Skoči na vsebino

Čelade od A do Ž


Jason

Priporočene objave

pred 12 minutami, Joker pravi:

Pri čeladah je precej podobno, kot pri motorjih: Težko imaš vse v eni oz. eno za vse...

ja to se strinjam, so pa dokaj dobre nekatere, ki zmorejo vse. Oziroma bom drugače zapisal, so dobre turing čelade, ki zmorejo offroad, če jim šipco odstraniš. Očala me itak bolj motijo kot ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 27. 12. 2023 ob 15:49, franc pravi:

Probaj Nishua enduro carbon (Luis) . Pokrije večino tvojih zahtev.

lp

zdej poveš k sm že kliknu :P 

Veš kje je keč: nexx weed 2 imam in sem siguren v dimenzije, ostalo moram testirat na buči, oz bi moral...v glavnem tole bo: nexx x weed3

 

01XE323417879.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

3 hours ago, franc said:

Probaj Nishua enduro carbon (Luis) . Pokrije večino tvojih zahtev.

lp

Sem jo imel med izborom za nakup,samo je vizir in šilt nekako dvomljive kvalitete,beri švoh naspram nexx,ne vem,ni me prepričala..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 14 urami, DAN pravi:

Sem jo imel med izborom za nakup,samo je vizir in šilt nekako dvomljive kvalitete,beri švoh naspram nexx,ne vem,ni me prepričala..

Vizir ji je šibka točka. Bolj enostaven kot je ne more biti. Tudi nastaviti, če se ti premakne, ga je težko. Ampak, ko je "nastavljen" deluje (vključno s pinlock-om) . Šilt je bolj "light" ampak opravlja svoje delo in ni (preveč) moteč "v vetru" . Glede na izvedbo je solidna tudi pri malo večjih hitrostih.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...
pred 9 urami, kp-kp pravi:

ADV čelade LS2, Airoh, Nolan, itd... Npr. šilt iz plastike kot lonček za jogurt. Pol pa brni cela čelada. Shoei in Arai me ne zanima, ker nimajo notranjega sončnega vizirja. Pa tudi po kvaliteti ne izstopata, prej po ceni. Kot tudi npr. Touratech Aventuro, ki pa prihaja iz tovarne Nexx.

Vsakemu svoje... 😏

Vse prej naštete znamke..... ne sodijo ravno premium segment po kvaliteti, po ceni pa se kakšen model približa vrhu, Airoh Commander sem novo  "uničil" v 41 dneh po Aziji, za v smeti, od kolega Nexx le nekoliko bolje preživela, prah in pesek naredita svoje, zbrušen vizir in čelada, razpokal barva, sončni vizir se mi sploh več ni gibal, zunanji ni tesnil, ker so tesnila od vročine odstopila....ADV čelada, ne ravno low cost mi je praktično razpadla v dobrem mesecu vožnji po res bolj ekstremnih pogojih, vendar taka helma je namenjena za to tako, da  .......   glede na moje izkušnje sta Arai in Shoei top kvaliteta, nisem jih pa preizkusil v ekstremih okoliščinah, v ADV segmentu v razredu tistih najboljših tudi po ceni seveda, odvisno, kje in kdaj jo človek kupi, ter barvne kombinacije, tudi odvisna od modela-skega leta, Arai pri vseh brez notranjega vizirja, vsi modeli bolj športno naravnani, Shoei jih ima na turing modelih, adv res ne,  koliko ga kdo rabi ob šiltu je odvisno od bajkerja, sedaj ob koncu leta se je dalo uloviti kakšen dober popust, vendar, le če si našel pravo velikost in ti barvna kombinacija ravno ni bila prioriteta...... Nexx še nisem imel, sem si jo pa pogledal in imel v rokah, po občutku kvaliteten izdelek....... me pa zelo moti, da so praktično vsi proizvajalci na novejših modelih nabili gor stranske plastične nastavke le za "njihove" komunikacije in potem imaš doma 3-4 čelade različnih proizvajalcev, pa ne moreš montirat eno dobro univerzalni komunikacijo, oz. s težavo, beri nekaj predelave, ali kompromisa s položajem gumbov komunikacije.....spet se gredo proizvajalci na prefinjen način molzenje kupcev in posledično "vezanja" na znamko :( ker v cca. 4 letih "konkretnih" voženj je praktično vsaka čelada potrebna vsaj servisa (menjave tesnil, vizirjev, pinlocka...), kar stane cca. +1/3-1/2 nove, kako je z materiali vemo, tako, da za resne vožnje po 5 letih za na omaro ali smeti, seveda odvisno od zahtevnosti bajkerja, ko govorimo o varnosti lastne glave....vozimo jo lahko tudi XX let, le naša glava bo boga, če se zvalimo po tleh......tudi pri helmah biznis.

bom pa na naslednji daljši adv turi preizkusil tole

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ViewAction=View&ObjectID=144183727

možnost dodatnega samozatemnitvenega vizirja. Me zanima kaj so Ameri pri Klim-u naredili :)  kombinezoni so po izgledu in otipu top, no cena pa 3-4x top :( 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)

Klim je bila tudi pri meni v izboru. Baje čelada 1A. Ampak, razvadil sem se, da poleti vozim praktično non stop z odprtim vizirjem in sončno zaslonko. Rabim zrak :) .In to mi je pač poleg teže ena izmed prvih prioritet pri čeladi. Klim, Arai in Shoei pač nimajo sončne zaslonke. S tem, da sta Arai in Shoei še bistveno težji. Nexx je za ADV tip čelade še presenetljivo tiha. Prva xd1 s katero sem prevozil med 50 in 60.000 km z vizirjem in pinlockom nima problema. Ličnice so pa po vseh teh kilometrih res boge. Ampak je oddelala svoje in je čas za zamenjavo. Xwed2 pro carbon zero je zelo podobna. Je pa še lažja in materiali oblazinjenja so kao premium in tudi na otip in pogled čisto nekaj drugega. Bomo videli čez čas kako bo. Zaenkrat zelooo zadovoljen.

Za res neugodne pogoje, še posebno pesek v kombinaciji z vetrom, pa je edina opcija cross čelada z očali, brez enega vrtljivega dela ali kakršnihkoli tesnil in zaponk. So pa ponavadi do tam cestni transferji, kjer paše vizir... Jbg...

Popravljeno . Popravil kp-kp
dodano
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)

Jp se strinjam z napisanim :)   

Klim res zelo lahka imajo neke svoje patentirane materiale, dodatno, po želji, terja še dokup  "unikatnega" samozatemnitvenega vizirja, ki ni poceni....  Je pa problem pri tej znamki, ker se kao uradni zastopnik za SLO ne javlja na tel, klical večkrat pa noben dvignil......očitno lastnik nekdo z dobrimi vezami, na Slo uradni Klim spletni strani spodaj piše: "Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Vavčerja za digitalni marketing za projekt spletna stran, spletna trgovina, rezervacijska platforma ter mobilna aplikacija".   Malo čudno, kar za SLO posle na žalost ni posebnost......očitno nekdo "potegnil" denar za res dobro spletno stran, zraven še linki za druge moto posle - turizem,..... potem pa nedosegljivi......neko "special" podjetje, dve firmi v eni, ena za moto turizem v Sevnici (Clutch DT-Clutch Moto Tours združuje strokovnjake in navdušence motorističnega in turističnega sveta, citirano), druga firma (Klim Adria) sedež v Pazinu v Istri - ekskluzivni zastopnik KLIM na področju vseh držav nekdanje Jugoslavije.......fizično trgovine nimajo, tako, da težko za sprobat na glavi in jo pogledat....na spletni strani imajo pa napisano: "Ker želimo našim strankam zagotoviti osebni pristop vas prosimo, da nas predhodno kontaktirate in se dogovorite za termin". Ali niko se ne javlja 🤪 zame totalno šalabajzersko za tako prestižno znamko s takimi cenami.....neki hudi bajkerji, samo se jim po domače očitno jeb. za prodajo...no dopuščam možnost, da se motim- upam da se, če so taki hudi bajkerji in non stop potujejo po svetu, je "razumljivo", da so nedosegljivi, samo prodajali bi pa vseeno lahko kdo drug v trgovini, če bi jo seveda imeli, za celo bivšo Jugo vsaj eno in če bi bil interes, zagotovo bi se prodajalo, jih-nas je na teh prostorih tudi takih kupcev.  So helme in druga oprema tega proizvajalca, seveda za kupit v tujini po spletu, je pa nekoliko zoprno, ne moreš odkantat tako konkretno vsoto € ne da bi dal na glavo helmo, jo malo "potipal" in dobil nek občutek, ali jakno, hlače.....proizvajalci imajo različne številke oblačil, kalupe čelad mi pa različne glave :)  na zunaj in znotraj 😉

Sorry malo odmika od glavne teme :) 

Popravljeno . Popravil Luka66
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)
1 hour ago, Luka66 said:

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Vavčerja za digitalni marketing za projekt spletna stran, spletna trgovina, rezervacijska platforma ter mobilna aplikacija".   Malo čudno, kar za SLO posle na žalost ni posebnost..

Ni to nobena hohštaplarija. Je bi razpis dolgo odprt, ker ni bilo navala. Ce si se prijavil s solidno pripravljenim projektom, so ti ga odobrili. Je blo treba nek papirologije, ma spet ne prevec. 
firma v pazinu pa se itak splaca, saj jo registriras se za kmetijsko dejavnost, pa na nezazidljivem zemljiscu legalno postavis, khm, kmetijski objekt. 

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, Kugelschreiber pravi:

Ni to nobena hohštaplarija. Je bi razpis dolgo odprt, ker ni bilo navala. Ce si se prijavil s solidno pripravljenim projektom, so ti ga odobrili. Je blo treba nek papirologije, ma spet ne prevec. 
firma v pazinu pa se itak splaca, saj jo registriras se za kmetijsko dejavnost, pa na nezazidljivem zemljiscu legalno postavis, khm, kmetijski objekt. 

Imaš prav to ni hohštaplerija to je nebuloza, imaš super spletno stran, ki so ti jo drugi plačali, beri: tudi mi na tem portalu, so zainteresirani kupci-tudi mi :)  je pa začuda del firme v drugi državi in ne-želiš funkcionirat - služit 🤪.....upam si trditi, da je vsaj 90% državnih razpisov dogovorjenih, seveda tistih kjer je dober denar v igri...... ni dolgo tega, ko je odstopila ena ministrica, ki je bila "bivša" ali "zamrznjena" solastnica podjetja od svoje prijateljice in je "slučajno" dobila sredstva z razpisa za nek brezvezen projekt in takih je še veliko, na žalost..... če so EU sredstva je potrebno že paziti, ker želijo utemeljitev za vsak cent, tako, da smo mi raje vrnili v EU nekaj mio€, ker se ni dalo nič palamuditi v žepe nekaterih prijateljev......pa to niti ni problem v tem primeru, spletna stran, ki je bila sofinancirana je odlična, bolj je nenavadno kako je sestavljena-organizirana ta "čudna" firma, ki bi moral biti v SLO, če jo je financirala med drugim RS, torej tudi jaz in ti..... verjetno matična celo je v RS, ker zelo dvomim, da RS zakonodajno lahko subvencionira projekte na območju druge države, obstajajo pa "obvozi", kot vedno.....spletna stran je 👍  problem je v tem, da se noben ne oglaša na tel in ne odgovarja na e-mail, kljub temu, da na spletu dobesedno prosijo, da jih kontaktiraš 😂🤣 pa nič od njih, torej očitno ne želijo biznisirat 🫤

Me ima, da bi Amerom napisal en mail, kaj je z njihovim zastopnikom za bivšo Jugo, so vsi pomrli al kaj 😜

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)
32 minutes ago, Luka66 said:

Imaš prav to ni hohštaplerija to je nebuloza, imaš super spletno stran, ki so ti jo drugi plačali,

To je to. Nebuloza. Odlicna definicija.  Ni pa mutni posao. EU nebuloza za do 10k€ se mi zdi.  Drgac pa IMO si prevc k srcu zenes. 

 

lahko de sm snob. Nexxa za 700€ pr nas his ne bo nikoli.  Prej kove ko nexx za 700.  Kar mi pa najbol poveca prtisk, ko te malo manj established znamke pridejo na razprodajo so razlike do rednih cen zelo velike.  Torej te z rednimi cenami...odirajo? Araia za -30 pac ni.  
 

 

 

0BCCE3B2-F6A5-449C-97E1-ED55E1D7C62F.png

73680EA8-5BD2-49B9-BE9B-32F67DC7A681.jpeg

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)
pred 38 minutami, Kugelschreiber pravi:

To je to. Nebuloza. Odlicna definicija.  Ni pa mutni posao. EU nebuloza za do 10k€ se mi zdi.  Drgac pa IMO si prevc k srcu zenes. 

 

lahko de sm snob. Nexxa za 700€ pr nas his ne bo nikoli.  Prej kove ko nexx za 700.  Kar mi pa najbol poveca prtisk, ko te malo manj established znamke pridejo na razprodajo so razlike do rednih cen zelo velike.  Torej te z rednimi cenami...odirajo? Araia za -30 pac ni.  
 

 

 

0BCCE3B2-F6A5-449C-97E1-ED55E1D7C62F.png

73680EA8-5BD2-49B9-BE9B-32F67DC7A681.jpeg

Spremljaš in kupiš po ugodnejši ceni. @BRANE je zero pro carbon dobil v Ljubljani za manj kot 400eur ;). Sam sem dal za enako čelado istemu trgovcu avgusta cca 100 eur več. Še vedno ugodno glede na redno ceno.

Popravljeno . Popravil kp-kp
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 22 minutami, Kugelschreiber pravi:

To je to. Nebuloza. Odlicna definicija.  Ni pa mutni posao. EU nebuloza za do 10k€ se mi zdi.  Drgac pa IMO si prevc k srcu zenes. 

 

Saj si res 🤪 ker vidim toliko lopovščine tistih, ki jih zelo skrbi za SLO in Slovence, da je že bolano...... pri malih zneskih se noben od tapravih molzačev državnih, beri naših jasli ne grebe😉   šele po tem ko so v igri več sto tisoč veliki zneski so zraven....... jaz še nobene helme, pa jih je bilo ohoho preveč meni žena, nisem kupil za redno ceno, vsaj -25%  in več, tudi zadnjo Shoei GT 3 letošnja rdeča grafika, iščem in iščem pa neki najdem, žena prvi, da sem pri določenih zadevah pretirano vztrajen 🙃     glupo mi je to, da imajo odlično spletno stran za vrhunsko moto robo, pa očitno ne želijo prodajat 🫤 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

4 minutes ago, kp-kp said:

Še vedno ugodno glede na redno ceno.

O tem govorim.  Redna cena po tem pA kar 20-30% razlik.  Na japonskih celadah tega ni.  Shoei je bil 2020 30-40€ drazji od lani, na razprodajah po ukunitvi modela.  
 

Tezmo jo dobis frajersko poceni, se pa nikol ne pocutim pojeban.  Ampak.  Ti si  navedel zelo tehten razlog.  Blenda.  

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 urami, Kugelschreiber pravi:

O tem govorim.  Redna cena po tem pA kar 20-30% razlik.  Na japonskih celadah tega ni.  Shoei je bil 2020 30-40€ drazji od lani, na razprodajah po ukunitvi modela.  

Ma ne vem, če je ravno tako. Vsaj za Shoei ne. Arai pa res še nisem nikoli videl resno znižano. K sreči mi ne paše na tikvo.

Jaz sem pred nekaj leti GT Air 2 dobil za 435€, čeprav je bila redna cena za enako poslikavo povsod nekaj čez 600€.

Leta 2016 pa so v Italiji replice Marquezove čelade prodajali za 40% ceno...  :lol1:Sem celo reklamo naredil tule...

  • Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)
53 minutes ago, Joker said:

Ma ne vem, če je ravno tako. Vsaj za Shoei ne. Arai pa res še nisem nikoli videl resno znižano. K sreči mi ne paše na tikvo.

Jaz sem pred nekaj leti GT Air 2 dobil za 435€, čeprav je bila redna cena za enako poslikavo povsod nekaj čez 600€.

Leta 2016 pa so v Italiji replice Marquezove čelade prodajali za 40% ceno...  :lol1:Sem celo reklamo naredil tule...

Vesel zate. 2020 sem dal za belo 415€, ce danes iscem enako, L velikost,  je na netu za manj kot 400 nisem videl.  CE jo kje vidim za 300, bom v skusnjavi kupit novo. Ceprav gtair3 bela ni neka oderuska cena, okrog 550€? 

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No ravno iščem novo čelado pa bi se rad vrnil nazaj na Shoei.

Glej ga zlomka tud za aktualni model NXR2 imajo kar lepa znižanja(na lanske poslikave) v tujini ampak pri nas....

Čarli  jih ima za 420, Lojz za 450 v slovenskih trgovinah pa 600.

En izlet do Italije bo kar prava izbira

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Znižanja so pogosto zelo prefinjeno, različno pogojena, zelo malo je na žalost takih "na vse izdelke"...... odvisna so v veliki meri od modelskega leta čelade in tudi od modelskega leta grafike čelade, ter seveda kaj jim ostaja :)   kako biznisira prodajalec.......pogosto so znižanje za najmanjšo velikost, neatraktivne grafike, stare modele, ki jih ne delajo več,....v Slo pa tudi koliko se poznaš s prodajalcem, beri koliko si v preteklih letih že odkantal pri njih 🙃

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)
Ob 6. 1. 2024 ob 16:25, Kugelschreiber pravi:

Ni to nobena hohštaplarija. Je bi razpis dolgo odprt, ker ni bilo navala. Ce si se prijavil s solidno pripravljenim projektom, so ti ga odobrili. Je blo treba nek papirologije, ma spet ne prevec. 
firma v pazinu pa se itak splaca, saj jo registriras se za kmetijsko dejavnost, pa na nezazidljivem zemljiscu legalno postavis, khm, kmetijski objekt. 

Ni mi dalo mira in poslal e-mail v "bazo" firme Klim, dobil odgovor:

Thank you for getting in touch with us at Klim!

Sorry to hear your disappointment with the retailer, they don´t actually sell Klim any longer, the business relationship is now closed. That´s possibly why they didn´t get back to you about it.  We currently don´t have any retailers in Slovenia, I´m afraid. In order to be able to try our products, we have a brand new dealer based in Croatia, otherwise Italy or Austria.

I do apologize about the situation you have faced and we are hoping to have a better service in your area, we have many good dealers based in other countries at the moment and I´m sure any of them will be super pleased to help you out.  I would recommend using the dealer locator (top right) on our webpage https://www.klim.com/, once you add your post code, it will give you the distance to the closest dealers from your location.

 Let me know if I can provide you any further information https://fonts.gstatic.com/s/e/notoemoji/15.0/1f60a/72.png

Kind Regards,

 

Vanessa Del Torre | Customer Service Team Lead Europe

KLIM | Place de l’Industrie 2 | Switzerland, Rolle 1180

p +43 720 789982 | m +43 660 5122828

UID CHE192292087

KLIM.com | vdeltorre@klim.com

Product Ideas | feedback@klim.com

Torej za Slo nimajo več zastopnika, tistega, ki je dobil nepovratna sredstva iz našega žepa 😮 in EU, ter imel kao trgovino v Pazinu in zastopništvo tudi za celo ExYu, edino spletna stran je še ostala za njimi, ker verjetno še mora biti zaradi nepovratnih €, ki so jih dobili zanjo, pa ne dvomi, da je ostalo še za burek ali dva...torej verjetno slamnata firma za pretakanje € iz proračuna, z lepo reklamo na spletni strani o sofinanciranju RS, torej vseh nas.......sedaj imajo novega zastopnika za CRO, niti ni tako daleč od nas.

This is the retailer based in Croatia, which is not the same one you mentioned I believe as it´s a new one:

NOVEMA NOVA
DRAGANIĆI 30E
DRAGANIĆ CROATIA 47201
Croatia 

http://www.novema-nova.hr/

Sedaj se moram samo še zahvalit za hiter odziv iz headquarters EU in izrazit moje razočaranje in tudi ostale bajkerske srenje, nad trenutnim stanjem njihove trgovske ponudbe na našem območju, nerazumljivo pri tako "odlični" firmi kot so oni 😉, ki bi pa ga lahko hitro "prebolel" z eno dobro kodo za popust na njihovo super opremo 😜  bomo videli kakšen bo odgovor :) 

Popravljeno . Popravil Luka66
  • Všeč mi je 1
  • Haha 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

 

25 minutes ago, Luka66 said:

they don´t actually sell Klim any longer, the business relationship is now closed.

Trgovska ni lahka. Propast je bistveno lažje kot zalaufat. Z nišnim produktom na qurcu od trga pa sploh...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)
pred eno uro, Kugelschreiber pravi:

 

Trgovska ni lahka. Propast je bistveno lažje kot zalaufat. Z nišnim produktom na qurcu od trga pa sploh...

Ma oni-Klim imajo top produkte, svetovno znana znamka, vrhunske jakne po 2k€, zagotovo marže konkretne in povsod po svetu določena klientela, ki ima, si želi in kupi to.....imeli so generalno zastopništvo za celo bivšo YU, pa eno firmico,, brez prodajalne v SLO, za katero praktično ni vedel nihče in ena kao hčerinska v CRO, brez neke povezave z enim premium, ali več moto brendi, njihovo mrežo prodajaln in servisov, ki bi prodajali za njih...... tudi v Srb imajo eni dovolj keša in veliko GS se vozi dol....imeli so vse predpogoje za naredili dober biznis v tem prostoru, očitno to ni bil interes, ali pravi pristop.....generalno zastopništvo za tak vrhunski brend in resen, strokoven delaven pristop je praktično formula za uspeh.....seveda gre lahko vedno tudi kaj narobe globalno, ali v poslovnih odločitvah, vendar glede na to kako prikazujejo svoje resurse in skilse na spletni strani je malo verjetno, da so ekstra nesposobni, torej je Chiuso, le če delaš na tem...clever pobasat državni denar in adijo.....oz. bolje na tiho ugasnit firmo.

No kot sem preveril tudi ta novi zastopnik za Klim v Cro: NovemaNova ima od Klima-a le reklamo na spletni..... od izdelkov pa 0  beri nič od nič...jih bom še malo razveselil v Klim headquarters, da širijo dezinformacije 😜

Popravljeno . Popravil Luka66
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, Luka66 pravi:

Znižanja so pogosto zelo prefinjeno, različno pogojena, zelo malo je na žalost takih "na vse izdelke"...... odvisna so v veliki meri od modelskega leta čelade in tudi od modelskega leta grafike čelade, ter seveda kaj jim ostaja :)   kako biznisira prodajalec.......pogosto so znižanje za najmanjšo velikost, neatraktivne grafike, stare modele, ki jih ne delajo več,....v Slo pa tudi koliko se poznaš s prodajalcem, beri koliko si v preteklih letih že odkantal pri njih 🙃

ponavadi so...ene 14 dni potem ko naročim čelado :(

 

  • Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

40 minutes ago, Luka66 said:

Ma oni-Klim imajo top produkte, svetovno znana znamka, vrhunske jakne po 2k€, zagotovo marže konkretne in povsod po svetu določena klientela, ki ima, si želi in kupi to.....imeli so generalno zastopništvo za celo bivšo YU, pa eno firmico,, brez prodajalne v SLO, za katero praktično ni vedel nihče in ena kao hčerinska v CRO, brez neke povezave z enim premium, ali več moto brendi, njihovo mrežo prodajaln in servisov, ki bi prodajali za njih...... tudi v Srb imajo eni dovolj keša in veliko GS se vozi dol....imeli so vse predpogoje za naredili dober biznis v tem prostoru, očitno to ni bil interes, ali pravi pristop.....generalno zastopništvo za tak vrhunski brend in resen, strokoven delaven pristop je praktično formula za uspeh.....seveda gre lahko vedno tudi kaj narobe globalno, ali v poslovnih odločitvah, vendar glede na to kako prikazujejo svoje resurse in skilse na spletni strani je malo verjetno, da so ekstra nesposobni, torej je Chiuso, le če delaš na tem...clever pobasat državni denar in adijo.....oz. bolje na tiho ugasnit firmo.

No kot sem preveril tudi ta novi zastopnik za Klim v Cro: NovemaNova ima od Klima-a le reklamo na spletni..... od izdelkov pa 0  beri nič od nič...jih bom še malo razveselil v Klim headquarters, da širijo dezinformacije 😜

Mmnja. Precej razlice zakljucke nardiva iz teh informacij. Meni se zazdi da Klim morda ni neka vroca roba, pa od prej mi je jasno da se generalno zastopstvo jako fino slisi, na EU trgu pa ni vredno dost vec ko sekret papir. Ne sanjat da bo lokalni zastopnik konkurencn velikim EU playerjem ala Louis in Motocard. Klientela tako kupuje:
 

On 1/6/2024 at 9:21 PM, Luka66 said:

jaz še nobene helme, pa jih je bilo ohoho preveč meni žena, nisem kupil za redno ceno, vsaj -25%  in več, tudi zadnjo Shoei GT 3 letošnja rdeča grafika, iščem in iščem pa neki najdem

In s takimi imajo opravke. Na odprtem trgu, z nizko in se padajoco kupno mocjo. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, Kugelschreiber pravi:

Mmnja. Precej razlice zakljucke nardiva iz teh informacij. Meni se zazdi da Klim morda ni neka vroca roba, pa od prej mi je jasno da se generalno zastopstvo jako fino slisi, na EU trgu pa ni vredno dost vec ko sekret papir. Ne sanjat da bo lokalni zastopnik konkurencn velikim EU playerjem ala Louis in Motocard. Klientela tako kupuje:

Se strinjam, vendar Klim je bolj premium brend.....torej tudi za take kupce, ki želijo vrhunsko kvaliteto, pustimo ali jo rabijo ali ne, pomembno je, da imajo €   :)    pogosto vozijo njihove kombinezone tudi kakšni testni vozniki na GS, so se pozicionirali v ta premium segment....njihovih izdelkov ravno ni veliko pri velikih trgovcih, v Louis-u sem enkrat videl njihove jakne, ne vse modele, bolj skop izbor so imeli, čelad niso imeli......tudi popustov ni kakšnih hudih nikjer na njihovo robo, razen za kakšne "smešne" številke velikosti....itak, da se lahko kupuje po spletu, ter se z nekaj sreča ujamejo priložnostni popusti, kot so bili sedaj konec leta (pogosto jih na to znamko na spletni trgovini ni :(, kar ti običajno izpiše šele tik pred plačilom, na osnovni spletni strani pa veliki zavajajoči napisi za popuste), ne moreš pa kupiti jakne za 2k€, tudi, če dobiš -20% ne, da bi jo prej videl in oblekel, tu bi lahko generalni uvoznik za exYU s prodajno mrežo drugih imel svoj biznis....marže pa gotovo dovolj velike, da bi tudi z manjšim popustom, kot veliki trgovci lahko dovolj prodali in relativno dobro pre-živeli, pač nek osebni odnos šteje, tudi sam raje kupim v SLO, pa če tudi plačam "nekaj" € več....

pred 4 urami, Kugelschreiber pravi:

In s takimi imajo opravke. Na odprtem trgu, z nizko in se padajoco kupno mocjo. 

Ja to smo mi ala "racionalisti" j... stiskači 🤪 ki si moramo vsak € sami zaslužiti ...... analiziraš cel trg določenega izdelka, vse njegove karakteristike, tudi kdo, kje in za koliko prodaja, s kakšnimi popusti..... in potem prideš k trgovcu oborožen z vsemi info, tako, da veš praktično več kot on, prvo pogledaš robo, če je to to, potem pa pride na vrsto cena in popust...... od tega je odvisen nakup 😉 ki na srečo ni nujen, ker je doma še nekaj robe, da se ne voziš nag na okrog 😜 in lahko počakaš še na bolj ugoden pick....ki zagotovo slej, ko prej pride, pravi žena.....običajno se da zdilat za dober win-win popust, da zagotovo še trgovcu dovolj ostane 👍 lahko ti pa občasno pade sekira v med, ko imajo kakšne ekstra popuste po npr. 40% 👍  kar kaže, na to, da imajo trgovci očitno dobre marže......imaš pa tudi t.i. "super" stranke, ki jim cena ni pomembna, sem kar nekajkrat doživel v eni moto trgovini v LJ in na SV Slo, kupovali Srbi in Hrvati na veliko, beri za +K€ po glavi, nisu pitali za cjenu in popust, jim ga je prodajalec skoraj vsilil :)  v pravilu GS-ovci, da ne bo narobe razumljeno, jih cenim, da jim ni treba 🙃.....dejstvo je, da je znamka Klim premium brend, tudi s tako kvaliteto in ceno, ter namenjena tistim, ki si jo lahko privoščijo in imajo praviloma dovolj €, v času suhih in debelih krav. Mečke se odlično prodajajo tudi ob krizah in hudo revnih državah.  

Mislim, da bi lahko nekdo, ki bi imel resen interes s to znamko, povsem spodobno biznisiral ne tem območju, na pa tako kot je bilo s tem "preteklim".

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 9. 1. 2024 ob 21:56, Luka66 pravi:

Se strinjam, vendar Klim je bolj premium brend.....torej tudi za take kupce, ki želijo vrhunsko kvaliteto, pustimo ali jo rabijo ali ne, pomembno je, da imajo €   :)    pogosto vozijo njihove kombinezone tudi kakšni testni vozniki na GS, so se pozicionirali v ta premium segment....njihovih izdelkov ravno ni veliko pri velikih trgovcih, v Louis-u sem enkrat videl njihove jakne, ne vse modele, bolj skop izbor so imeli, čelad niso imeli......tudi popustov ni kakšnih hudih nikjer na njihovo robo, razen za kakšne "smešne" številke velikosti....itak, da se lahko kupuje po spletu, ter se z nekaj sreča ujamejo priložnostni popusti, kot so bili sedaj konec leta (pogosto jih na to znamko na spletni trgovini ni :(, kar ti običajno izpiše šele tik pred plačilom, na osnovni spletni strani pa veliki zavajajoči napisi za popuste), ne moreš pa kupiti jakne za 2k€, tudi, če dobiš -20% ne, da bi jo prej videl in oblekel, tu bi lahko generalni uvoznik za exYU s prodajno mrežo drugih imel svoj biznis....marže pa gotovo dovolj velike, da bi tudi z manjšim popustom, kot veliki trgovci lahko dovolj prodali in relativno dobro pre-živeli, pač nek osebni odnos šteje, tudi sam raje kupim v SLO, pa če tudi plačam "nekaj" € več....

Ja to smo mi ala "racionalisti" j... stiskači 🤪 ki si moramo vsak € sami zaslužiti ...... analiziraš cel trg določenega izdelka, vse njegove karakteristike, tudi kdo, kje in za koliko prodaja, s kakšnimi popusti..... in potem prideš k trgovcu oborožen z vsemi info, tako, da veš praktično več kot on, prvo pogledaš robo, če je to to, potem pa pride na vrsto cena in popust...... od tega je odvisen nakup 😉 ki na srečo ni nujen, ker je doma še nekaj robe, da se ne voziš nag na okrog 😜 in lahko počakaš še na bolj ugoden pick....ki zagotovo slej, ko prej pride, pravi žena.....običajno se da zdilat za dober win-win popust, da zagotovo še trgovcu dovolj ostane 👍 lahko ti pa občasno pade sekira v med, ko imajo kakšne ekstra popuste po npr. 40% 👍  kar kaže, na to, da imajo trgovci očitno dobre marže......imaš pa tudi t.i. "super" stranke, ki jim cena ni pomembna, sem kar nekajkrat doživel v eni moto trgovini v LJ in na SV Slo, kupovali Srbi in Hrvati na veliko, beri za +K€ po glavi, nisu pitali za cjenu in popust, jim ga je prodajalec skoraj vsilil :)  v pravilu GS-ovci, da ne bo narobe razumljeno, jih cenim, da jim ni treba 🙃.....dejstvo je, da je znamka Klim premium brend, tudi s tako kvaliteto in ceno, ter namenjena tistim, ki si jo lahko privoščijo in imajo praviloma dovolj €, v času suhih in debelih krav. Mečke se odlično prodajajo tudi ob krizah in hudo revnih državah.  

Mislim, da bi lahko nekdo, ki bi imel resen interes s to znamko, povsem spodobno biznisiral ne tem območju, na pa tako kot je bilo s tem "preteklim".

Nori popusti in nad 60 eur brezplačna poštnina...kao...

Welcome KLIM SnowmobileMotorcycle and Off-Road (klimeu.top)

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!