Skoči na vsebino

Čelade od A do Ž

Priporočene objave

Objavljeno
zanima me ali ima kdo ali pa če je imel izkušnje z folijo za vezir ( naj bi bila namesto temnega vezirja)

a je za ksno rabo in ali se jo splaca kupit

LP

Dober pogled iz čelade je izjemnega pomena za varnost motorista, zato ga raje ne lomi z idejami o zatemnitvenih folijah, ki lahko sliko popačijo, lomijo svetlobo, zmanjšajo vidljivost … Če že, potem si raje privošči originalne zatemnjene / metalizirane vizirje; vendar pa zelo zatemnjenih in metalitziranih vizirjev nikoli ne uporabljaj ponoči, v slabem, v deževnem, v meglenem vremenu, ker je lahko uporaba takšnih vizirjev, zaradi zmanjšane vidljivosti, izjemno nevarna.

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno
Pozdrav!

Kupujem novo čelado in v uč sta mi padli tile dve:

SHARK RSI TITAN ali SHARK RSI EDEN

Vozim Pegasota, zato velike hitrosti niso pogoste. Ma kdo kero od teh dveh? Kok je glasna, kej piha, žvižga al pa kej podobnga? Moja hitrost vožnje je zelo redko nad 160km/h. Mel sem eno Agv-jevo in treba zamenjat.Cenovno bi pa šel tja do ene 350 €. Predlagate kej druzga?

Upoštevaj priporočila za dober nakup čelade in kupi tisto čelado, ki ti bo najbolje sedla na glavo. Izposodi si čelado in jo zapelji krog ali dva, na lastenm motorju. Nihče ne bo znal bolje oceniti ustreznosti izbrane čelade, kot prav ti sam!

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno

Fantje pejte k Pintarju u Kranj... zdele vam bo dal za Arai 25%

Objavljeno

Probavam čelade!

V izboru imam tile dve:

Shark RSI

X-LITE 701

Kaj pravte? Js sm za 701 bolj navdušen, glede na to kako mi stoji na glavi in kako se počutim v njen. Je res dražja nekaj € sam kokr sm se pogovarjal okol so vsi rekl da je boljša!

Kaj pravte? Kero bi vi?

Objavljeno

Če ti bolje stoji, naj ti ne bo škoda dat nekaj več €, sigurno ti ne bo žal. .)

Objavljeno
Probavam čelade!

V izboru imam tile dve:

Shark RSI

X-LITE 701

Kaj pravte? Js sm za 701 bolj navdušen, glede na to kako mi stoji na glavi in kako se počutim v njen. Je res dražja nekaj € sam kokr sm se pogovarjal okol so vsi rekl da je boljša!

Kaj pravte? Kero bi vi?

vzemi jo.

meni ni žal :worship:

Objavljeno
Probavam čelade!

V izboru imam tile dve:

Shark RSI

X-LITE 701

Kaj pravte? Kero bi vi?

Če nisi preveč picajzlast glede barv imaš v Louisu na pol zastojn na voljo tile dve X-701:

post-1190-1232698950.jpgpost-1190-1232698955.jpg

Cena 199,95€ :worship:

Imajo še skoraj vse št.

Objavljeno

Sj glih zarad tega k je v Lojzetu tok cenej!

Včeri sem mel tole rdečo v rokah - v btcju in sploh ni zgledala tok slabo k sm jo od bliz vidu!

Tko da se mi zdi da bom kr tole 701 vzel, pa motor je moder in na modri se tale grafika malo mn (kričeče) opazi.

Sm pa mel dons SPET na glavi RSI in je spodnji del morem rečt kr ozek in se mi zdi da bi znal met mal težav čez čas.

Vsakič ko pa je na glavo sedla 701-ka pa je bil občutek zelo dober.

Zato pomoje nimam kej razmišljat in kupet čelado - dokler je tok pocen pa dokler jo imajo!

Objavljeno

Ti samo čimprej naroči :)

Če bi meni x701 sedla na glavo, bi jo tudi jaz takoj nabavil, ampak žal je školjka take oblike, da se pri primerni velikosti zame z brado spredaj zadevam ob njo.. Enako pri 801, tako da očitno zame X-lite odpade :glare:

Objavljeno

… vendar ne spreglej, da boš moral v tem primeru servisne usluge in morebitne reklamacijske zahtevke uveljavljati v Avstriji. Pri nas namreč nudimo poprodajne usluge (npr. brezplačne zimske servisne preglede) in ostalo strokovno podporo le za čelade, ki so bile kupljene v pooblaščeni prodajni mreži v Sloveniji.

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno

Ti...a ni tako, da lahko reklamacijsko popravilo uveljaviš v bilokateri državi, če ima čelada xy let garancije? :D

Ok posezonski pregled inp. razumem. To je dodatna ugodnost :worship:

Mal provociram :whistle:

Objavljeno
Ti...a ni tako, da lahko reklamacijsko popravilo uveljaviš v bilokateri državi, če ima čelada xy let garancije? :D

Ok posezonski pregled inp. razumem. To je dodatna ugodnost :worship:

Mal provociram :whistle:

Ni. Kupec garancijo in ostale ugodnosti uveljavlja (z računom in potrjenim garancijskim listom) pri prodajalcu, kjer je čelado kupil. Seveda je potem prodajalčeva stvar, po katerih poteh in kako ureja zadeve dalje. V Compaco-u recimo prevzamemo stroške servisiranja in morebitnih garancijskih popravil za vse Nolanove čelade, ki so bile prodane v naši pogodbeno pooblaščeni prodajni mreži.

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno
… vendar ne spreglej, da boš moral v tem primeru servisne usluge in morebitne reklamacijske zahtevke uveljavljati v Avstriji. Pri nas namreč nudimo poprodajne usluge (npr. brezplačne zimske servisne preglede) in ostalo strokovno podporo le za čelade, ki so bile kupljene v pooblaščeni prodajni mreži v Sloveniji.

Lp, Boris Kompare B)

Glede na to, da je čelada za polovico cenejša in da je morebiti kakšen del potreben za menjavo, si še vseeno na boljšem, pa tudi če plačaš zamenjavo le-tega. Moje mnenje!

Objavljeno
Glede na to, da je čelada za polovico cenejša in da je morebiti kakšen del potreben za menjavo, si še vseeno na boljšem, pa tudi če plačaš zamenjavo le-tega. Moje mnenje!

Tudi jaz se strinjam s teboj, v treh letih še nisem imel čelade na servisu. Še kakšno leto pa bi itak potrebno nabavit novo. :hmm:

Objavljeno
Ni. Kupec garancijo in ostale ugodnosti uveljavlja (z računom in potrjenim garancijskim listom) pri prodajalcu, kjer je čelado kupil. Seveda je potem prodajalčeva stvar, po katerih poteh in kako ureja zadeve dalje. V Compaco-u recimo prevzamemo stroške servisiranja in morebitnih garancijskih popravil za vse Nolanove čelade, ki so bile prodane v naši pogodbeno pooblaščeni prodajni mreži.

Lp, Boris Kompare B)

Aha....se mi je zdal, sam sem vseen vprašal.

Ste pa pri Compaqu itak cari kar se teh zadev tiče:D

Objavljeno
Tudi jaz se strinjam s teboj, v treh letih še nisem imel čelade na servisu. Še kakšno leto pa bi itak potrebno nabavit novo. :hmm:

Tudi jaz se strinjam. Pri Nolanu delamo čist preveč kvalitetne čelade. :kva2:

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno

Včeri sem mel tole rdečo v rokah - v btcju in sploh ni zgledala tok slabo k sm jo od bliz vidu!

Tko da se mi zdi da bom kr tole 701 vzel, pa motor je moder in na modri se tale grafika malo mn (kričeče) opazi.

Sm pa mel dons SPET na glavi RSI in je spodnji del morem rečt kr ozek in se mi zdi da bi znal met mal težav čez čas.

Vsakič ko pa je na glavo sedla 701-ka pa je bil občutek zelo dober.

Zato pomoje nimam kej razmišljat in kupet čelado - dokler je tok pocen pa dokler jo imajo!

evo... meni tudi ni bila od začetka všeč. pa se mi zdaj vedno bolj dopade. moja je z delno zatemnjenim vizirjem.

par slikc:

V-R6xr_TWigXjcQREqR3C.jpg64OsCwNpBu9YMCypf9rWj.jpgciEGr8vAj2mE02AGEtTeu.jpgCRpqmX0FPIze73W_cmy8U.jpg8xzRFZXAKOJxSZ7Ut5loh.jpg

Objavljeno

Ali slučajno kdo pozna čelado Arai Maverick, jo imam priložnost dobiti zelo poceni prek eBay-a, če zmagam na licitaciji, seveda.

Predvsem me zanima koliko približno naj bi bila vredna. Se mi zdi da jo že kar nekaj časa ne prodajajo več :unsure:

mattsvart-06.gif

Hvala in LP

Objavljeno

Moja nova zaščita glave :naughty: Je pa iz Lojzeta - kaj čmo, če je bla pa skor 100€ cenej k pri nas!

post-19296-1232904079_thumb.jpgpost-19296-1232904134_thumb.jpg

post-19296-1232904143_thumb.jpg

Objavljeno
Ali slučajno kdo pozna čelado Arai Maverick, jo imam priložnost dobiti zelo poceni prek eBay-a, če zmagam na licitaciji, seveda.

Predvsem me zanima koliko približno naj bi bila vredna. Se mi zdi da jo že kar nekaj časa ne prodajajo več :unsure:

Hvala in LP

Če ti kaj pomaga, jaz sem za svojo 9 let staro Araiko RX-7XX dobil 230€. Je pa bila (skoraj) kot nova. Za maverick pa ne vem točno.....

Objavljeno
Moja nova zaščita glave :naughty: Je pa iz Lojzeta - kaj čmo, če je bla pa skor 100€ cenej k pri nas!

misliš rečt 200€ ?

..dobra izbira drugače..

bo pol slovenije zdaj vozla xlite ker ma louis akcijo :grrr

Objavljeno
Če ti kaj pomaga, jaz sem za svojo 9 let staro Araiko RX-7XX dobil 230€. Je pa bila (skoraj) kot nova. Za maverick pa ne vem točno.....

No jest sem jo zdele dubu za 96.15€ vključno s poštnino :naughty:

Objavljeno

Vprašanje za Kompi-ja.

Malo sem brskal nazaj po forumu pa nisem zasledil da bi kaj komentiral o

tem linku test čelad

zanima me koliko je temu za verjet in pa kam bi se po teh testih uvrstila vaša N43 AIR, pa tudi če je le-ta primerljiva z N-103,

kar se tiče uporabe na večjih motorjih. Meni rahlo deluje kot čelada za kak maksi skuter ampak po sliki je težko sodit.

Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.

l.p. Jure

Objavljeno
Vprašanje za Kompi-ja.

Malo sem brskal nazaj po forumu pa nisem zasledil da bi kaj komentiral o

tem linku test čelad

zanima me koliko je temu za verjet in pa kam bi se po teh testih uvrstila vaša N43 AIR, pa tudi če je le-ta primerljiva z N-103,

kar se tiče uporabe na večjih motorjih. Meni rahlo deluje kot čelada za kak maksi skuter ampak po sliki je težko sodit.

Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.

l.p. Jure

Različni testi merijo čelade z različnimi vatli. Kar nekomu ustreza je lahko drugemu premalo in tretjemu preveč. Kljub temu, da naše čelade na različnih testih praviloma dosegajo lepe ocene, v skupini Nolan še vedno vztrajamo, da je varna le tista čelada, ki ublaži udarec tako, da na možgane deluje pospešek največ 275g. Pomemben je tudi čas trajanja udarca, zato zmnožek daje vrednost HIC, ki ne sme preseči 2400 enot. Manj ko doseže, manjše bodo poškodbe glave, ne glede na število zvezdic, ki jih je čelada dobila na testu.

N43 Air je povsem nova »touring« čelada, ki motoristu omogoča večnamesko uporabo, saj so vizir, šilt in predbradni del zlahka snemljivi. Predbradni del nudi vso potrebno zaščito, ki je zahtevana za integralno zaprte čelade, zato je N43 Air homologirana po standardu ECE 22/05 za integralno zaprte in hkrati za Jet odprte čelade (kombinirana homologacija P/J). N43 Air je odlična izbira za vožnjo po vročini, za mestno rabo, za kratka potepanja, za dopustovanje; z nameščenim predbradnim delom in protivetrno zaslonko pa je idealna za turistični motociklizem. Osebno je za vožnjo pri večjih hitrostrih ne bi uporabljal. N43Air bomo uvrstili v testno floto, zato te vabim, da ustreznost preizkusiš še sam, na lastnem motorju.

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno

Kompi najlepša hvala za odgovor.

Edino kar še prosim je ker sem obrnil celi internet pa nikjer nisem zasledil podatka o teži.

Bom se pa v toplejših dneh oglasil in jo sprobal.

Hvala lepa

l.p. Jure

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!