Skoči na vsebino

Honda CB 900 hornet

Priporočene objave

Objavljeno

:blink:

ja hornet 600 ja ne pa 900...

bom jest do Elise šou pa se mal pozanimu kako kej z temi zobniki....

Ojoj :blush:

Mal sm jo zapeku :glare: :headbang:

Ko boš šel k Elisi sa boš seveda najavu, da gremo na kofetek :naughty:

MarduK

A je tvoja črna?

Lepa :grim

Objavljeno

Nabavi si nemški program GearData, tisto je zelo natančno. Računal sem si za Gixxerja in prej za NSR in prekleto natančno pokaže dejansko hitrost(kak procent manj kot na števcu .) ) pri določenih obratih, prestavi ob pravih podatkih... Tako si tudi zračunaš kako bo če menjaš zobnike, če bi rad več pospeškov/končne

Objavljeno

@T bom :grim

@Stric burek hvala .)

Objavljeno

Že par dni gledam tole temo z zobniki, pa se moram oglasit. Hornet ni namenjen vožnji po avtocesti, peljal sem se do 210km/h, pa je živo trplenje. Že pri 160km/h, sploh, če je še kaj vetra, je vožnja precej neudobna. A se ni lepše peljat po kakšni ovinkasti cesti, sem šel danes že dvakrat gor in dol čez Marijo Reko, to je adrenalin in užitek. Hočem povedat, če ga še tako priganjam, ne pridem do roba zmogljivosti motocikla. Zakaj toliko spreminjati na motorju, ko je pa že original popoln. Meni je samo žal, ker nisem že pri novem doplačal za akrapoviče, zdaj pa mi je škoda denarja. Če komu ne zadošča, naj si kupi močnejšega.

Objavljeno

Že par dni gledam tole temo z zobniki, pa se moram oglasit. Hornet ni namenjen vožnji po avtocesti, peljal sem se do 210km/h, pa je živo trplenje. Že pri 160km/h, sploh, če je še kaj vetra, je vožnja precej neudobna. A se ni lepše peljat po kakšni ovinkasti cesti, sem šel danes že dvakrat gor in dol čez Marijo Reko, to je adrenalin in užitek. Hočem povedat, če ga še tako priganjam, ne pridem do roba zmogljivosti motocikla. Zakaj toliko spreminjati na motorju, ko je pa že original popoln. Meni je samo žal, ker nisem že pri novem doplačal za akrapoviče, zdaj pa mi je škoda denarja. Če komu ne zadošča, naj si kupi močnejšega.

Namen menjav je zmanjšati obrate pri potovalni hitrosti, in ne povečanje končne hitrosti ;) B)

Povečanje hitrosti je samo stranski produkt :evilgrin:

Objavljeno (popravljeno)

Že par dni ........... močnejšega.

no tko je kot je napisal T. :grim

do končne hitrosti sm do zdej pršu mogoče 4x(zelo dvomim,da večkrat) čeprav mam z hornet 900 prevoženih nekaj manj kot 50.000km

po AC se načeloma ne vozim razen zelo redkih izjem ....ovinki so še vedno zakon :wub:

čez 6000rpm ga pa tud redko stisnem.... :ninja:

lp

P.S.za akrapote pa ti je lohk prokleto žal.... B)

Popravljeno . Popravil Miha Z.
  • 2 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Pa je šla še moja od bajte :cry: :cry:

:topic:

Tko da če kdo rabi stabilizator,... :whistle:

Popravljeno . Popravil T
Objavljeno

No če bo vse po sreči, bo pa juti tudi moja Hornet-ka lažje in bol globoko zadihala :naughty:

Na poti je Akrapovič :D :D :D :blush:

@Miha Z. maš :beer1: :beer1: :beer2: v dobrem :smoke:

Lp, Gregor

Objavljeno
No če bo vse po sreči, bo pa juti tudi moja Hornet-ka lažje in bol globoko zadihala :naughty:

Lp, Gregor

Ko jih boš imel gor se javi in povej, kakšna je razlika v moči in v zvoku.

Objavljeno

Lp, Gregor

aha! se pravi ,da sta zrihtala!! :OK:

za pir te vzamem za besedo :devil: :blush:

Objavljeno
Ko jih boš imel gor se javi in povej, kakšna je razlika v moči in v zvoku.

Prva razlika ki sem jo opazo je bila teža, nebi si mislo :kva2: :grim

Pri moči ni ekstremne razlike, je pa :grim Ali če se mi zamo zdi zaradi zvoka :P

O zvoku pa nebom zgubljal besed :wub: :wub:

aha! se pravi ,da sta zrihtala!! :OK:

za pir te vzamem za besedo :devil: :blush:

Zrihtala ja,malo je dolgo trajalo, je pa zdaj zato tlko bolj :OK: :OK: :010 :devil:

:beer2:

Reči mi samo, so tebi nosilci za kufer pasali potem gor ali si mogo kaj predelat :?

Jaz jih nisem spravo gor :xx: :hmm:

Objavljeno
Reči mi samo, so tebi nosilci za kufer pasali potem gor ali si mogo kaj predelat :?

Ne pašejo direktno gor...Najbolje je iz lukenj na nosilcih narediti utore in to je to. Osebno sem to naredil na rezkalni mašini (ker imam možnost in sem se malo afnal), brez problema boš pa tudi spilil tiste 3mm.

Objavljeno (popravljeno)

jest sem dal med karbonast nosilec rora in nosilc kufra distančnike.

mislm,de je to najbl simpl...brez piljenja in rezkanja...

Popravljeno . Popravil Miha Z.
Objavljeno

Imam na voljo pilo in reskalni stroj (da se še jaz malo afnam), bom pa videl za kero varianto se bom odločo, odvzem materijala ali dodajanje materijala :naughty:

Zaenkrat pa uživam v vožnji :whistle:

Hvala za info. :worship:

Lp, Gregor

Objavljeno

@MarduK_reči mi kje si nabavo bugi spojler in klko je bila cena, lahko na PM :hmm:

post-3339-1180954364_thumb.jpg

Lp, Gregor

Objavljeno
@MarduK_reči mi kje si nabavo bugi spojler in klko je bila cena, lahko na PM :hmm:

Lp, Gregor

Lahko tudi tu...sem dobil že par PM-jev v zvezi s tem. Bug-spoiler je Louis-ov, natančneje Bodystyle. Model pa je popolnoma isti kot Ermax-ov. Tako, da lahko vprašaš tudi v TC-ju, če so se kaj premislili...Ko sem enkrat spraševal za plastiko pod zadkom in bug-spoiler pri njih je nesposobni prodajalec vsaj 20min brskal po računalniku in prišel nazaj z informacijo: Nimamo...

Na Ermax-ovi strani obstaja (vsaj takrat je, poglej si še sam), tako, da ne vem, ali je bila to le krivda nesposobnega prodajalca ali samo za Hornetko 900 pač ne uvažajo, kar pa bi bilo malo čudno. Ne vem.

Aja cena. V Louisu okoli 180 ojrov...

Ga je pa dobro pred barvanjem že enkrat zmontirat gor, vpasat nosilce, da ga ne boš kasneje popraskal...

Objavljeno
Bug-spoiler je Louis-ov, natančneje Bodystyle. Model pa je popolnoma isti kot Ermax-ov.

Na Ermax-ovi strani obstaja (vsaj takrat je, poglej si še sam)

:grim :grim našo v Louis-ovem katalogu, kod tudi na Ermax-ovi strani :OK: :worship:

Cena v katalogu 189EUR :headbang: Ni glih za đabe :whistle:

Bomo vidli če bo po dopusto ostalo kaj ojrov, zadeva zgleda noro :evilgrin: :blush:

Lp, Gregor

Objavljeno

a mogoce kdo kej ve kdaj se kej pripravla kakšne prenova te hornet 900 :unsure:

Objavljeno

Lp, Gregor

Za svojo CB 1300 sem ga dal naresti Marjanu (nick Pohajač na MS-ju) iz Pobegov nad Koprom. Izdelal ga je po meri (iz poliestra), jaz sem ga dal samo še pobarvat k ličarju in montiral na moped. Zelo zadovoljen! B) B) Tudi s ceno. :)

Še slikce...

post-573-1180972742_thumb.jpg

post-573-1180972765_thumb.jpg

post-573-1180972797_thumb.jpg

post-573-1180972825_thumb.jpg

Objavljeno
Za svojo CB 1300 sem ga dal naresti Marjanu (nick Pohajač na MS-ju) iz Pobegov nad Koprom. Izdelal ga je po meri (iz poliestra), jaz sem ga dal samo še pobarvat k ličarju in montiral na moped. Zelo zadovoljen! B) B) Tudi s ceno. :)

Še slikce...

lepo lepo, samo nevarnost, da ti ga bo dol utrgal, glede na to da se skupaj s sopotnikom, pa kaka neravnina na ovinku podrajsa s spodnjim delom izpuha ob asfalt :whistle:

Objavljeno
lepo lepo, samo nevarnost, da ti ga bo dol utrgal, glede na to da se skupaj s sopotnikom, pa kaka neravnina na ovinku podrajsa s spodnjim delom izpuha ob asfalt :whistle:

Zaenkrat sem samo podrsal na ovinku. Pa ne z izpuhom :P , kakor pišeš. B) Če bo pa kaj več, poročam.

Objavljeno

A je slučajno kdo že probal montirat od yamahe R1 rore na hornet 900 :naughty: , ker izgleda kar zanimivo pa z majnšo predelavo bi še kakšen dober zvok dobil.

post-11424-1181143972_thumb.jpg

post-11424-1181144012_thumb.jpg

Pa če bi dal majnši blatnik pa kakšne bele led žmigovce,bi bil pa že prava raketa od zadaj.Ampak z našimi tablicami! :slap:

Objavljeno
izgleda kar zanimivo

grdo.....no ja vsaj meni.... :blush:

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Čist mimo grede če koga zanima mi je pri prodaji Hornete ostalo kar nekaj dodatne opreme. :whistle:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!