec, strošek?

Največ boš pa odnesel, če si prebereš splošne pogoje, ki jih najdeš na spletni strani od zavarovalnice

Popravljeno . Popravil gradbenik
Objavljeno

Zveza nima nič s tem, ne vem zakaj vsi mešate ZMKS v vsako stvar.

Zakaj jo mešam? Zato ker bi se lahko komot za ta popust zmenila zveza samo za svoje člane.

Nihče ni napisal na podlagi česa pripada tale popust članom motoklubov, ostalim pa ne. Tista o bolj varni vožnji ima zeloooo dolgo brado. Razen, če lahko nekdo postreže z uradnimi statističnimi podatki, da so člani MKov udeleženi v manj nesrečah kot nečlani.

Pa da ne bo kdo napisal, da zganjam faušijo, ta popust za čalan MKa koristim že nekaj let, čeprav nisem nikjer član.

Objavljeno

Zav.Triglav za podobne podatke po kw   105.69€

post-5502-0-95867800-1427093286_thumb.jpg post-5502-0-21808400-1427093297_thumb.jpg

Objavljeno

Kje je razlika :)!? V tem, da če bo strošek 1000€, boš pri tamali plačal še 500€ sam, pri taveliki pa nič ;)

Itak pa se mi zdi da sploh brezveze kaj dosti debatiranja, 3€ razlike na letni ravni.. 0,25€/mesec, strošek?

Največ boš pa odnesel, če si prebereš splošne pogoje, ki jih najdeš na spletni strani od zavarovalnice

kateri strošek? a vleke?

sej zavarovalnice itak lkombinirajo vleko z večimi vozili skupaj... da pa jih pride 1000 /500 eur za en prevoz motorja nazaj v slo, pol more bit pa že na drugem konc sveta ta motor  :sleep2:  al pa avto  .... ostali stroški so navedeni v tabeli, oz kritje strošpkov in je različno, ne velja za vse limit 500/1000 eur ali kakorkoli že...dejte si prebrat že te pogoje

Objavljeno

To je bil zgolj primer razlike kritja!

No jaz ne samo da preberem, ampak imam takole (glej slike) izlusceno kar meni pride prav, to je asistenca plus. V pogojih od asistence ni sicer nobenih tabel ampak samo tekst :), za celotne pogoje pa poglejte na internetu, nekaj strani nazaj mislim da je ze bil objavljen link. Jaz sem hotel samo povedat da se ne splaca za 3eur komplicirati ce ze vzames. Ali vzames ali ne je pa stvar odlocitve (kam, koliko, s cim se vozis itd.). post-46633-0-62391700-1427095109_thumb.jpgpost-46633-0-62391700-1427095109_thumb.jpg

post-46633-0-40665500-1427095254_thumb.jpg

post-46633-0-24580500-1427095386_thumb.jpg

Objavljeno

kateri strošek? a vleke?

sej zavarovalnice itak lkombinirajo vleko z večimi vozili skupaj... da pa jih pride 1000 /500 eur za en prevoz motorja nazaj v slo, pol more bit pa že na drugem konc sveta ta motor  :sleep2:  al pa avto  .... ostali stroški so navedeni v tabeli, oz kritje strošpkov in je različno, ne velja za vse limit 500/1000 eur ali kakorkoli že...dejte si prebrat že te pogoje

če ti crkne moped v Zadru, ti pa si z Ljubljane, primerjalno, če ti krije zavarovalnica do 500€, boš mogla doplačat :grim , tarifa je 1€/km, že z kilometri ne prideš čez :grim  potem je tu še štartnina+nalaganje+zlaganje :grim . Tolk o koncu sveta :kva2:  

• Všeč mi je 2
Objavljeno

če ti crkne moped v Zadru, ti pa si z Ljubljane, primerjalno, če ti krije zavarovalnica do 500€, boš mogla doplačat :grim , tarifa je 1€/km, že z kilometri ne prideš čez :grim  potem je tu še štartnina+nalaganje+zlaganje :grim . Tolk o koncu sveta :kva2:  

ne vem., sem na ZM in men so avto pripeljal do doma..... za motor pa nimam izkušenj :) sem rekla da jih več naložijo na vleko a ne? zato ga ne dobiš naslednji dan domov ampak čez par dni ko se jih par nabere :P

če ga pa nujno rabiš pa doplačaš, kdo ti brani ...

sicer je pa vleka samo ena izmed stvari pri asistenci, tam je mnogo več drugih stvari še zraven kot vleka :)

Objavljeno

Nazadnje ko sem imel popolno zvarovan avtomobil z vso asistenco ni šlo nič tako kot bi moralo iti.

Avto se pokvari v Romuniji med dvema romskima naseljima. Pokličem A... in naročim odvoz avtomobila do mehanika.

Operator mi odgovori, da bodo prišli po avto šele čez pet dni:dry:

Ne vem kaj bi ostalo od novega (še v garanciji) avtomobila po petih dnevih v četrti, ki zelo radi nabirajo kovino?

Po tehtnem premisleku sem avtomobil zasilno popravili v mehanični delavnici na moje stroške.

Avto je sicer deloval, vendar njegova max brzina je bila 50kmh (na ravnini)in poraba okoli 50l na sto km. Čez Karpate me je prehitel najpočasnejši kamijon :yes:  :yes:

Stroškov za bencin si sploh nisem upal zračunat.  :unsure: 

Srečno sem prišel v Slovenijo in nato so naši mehaniki kar nekaj časa tuhtali da so našli napako na elektroniki in jo tudi odpravili.

Objavljeno

Je v glavnem zmeraj tako, da je ob okvari vozila imel hudič mlade in ji je nekaj dal še asistenci :devil:  ,ti se pa potem znajdi pa kregaj z zavarovalnicio pa je tu slaba volja in sivi lasje. :bum:

Razen prej ko plačuješ in študiraš drobni tisk :book:  je vse več kot super :rtfm:  :ras:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Ja, kakšna eksotična država zna biti problem. V zahodni Evropi kar hitro zrihtajo odvoz, pravzaprav ga lahko organiziraš sam z lokalno avtomoto zvezo in naši potem krijejo stroške.

Si v Romuniji poskusil na ta način ali si samo kontaktiral naše?

Če imaš BMW ali HD (ne vem za druge), potem uredijo odvoz in servisiranje pri lokalnem servisu.

Gledam stran od Tilije in piše, da na znesek zavarovanja vpliva tudi če imaš opravljen tečaj varne vožnje. Ima kdo kakšne izkušnje s tem. Ni važno samo pri Tiliji, na splošno ali je kdo dobil popust zaradi tega?http://www.zav-tilia.si/tiliini-plakati/preverite-kako-do-85-odstotkov-popusta

Zanimivo je tudi, da imajo popust tudi člani gasilske zveze.

Objavljeno

Ja, kakšna eksotična država zna biti problem. V zahodni Evropi kar hitro zrihtajo odvoz, pravzaprav ga lahko organiziraš sam z lokalno avtomoto zvezo in naši potem krijejo stroške.

Si v Romuniji poskusil na ta način ali si samo kontaktiral naše?

Če imaš BMW ali HD (ne vem za druge), potem uredijo odvoz in servisiranje pri lokalnem servisu.

Gledam stran od Tilije in piše, da na znesek zavarovanja vpliva tudi če imaš opravljen tečaj varne vožnje. Ima kdo kakšne izkušnje s tem. Ni važno samo pri Tiliji, na splošno ali je kdo dobil popust zaradi tega?http://www.zav-tilia.si/tiliini-plakati/preverite-kako-do-85-odstotkov-popusta

Zanimivo je tudi, da imajo popust tudi člani gasilske zveze.

Bambi61 bi ti znal kaj več povedati okoli popravila v lokalni mehanični delavnici in odvoza njegove benfe domu. Če se prav spomnim, so mu jo kar z spejsšatlom pripelali.

Ne vem pa, če mu je zavarovalnica krila tudi farbanje sivih las.

Objavljeno

Nazadnje ko sem imel popolno zvarovan avtomobil z vso asistenco ni šlo nič tako kot bi moralo iti.

Avto se pokvari v Romuniji med dvema romskima naseljima. Pokličem A... in naročim odvoz avtomobila do mehanika.

Operator mi odgovori, da bodo prišli po avto šele čez pet dni:dry:

Ne vem kaj bi ostalo od novega (še v garanciji) avtomobila po petih dnevih v četrti, ki zelo radi nabirajo kovino?

Po tehtnem premisleku sem avtomobil zasilno popravili v mehanični delavnici na moje stroške.

Avto je sicer deloval, vendar njegova max brzina je bila 50kmh (na ravnini)in poraba okoli 50l na sto km. Čez Karpate me je prehitel najpočasnejši kamijon :yes:  :yes:

Stroškov za bencin si sploh nisem upal zračunat.  :unsure:

Srečno sem prišel v Slovenijo in nato so naši mehaniki kar nekaj časa tuhtali da so našli napako na elektroniki in jo tudi odpravili.

Sigurno nisi na Triglavu.

Objavljeno

Kako poteka npr. v Makedoniji.

Pokličeš svojega operaterja. On pokliče lokalnega prevoznika in le ta odpelje motor v zbirni center, ki ga ima zavarovalnica (Skopje) ali pa do mehanika. 

Prevoz do doma organizira zavarovalnica, zanjo pa izvajajo prevoze pogodbeniki. Prevoz vozila je zaokroženo 1€ = 1km.

Zavarovanje 1500€ = okoli 1500km oz. po dogovoru.

Scarabeo

Objavljeno

Ja ampak bmw asistenca je omejena na 2 leti garancije. Uveljavljas jo pa lahko samo za okvare katere niso povzrocene s strani voznika ali zunanjih vplivov, torej okvara motorja zaradi raznih moznih tehnicnih tezav. Vsaj tako pise v prirocniku od bmw asistence!

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!