Skoči na vsebino

Honda CB 900 hornet

Priporočene objave

Objavljeno

nč .....

dones nesem ene šraufe cinkat,naslednji teden pošljem v Lj. nosilec kufra,vizirja kromirat....pol počakam še T-ja da mi zrihta karbon :hmm: :ninja: ....pol še akrapota naročim in to je to :fredy:

če ga bom preveč bo ratala kičasta :whistle: nr pa mi ni vseč :nono:

ej T a mi lohk pošlješ še enkrat na PM telefonsko od tizga mojstra k kromira :blush:

Hvala :beer1:

Objavljeno

UF!!!

Že od 22. ni novih objav. :P

Ej fantje a je kdo že menjal vzmeti na Horneti (samo vzmeti ne celih amortizerjev)

Grozno malo robe obstaja za hornet. :cry:

Drug tedn najbrž dobim Amortizer, karbone, sportski filter...

JUPI spet bomo šraufal :kva2:

lp

T

Nisem menjal, sem jih pa mau našponou, razlika je k dan pa noč. Če maš še original je čist premehka, vsaj za kšn vogu odpelat :D

No ja, mislm d ni tolk mau robe. Večino se da pa itak predelat :devil: - kaj pa iščeš? Če smo že pr tem, kje si pa karbone naroču, pa kolk si plačou?? :blush:

Objavljeno

Roba, ki se je ne dobi:

Ohlins amortizer krmila (montiran nad krizem)

Ohlins vzmeti prednje in zadnje (amortizer cel itak ne obstaja)

Matris ali katere druge stopalke (lahko bi poizkusil predelat od 600 ali Z1000) :evilgrin:

Feltne Braknig :naughty:

Drugače se da res vse predelat in dodelat, sam je potem vedno vprašanje če zadeva deluje kot bi mogla. :?

Drugače pa imam skoraj vse, kar se dobi že namonterano na sršenu. :naughty:

Razn karbonskih pokrovčkov :headbang:

Naročeni so pri Janiju že zellllllllloooooooo dolgo :fredy:

Cena pa je sprejemljiva.

Objavljeno

Roba, ki se je ne dobi:

Ohlins amortizer krmila (montiran nad krizem)

Ohlins vzmeti prednje in zadnje (amortizer cel itak ne obstaja)

Matris ali katere druge stopalke (lahko bi poizkusil predelat od 600 ali Z1000) :evilgrin:

Feltne Braknig :naughty:

Drugače se da res vse predelat in dodelat, sam je potem vedno vprašanje če zadeva deluje kot bi mogla. :?

Drugače pa imam skoraj vse, kar se dobi že namonterano na sršenu. :naughty:

Razn karbonskih pokrovčkov :headbang:

Naročeni so pri Janiju že zellllllllloooooooo dolgo :fredy:

Cena pa je sprejemljiva.

:grrr Večino se res ne dobi. Če te ne moti, da ni Ohlins, imaš wilbers prednje vzmeti ali pa CBR1000 RR komplet prednje vilice :naughty:, zadnji Ohlins amortizer obstaja v 2 verzijah:

http://www.ohlins.com/Motorcycle/tabid/53/Default.aspx

Amortizer krmila LSL ali Matris, mogoče še kaj Ohlins res ne obstaja (razen samo amortizer, nosilce naredi sam varijanta?)

Gilles stopalke, Rizoma stopalke

Matr, se mislš pa res v stroške vržt :kva2: prlimi kej ko bo fertik :OK:

Objavljeno (popravljeno)

:zzz: :zzz:

Halooo! :kva2:

Kaj je fantje a je zima prišla :?

Čas za dodelave :naughty:

Evo slika dodelanih nosilcev tablice (serokazi nižje)

In ena slika izdelanih ščitnikov hladilnika (Titan) sam jih dam še žarit da dobijo lepo barvo.

In slika Ducatija iz titana (žarjenega)

lp

post-2720-1166127181_thumb.jpg

post-2720-1166127227_thumb.jpg

post-2720-1166127608_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil thonda
Objavljeno

Kaj je fantje a je zima prišla :?

jep... :D

@ T kolk si ti mene reku da stanejo tista (bela :? no tista k maš ti gor) stekla žmigowcev?a se prow spomnem da tm okol 5 jurjev?pa od kjerga modela (cbf)?? :blush:

akrapoti po novem letu......

kromiranje tud..... :yawn: :yawn:

Objavljeno

Hello!

Tudi sam si že eno sezono lastim Horneto 900, je še čisto original pa bi jo čez zimo malo upimpal :P , predvsem mislim na montažo širše balance, zamenjavo žmigavcev (beli po možnosti manjši), montažo crash padov, in drugega nosilca tablice. Ravno za nosilce tablic (in žmigavcev) vidim zanimive rešitve predvsem od thonde mi je ful všeč. Bi se dalo dobit kak mušter za tisti del ki ga je potrebno izrezati iz pleha, da ne bom sam izumljal tople vode.

Dajte prilimat še kake fotke, če imate kaj na zalogi ;)

Hvala & LP

Objavljeno

kje se da nabavit bela luč (zadnja) z diodami in klko je cena. je to original, da samo zamenjaš ali je potrebna kakšna predelava :?

Lp, Gregor

Objavljeno

Tale bela LED zadnja lampa je prav cool. Neki me še zanima... je možno na horneto na original križe dat kako bolj konkretno belanco ala fatbar ...? Ker original nosilci za fižolovko so zelo švohcani (majhen fi)? Kere belance pa furate ostali? Jaz imam zaenkrat še original, pa mi ni všeč, je preozka pa tud ne izgleda nevem kako stajliš ;)

LP

Objavljeno

Jest sm mel na svoji Renthal za SM (Fmx) je široka sam sem imel občutek da se je zvijala. :blush:

Zdej bom probal z LSL, ki bo malce ožja.

Če hočeš debelejso balanco lahko rezkaš izvrtino v križu( :grrr ) ali pa http://www.rizoma.com/english/en_honda_hornet.html

:grim

Lp

T

Objavljeno

Tale bela LED zadnja lampa je prav cool. Neki me še zanima... je možno na horneto na original križe dat kako bolj konkretno belanco ala fatbar ...? Ker original nosilci za fižolovko so zelo švohcani (majhen fi)? Kere belance pa furate ostali? Jaz imam zaenkrat še original, pa mi ni všeč, je preozka pa tud ne izgleda nevem kako stajliš ;)

LP

LSL, tudi že na prejšnjih motorjih (superbike lenker). Meni osebno precej boljši občutek kot z originalno balanco, kjer se mi je zdelo vsakič, ko sem se usedel na motor, da sedim na biciklu. Imel in železno in aluminijasto, pa je v bistvu vseeno vsaj zaradi kakršnegakoli zvijanja kot je T omenil. Se mi zdi, da so kar solidne, za ceno 30-40 evrov pa sploh.

Menjava balance - OBVEZNO PRVA NALOŽBA V HORNET :yea2:

Objavljeno

...

Menjava balance - OBVEZNO PRVA NALOŽBA V HORNET :yea2:

Naložba v motor? :eek: :lol1:

Strošek, ki ga pač želiš, to še mogoče :doze: .

Pa menda se tudi LSL rada ukrivi. :whistle:

Objavljeno

Naložba v motor? :eek: :lol1:

Strošek, ki ga pač želiš, to še mogoče :doze: .

Pa menda se tudi LSL rada ukrivi. :whistle:

NALOŽBA!! OBVEZNA!! Hornet ima namreč balanco podobno BMX-u brez zgornje povezave.

Jah...se krivi, vendar ne od vožnje :P

Objavljeno (popravljeno)

NALOŽBA!! OBVEZNA!! Hornet ima namreč balanco podobno BMX-u brez zgornje povezave.

Jah...se krivi, vendar ne od vožnje :P

Ja pa jadede! Po SSKJ:

naložba -e ž (o)

1. uporaba denarja za povečanje premoženja:

Magari da je zlata balanca, ni naložba! Kvečjemu zbudi sum, da je originalna balanca kriva. Od česa že? Od vlage v garaži verjetno. :blink:

Saj pravim želja, veselje, mogoče zaradi ergonomije celo potreba. Naložba pa nikakor ne!

Pa dej tisto pluzno poslikat, da vidmo kaj imaš in kaj nameravaš!?

Pa še čist po tihem na uho: Ne vpij (velike črke)!

Popravljeno . Popravil HHV
Objavljeno (popravljeno)

Ja pa jadede! Po SSKJ:

naložba -e ž (o)

1. uporaba denarja za povečanje premoženja:

Magari da je zlata balanca, ni naložba! Kvečjemu zbudi sum, da je originalna balanca kriva. Od česa že? Od vlage v garaži verjetno. :blink:

Saj pravim želja, veselje, mogoče zaradi ergonomije celo potreba. Naložba pa nikakor ne!

Pa dej tisto pluzno poslikat, da vidmo kaj imaš in kaj nameravaš!?

Pa še čist po tihem na uho: Ne vpij (velike črke)!

Maš star SSKJ :) Naložba ni nujno vezana na povečanje premoženja, denarja itd... sploh ni nujno, da je naložba denarna...

Npr.: Kupil SSKJ - naložba v kulturo

Se pridno učil - naložba v znanje

Kupil kosmodrisk - naložba v boljše počutje

Kupil balanco - naložba v boljšo in prijetnejšo vožnjo z motorjem

P.S. Originalna balanca je skrbno spravljena :grim , če pa kdo zaradi tega, ker se ne nahaja na motorju misli, da je originalna kriva, je pa njegov problem in me ne zanima.

Nekateri uporabimo velike črke tudi zato, da kakšno besedo POUDARIMO.

Popravljeno . Popravil MarduK
Objavljeno

Hoj! :)

Kakšno geometrijo balance ste pa izbrali? Glede na to da ima Horent original zelo visoko. Koliko visoko in koliko široko?

Za moje pojme mislim da bi mi pasala še višja kot je original, samo glede na to da je že original zelo povišana ne vem če sploh obstaja ... Je kdo zvišal pozicijo vpetja balance z distančniki?

LP,

M

Objavljeno

...

Nekateri uporabimo velike črke tudi zato, da kakšno besedo POUDARIMO.

Ko poudarjamo, pač napišemo poudarjeno. Tu zgorajto naredimo z ikono "B", kar pomeni bold ali po naše poudarjeno. Z velikimi črkami pa le VPIJEMO. :whistle:

Objavljeno

Hoj! :)

Kakšno geometrijo balance ste pa izbrali? Glede na to da ima Horent original zelo visoko. Koliko visoko in koliko široko?

Za moje pojme mislim da bi mi pasala še višja kot je original, samo glede na to da je že original zelo povišana ne vem če sploh obstaja ... Je kdo zvišal pozicijo vpetja balance z distančniki?

LP,

M

No, da se malo vrnemo na temo! :P

Gledam balanco Rizoma

Fi 22mm Širina 720mm višina 60-80mm(49€)

Lahko pa tudi konusno(89€) vendar bi moral potem kupiti se distančnike za dvig balance ki pa so kar dragi(79€)

Obstaja v barvah: Alu mat, Črna, Zlata, rdeča in modra.

Rizoma naročajo v As domžale.

Sicer ne vem sam zdi se mi, da je malo boljše kvalitete kot LSL :fredy:

lp

T

Objavljeno

Če kupiš še distančnike za fatbar fi28,5mm jih montiraš na original križ? To mora biti že kar malo (pre)visoko. Med balancami po mojem mnenju v kvaliteti ne more biti bistvene razlike. Način izdelave je isti in ni jako kompliciran, razlika je lahko le v materialu, ki pa mora biti tudi po standardih, tako da :?

Aha Thonda, ti imaš braking diske - ali je in kolikšna je razlika v zaviranju?

Objavljeno

Razlika v balancah je najbrz res minimalna sam od Rizome sem jo mel včeraj v rokah in se mi je zdelo

da ima steno debelejšo (cevi).

Razlika v materialu je najbrž čisto mogoča saj najbrz ne uporabljajo vsi iste vrste Al :?

Braking

Razlika je občutna, mogoce pri majhnih hitrostih ne toliko vendar je nakup smiselen.

Edino ploščice pa radirajo kar bolj, čeprav sem tudi z originalnimi hitro poradiral ploščice.

Mene še mal matra da bi dal zg. križ in klipone od xx. :blush:

lp

T

Objavljeno

Ve mogoče gdo napamed klko je širina originalne balane?

Mi ni makine za odkrivat :blush: , mogoče se bo dalo v Podovi kaj od Rizome po ugodni ceni dobit.

Lp, Gregor

Objavljeno

Ve mogoče gdo napamed klko je širina originalne balane?

Mi ni makine za odkrivat :blush: , mogoče se bo dalo v Podovi kaj od Rizome po ugodni ceni dobit.

Lp, Gregor

Hoj!

Originalna širina je se mi zdi da 67cm .. samo to sem meril z utežmi krmila vred tako da odštej še kake 4cm ...

Res je original balanca kot od kakega ponya .. ;) bom tud jaz menjal... Kdaj pa greš v Padovo? Kaj pa tam dogaja? Kake trgovine...show?

LP

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!