Snečer Objavljeno April 3, 2018 Deli Objavljeno April 3, 2018 pred 10 urami, Scarabeo 500 pravi: Do naslednjega trajekta pa greš malo po Toskani....Voltera, S. Giminjano, pa morda si ogledati eden največjih cipresinih drevoredov https://goo.gl/maps/M3vo1TiBS6q ...... Če pa kart ne bo, pa takoj na motor, pa proti jugu . Mogoče pa si Piso pogledaš, je bližje Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno April 3, 2018 Deli Objavljeno April 3, 2018 pred 1 uro, gasperX pravi: Kaj pa z genue?? se tut da? Saj je več linij, tudi iz Nice, Toulon , Marseille, Savona... ni, da ni. Ta vikend je doli WRC rally. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno April 3, 2018 Deli Objavljeno April 3, 2018 pred 23 urami, tomash pravi: Karte bodo. Imaš več družb. Corsica ferries, Moby in Grimaldi. Sem prepričan da boš na ladji ob 8. uri. Poročaj. Se bom javil, kje sem . pred 14 urami, gasperX pravi: Kaj pa z genue?? se tut da? Iz Genove ga za moj termin ni. pred 13 urami, Snecer pravi: Mogoče pa si Piso pogledaš, je bližje http://motosvet.com/video/view/56097-dolomiti-toscana-april-2010 Malo nostalgije . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno April 10, 2018 Deli Objavljeno April 10, 2018 Ob 2. 4. 2018 ob 22:38, Scarabeo 500 pravi: Do naslednjega trajekta pa greš malo po Toskani....Voltera, S. Giminjano, pa morda si ogledati eden največjih cipresinih drevoredov... Če boš v S. Giminjanu si pojdita obvezno pogledat muzej inkvizicijskih mučilnih naprav... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno April 10, 2018 Deli Objavljeno April 10, 2018 pred 6 minutami, izibajker pravi: Če boš v S. Giminjanu si pojdita obvezno pogledat muzej inkvizicijskih mučilnih naprav... Me še sedaj vse boli ... izibajker, MiNa, dr.looney in 1 other 2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno April 10, 2018 Deli Objavljeno April 10, 2018 V prihodnje imam namen tole temo malo prelistat, ampak je le preko tisoč postov... Nekaj razmišljamo, da bi šli čez poletje na Korziko. Najverjetneje bi šli na trajekt v Nici, za nazaj pa na Livorno. Okvirni plan bi bil, da si najdemo apartma (za cca. 4-5 dni) npr. na Severnem ali Zahodnem delu in tam okrog delamo izlete. Potem pa se premaknemo na Južni ali Vzhodni del, si tam ponovno najdemo apartma za 4-5 dni in tam delamo izlete... Ima kdo kakšne konkretne sugestije kje bi se bilo dobro stacionirat, kaj je tam za pogledat...? Katere trajektne linije moram gledat? Pa karkoli drugega, uporabnega, bo tudi dobrodošlo. Hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno April 10, 2018 Deli Objavljeno April 10, 2018 pred eno uro, izibajker pravi: V prihodnje imam namen tole temo malo prelistat, ampak je le preko tisoč postov... Nekaj razmišljamo, da bi šli čez poletje na Korziko. Najverjetneje bi šli na trajekt v Nici, za nazaj pa na Livorno. Okvirni plan bi bil, da si najdemo apartma (za cca. 4-5 dni) npr. na Severnem ali Zahodnem delu in tam okrog delamo izlete. Potem pa se premaknemo na Južni ali Vzhodni del, si tam ponovno najdemo apartma za 4-5 dni in tam delamo izlete... Ima kdo kakšne konkretne sugestije kje bi se bilo dobro stacionirat, kaj je tam za pogledat...? Katere trajektne linije moram gledat? Pa karkoli drugega, uporabnega, bo tudi dobrodošlo. Hvala Tudi midva se bova stacionirala na jugu in severu. Trajektne linije - jih je veliko: Genova, Savona, Nica, Tulon, Marsej... in po južni obali: Livorno, Civitaveccia, Neapelj... Bom poročal, če bom prišel na Korziko. MiNa, bosa in izibajker 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno April 11, 2018 Deli Objavljeno April 11, 2018 pred 21 urami, izibajker pravi: V prihodnje imam namen tole temo malo prelistat, ampak je le preko tisoč postov... Nekaj razmišljamo, da bi šli čez poletje na Korziko. Najverjetneje bi šli na trajekt v Nici, za nazaj pa na Livorno. Okvirni plan bi bil, da si najdemo apartma (za cca. 4-5 dni) npr. na Severnem ali Zahodnem delu in tam okrog delamo izlete. Potem pa se premaknemo na Južni ali Vzhodni del, si tam ponovno najdemo apartma za 4-5 dni in tam delamo izlete... Ima kdo kakšne konkretne sugestije kje bi se bilo dobro stacionirat, kaj je tam za pogledat...? Katere trajektne linije moram gledat? Pa karkoli drugega, uporabnega, bo tudi dobrodošlo. Hvala če boš celo temo prebral, boš vse izvedel, je pa res razvlečeno http://snecer-poi.blogspot.si/2009/06/korzika-poi-2012.html Jaz sem izbiral dve lokaciji za izhodišča, Propriano za južni del in Porto za zgornji del. izibajker, Scarabeo 500 in DAMI34 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 11, 2018 Deli Objavljeno April 11, 2018 Ob 4/10/2018 ob 14:24, izibajker pravi: V prihodnje imam namen tole temo malo prelistat, ampak je le preko tisoč postov... Nekaj razmišljamo, da bi šli čez poletje na Korziko. Najverjetneje bi šli na trajekt v Nici, za nazaj pa na Livorno. Okvirni plan bi bil, da si najdemo apartma (za cca. 4-5 dni) npr. na Severnem ali Zahodnem delu in tam okrog delamo izlete. Potem pa se premaknemo na Južni ali Vzhodni del, si tam ponovno najdemo apartma za 4-5 dni in tam delamo izlete... Ima kdo kakšne konkretne sugestije kje bi se bilo dobro stacionirat, kaj je tam za pogledat...? Katere trajektne linije moram gledat? Pa karkoli drugega, uporabnega, bo tudi dobrodošlo. Hvala kot stacioniranje je moj potopis bolj napačen kot ne, ampak kot ogledi, smo pa skoraj vse videli. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno April 11, 2018 Deli Objavljeno April 11, 2018 pred 2 urami, DAMI34 pravi: kot stacioniranje je moj potopis bolj napačen kot ne, ampak kot ogledi, smo pa skoraj vse videli. Če imaš ta potopis v tej temi bom naletel nanj. Si moram čas uzet pa se zagrist u teh 62 strani... V bistvu me najbolj zanima kje bi se bilo najbolj optimalno stacionirat (2 lokaciji). Šli bi okrog 20 Julija. Kaj svetuješ, a je treba trajekt res toliko vnaprej rezervirat? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno April 11, 2018 Deli Objavljeno April 11, 2018 med tednom trajekt ne bo problem, pa tudi več jih vozi v juliju je pa že kar sezona, sem bil 2x v tem terminu tam na dopustu, sicer se porazgubijo, a na top turističnih je polno Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno April 11, 2018 Deli Objavljeno April 11, 2018 pred 2 minutami, Snecer pravi: med tednom trajekt ne bo problem, pa tudi več jih vozi v juliju je pa že kar sezona, sem bil 2x v tem terminu tam na dopustu, sicer se porazgubijo, a na top turističnih je polno Se pravi (če te prav razumem) med ponedeljkom in petkom vozi več trajektov kot v soboto in nedeljo? A ti si imel rezerviran trajekt vnaprej, ali si kar uletel in počakal prvega prostega? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno April 11, 2018 Deli Objavljeno April 11, 2018 hotel sem povedat, da je v sezoni več linij, sem pa prej rezerviral, par dni prej je dovolj... izibajker in Joker 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 12, 2018 Deli Objavljeno April 12, 2018 pred 18 urami, izibajker pravi: Če imaš ta potopis v tej temi bom naletel nanj. Si moram čas uzet pa se zagrist u teh 62 strani... V bistvu me najbolj zanima kje bi se bilo najbolj optimalno stacionirat (2 lokaciji). Šli bi okrog 20 Julija. Kaj svetuješ, a je treba trajekt res toliko vnaprej rezervirat? izibajker 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Joker Objavljeno April 12, 2018 Deli Objavljeno April 12, 2018 Tule sem strnil par koristnih nasvetov: Kaj bi naredil drugače prihodnjič? Južno izhodišče v Proprianu je v redu. Imaš izhode in možnost delanja krogov v veliko smeri. Severneje pa bi izbral nekaj bolj v notranjosti. Verjetno Corte. Sploh v predsezoni, ko morje ni "must"... Tako se ti ni treba po istih cestah vračati do baze. Če boš tam več kot en teden bi bila tudi tretja baza dobra odločitev... aichmb, MiNa, izibajker in 1 other 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno April 25, 2018 Deli Objavljeno April 25, 2018 Ob 2. 4. 2018 ob 23:12, tomash pravi: Karte bodo. Imaš več družb. Corsica ferries, Moby in Grimaldi. Sem prepričan da boš na ladji ob 8. uri. Poročaj. Sprememba plana, Korzika odpade, grem direktno proti jugu. Korzika pa kdaj drugič . bosa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bosa Objavljeno Maj 2, 2018 Deli Objavljeno Maj 2, 2018 Ob 25. 4. 2018 ob 22:47, Scarabeo 500 pravi: Sprememba plana, Korzika odpade, grem direktno proti jugu. Korzika pa kdaj drugič . Kam na jug? Si tudi mene napilil na Korziko, potem sem pa glede na vremensko napoved tudi sam spremenil plan na jug. In padel je ........Peloponez....... ... Korzika pa kdaj drugič Scarabeo 500 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Maj 4, 2018 Deli Objavljeno Maj 4, 2018 Ob 2. 5. 2018 ob 22:01, xtzs pravi: Kam na jug? Si tudi mene napilil na Korziko, potem sem pa glede na vremensko napoved tudi sam spremenil plan na jug. In padel je ........Peloponez....... ... Korzika pa kdaj drugič Sva na poti proti domu, bila sva 6 dni na Siciliji. Bilo je krasno. Moraš obiskati, če še nisi bil tam. Prenočujeva v kraju Tito. Malo simbolike za nas iz te dobe. MiNa, aichmb, RobiRoberto in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Joker Objavljeno Junij 23, 2018 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 23, 2018 (popravljeno) …Nadaljevanje iz teme o Sardiniji. Kot že rečeno, sva se odločila za direktno primerjavo med Sardinijo in Korziko. V enem zamahu. Tako sva na Korziko tokrat prišla po manj običajni poti: S super dragim trajektom med Santa Tereso in Bonifaciem. Najbrž je v ceni vštet pogled na bele pečine Bonifacia z morja. Lepše se res ne vidi od nikjer. Nato sledi prva očitna razlika med Sardinijo in Korziko: Če se na Sardiniji ni nikomur mudilo, je na Korziki precej nestrpnih domačinov, praviloma v majhnih podmotoriziranih avtih, ki se jim mudi neznano kam in prehitevajo povsod kjer je to mogoče pa tudi marsikje, kjer meni niti na misel ne bi prišlo… Tudi lokalni skuteristi imajo svoj pogled na vožnjo. In Yamaha T-Max z Akrapovičem je ena pogostejših kombinacij. Tudi tu sva se odločila za dve bazi, vendar sva kasneje odločitev spremenila, ker naju je en dan zavedla vremenska napoved in tako sva prespala na treh lokacijah. Vreme je bilo v glavnem lepo, s popoldanskimi plohami v notranjosti, le predzadnji dan, ko sva obvozila Cap Corse, je bilo na skrajnem severu vreme bolj kislo, vendar naju ni zmočilo. Na cestah je bilo letos precej peska zaradi pogostih nalivov v pozni pomladi. Tudi živali je na cestah precej, vendar za razliko od Sardinije, kjer srečaš pretežno črede ovac na poti na pašo ter sem in tja kakšno kravo, tu prednjačijo prašiči in goveja živina. Skratka, znakov življenja je na obeh otokih veliko… Še največja razlika med otokoma je urejenost in čistoča. Sardinija je bolj južnjaško smetna, ob cestah ne kosijo kaj dosti. Večina zemlje je v privatni lasti in ograjeno zaradi čred ovac. Korzika pa je resnično urejena (se mi zdi da še bolj kot pred dvema letoma), čista, urejena okolica cest, z ogromno označenimi pohodniškimi turami. Po moje pravi raj za pohodništvo. Tudi narava sama je bolj spektakularna, gore so višje, po vrhovih je sneg tudi v sredini junija. Veličastna drevesa vseh vrst so res impresivna. Omeniti je treba arhitekturo. Korzika ima zgodovino in to je videti povsod. In urbanisti tudi danes opravljajo svoje delo... Ceste na Sardiniji zmagajo kadarkoli, saj so tudi tiste, ki so na zemljevidu narisane z bolj zanikrno barvo dostikrat široke, čudovito speljane in z odličnim oprijemom. Predvsem pa jih je ogromno. Nekako logično, saj je tudi sam otok mnogo večji. In ker sva midva, ko sva na poti z motorjem v prvi vrsti motorista, ni dileme. Z motorjem bova na Sardinijo še šla, na Korziko pa skoraj zagotovo ne več. Seveda tudi Korzika premore veliko kilometrov lepih cest, ki pa so s svojimi kamni namesto ograj, ogromno prosto sprehajajoče se živine lahko tudi precej zahrbtne… Tudi nacionalni šport ne prizanaša nobenemu prometnemu znaku... Nenazadnje pa so tu cene. Če se na Sardiniji iz tega vidika počutiš precej domače pa je na Korziki drugače. Sicer so cene nastanitev še nekako normalne, ko pa se človek usede na pijačo, doživiš manjši šok. Iz računa bi človek sklepal, da je voda tu luksuzna dobrina ne pa nekaj, kar teče od vsepovsod. Pa tole sploh ni najdražja runda. So znali kapučin zaračunati tudi 3,80€… Že predlani, ko sva bila nazadnje tu, se nama je zdelo drago, sedaj pa je to še bolj očitno. Tudi hrana ni poceni, a se pri hrani človek lažje racionalno odloči. Še največji problem je jezik, saj se marsikje niti ne trudijo preveč, da bi ti nekako razložili, kaj boš dobil na mizo in presenečenja tako niso izključena. Tudi v trgovinah so cene večinoma občutno višje, kot smo vajeni. Še najbolj očitno je bilo pri pivu, saj je pločevinka njihove Pietre v Sparu stala okrog 2,50€… Cena bencina pa je bila tokrat praktično enaka na obeh otokih in se je v glavnem vrtela okrog 1,65€ za liter. Seveda ne želim reči, da se ne da preživeti Korziko tudi s relativno skromnim proračunom, kar je nenazadnje dokazal tudi @Dr_Jakob. Vendar si jaz dopust pač predstavljam drugače in primerjam oba otoka ob enakem načinu dopustovanja. Najbrž ni treba posebej poudarjati, da so to najina subjektivna opažanja in nujno, da nekdo drug vsega tega ne doživlja drugače… V vsakem primeru, kljub naštetemu, priporočam obisk obeh. Iz motorističnega vidika pa je zmagovalec, vsaj za naju, jasen… Popravljeno Junij 23, 2018. Popravil Joker CINDAPP, skalar36, GO_Tomi in 18 others 20 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Junij 25, 2018 Deli Objavljeno Junij 25, 2018 @Joker a si ti moje slike objavu? Sicer se pa pridružujeva zapisanemu in skoraj nimava kaj dodati... RobiRoberto, DAMI34 in Joker 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Avgust 7, 2018 Deli Objavljeno Avgust 7, 2018 (popravljeno) Nekaj foto utrinkov iz letošnje Korzike je prilepljenih v moji temi, in sicer na tem linku: https://motosvet.com/tabla/topic/41687-izi-bajk-utrinki/?do=findComment&comment=2455508 Vtisov nisem tipkal, ker jih imamo zapisane v papirni beležki. Če pa bo kdo rabil kakšno dodatno informacijo, morda glede nastanitve, cest... pa naj me kontaktira na ZS. Sicer smo bili z avtom, vseeno pa morda komu kdaj prav pride kakšna informacija iz tega vira... Popravljeno Avgust 7, 2018. Popravil izibajker tomash in MiNa 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sebar Objavljeno December 10, 2018 Deli Objavljeno December 10, 2018 Woohoo, kupu karte za naslednje leto Enkrat že predelal otok z avtom ampak ni to to notranc in izibajker 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
notranc Objavljeno December 10, 2018 Deli Objavljeno December 10, 2018 @sebar zdravo, prosim za link preko katerega si nabavil karte Lp, n Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno December 10, 2018 Deli Objavljeno December 10, 2018 (popravljeno) 9 minutes ago, notranc said: @sebar zdravo, prosim za link preko katerega si nabavil karte Lp, n Po ladji sodeč, Mobylines: https://www.mobylines.com/ Splača se primerjati različne ponudnike, poglej tudi na Corsica Ferries. Popravljeno December 10, 2018. Popravil motolover notranc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomash Objavljeno December 10, 2018 Deli Objavljeno December 10, 2018 Aferry.com Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se