Skoči na vsebino

Korzika

maurina

Priporočene objave

pred 20 minutami, DAMI34 pravi:

a to pomeni, da je pol sopotnica vsega kriva? Prebrisano ni kaj.

ps. za Korziko res ne rabiš neke navigacije, kamorkol greš nekam prideš in povsod je lepo.

Kam zdaj, kam, kam. Upss, jeb... ga sad.:)

Korzika me še čaka, vidim, da je resnično lepa. Gor -  dol in levo, desno, pa je konec otoka. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, Nearrain pravi:

to je to... mogoce si pokril eno petino 

...tok trolas, da ze sam sebi verjames 

bravo majstore

bom pobrisal sam nabijanje...dj, če zmoreš se vzdrži osebnih zamer in obračunavanja, pa ti vse pustim!!!

pred 4 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Kam zdaj, kam, kam. Upss, jeb... ga sad.:)

Korzika me še čaka, vidim, da je resnično lepa. Gor -  dol in levo, desno, pa je konec otoka. :)

ča rabiš natančno @Snecerje že ne vem kolikokrat podal tut GPX fajle za uvoz v Garmina.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, DAMI34 pravi:

ča rabiš natančno @Snecerje že ne vem kolikokrat podal tut GPX fajle za uvoz v Garmina.

GPX - a to je kakšen Kawasaki :).

Meni je najljubše samemu planirati, kaj si želim pogledati. Rad pa pogledam fotke, kje se drugi potepajo in na podlagi fotk tudi izberem kakšen ogled, ki bi ga morda spregledal. Če kaj spregledam, pa se ne sekiram, je vzrok še za en obisk te destinacije, sploh če je lepa.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 30 minutami, Scarabeo 500 pravi:

GPX - a to je kakšen Kawasaki :).

Meni je najljubše samemu planirati, kaj si želim pogledati. Rad pa pogledam fotke, kje se drugi potepajo in na podlagi fotk tudi izberem kakšen ogled, ki bi ga morda spregledal. Če kaj spregledam, pa se ne sekiram, je vzrok še za en obisk te destinacije, sploh če je lepa.

se pardoniram, rute je podal :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kako je pa z elektricnimi vticnicami na Koziki?

Ker npr. v Franciji imajo na dolocenih podrocjih (in odvisno od starosti zgradb) vticnico tipa E, kamor pa nas vtikac ne gre, ce nima luknje za njihov pin.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 hour ago, Snecer said:

1 hour ago, Slow said:

Kako je pa z elektricnimi vticnicami na Koziki?

Ker npr. v Franciji imajo na dolocenih podrocjih (in odvisno od starosti zgradb) vticnico tipa E, kamor pa nas vtikac ne gre, ce nima luknje za njihov pin.

konverter sem kupil tako na korziki kot drugačnega na sardiniji... za v avtokamp.... glede na ostale stroške, cena sitnica; na sardiniji kupil v kampu, na korziki v veleblagovnici...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če nimaš šuko se ni treba zezat. zato sm omenu autokamp...

še slikca "french šuko"; če spravš gor "naš šuko" brez nasilja, si dasa :)

fSuko.JPG

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vtikač od mojega prenosnika HP ima klasični zarezi za ozemljitev in luknjo za francosko vtičnico, kot ta na sliki.

Rezultat iskanja slik za šuko vtikač

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, Snecer pravi:

več berem o bluzenju in težavah kot o Korziki...no to je rezultat malomarnosti in neplaniranja

.....dej bot mal manj zategnjen. :friend1:

Nama pase tak nacin potovanja in to sem hotela povedat, da ni treba komplicirat,  da se imas fajn. 

Vsakemu svoje. Tebi je pomembno, da ves koordinate vsakega kamna . Meni pa je pomembno da se mam fajn pa da mi napoti ni dolgcajt. Ko si pa zazelim , da je vse splanirano grem pa z agencijo na izlet. 

Midva potujeva zaradi lastnega uzitka in sprostitve. 

Mal off topic. :rolleyes:

Pa da ne bo cist off. Korzika je super fajn in ni sredi Antarktike. Torej tisti ki greste tja uzivajte maksimalno in se ne obremenjujte, kaj vse morate videt. :cool:

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 23 minutami, dr.looney pravi:

.....dej bot mal manj zategnjen. :friend1:

Nama pase tak nacin potovanja in to sem hotela povedat, da ni treba komplicirat,  da se imas fajn. 

Vsakemu svoje. Tebi je pomembno, da ves koordinate vsakega kamna . Meni pa je pomembno da se mam fajn pa da mi napoti ni dolgcajt. Ko si pa zazelim , da je vse splanirano grem pa z agencijo na izlet. 

Midva potujeva zaradi lastnega uzitka in sprostitve. 

Mal off topic

Na tak način prepotovali pol Češke...imeli super...večkrat šli..vsakič kaj novega...brez navigacije!Smo pa takrat že imeli en gsm poleg!

Popravljeno . Popravil sesir
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nisem zategnjen, ampak take pravljice smo že čitali po MSju, potem pa jok in stok, kako ni bilo prenočišča v Dolomitih sredi sezone, ker so jebivetri rekli, "saj pa ni problem, najdeš takoj". To pa mora biti res užitek, ko greš uživat na izlet, ceste, naravne lepote in se potem po nepotrebnem ubadaš s prenočitvijo.

Da je crknil aku in da je en padel na trajektu, to nima nobene veze s Korziko :) defekti se dogajajo, razen če spet ni razlog malomarnost, na trajektih pa je praviloma vedno spolzko in še malo slano.

Če se zadeva da optimizirati, zakaj ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In da te ne izuči, sred sezone v Dolomite rint?....še nikol si nism unaprej prenočiše rezerviru, pa vedno spau k beba....če ne kompliciraš spiš bilo kje .....

Popravljeno . Popravil VS800
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 minutami, Snecer pravi:

Žal se v našem primeru ne bi tako lepo imeli...

Recimo...v planu imeli en kamp v okolici Brnega...v kafani čujemo jugoslovene...takoj spoznali....albanci...svetovali in spremili do privat sob za manjši denar mislim 1000kron kar je bilo okoli 50dem...nočitev z zajtrkom,tv v sobi,motorji varovani za dve osebi!.seveda še plato piva dobili v hladilnik!

Je pa res,da se je tudi zgodilo,da smo kje plačali več...smo pa spali v hotelu z zajtrkom..

Popravljeno . Popravil sesir
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, VS800 pravi:

In da te ne izuči, sred sezone v Dolomite rint?....še nikol si nism unaprej prenočiše rezerviru, pa vedno spau k beba....če ne kompliciraš spiš bilo kje .....

Dva sta tak spala na klopci v Dolomitih, mogoče kakšno uro v celi noči, ker nista "komplicirala". Tu na MS smo lahko to prebrali.

Da se vrnem h Korziki in nerezervaciji.

Konec avgusta sem šel, da malo pokampiram...hja, na top lokacijah so bili še kampi čisto polni. Je pa bilo takrat res toplo in bi lahko nekomplicirano spal na plaži? :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, Snecer pravi:

Dva sta tak spala na klopci v Dolomitih, mogoče kakšno uro v celi noči, ker nista "komplicirala". Tu na MS smo lahko to prebrali.

A?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 minutami, Snecer pravi:

Nisem zategnjen, ampak take pravljice smo že čitali po MSju, potem pa jok in stok, kako ni bilo prenočišča v Dolomitih sredi sezone, ker so jebivetri rekli, "saj pa ni problem, najdeš takoj". To pa mora biti res užitek, ko greš uživat na izlet, ceste, naravne lepote in se potem po nepotrebnem ubadaš s prenočitvijo.

Da je crknil aku in da je en padel na trajektu, to nima nobene veze s Korziko :) defekti se dogajajo, razen če spet ni razlog malomarnost, na trajektih pa je praviloma vedno spolzko in še malo slano.

Lej midva ze 15 let tako potujeva in nikoli res nikoli nisva imela problemov najti prenocisce. Tudi v glavni sezoni v Saint Tropezu sva nasla za soliden denar prenocisce. Torej kdo komu govori pravljice. 

To je najin stil potovanja in verjemi mi da se imava vedno fajn. Vecinoma potujeva sama oziroma se maksimalno en par s podobnim stilom potovanja. 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vrnimo se na Korziko.

Nekdo rezervira, nekdo ne, mnenja so napisana, ni potrebe po prepričevanju naprej.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, Snecer pravi:

No potem pa še kaj o Korziki povej, če smo že slučajno v tej temi...

Ker fajn se lahko imaš tudi doma, je vse pri roki.

tule sem vse povedal, pa marsikaj tut zamolčal :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 22 minutami, DAMI34 pravi:

tule sem vse povedal, pa marsikaj tut zamolčal

Ko prebiram potopise, gledam posnetke, se pogovarjam z znanci o tem, kam so šli in kaj so videli, sem presenečen, da večji del izmed njih bulji samo v tla, v asfalt oz. pazi da sledi svojega predhodnika v koloni mopedov, okoli sebe pa se malo ozira. Se je treba prej pripravit, se je potrebno ustavit, si vzeti čas. Saj ne štejejo samo dnevne maksimalne dolžine tur. 

Samo potem ne moraš poročati, da si po sobotnem kosilu skočil še na ono stran Slovenije, naredil solidnih 450 km in vmes še enkrat tankal in dvakrat odtankal. Ja pa dve kavi spil, pa videl Damija v OMW-ju. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vprasanje... Koliko loha racuna za en teden korzike, brez preseravanja in kurcenja s kesom.... 1000€ ali vec ali manj? 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!