Skoči na vsebino

Josip Broz - TITO

kekec III

Priporočene objave

Čezetko si dobil takoj. Samo izvedeti si moral pravi čas in biti pravi čas v Kopru.
Res jih je pa takoj zmanjkalo.

To samo malo za protiutež. 
Sicer pa ste offtopics. :topic:

Popravljeno . Popravil I30
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V gnilem socializmu so hodili ljudje po pralni prašek in kavo v tujino, v ohinsploh kapitalizmu pa hodijo po te dobrine na Karitas in Rdeči križ.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V socializmu sta moja starša z dvema delavskima plačama zgradila eno hišo, ter kupila eno tristanovanjsko. Fotr je popoldne še mal fušal, pa je več zaslužil, kot en direktor malega podjetja. Res pa je da otroci nismo imeli niti desetino tistega kar imajo naši otroci. Eno igračo sem dobil na 2 leti. No danes imam s.p. s 5 zaposlenimi, pa bi težko zgradil eno hišo. Kamot pa kupim motocikel, avto, televizijo, mobitel, bencin...

Velika napaka današnjega časa je potrošništvo, ker ljudje mislijo, da morajo kupovati stvari, ki jih ne rabijo. Ter vsesplošno nezadovoljstvo. Mam filing, da smo bili v jugi vsi bolj zadovoljni z manj stvarmi, kot danes ko imamo polno rit vsega pa nam ni dovolj.

Titota so se barabe bale, (vsaj njegovega režima) danes se nihče ne boji nikogar zato imamo stanje kakršno je...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, nazo13 pravi:

V gnilem socializmu so hodili ljudje po pralni prašek in kavo v tujino, v ohinsploh kapitalizmu pa hodijo po te dobrine na Karitas in Rdeči križ.

Obiskovalci iz gnilega kapitalizma (mislim resno in ne parodično) so od nas odnašali kranjske klobase, Filter 57, moko, pa še kaj kar so lahko prešvercali, saj so bili že takrat zasuti z industrijskim sranjem. Jaz v Londonu recimo nisem našel v trgovini navadnega jogurta, samo cukrano kvazi sadno sranje (kot danes tudi pri nas).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 urami, skalar36 pravi:

V socializmu sta moja starša z dvema delavskima plačama zgradila eno hišo, ter kupila eno tristanovanjsko. Fotr je popoldne še mal fušal, pa je več zaslužil, kot en direktor malega podjetja. Res pa je da otroci nismo imeli niti desetino tistega kar imajo naši otroci. Eno igračo sem dobil na 2 leti. No danes imam s.p. s 5 zaposlenimi, pa bi težko zgradil eno hišo. Kamot pa kupim motocikel, avto, televizijo, mobitel, bencin...

Velika napaka današnjega časa je potrošništvo, ker ljudje mislijo, da morajo kupovati stvari, ki jih ne rabijo. Ter vsesplošno nezadovoljstvo. Mam filing, da smo bili v jugi vsi bolj zadovoljni z manj stvarmi, kot danes ko imamo polno rit vsega pa nam ni dovolj.

Titota so se barabe bale, (vsaj njegovega režima) danes se nihče ne boji nikogar zato imamo stanje kakršno je...

Dej pol si pa kup nekaj z dobrimi zavorami :D

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...
  • 3 tedne pozneje...
  • 2 tedne pozneje...
  • 1 mesec pozneje...

Na današnji dan pred 36 leti (by Facebook) nas je zapustil zelo sumljiv drug Josip ... :OK:

Josip2.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:worship:

kar se pa njega tiče in WWII, je pa potrebno pogledati malo čez lužo in v VB ... na Discoveriju je blo parkrat že o njemu, o partizanih in o drugih vojaških skupinah, ki so v tem času bile v Jugoslaviji.

Vsak naj si po ogledu teh dokumentarcev in o zgodovinskih dejstvih sam ustvari, ampak je resnično treba pogledati širše po svetu in ne kaj je neki pričevalec prićau iz svojih izkušnjah, verjetno pa ne povedo vsega, temveč samo tisto kar si on misli, da je pomembno.

Hudič je v malenkostih ;)

Popravljeno . Popravil maus
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 urami, gusar pravi:

Bil je pravi mačo.Ne pa tisti plešasti okostnjak.

Jep! Nategnil je več dobrih bab kot tile naši politiki volilcev.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar se je postavilo v Titovih časih, danes še zbeliti ne zmoremo.

Zanimiva misel, ki sem jo prepisal, ker mi je bila všeč :).

Scarabeo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!