Sam dePihlja Objavljeno Februar 16, 2005 Opozori Objavljeno Februar 16, 2005 A pozna kdo rešitev za montažo konzole zunajega dela klim.naprave na Demit fasado (stiropor 10cm) :?
Kaiser Objavljeno Februar 16, 2005 Opozori Objavljeno Februar 16, 2005 (popravljeno) Drugače pa je z plini R 22 je še vedno zakon hladilno sredstvo prvič ima enkratne karakteristike boljše kot plin r 410 pa še vsaj 5x cenejši je 900 sit r22 5600 r410 cca.za kg plina. druga prednost r 22 pa je da celoten sistem obratuje z nizjimi tlaki kompresor ni toliko obremenjen 12 barov r22 in ca 30 barov r410 . Je pa res da je 410 neoporečen plin in neškodljiv ozonu R22 pa je zelo škodljiv našemu planetu zatoiga bodo dokončno prepovedali 2012 leta (mogoče pa se motim). Mislim da bo zaenkrat dovolj lp Grega ← EKOLOŠKI STANDARDI Zaradi zaščite ozonske plasti bo proizvodnja in uporaba hladilnega sredstva R22, ki vsebuje CFC (ChloroFluoroCarbon), v prihodnjih letih v celoti prepovedana. Kot nadomestilo so bila zasnovana hladilna sredstva R410A, R407C in R417A, ki ne vsebujejo CFC in tako ne ogrožajo ali uničujejo ozonske plasti. To pomeni da so zelo primerni za uporabo v klimatskih napravah brez škodljivih vplivov za ozonski sloj varni, nestrupeni in nevnetljivi. Popravljeno Februar 16, 2005. Popravil Kaiser
octoPUSSY Objavljeno Februar 16, 2005 Opozori Objavljeno Februar 16, 2005 Če že potem r410 plin ker se ga dopolnjevat ob servisu oz če ga kaj ven uide R407 :BUA: je trivalenten plin ki se v sistemu razplasti in ga je potrebno kompletnega menjat se ga ne dopolnjuje :oops: Glede problema demit fasade pa je najlazja možnost klasičn konzole alu ali Fe zavrtaš s svedrom dovolj globoko čez stiropor +15 cm v zid vstaviš hilti vložke ali fisher ...(mrežica z luknjicami) zabiješ cez stiropor v zid natočiš v čepe lepilo za vijake ( tekoči beton) trdo je v 5 min dvokomponentna zadeva in hitro vstaviš navojno palico dolgo toliko kot jo pač rabiš jo namreč lahko kupiš na metre. Še podložke in matice pa je . lp Grega
Kaiser Objavljeno Februar 16, 2005 Opozori Objavljeno Februar 16, 2005 (popravljeno) Pa porkodijo, a je teb tako težko uporabljat ločila... Ker to ni za prebrat nikakor... Dej popravi ! :BUA: :angry: Popravljeno Februar 16, 2005. Popravil Kaiser
octoPUSSY Objavljeno Februar 16, 2005 Opozori Objavljeno Februar 16, 2005 :blush: Se globoko opravičujem obljubim, da se bom v prihodnje popravil . :slap:
BlazS Objavljeno Maj 31, 2005 Opozori Objavljeno Maj 31, 2005 Kupil bi si prenosno klimatsko napravo. Pripravljen sem odsteti do 80 kSIT. Ohlajevala bo prostor cca. 18 m^2. Zanima me kaksno naj vzamem? Katerega proizvajalca? Kaksne specifikacije? Kako se taka klima obnese? Ima kdo mogoce izkusnje(dobre, slabe)? Na kaj naj bom pozoren? Hvala
Thundercat Objavljeno Maj 18, 2006 Opozori Objavljeno Maj 18, 2006 da malo obudim temo... starša se nekaj odločata za nakup klime, jaz seveda delujem kot primarni iskalec informacij....prebral sem temo, izvedel veliko koristnega... torej, klimo bi potrebovali za prehodna obdobja, primarno za gretje, kot razumem očeta....grela naj bi dnevni prostor, velik <30 m2, hiša je opremljena s centralno kurjavo.... preverjeno naj bi bilo tovrstno ogrevanje v naših krajih ekonomsko sprejemljivo, saj se že cela ulica (bloki) ogreva na ta način, razen izjeme, kjer uporabljajo pečico (olje/elektrika)... zanima me ali je tovrstni nakup, kjer bi klimo primarno uporabljali za gretje, "bolj" primeren od nakupa kake pečice na olje ali petrolejske pečice? sledim tudi veliko različnih info. glede tega, do kdaj naj bi klima delovala(zunanja temperatura) oz. jo naj bi bilo še smotrno uporabljat...kako je s tem, a se je veliko spremenilo-z razvojem tehnologije?
Sanda7 Objavljeno Maj 18, 2006 Opozori Objavljeno Maj 18, 2006 mi imamo eno prenosno,ki greje in hladi sicer kako greje ne vem ker takrat jo ima star ata v kabinetu hladi pa kr fajn :D pa fotr ima tud prenosno sicer če greje ne vem sam vem pa da kadar hladi da ima speljano neko cev skoz okno :?
Pervy Objavljeno Maj 19, 2006 Opozori Objavljeno Maj 19, 2006 zanima me ali je tovrstni nakup, kjer bi klimo primarno uporabljali za gretje, "bolj" primeren od nakupa kake pečice na olje ali petrolejske pečice? vsaka resna firma ki prodaja in montira klime ti bo svetovala glede na prostor, naredila predračun nabave in montaže ter dala oceno stroškov porabe. to potem primerjaš z stroškom nabave peči in porabo. je zelo različno od firme in modela klime, vsaj med no-name klimami v "hofer akciji" za 50.000 sit in boljšimi za 100.000+ je velika razlika v porabi energije in učinkovitosti.
Thundercat Objavljeno Maj 19, 2006 Opozori Objavljeno Maj 19, 2006 še nekaj me zanima glede montaže...montaža naj bi koštala > 50.000 sit...a je mogoče klimo sam montorat? oz. a kdo pozna koga, ki montira klime in ne zaračunava toliko denarja?
Pervy Objavljeno Maj 19, 2006 Opozori Objavljeno Maj 19, 2006 še nekaj me zanima glede montaže...montaža naj bi koštala > 50.000 sit...a je mogoče klimo sam montorat? oz. a kdo pozna koga, ki montira klime in ne zaračunava toliko denarja? večino klim ki sem jih jaz videl je bila montaža brezplačna, vključno z tistimi najcenejšimi. montaža je pomembna zaradi namestitve zunanje enote na pravo mesto in odvoda kondenzirane vode.
Thundercat Objavljeno Maj 19, 2006 Opozori Objavljeno Maj 19, 2006 se bojim da ni več tako...konkretno se zanimamo za spodnjo...ne vem pa kaj je to poceni klima? oz. kaj se šteje za poceni klimo... torej spodnja, + montaža 63.169,79 SIT <_< http://www.fenix-trade.si/index.php?p=detail&id=119 ps: če primerjam s to, ki je 300.000 je še vedno treba plačat za montažo 75.903,24 SIT pa še to: Nakup brez montaže je možen samo z upoštevanjem 20% DDV.V primeru nakupa za poslovne in nestanovanjske objekte se obračuna davek v višini 20% na ceno naprave in montaže. torej če kupiš samo klimo brez montaže, plačaš davek 20 % namesto 8,5% :eek:..
Thundercat Objavljeno Junij 3, 2006 Opozori Objavljeno Junij 3, 2006 v četrtek so nam montirali klimo, še dobro, da se lahko grejemo :OK: ....zadeva je panasonikova, z Inverterjem, ionizatorjem, skratka super...pride prav v tem času, da se malo segreje dnevno sobo in kuhinjo.....upam da bomo kmalu z njo tudi kaj hladili... <_<
Pervy Objavljeno Junij 3, 2006 Opozori Objavljeno Junij 3, 2006 v četrtek so nam montirali klimo, še dobro, da se lahko grejemo :OK: ....zadeva je panasonikova, z Inverterjem, ionizatorjem, skratka super...pride prav v tem času, da se malo segreje dnevno sobo in kuhinjo.....upam da bomo kmalu z njo tudi kaj hladili... <_< za kako kvadraturo? cena (z mont.)? koliko je kaj planirana poraba elektrike? sprašujem ker kolega nekaj išče za hlajenje/ogrevanje 40 m2 stanovanja v bloku.
Thundercat Objavljeno Junij 3, 2006 Opozori Objavljeno Junij 3, 2006 konkretno smo vzeli to E9 Dke, naj bi bila zelo v redu in v zadnjem času veliko povpraševanje po njej, vzeli smo je pri Panatelu v postojni, ker smo vzeli dve(naše stanovanje + stanovanje nad nami-dvojček hiša) nekaj popusta, 200k okroglo za vsako vključno z montažo.... Letna poraba energije je 300 kW, hlajenja 2.60 kW, Kapaciteta gretja 3.60 kW....fajn je, da ima inverter, to pomeni manjšo porabo... kar se tiče kvadrature pa to: kalkulator za računanje
duklim Objavljeno Junij 3, 2006 Opozori Objavljeno Junij 3, 2006 Pozdravljeni! Prosim pomagajte mi pri odločitvi za invertersko klimo. Na trgu je več znamk - gorenje, panasonic, hitachi, fujitsu,... Morda kašen nasvet pri izbiri firme, ima katera dovolj uveljavljeno ime, da ji kaže zaupati? Hvala, Tina java script:emoticon(':kva2:', 'smid_28') :kva2:
CrashOver Objavljeno Junij 4, 2006 Opozori Objavljeno Junij 4, 2006 da malo obudim temo... starša se nekaj odločata za nakup klime, jaz seveda delujem kot primarni iskalec informacij....prebral sem temo, izvedel veliko koristnega... torej, klimo bi potrebovali za prehodna obdobja, primarno za gretje, kot razumem očeta....grela naj bi dnevni prostor, velik <30 m2, hiša je opremljena s centralno kurjavo.... preverjeno naj bi bilo tovrstno ogrevanje v naših krajih ekonomsko sprejemljivo, saj se že cela ulica (bloki) ogreva na ta način, razen izjeme, kjer uporabljajo pečico (olje/elektrika)... zanima me ali je tovrstni nakup, kjer bi klimo primarno uporabljali za gretje, "bolj" primeren od nakupa kake pečice na olje ali petrolejske pečice? sledim tudi veliko različnih info. glede tega, do kdaj naj bi klima delovala(zunanja temperatura) oz. jo naj bi bilo še smotrno uporabljat...kako je s tem, a se je veliko spremenilo-z razvojem tehnologije? če si bol usmerjen na gretje, je prava rešitev za tebe TOPLOTNA ČRPALKA... glede na to kje si doma, se lahko odločiš za več načinov izvedbe (voda-zrak, zrak-zrak) ... prednost tega je da lahko odlično greješ, pa odlično hladiš, in to celotno stanovanje, ne pa samo 1ga prostora... LP -matej
Thundercat Objavljeno Junij 4, 2006 Opozori Objavljeno Junij 4, 2006 Na trgu je več znamk - gorenje, panasonic, hitachi, fujitsu,... preberi malo to temo, pa po forumih drugje vprašaj...panasonik ima recimo garancijo 5 let na kompresor in 2 leti na enoto...kar ni slabo....pa tudi glede na razmerje cena/kvaliteta naj bi bila zelo dobra izbira.... če si bol usmerjen na gretje, je prava rešitev za tebe TOPLOTNA ČRPALKA... glede na to kje si doma, se lahko odločiš za več načinov izvedbe (voda-zrak, zrak-zrak) ... prednost tega je da lahko odlično greješ, pa odlično hladiš, in to celotno stanovanje, ne pa samo 1ga prostora... LP -matej že uredili, poročam o tem kako se obnese klima...ko dobimo kak račun za elektriko.... :)
Zdrawc Objavljeno Junij 20, 2006 Opozori Objavljeno Junij 20, 2006 ...ko dobimo kak račun za elektriko.... :) .... bo šele wroče B)
KeC Objavljeno Julij 19, 2006 Opozori Objavljeno Julij 19, 2006 Evo montirali klimo. Cena 50.000 sit + montaža (cca 25.000sit, redna cena je nekje 45.000sit) Zadeva deluje v tem poletju enkratno. :whistle: P.S. za motažo vem za enga ki ugodno montira, več info na PM
Yoldi Objavljeno Junij 24, 2008 Opozori Objavljeno Junij 24, 2008 Če še koga zanima Stanovanje 52 kvadratov Klima Fujitsu ASYA 12lc inverter ogrevanje preko cele zime(delovanje non stop brez izklopa) od začetka oktobra do konec marca na -dnevna-kuhinja 23 stopinj -comp cimmer 21 stopinj -spalnica in kopalnica 19 stopinj Tako nekako se je ogrevalo brez dodatnega ventiliranja prostorov najmanjša temperatura okolice -10 stopinj delovanje še ni bilo na max je pa že malo večal obrate :) stavba ni v sendviču drugih ogrevanih stanovanj in je s 3/4 izolirana, s slabšo izolacijo tal(pritličje brez kleti) poraba elektrike cca 250€(preko cele zime) sosed je z ELEKTRIČNIMI"VARČNIMI"radiatorji kasiraL VSAJ 3XTOLIKO Torej je tudi pri nižjih temperaturah zelo efektivna in sem zelo zadovoljen! Še nekaj izsledkov! Montažo mora opravit nekdo,ki ima pumpo za vakuumiranje cevi(izčrpanje zraka)sicer kristali vode v kompresorju delajo pizdarije...močno skrajšana življenska doba-baje no.... Zunanjo cev za odvod kondenza je treba z odduškom vred spulit iz ohišja zunanje enote, sicer ti kondenz zmrzuje v ohišju zunanje enote in ti sveče visijo iz vseh možnih koncev iz zunanje enote (da se razumemo greje še vedno!!!) možna je tudi vgradnja nekega švoh grelca , da kondenz ne zmrzne (obična grelna žica kot za terarije in podobno) Pod zunanjo enoto bo v zimskih dneh drsališče..namreč ko zunanja zamrzne, se samodejno odtaja in steče kar nekaj vode na tla in to dan za dnem, po parkrat dnevno se kar nabere ledu... Predvsem je treba pazit kam bo pihala notranja enota, saj zna bit prepih včasih zelo moteč, četudi topel zna povzročit kak prehlad predvsem zna bit deca šmrkljava... Pri meni leti direkt v steno in v hodnik, tako, da se ga skoraj ne čuti (Sreča pri vgradnji in ne kako načrtovanje) Lp Yoldi
Andrejcer Objavljeno Junij 10, 2014 Opozori Objavljeno Junij 10, 2014 Bom kar v tej temi nadaljeval. Skratka, ko mi stropna klima razhladi prostor na 24˙C, začne iz nje zaudarjati, med samim hlajenjem pa ne. Šok terapijo z ogrevanjem sem danes izvedel tako, da sem jo skoraj 2h imel nastavljeno na max ogrevanje, a očitno ni zaleglo. Me zanimajo vaše izkušnje v reševanju tega problema, kakšna sredstva ste uporabili in kje nabaviti. Hvala.
sayo Objavljeno Junij 10, 2014 Opozori Objavljeno Junij 10, 2014 Bom kar v tej temi nadaljeval. Skratka, ko mi stropna klima razhladi prostor na 24˙C, začne iz nje zaudarjati, med samim hlajenjem pa ne. Šok terapijo z ogrevanjem sem danes izvedel tako, da sem jo skoraj 2h imel nastavljeno na max ogrevanje, a očitno ni zaleglo. Me zanimajo vaše izkušnje v reševanju tega problema, kakšna sredstva ste uporabili in kje nabaviti. Hvala. Mal servisa je treba narest, smrdi ti pa od vlage lahko da se je kaj zamašilo, a ti zunaj normalno teče voda ?
Andrejcer Objavljeno Junij 10, 2014 Opozori Objavljeno Junij 10, 2014 Nič ni zamašeno! Klima deluje brezhibno, problem je samo, da zaudarja z nje.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se