Skoči na vsebino

STOP Policija !

Thundercat

Priporočene objave

Evo, nova izkušnja z modrimi. 

Vozil sem se po voznem pasu na avtocesti, pogledam nazaj in levo, vidim da ni nobenega avta nikjer, hitro vzamem v roke telefon, da nekaj na hitro preverim, ko začutim nekaj na moji levi. In zagledam kombi, ki je vozil na levi kakšen meter ali dva za mano, tako da sem vedel, videli so, da imam telefon v roki. Seveda, upočasnijo in pridejo za mano ter vklopijo lučke. Ustavim na odstavnem pasu, nakar pride do mene, zahteva dokumente in me vpraša, če vem, kaj sem naredil narobe. Za stotinko sekunde pomislim, a se čem delat budalo al povedat resnico? Odločim se slednje, povem vem, telefon sem uporabil med vožnjo. Policaj pove, ja pa tudi po odstavnem pasu ste se vozili. Jaz samo :eek::eek::eek:  in nisem hotel priznati. Ne, za telefon priznam, za vožnjo ne. Sem hotel še dodati, a ste se vi vozili po voznem al prehitevalnem pasu, a sem se raje ugriznil v jezik in obdržal svoj miren ton. Po njegovem večkratnem prigovarjanju o vožnji po odstavnem pasu, sem vsakič rekel ne ni bilo tako. Potem je odšel do kombija in ga ni bilo nazaj ene 5 minut. Pride nazaj in reče, a veste kakšne so kazni za oba prekrška, ki ste ju storili? Ker sem tiho in ko vidi, da čakam, da nadaljuje, mi pove da je za telefon 120€, za vožnjo po odstavnem pasu pa 300€. Doda še, kako bomo rešili, povem kakor boste menili, da je prav. Po slabi minutki tišine mi vrne dokumente in mi pove, da naj ne uporabljam telefona med vožnjo in mi zaželel varno vožnjo. Dodal je še, da naj nadaljujem vožnjo po odstavnem pasu dokler ne pridem do varne priključitve nazaj na vozni pas. 

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ti ti, @Arzen:twak:;)

zaradi tega gre meni pri naših policajih na :SS

jaz prehitevam za križiščem na ravni, pregledni cesti 1 avto, drugje nikjer nobenega vozila in pri tem prevozim polno črto, ki je tam pač zaradi tistih, ki se približujejo križišču in ne oddaljujejo - kot jaz, ko začnem prehitevat .. skrit v križišču sedi policaj, ki javi patrulji naprej, ki me ustavi .. nobenega razmišljanja o kakšnem opozorilu, kazen v prvo .. človek na avtocesti štrka po telefonu, opozorilo .. kdo bolj ogroža kogarkoli? :SS

pa Arzen, brez zamere, ne leti nič ne tebe osebno .. pljuvam čez sistem .. sem tvoj primer pač uporabil, ker je bil pri roki .. :P;)

edit: aja, ker se vas bo spet kar nekaj zapelo: da, sam sem se odločil tam prehitevat .. ne, noben me ni silil tam prehitevat .. da, zavestno sem kršil ZVCP .. da, brez ugovarjanja sem priznal napako in tudi plačal za njo ..

Popravljeno . Popravil Texo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 minutami, Texo pravi:

jaz prehitevam za križiščem na ravni, pregledni cesti 1 avto, drugje nikjer nobenega vozila in pri tem prevozim polno črto, ki je tam pač zaradi tistih, ki se približujejo križišču in ne oddaljujejo - kot jaz, ko začnem prehitevat .. skrit v križišču sedi policaj, ki javi patrulji naprej, ki me ustavi .. nobenega razmišljanja o kakšnem opozorilu, kazen v prvo .. človek na avtocesti štrka po telefonu, opozorilo .. kdo bolj ogroža kogarkoli? :SS

pa Arzen, brez zamere, ne leti nič ne tebe osebno .. pljuvam čez sistem .. sem tvoj primer pač uporabil, ker je bil pri roki .. :P;)

edit: aja, ker se vas bo spet kar nekaj zapelo: da, sam sem se odločil tam prehitevat .. ne, noben me ni silil tam prehitevat .. da, zavestno sem kršil ZVCP .. da, brez ugovarjanja sem priznal napako in tudi plačal za njo ..

Dve stvari si pozabil; polna črta ni samo za tiste, ki se približujejo križišču, ampak za vse in ZVCP, kateri ne obstaja več. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

7 minutes ago, Borutt said:

Dve stvari si pozabil; polna črta ni samo za tiste, ki se približujejo križišču, ampak za vse in ZVCP, kateri ne obstaja več. 

čestitam .. kot ponavadi, si uspešno izluščil bistvo .. ;)

ne, nisem pozabil, za koga velja polna črta .. preberi še enkrat zadnji pdstavek, napako sem priznal .. pljuvam čez odločitev, kdaj komu izdati opozorilo in kdaj ne ..

maš prav, gre za zprcp .. se opravičujem .. ja, pol pa je vse prav, vse štima ..

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

57 minutes ago, Arzen said:

Evo, nova izkušnja z modrimi. 

Vozil sem se po voznem pasu na avtocesti, pogledam nazaj in levo, vidim da ni nobenega avta nikjer, hitro vzamem v roke telefon, da nekaj na hitro preverim, ko začutim nekaj na moji levi. In zagledam kombi, ki je vozil na levi kakšen meter ali dva za mano, tako da sem vedel, videli so, da imam telefon v roki. Seveda, upočasnijo in pridejo za mano ter vklopijo lučke. Ustavim na odstavnem pasu, nakar pride do mene, zahteva dokumente in me vpraša, če vem, kaj sem naredil narobe. Za stotinko sekunde pomislim, a se čem delat budalo al povedat resnico? Odločim se slednje, povem vem, telefon sem uporabil med vožnjo. Policaj pove, ja pa tudi po odstavnem pasu ste se vozili. Jaz samo :eek::eek::eek:  in nisem hotel priznati. Ne, za telefon priznam, za vožnjo ne. Sem hotel še dodati, a ste se vi vozili po voznem al prehitevalnem pasu, a sem se raje ugriznil v jezik in obdržal svoj miren ton. Po njegovem večkratnem prigovarjanju o vožnji po odstavnem pasu, sem vsakič rekel ne ni bilo tako. Potem je odšel do kombija in ga ni bilo nazaj ene 5 minut. Pride nazaj in reče, a veste kakšne so kazni za oba prekrška, ki ste ju storili? Ker sem tiho in ko vidi, da čakam, da nadaljuje, mi pove da je za telefon 120€, za vožnjo po odstavnem pasu pa 300€. Doda še, kako bomo rešili, povem kakor boste menili, da je prav. Po slabi minutki tišine mi vrne dokumente in mi pove, da naj ne uporabljam telefona med vožnjo in mi zaželel varno vožnjo. Dodal je še, da naj nadaljujem vožnjo po odstavnem pasu dokler ne pridem do varne priključitve nazaj na vozni pas. 

Ustavitev na odstavnem pasu??? A ni namenjen samo za vozila v težavah??? Kako pa je to z varnostjo povezano???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, ftp pravi:

Ustavitev na odstavnem pasu??? A ni namenjen samo za vozila v težavah??? Kako pa je to z varnostjo povezano???

Velikokrat vidim na LJ obvoznici policiste, ki z lučkami zaustavijo vozilo in ga vodijo na odstavni pas.

Nazadnje včeraj med Jaršami in Letališko... Pa še  kar nevarno je bilo s strani policije ...

Zakaj ga je, pa ne bi vedel... Nisem strokovnjak :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

7 minutes ago, ftp said:

ne polagaj jim idej v glavo .. naslednjič mu bodo še za to težili .. :)

samo res .. kaj v takem primeru na avtocesti? peljat do prvega izvoza/počivališča ali takoj ustavit na odstavnem? @Borutt?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 33 minutami, Texo pravi:

čestitam .. kot ponavadi, si uspešno izluščil bistvo .. ;)

ne, nisem pozabil, za koga velja polna črta .. preberi še enkrat zadnji pdstavek, napako sem priznal .. pljuvam čez odločitev, kdaj komu izdati opozorilo in kdaj ne ..

maš prav, gre za zprcp .. se opravičujem .. ja, pol pa je vse prav, vse štima ..

Policist lahko opozori v skladu z zakonom. 

Pljuvaj naprej.

pred 33 minutami, ftp pravi:

Glede na njegov opis ga niso ustavljali, ampak so samo vozili za njim z modrimi lučmi. Za ustavljanje manjka sirena. Prav tako je napisal, da je sam ustavil na odstavnem pasu. Glede varnosti je bilo poskrbljeno, saj so ga zavarovali s svojim vozilom z modrimi lučmi. 

pred 30 minutami, HD-Dyna pravi:

Velikokrat vidim na LJ obvoznici policiste, ki z lučkami zaustavijo vozilo in ga vodijo na odstavni pas.

Nazadnje včeraj med Jaršami in Letališko... Pa še  kar nevarno je bilo s strani policije ...

Zakaj ga je, pa ne bi vedel... Nisem strokovnjak :P

To je pa nekaj drugega, kot je bilo prej napisano. In se ne strinjam s takšnim načinom dela.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 31 minutami, Texo pravi:

ne polagaj jim idej v glavo .. naslednjič mu bodo še za to težili .. :)

samo res .. kaj v takem primeru na avtocesti? peljat do prvega izvoza/počivališča ali takoj ustavit na odstavnem? @Borutt?

Najboljše in in najbolj varno je zapustiti avtocesto ali hitro cesti na prvem izvozu ali počivališču in nato ustaviti. Ker pa smo različni, ne morem vedeti, kaj se nekaterim takrat dogaja v glavi. Prav tako so situacije, ko je treba vozilo ustaviti takoj zaradi varnosti, ker se mu mogoče raztresa tovor ali pa razpada vozilo. 

3.     modra svetilka in kratek zvočni znak s sireno: voznik, za katerim vozi policijsko vozilo, ki daje tak znak, mora postopno zmanjšati hitrost in ustaviti ob robu ali zunaj vozišča. Voznik in potniki ne smejo izstopiti iz oziroma z vozila, dokler jim policist tega ne dovoli;

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, Texo pravi:

Ni zamere, hotel sem izpostaviti, da so še kakšni, ki dajo opozorilo, čeprav ne vem, kaj bi bilo, če bi bil tiho in pogoltnil še tisto obtožbo o odstavnem pasu.

pred 2 urami, ftp pravi:

On je pač mislil, da ne bom iz 0 km/h, torej speljevanje, šel direktno na vozni pas ampak dokler ne bo hitrost vozila in tudi stanje na voznem pasu (druga vozila) dovoljevala varno priključitev v promet.

pred 1 uro, Borutt pravi:

Policist lahko opozori v skladu z zakonom. 

Pljuvaj naprej.

Glede na njegov opis ga niso ustavljali, ampak so samo vozili za njim z modrimi lučmi. Za ustavljanje manjka sirena. Prav tako je napisal, da je sam ustavil na odstavnem pasu. Glede varnosti je bilo poskrbljeno, saj so ga zavarovali s svojim vozilom z modrimi lučmi. 

To je pa nekaj drugega, kot je bilo prej napisano. In se ne strinjam s takšnim načinom dela.

Možno, da je bil tudi pisk, ne bi vedel, je bilo zjutraj in se ne spomnim ravno. Je pa tako, da se raje ustavim na odstavnem pasu kot pa da se vozim 2km ali več do počivališča oz. mesta, kjer bi bilo bolj varno ustaviti, pol bi me pa jebali, da se nisem hotel ustaviti ali kaj podobnega. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Borutt pravi:

Najboljše in in najbolj varno je zapustiti avtocesto ali hitro cesti na prvem izvozu ali počivališču in nato ustaviti. Ker pa smo različni, ne morem vedeti, kaj se nekaterim takrat dogaja v glavi.

Mnja. Se pravi, da se naslednjih x kilometrov voziš naokoli s plavimi lučkami za ritjo. In pol na prvem izvozu ni očitnega prostora za ustavitev in se še ene par kilometrov voziš naokoli in iščeš plac za varno ustavitev. More biti prijetna izkušnja v kakih bolj nepoznanih koncih države. A če slučajno prepozno opaziš primeren prostor za ustavitev in zaradi varnosti (nenadni manevri in podobno) odpelješ mimo, te lahko kolega zadaj obtoži poskusa bega?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 minutami, jskrablin pravi:

Mnja. Se pravi, da se naslednjih x kilometrov voziš naokoli s plavimi lučkami za ritjo. In pol na prvem izvozu ni očitnega prostora za ustavitev in se še ene par kilometrov voziš naokoli in iščeš plac za varno ustavitev. More biti prijetna izkušnja v kakih bolj nepoznanih koncih države. A če slučajno prepozno opaziš primeren prostor za ustavitev in zaradi varnosti (nenadni manevri in podobno) odpelješ mimo, te lahko kolega zadaj obtoži poskusa bega?

V primeru, ko ni potrebno takoj ustaviti vozilo, mora biti policist dovolj brihten, da ne začne ustavljati vozilo veliko pred primernim prostorom za zaustavitev. Zato sem pa že prej napisal, da ne vem, kaj se nekaterim takrat dogaja v glavi.

In potem se zgodi možnost iz tvojega zadnjega stavka. Ampak vedno zato, ker je nekdo nekaj zaj... 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

13 minutes ago, Borutt said:

V primeru, ko ni potrebno takoj ustaviti vozilo, mora biti policist dovolj brihten, da ne začne ustavljati vozilo veliko pred primernim prostorom za zaustavitev. Zato sem pa že prej napisal, da ne vem, kaj se nekaterim takrat dogaja v glavi.

In potem se zgodi možnost iz tvojega zadnjega stavka. Ampak vedno zato, ker je nekdo nekaj zaj... 

no, to drži .. 2x so me ustavljali z modrimi lučmi, ponoči .. so kar en čas vozili tik za mano, luči in zapiskali pa šele nekaj pred avtobusno in naslednjič pred zaprto bencinsko .. vozniško prometno, alkotest, srečno pot naprej in lahko noč ..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 urami, Borutt pravi:

A ne bi bilo bolj pametno, ko policist vklopi luči. Avtomatsko zmanjšamo hitrost in iščemo prostor, za varno parkiranje. (varno je lahko tudi zelo daleč in če ne parkiraš varno te lahko še za to oglobijo) Da, ko zmanjšamo hitrost policijsko vozilo nas prehiti in s tem policist odloči, kje nas bo varno ustavil. Mi pa vozimo za njim.

Tako so me ustavljali v Avstriji.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ideja za modre, da novjo rabl 17 letnih najstnic na kolesih ustavlat..., da bi lahko preverili izvajanje tehničnih pregledov glede nastavitve snopov luči, pa na cestah tudi, če obstaja pravna osnova.

Namreč imam občutek da mi že vsak tadrug v kabino svet, avtom pa luči kot na ringlšpilu.

Tko, mal za idejo, da novte sam najstnice na biciklih lovil, pa inkasiral z radarji...

Popravljeno . Popravil twom
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Scarabeo 500 pravi:

A ne bi bilo bolj pametno, ko policist vklopi luči. Avtomatsko zmanjšamo hitrost in iščemo prostor, za varno parkiranje. (varno je lahko tudi zelo daleč in če ne parkiraš varno te lahko še za to oglobijo) Da, ko zmanjšamo hitrost policijsko vozilo nas prehiti in s tem policist odloči, kje nas bo varno ustavil. Mi pa vozimo za njim.

Tako so me ustavljali v Avstriji.

V tem primeru je prehitevanje nepotreben manever. Razen na avtocesti in hitri cesti, kjer je prehitevanje veliko bolj varno in mogoče.

pred 3 minutami, twom pravi:

Ideja za modre, da novjo rabl 17 letnih najstnic na kolesih ustavlat..., da bi lahko preverili izvajanje tehničnih pregledov glede nastavitve snopov luči, pa na cestah tudi, če obstaja pravna osnova.

Namreč imam občutek da mi že vsak tadrug v kabino svet, avtom pa luči kot na ringlšpilu.

Tko, mal za idejo, da novte sam najstnice na biciklih lovil, pa inkasiral z radarji...

Mogoče se boš spomnil, kaj sem jaz glede tega že napisal. Ampak je nekoga drugega to preverjanje zelo motilo. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 20 urami, twom pravi:

Po moje v takih primerih ne gre za napačno nastavitev ampak napačno vstavljena žarnica, ko jo menjajo. Sploh če so kakšne H 7 žarnice.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 22 urami, twom pravi:

Sam imam vedno zasenčeno notranje ogledalo, ker se drugače ne da voziti na avtocesti. En mi omenil, da si je kupil očala, ki mu baje pomagajo pri nočni vožnji.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 19 urami, Arzen pravi:

Sam imam vedno zasenčeno notranje ogledalo, ker se drugače ne da voziti na avtocesti. En mi omenil, da si je kupil očala, ki mu baje pomagajo pri nočni vožnji.

jaz bi pa rabil očala za tiste kretene, ki non stop vozijo s prižganimi zadnjimi meglenkami, da jim jebem vse po spisku :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 25. 11. 2016 at 17:23, Kmet2 pravi:

Pred mnogimi leti še v socializmu je na hrvaškem ali srbskem kvizu en policaj zelo dobro odgovarjal in prišel v finale. Ko ga je voditelj vprašal, kaj bo z denarjem od nagrade, je rekel: Kupil si bo eno križišče in šel "na privat".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!