Skoči na vsebino

novi jermen

aerox

Priporočene objave

Se mu je že zvilo kaj? :) Ponvica recimo?

Zaj mam pa jas en "grand" problem. Spet mi ga skuter serje in meni se ga neda več šraufat samemu, ker sn bolj na bogem z orodjem. Roba, boš mel ti kaj cajta drugi tedn? Sej te nočem zaj obremenjevat. Sej šraufal bi večinoma jas, ti bi samo prostor pa orodje posodo. Kaj je na stvari: od včeraj na danes (nimam pojma kak) sn dobo eno vlko lukno med 30 in 50. Pri polnem gasu z mesta se ne čuti, ampak če hočeš od 40 naprej pospešit pa nebo šlo nikam. Niti nevem, kolko gramske valjčke naj kupim, niti nič. Nebi jih rad ene 5 kompletov kupu, ker sem trenutno bolj bogi na dnaru (ja Runnerca je svoje zahtevala). Bom probal najprej ene 4,3g kupit. Mogoče mam pa jermen narobe obrnjen :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tomozuki

hja blajarca (orig. seveda) je tko za ene 4-5mm iz centra, pol ves kako veselo je to,........ :D :D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mogoče mam pa jermen narobe obrnjen :D

Ja, jermeni so znani, da se kr naenkrat okol obrnejo ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mogoče mam pa jermen narobe obrnjen :D

Ja, jermeni so znani, da se kr naenkrat okol obrnejo ;)

Ja sami se glih ne obračajo okol, ampak lahko, da sn ga jas takrat naenkrat okol obrno :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bom probal najprej ene 4,3g kupit. Mogoče mam pa jermen narobe obrnjen :D

tomozuki čuješ jas mam ze notre 4,3g in tak al tak morem menjat ker niso pravi za toti novi jermen :(

tak da ti jih lahko posodim, pa niti znucani nebi smeli bit, ker jih mam ene 3 tedne notre, tak da če češ

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bom probal najprej ene 4,3g kupit. Mogoče mam pa jermen narobe obrnjen :D

tomozuki čuješ jas mam ze notre 4,3g in tak al tak morem menjat ker niso pravi za toti novi jermen :(

tak da ti jih lahko posodim, pa niti znucani nebi smeli bit, ker jih mam ene 3 tedne notre, tak da če češ

Ej Pero, to bi mi pa pomagalo. Jutri grem k Robiju. ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pejd na www.blajerca.com, pa pol na slovar, po tam maš razlago....drgač pa v vsakem koncu slovenije drgač poimenujemo dele...lohko se zglasiš tudi kaj na forumu (tud jst sm tam, pa ...

blajerca---glavna gred (kurblvela)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hehe.. :) Blajerca se pa bl po gorensk rece mislm da ojnici, no uglavnem to je tista palca k gor bat pride :D

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ej Pero, to bi mi pa pomagalo. Jutri grem k Robiju. ;)

mhm...jutri? mhm...

ob kekih?

ke vidva bota na tvojem valčke menjala, torej rabita kompresor :) te če bi ti že jas valčke gor prpelo te bi lahko še kar mojiga malo naštimalo :D

rufnta me jutri

jas mam do 5 ure popoldne cajt ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

joj :o

jas sn se danes odločo da grem malo testirat, kak je zaj z novim jermenom in totimi tečnimi in nikoli pravimi valčki

in se spustim po skorbi... pa ko prije do 65 začne komaj ke vlečt in mi je potem skozi kidričevske gozdove vleklo skoro do 90, rečmo 87 (to je seveda km/h po mojem števcu)

prej ko pa sn mel stari jermen pa je šlo 83 tak neke, torej valčki so pretežki, zaj čez pol ure ko se spet odpre servis na ptuju, si grem kupit neke reeees lahke valčke, al pa mogoče 2,5g tak neke

upam da bo delalo vreje :unsure:

pač bom se vozo 70, bo pa zato tak vleko, da bo me dvigalo na zadno... :D :D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

joj :o

jas sn se danes odločo da grem malo testirat, kak je zaj z novim jermenom in totimi tečnimi in nikoli pravimi valčki

in se spustim po skorbi... pa ko prije do 65 začne komaj ke vlečt in mi je potem skozi kidričevske gozdove vleklo skoro do 90, rečmo 87 (to je seveda km/h po mojem števcu)

prej ko pa sn mel stari jermen pa je šlo 83 tak neke, torej valčki so pretežki, zaj čez pol ure ko se spet odpre servis na ptuju, si grem kupit neke reeees lahke valčke, al pa mogoče 2,5g tak neke

upam da bo delalo vreje :unsure:

pač bom se vozo 70, bo pa zato tak vleko, da bo me dvigalo na zadno... :D :D :D

Ej Pero, sej kaj dosti manjše končne neboš mel z lažjimi valjčki. Pospeški bojo pa lepši. Vsaj upam. Lahko pa še tvojega prej malo poštimamo, ker jas nisem časovno omejen :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Eno butasto vprašanje: kaj je to "blajarca"? :unsure:

Naš fiskar prav de je butast lahk sm odgovor ne pa uprašanje!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tako dečki moji problemi so zaj delno rešeni z totimi valčki in jermeni :)

danes sn šel kar kupit 2,5g valčke polini in jih zmontiral noter, pri enem mehaniku v naši vasi, ki ma kompresor :D

morm povejat da zaj zelo divjo vleče, samo spelavanje ga še malo muči, tak po filingu in obnašanju motora, sklepam da jermen drsi, a je to možno??? :unsure:

foter je reko da bo on tisto vlko fedro malo raztegno da bo trša in nem rabo nove kupovat :D a bo šlo to???

drgač pa se mi končna ni kej dosti spremenila, če glejam tak, vjutro sn se pelal 87 z 4,3g valčki, zaj pa sn se pelal 85 z 2,5g in 90 km/h sn se pelo ko sn bil fotru v zaveterji :D :D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mogoce pa imas zdaj prelahke :huh:

ja možno da so prelahki ja, pa tudi logično bi blo ker so 2,5g :D

samo se ne sekiram ker mi skuter od te ko na začetke malo štrajka vleče ful enakomerno, sploh se ne ustavi :P :P

danes ko sn šel do _Robeja_ in Tomozukija sn ga malo tiral po ravnini puuuna in sn ga dobo do 90, v rahli breg dul pa 95 (iz miklavža vun) :D

sn ful zadovoln zdaj, upam da bo še delalo tak dugo

no potem pa smo si tam pri robeju zmislili da bi vlko fedro menjali in mi to vse namontiramo, dali smo ono ki je +8% in jas se grem pelat...

cjjooo, skuter je bil v takih obratah da kar hudo, drl se je ko svija, morm povejat da takih obratov se še Rossi nebi brano :D :D

Roba in Tomozuki sta se pelala malo dlje kot jas in lahko kar poveta kaki so to bli svinjski obrati, po moje jih je že pri 50 mel 9000 :D

ampak meni je zaj šlo 60, ker so valčki prelahki za toto fedro, in zato sn jo dal vun in normalno noter

potem ko sem šel domu, pa je malo zabavalo, kot zgleda je bla kuplunga navajena na to tršo fedro, samo čez par minut je še skuter spet normalno delo in začelo se je divjanje domu :D :D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hum, kaj ce pa treba meni tudi dat trso fedro noter?:) samo se ne upam niti prevec vozit s skuterom, ker je bilanca odskrjena al pa je armotizer hin. bilanco kar piga, se bojim da mi bo kaj v roki ostalo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja Pero bi se lahko s tisto fedro skoraj po zadnji vozo pri 30km/h. Jas ga preko 45km/h nisem hoto spravit, ker se mi je zdelo, da ga bo razneslo. Pomoje bi blo lahko tak, trša fedra, težji valjčki, ker toto trdo fedro lahko premagaš pri malih obratih samo s težjimi valjčki. Lahki pa rabijo puno obratov, da nardijo dovolj vlko silo, da premagajo fedro, gre pa nikam. No Pero, če boš rabo kdaj fedro samo povej. Golob bi jo itak zjebal (če samo njegov skuter pogledam, mi je vse jasno) :) Jas pa si moram fedrce menjat na sklopki, ker tote pakne več nea grabijo, samo drsijo (mesa je pa dovolj gor).

Jrk0, kaj to maš hin zaradi onega padca takrat?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ocitno ja. ampak to je zaj kar naenkrat pred 2ma dnevoma zacelo p00na jebat. prej je blo vredu, samo malo je kolo vleklo;)

ce je armotizer hin, stane novi 20k:( samo armotizer!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sn si danes kupo fedri +7% pa +15% pa sn dal noter +15% pospesek z mesta je dosti bolsi ko prej obratov sn 1000 dobo spet polek :D :D tak da bo......Samo zobniki se in to je to :D :D :D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ocitno ja. ampak to je zaj kar naenkrat pred 2ma dnevoma zacelo p00na jebat. prej je blo vredu, samo malo je kolo vleklo;)

ce je armotizer hin, stane novi 20k:( samo armotizer!

Ja KKS tebi fajn bilanco vlece....Dober si ti meni da se z tako vozis

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

uf, drugi tedn je stipendija.

treba nabavit pooolno stvari:)

vlka fedra, male fedrce, jermen odplacat;), probat zamenjat za navadnega, z valjcki se jebat, cilinder poslat na obdelavo, uf uf:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!