DAMI34 Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 (popravljeno) pred 13 urami, Borutt pravi: Zakaj še vedno kršiš predpise, čeprav so te v avtošoli (tako se je takrat imenovala ta šola) učili drugače ? Zakaj ne upoštevaš predpisov, čeprav veš, da so namenjeni varnosti v prometu ? Klevete Popravljeno Junij 6, 2016. Popravil DAMI34 Kmet2, builder in Bmflar 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BMWflar Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 Polcaji, dobl ste 50 EUR večjo plačo, zdej pa dost nakladanja!!! builder 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 (popravljeno) pred 1 minuto, BMWflar pravi: Polcaji, dobl ste 50 EUR večjo plačo, zdej pa dost nakladanja!!! hitro kasirat zdej ps. a misliš, da jim bodo res dali večjo plačo, al so jih spet na suho nategnil? Popravljeno Junij 6, 2016. Popravil DAMI34 Bmflar, Kmet2, stuhec in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 Dejstvo je, da so marsikateri Zakoni zanič. To je dejstvo... Zakone pač ne piše država in njeni uradniki, kot bi jih morala ampak jih dajejo pisat odvetnikom, le ti pa lepo vgradijo zadeve, ki jim pomagajo, da izkoriščajo zakone. To je dejstvo ! Uporabljam Drajv od Zavarovalnice Triglav, ko na obvoznico vozim s 40 km/h, bi me za mano vozeči, najraje linčali. Varnosti Prednost - 2 gumi sta boljši kot ena !!!! Kmet2, builder, DAMI34 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jure Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 Seveda, prav odvetniki so tisti, ki pišejo zakone.. Btw, odvetnik dobi plačano po tarifi če v postopku uspe al pa ne, briga njega. Bmflar, stuhec in DAMI34 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 Ali mogoče kdo ve, ali policaji lahko merijo z radarjem s privatnega zemljišča? Če da, ali za to potrebujejo kakšno dovoljenje lastnika? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 pred 2 minutami, motolover pravi: Ali mogoče kdo ve, ali policaji lahko merijo z radarjem s privatnega zemljišča? Če da, ali za to potrebujejo kakšno dovoljenje lastnika? Policija lahko meri iz javnih površin tako, da ne ovirajo prometa. Za privat površine nimajo pooblastil, čeprav včasih počnejo prav to - saj vedo, da jih ne bo oglobil Policaj ! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
I30 Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 pred 10 minutami, HD-Dyna pravi: Policija lahko meri iz javnih površin tako, da ne ovirajo prometa. Za privat površine nimajo pooblastil, čeprav včasih počnejo prav to - saj vedo, da jih ne bo oglobil Policaj ! Bi jih pa lahko nalomil Polde ali ogrizel Runo. solorider, Bmflar in builder 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 pred 6 minutami, I30 pravi: Bi jih pa lahko nalomil Polde ali ogrizel Runo. Na žalost pri nas ni kot v Ameriki - tam je privat posest svetinja ! Šibrovko v roke in je mir Yoghurt in builder 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 Sem že izvedel. Merijo lahko, če jim lastnik zemljišča ne reče naj ne. Velikokrat jih prav lastniki hiše pokličejo, ker se divja mimo in jim tudi sami pokažejo kje naj se postavijo. Kazni pa zaradi postavitve na privatnem zemljišču ne moreš izpodbijati. stuhec 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
I30 Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 pred eno uro, motolover pravi: Sem že izvedel. Merijo lahko, če jim lastnik zemljišča ne reče naj ne. Velikokrat jih prav lastniki hiše pokličejo, ker se divja mimo in jim tudi sami pokažejo kje naj se postavijo. Kazni pa zaradi postavitve na privatnem zemljišču ne moreš izpodbijati. In ta isti lastnik v naslednji vasi tišči 90 med hišami. Tipična slovenceljska privoščljivost in fovšija. Isti šmorn kot tisti znaki 30km/h ipd.. pred eno uro, HD-Dyna pravi: Na žalost pri nas ni kot v Ameriki - tam je privat posest svetinja ! Šibrovko v roke in je mir Za Castle law takoj podpišem. builder, Kmet2, Bmflar in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 pred 2 urami, I30 pravi: Bi jih pa lahko nalomil Polde ali ogrizel Runo. bog nedaj, pol odgovarjaš kot za človeka I30, skalar36, Bmflar in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stuhec Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 pred 6 urami, motolover pravi: Ali mogoče kdo ve, ali policaji lahko merijo z radarjem s privatnega zemljišča? Če da, ali za to potrebujejo kakšno dovoljenje lastnika? Ta čas ko jih lastnik ne spodi Lahk merijo Če pa jih takoj grejo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 Vprašanje je bilo, ker so sina od znanca namerili in nekje je bilo govora, da na ta način izpodbijajo meritev. Zdaj sem izvedel, da se na ta način ne da izpodbijati. Edino kar lahko naredi je, da po izrečeni kazni, ki bo odvzem vozniške, zaprosi za pogojno. Prijateljev sin je pred Logatcem v smeri iz Vrhnike peljal 114, namesto 50km/h. Ko gledam tabelo kazni, mi ni jasno, zakaj se skozi naselje motoristi striktno ne vozijo 50km/h, če je že za prekoračenih 5km/h kazen 40€, pri 5 do 10km/h pa že 80€. Mogoče zato, ker pri teh kaznih ni kazenskih točk. Kazni za prekoračitev hitrosti v naselju, kjer je splošna omejitev hitrosti 50 km/h: PREKORAČITEV HITROSTI* = GLOBA · vključno do 5 km/h = 40 EUR · nad 5 km/h do vključno 10 km/h = 80 EUR · nad 10 km/h do vključno 20 km/h = 250 EUR + 3 kazenske točke · nad 20 km/h do vključno 30 km/h = 500 EUR + 5 kazenskih točk · nad 30 km/h do vključno 50 km/h = 1.000 EUR + 9 kazenskih točk · več kot 50 km/h = 1.200 EUR + 18 točk in odvzem vozniškega dovoljenja Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 nekatere dobre privat place za merjenje baje - ali pa so - tudi plačujejo ... a zakaj ne vozim 50 ? zato ker vozim 55-57 po cagarju... -5km/h tolerance.. - minus nekaj zaradi manjšega platišča - homologiranega ane da se ne bomo spet - minus nekaj tolerance na števcu samem .. kolk pol vozim?? stacionarne merilne table mi pokažejo med max 52 in 47 km/h.. pred 53 minutami, motolover pravi: . Ko gledam tabelo kazni, mi ni jasno, zakaj se skozi naselje motoristi striktno ne vozijo 50km/h, če je že za prekoračenih 5km/h kazen 40€, pri 5 do 10km/h pa že 80€. Mogoče zato, ker pri teh kaznih ni kazenskih točk. Kazni za prekoračitev hitrosti v naselju, kjer je splošna omejitev hitrosti 50 km/h: PREKORAČITEV HITROSTI* = GLOBA · vključno do 5 km/h = 40 EUR · nad 5 km/h do vključno 10 km/h = 80 EUR pa polivička - nekaj je pa treba obubožani državi dat vsake par let ane ... Bmflar in stuhec 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 pred 57 minutami, motolover pravi: Vprašanje je bilo, ker so sina od znanca namerili in nekje je bilo govora, da na ta način izpodbijajo meritev. Zdaj sem izvedel, da se na ta način ne da izpodbijati. Edino kar lahko naredi je, da po izrečeni kazni, ki bo odvzem vozniške, zaprosi za pogojno. Prijateljev sin je pred Logatcem v smeri iz Vrhnike peljal 114, namesto 50km/h. Ko gledam tabelo kazni, mi ni jasno, zakaj se skozi naselje motoristi striktno ne vozijo 50km/h, če je že za prekoračenih 5km/h kazen 40€, pri 5 do 10km/h pa že 80€. Mogoče zato, ker pri teh kaznih ni kazenskih točk. Kazni za prekoračitev hitrosti v naselju, kjer je splošna omejitev hitrosti 50 km/h: PREKORAČITEV HITROSTI* = GLOBA · vključno do 5 km/h = 40 EUR · nad 5 km/h do vključno 10 km/h = 80 EUR · nad 10 km/h do vključno 20 km/h = 250 EUR + 3 kazenske točke · nad 20 km/h do vključno 30 km/h = 500 EUR + 5 kazenskih točk · nad 30 km/h do vključno 50 km/h = 1.000 EUR + 9 kazenskih točk · več kot 50 km/h = 1.200 EUR + 18 točk in odvzem vozniškega dovoljenja zakaj? Zato ker so nekatere table nametane prosto po Prešernu, pa jo lahko spregledaš. Za večino omejitev pa motoristi vedo in kot opažam redkokdo, gre čez. Ker so cifre previsoke. stuhec 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 Katere table so nametane? Tabla za naselje pomeni 50, to se mi zdi zelo enostavno in jasno. O vožnji nad 50 govorim, ker se jaz držim 50 po navigaciji, kar je itak več kot 50 po števcu. Npr. v Logatcu ali Postojni me redno prehitevajo. Nabrž drži Thumperjeva teza o sponzoriranju države Bmflar in stuhec 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 Ne bom ti filozofiral, nared mal primerjave s postavitvami omejitev v Avstriji. Sicer pa dvomim, da te prehitevajo točno v krajih, kjer je kup radarjev skoraj vsakodnevno. Razn če voziš 40. Pol pa grem še jaz 60 po števcu mimo Bmflar 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 pred 1 uro, thumper pravi: nekatere dobre privat place za merjenje baje - ali pa so - tudi plačujejo Ne bo držalo. Oni nam plačujejo, da jih varujemo. Za ostalo imaš prav, ker števec kaže večje vrednosti in, ker je varnostna razlika pri meritvi hitrosti. pred 1 uro, DAMI34 pravi: zakaj? Zato ker so nekatere table nametane prosto po Prešernu, pa jo lahko spregledaš. Za večino omejitev pa motoristi vedo in kot opažam redkokdo, gre čez. Ker so cifre previsoke. Bo treba očala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 pred 1 minuto, Borutt pravi: Bo treba očala bom taka nabavil, da bom vse vidu, vse, majkemi Bmflar, Kmet2 in C eagle 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 pred eno uro, DAMI34 pravi: Ne bom ti filozofiral, nared mal primerjave s postavitvami omejitev v Avstriji. Sicer pa dvomim, da te prehitevajo točno v krajih, kjer je kup radarjev skoraj vsakodnevno. Razn če voziš 40. Pol pa grem še jaz 60 po števcu mimo mene redno prehitevajo recimo na planini... pa vozim kot sem napisal.. pol pa ko je konec pa se sprostim in peljem ležerno ker je itak brez veze da jim v rit skačem .. pa če norim po ridah sem počasen a za nekatere še zmeraj prehiter.. komot je v naselj naravnost peljat 75... pred 59 minutami, Borutt pravi: Ne bo držalo. Oni nam plačujejo, da jih varujemo. Za ostalo imaš prav, ker števec kaže večje vrednosti in, ker je varnostna razlika pri meritvi hitrosti. Bo treba očala ne..mi vam plačujemo da jih varujete Bmflar 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stuhec Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 Je bil kak primer, da se kermu sfuzlalo, da je dobo kazen 1000 eur ? Medtem ko bi v A dobo 150 eur Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 2 hours ago, DAMI34 said: Ne bom ti filozofiral, nared mal primerjave s postavitvami omejitev v Avstriji. Sicer pa dvomim, da te prehitevajo točno v krajih, kjer je kup radarjev skoraj vsakodnevno. Razn če voziš 40. Pol pa grem še jaz 60 po števcu mimo Ne vem kaj hočeš povedati glede Avstrije. Je tam boljše, slabše, bolj logično? Na Planini, Logatcu in Postojni me redno prehitevajo. Mogoče so vsi začetniki in še ne vedo kje so radarji. Za Štajerce, ki enkrat mesečno zaidejo proti Obali tudi ni nujno, da vedo, kje so lokalni primorski radarji. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 pred 10 minutami, motolover pravi: Ne vem kaj hočeš povedati glede Avstrije. Je tam boljše, slabše, bolj logično? Na Planini, Logatcu in Postojni me redno prehitevajo. Mogoče so vsi začetniki in še ne vedo kje so radarji. Za Štajerce, ki enkrat mesečno zaidejo proti Obali tudi ni nujno, da vedo, kje so lokalni primorski radarji. kaj ima omejitev 50 v naselju z vedenjem o lokacijah radarjev? ravno začetniki bi morali še vedeti kaj to pomeni .. mene ne tangira kje se vozim - če je naselje je 50 in to je to.. če bom hitrejši si bom sam kriv če me dobijo na radar.. in dvomim da bi to veljalo le zame.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Junij 6, 2016 Deli Objavljeno Junij 6, 2016 Odgovor je bil Damiju, ker dvomi, da me prehitevajo tam, kjer se ve, da so radarji. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se