Kmet2 Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 sam imam shoei 1000XR ,še zelo lepa....kok daš
Igi Pop Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 Evo, pa imamo spet temo za dokazovanje za in proti: https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/posebna-ponudba-od-cetrtka-25-2-2016/produktdetailseite/ps/p/motoristicna-celada-2/ KARMEN1 1
Dr.tomo Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 17 minutes ago, Igi Pop said: Evo, pa imamo spet temo za dokazovanje za in proti: https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/posebna-ponudba-od-cetrtka-25-2-2016/produktdetailseite/ps/p/motoristicna-celada-2/ Posebej poudarjeno:prezračevalne odprtine na glavi in bradi, ki jih lahko poljubno odpirate. Le kaj bi bilo če jih ne bi mogli poljubno odpirat ? Pol bi bile poljubno odprte - zaprte? To je kar nekaj..... če je komu za lastno varnost tako malo mar, kar gas pa u Hoferja. KARMEN1 in jany 2
KARMEN1 Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 In nekdo bo izbrskal test in ugotovil, da je bolj varna od čelade, ki stane 400 in več eur, hahahahaaa Haki, jany, GoBobi in 1 other 4
jany Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 pred 16 minutami, KARMEN1 pravi: In nekdo bo izbrskal test in ugotovil, da je bolj varna od čelade, ki stane 400 in več eur, hahahahaaa Čaki čaki kmalu bo pred 2 urami, Kmet2 pravi: sam imam shoei 1000XR ,še zelo lepa....kok daš 30€ več ne dam za čelado ki je samo za test oziroma bo za okras KARMEN1 1
maus Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 js si čelado iz hoferja ne upam privoščit KARMEN1, jany in Dr.tomo 3
DAMI34 Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 pred 31 minutami, maus pravi: js si čelado iz hoferja ne upam privoščit k si pussi maus, Haki, KARMEN1 in 1 other 4
maus Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 pred 1 minuto, DAMI34 pravi: k si pussi jp ... ti jo mej KARMEN1 in DAMI34 2
DAMI34 Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 pred 3 minutami, maus pravi: jp ... ti jo mej jah neki bom moral kupit, da me nau u ušesca pihljalo Bmflar, KARMEN1 in maus 3
maus Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 Pravkar, DAMI34 pravi: jah neki bom moral kupit, da me nau u ušesca pihljalo kup mau večjo čelado, boš meu še namest želve DAMI34, Haki, KARMEN1 in 3 others 6
cikadina Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 pred 41 minutami, DAMI34 pravi: jah neki bom moral kupit, da me nau u ušesca pihljalo a bo oranžna? da se te bo na daleč vidlo? KARMEN1 in Haki 2
DAMI34 Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 pred 2 urami, cikadina pravi: a bo oranžna? da se te bo na daleč vidlo? ne no, kako si uganla? ps. je že doma pred 3 urami, maus pravi: kup mau večjo čelado, boš meu še namest želve sj ti jo bom posodu, boš šel lahko cel not. Igi Pop, Kmet2, Efendi in 5 others 8
StaraFeltna Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 8 hours ago, DAMI34 said: Gorenjc bi rekel: No saj za na kolo bi še bla... Haki, DAMI34, GoBobi in 1 other 4
Haki Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 pred 2 urami, DAMI34 pravi: ne no, kako si uganla? ps. je že doma Dami ker model hjc.jke je tole? zgleda gut boš pa ceu nou, bo treba it prvo na en motozbor da se boš mau povaljal in zabavljal DAMI34 1
GeeSXer Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 Hoferova čelada za 59,90 je opravila predpisani test: ustreza standardu ECE-R 22.05 Shoei X-spirit III iz Lujza za 699,00€ pa samo: ECE 22.05. Razlika je v -R in 639€ Efendi, DAMI34 in KARMEN1 3
StaraFeltna Objavljeno Februar 25, 2016 Opozori Objavljeno Februar 25, 2016 1 hour ago, GeeSXer said: Hoferova čelada za 59,90 je opravila predpisani test: ustreza standardu ECE-R 22.05 Shoei X-spirit III iz Lujza za 699,00€ pa samo: ECE 22.05. Razlika je v -R in 639€ Še marsikje je razlika... Kmet2 in Fazer03 2
niproblema Objavljeno Februar 26, 2016 Opozori Objavljeno Februar 26, 2016 A pol nekako ne priporočate hoferjeve? Se ve ker model je to, da se da poguglat?
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Februar 26, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 26, 2016 pred 14 urami, Haki pravi: Dami ker model hjc.jke je tole? zgleda gut boš pa ceu nou, bo treba it prvo na en motozbor da se boš mau povaljal in zabavljal HJC rpha ST Prejšnja Rpha10+ mi je sicer bila fajn, super zračna in lahka,, a mi je bila precej glasna, pa pozimi sem moral zračnike zapirat z lepilnim, zato sem se odločil za bolj touring varianto. Tale ima še vgrajena očala, občutek imam, da bo manj glasna, pa zračnike lahko popolnoma zapreš. Je pa cena tam okrog 400€. Itak da bom cel nov, če je pa nov moped, se moram barvno uskladit. (čelada, kombinezon, rokavice, podobleka je bilo vse uničeno ob nesreči) Bmflar, Haki, Kmet2 in 7 others 10
Bmflar Objavljeno Februar 26, 2016 Opozori Objavljeno Februar 26, 2016 Pravkar, DAMI34 pravi: HJC rpha ST Prejšnja Rpha10+ mi je sicer bila fajn, super zračna in lahka,, a mi je bila precej glasna, pa pozimi sem moral zračnike zapirat z lepilnim, zato sem se odločil za bolj touring varianto. Tale ima še vgrajena očala, občutek imam, da bo manj glasna, pa zračnike lahko popolnoma zapreš. Je pa cena tam okrog 400€. Itak da bom cel nov, če je pa nov moped, se moram barvno uskladit. (čelada, kombinezon, rokavice, podobleka je bilo vse uničeno ob nesreči) Maneken sunnygirl, notranc, Efendi in 3 others 6
DAMI34 Objavljeno Februar 26, 2016 Opozori Objavljeno Februar 26, 2016 pred 4 minutami, HD-Dyna pravi: Maneken zase se brigi, Bedanc Bmflar in Haki 2
Bmflar Objavljeno Februar 26, 2016 Opozori Objavljeno Februar 26, 2016 Pravkar, DAMI34 pravi: zase se brigi, Bedanc Sej se... U uni drugi temi Haki in DAMI34 2
Popularna objava skalaprava Objavljeno Februar 26, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Februar 26, 2016 pred 36 minutami, niproblema pravi: A pol nekako ne priporočate hoferjeve? pred 14 urami, GeeSXer pravi: Hoferova čelada za 59,90 je opravila predpisani test: ustreza standardu ECE-R 22.05 Shoei X-spirit III iz Lujza za 699,00€ pa samo: ECE 22.05. Razlika je v -R in 639€ Čisto moje skromno mnenje: Kdor se hoče iti vsaj malo resnega moto(tu)rizma in varčuje že pri osnovni zaščitni opremi (kar čelada vsekakor je), potem to morda ni šport za njega. Žal motociklizem ni poceni šport! S tem ne mislim, da so dobre samo čelade za 600€+. Ampak za neko vsaj kolikor toliko dobro kvaliteto mora biti po mojem tudi neka spodnja cenovna meja. V moji glavi je ta postavljena nekje okoli 200€. In ja, bral sem tudi teste (nemške in angleške) o Lidlovih čeladah..... Sploh ne dvomim da Lidlova oz. Hoferjeva čelada ni varna čelada, nasprotno mislim da je enako varna kot večina dražjih čelad,....ampak to je pa najbrž tudi vse! Dobra čelada mora namreč za moje pojme zadovoljiti tudi precej drugih elementov, kot so recimo malo hrup tudi pri višjih hitrostih, aerodinamika (testirana v vetrovnikih), enostavnost in zanesljivost mehanizmov vizirja in preklopnega dela (zaradi enostavnega rokovanja in čiščenja), materiali notranjega oblazinjenja (antibaterijsko, prijetno na dotik s kožo, enostavno odstranjevanje in čiščenje), dobro zračenje (da ti ne piha v oči ali kam drugam, pa da vseeno čutiš sveži zrak in da ti ne piha nič, ko so zračniki zaprti), rosenje (da se ne rosi, pa čeprav imaš vse zračnike zaprte - da, take čelade obstajajo!), odporen vizir proti praskam in opremljen z Pinlock, ergonomsko prileganje glavi (da te ne začne tiščati že po 100 km), itd,..... konec koncev pa mora biti vsaj meni tudi vizuelno lepa. Take čelade se pa žal za 59,90€ ne da kupiti! In zaradi zgoraj naštetih razlogov in letno prevoženih 30Kkm+, imam doma čeladi Schubetrh C3 in Shoei Gt-Air. Če bi bil pa recimo moto-mehanik, ki se mora zapeljati na kratek testni krog z motorjem, da vidi kaj je narobe, ozirama če je dobro popravil in jo potem vrže v delavnici na en umazan ponk, v tem primeru bi bila pa meni Lidlova čelada najbrž top izbira. Pa še enkrat, to je bilo moje osebno mnenje, zato lepo prosim, ne me prepričevat da živim v zmoti in naj si za božjo voljo kupim Lidlovo čelado. Sem pač že prepričana ovca! P.S. Morda si jo pa še res omislim za moje garažne posle Bostjan L, builder, Kmet2 in 9 others 12
Darko3g Objavljeno Februar 26, 2016 Opozori Objavljeno Februar 26, 2016 Tukaj je prikaz testiranja ALDI-jeve čelade (ALDI-Sud je menda Hofer). Čelada je integralna, varnost je dobra, ni pa dovolj udobna, glasna, piha in pri vizirju pušča vodo. Priporoča za manjše motorje, ki redko presežejo 70-80 km/h. builder, franc, cikadina in 1 other 4
DAMI34 Objavljeno Februar 26, 2016 Opozori Objavljeno Februar 26, 2016 saj ravno tu so bistvene razlike, ne pa v varnosti, kar že nekaj časa nekateri trdimo. Bmflar, Efendi in builder 3
janus Objavljeno Marec 15, 2016 Opozori Objavljeno Marec 15, 2016 Zdravo, ima kdo izkušnje z HJC R-PHA 11 ? Danes sem jo šel probat v BS Motocenter, sede mi odlično, me pa zanima kako se kaj obnese na dolgi rok. Človek bi pirčakoval da za tak denar dobi ena a zadevo, pa vendar, ste zadovoljni? natančneje tale model: http://www.bscenter.si/moto-celada-hjc-r-pha-11-epik-trip-mc1sf
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se