Yoghurt Objavljeno Marec 15, 2016 Opozori Objavljeno Marec 15, 2016 (popravljeno) Jaz tudi iščem novo. Zdej sem imela integralno Shark nekineki, ampak mi je bila preglasna. Na čelade se pa tudi spoznam toliko kot na avtomobile (sepravi jih ločim samo po barvah - pa če preberem kaj gor piše, potem znam povedati tudi znamko ). Itak bi imela mat črno, ampak baje je fino biti viden na motorju in bi rada kaj malo bolj barvnega/svetlega (poudarek na malo). In ker mi je 99% grafik grdih , sem pristala pri Airoh Movement. Pribl. 250€. Sem sicer računala na višji cenovni rang, ampak glede na to, da se itak popolnoma nič ne spoznam na čelade, ne vem če ima to kaj pomena. Po testu v Motorrad reviji je bila druga, in zame ki itak ne vem za kaj se gre se to sliši ok. Tako, da bi prosila za mnenje še koga drugega. Popravljeno Marec 15, 2016. Popravil Yoghurt Bmflar in Igi Pop 2
Slow Objavljeno Marec 15, 2016 Opozori Objavljeno Marec 15, 2016 Je kdo pri nas (po moznosti okolica LJ) zasledil kaksno podobno "girlish" celado? Nekaj v tem stilu https://www.louis.de/en/produkte/full-face-helmets/837?brand=&gender=D&size=&colour=&price=&universal_articles=&page=1#article_list, samo da ni glih 150 evrov in ne 500+. Pac nekaj vmes, pa da je ok. Ce je mozno naj bo flip-up, kot je ta https://www.louis.de/en/artikel/nolan-n90-louis-special/216964?utm_source=Louis%20Newsletter&utm_medium=E-Mail&utm_campaign=Prospekt02&utm_term=316 samo manj dolgocasnih barv.
Big Py Objavljeno Marec 15, 2016 Opozori Objavljeno Marec 15, 2016 http://compaco.si/home/1011-motoristicna-celada-nolan-n86-bloom-36.html kompi 1
Slow Objavljeno Marec 15, 2016 Opozori Objavljeno Marec 15, 2016 Sem gledal ze lansko leto. Potem pa gres v njihovo "poslovalnico" v BTC (Moto center Laba) in nimajo niti 1/3 celad, ki jih imajo na netu oz. imajo samo eno velikost, eno barvo itd.
mladench Objavljeno Marec 16, 2016 Opozori Objavljeno Marec 16, 2016 torej sprobaš v trgovini in nato naročiš preko neta?
Kmet2 Objavljeno Marec 16, 2016 Opozori Objavljeno Marec 16, 2016 pred 7 urami, Slow pravi: Sem gledal ze lansko leto. Potem pa gres v njihovo "poslovalnico" v BTC (Moto center Laba) in nimajo niti 1/3 celad, ki jih imajo na netu oz. imajo samo eno velikost, eno barvo itd. Zapelji se direktno v Velenje"matično trgovino" Boris(direktor)in kompany so res top prodajalci,ima pa tudi prav svojo temo ,kjer ti bo strokovno in hitro odgovorikl prav Boris......še povezava.... Lp Yoghurt, Bmflar, Wakasaki in 3 others 6
Popularna objava Bambi61 Objavljeno Marec 16, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Marec 16, 2016 (popravljeno) pred 3 urami, Kmet2 pravi: Zapelji se direktno v Velenje"matično trgovino" Boris(direktor)in kompany so res top prodajalci,ima pa tudi prav svojo temo ,kjer ti bo strokovno in hitro odgovorikl prav Boris......še povezava.... Lp Prejšnji teden kupil čelado v Velenju!Doma po večkratnem natikanju na glavo odpadajo ušesa! Objokan grem nazaj v Velenje in glej ga zlomka; preizkusil sem še sto čelad,našel sem enako večjo ki so jo preuredili po moji glavi in očalih ter na koncu dodali še lep popust tako da sem doplačal precej manj kot sem mislil! Vsa pohvala prodajalcem in direktorju za dodaten popust!!Tako se dela! Priporočam obisk vsem ki iščete dobro čelado in ustrezen servis za njo! Popravljeno Marec 16, 2016. Popravil bambi61 Yoghurt, Pips, Kmet2 in 8 others 11
upp Objavljeno Marec 16, 2016 Opozori Objavljeno Marec 16, 2016 (popravljeno) pred 14 urami, Yoghurt pravi: Jaz tudi iščem novo. Zdej sem imela integralno Shark nekineki, ampak mi je bila preglasna. Na čelade se pa tudi spoznam toliko kot na avtomobile (sepravi jih ločim samo po barvah - pa če preberem kaj gor piše, potem znam povedati tudi znamko ). Itak bi imela mat črno, ampak baje je fino biti viden na motorju in bi rada kaj malo bolj barvnega/svetlega (poudarek na malo). In ker mi je 99% grafik grdih , sem pristala pri Airoh Movement. Pribl. 250€. Sem sicer računala na višji cenovni rang, ampak glede na to, da se itak popolnoma nič ne spoznam na čelade, ne vem če ima to kaj pomena. Po testu v Motorrad reviji je bila druga, in zame ki itak ne vem za kaj se gre se to sliši ok. Tako, da bi prosila za mnenje še koga drugega. Imam Airoh Movement. Je res da je to moja prva resna čelada (ne za na apn4).Poleti v vročini je super, zdej zgodnja pomlad in jesen pa ni lih fajn. Zna z kakega kotička šipe povleč notr in ni glih prijetno. Prejšnji petek sem nardil 150 km po mal bolj švoh burji po obali do Plomina in še zdaj čutim vsa ta prepih na ušesih. Moja je XL tako da so vse luknje in špranje še večje, pa na ER6n sem bil, ki nima nobene vetrne zaščite. In na živce mi gre zračnik na bradi, ker je tik pod odpiralom za vizir, tako da vsakič ko odprem vizir, zraven z rokavico odprem še dovod zraka v čelado. Drugače se pa da s to čelado, sam od zdej naprej bom si hladnejšem vremenu kako podkapo omislu Glede varnosti, ti pa javim ko jo predstavim kakemu asfaltu alpa haubi Popravljeno Marec 16, 2016. Popravil upp UnionJack in Yoghurt 2
tomash Objavljeno Marec 16, 2016 Opozori Objavljeno Marec 16, 2016 pred 16 urami, Yoghurt pravi: Jaz tudi iščem novo. Zdej sem imela integralno Shark nekineki, ampak mi je bila preglasna. Na čelade se pa tudi spoznam toliko kot na avtomobile (sepravi jih ločim samo po barvah - pa če preberem kaj gor piše, potem znam povedati tudi znamko ). Itak bi imela mat črno, ampak baje je fino biti viden na motorju in bi rada kaj malo bolj barvnega/svetlega (poudarek na malo). In ker mi je 99% grafik grdih , sem pristala pri Airoh Movement. Pribl. 250€. Sem sicer računala na višji cenovni rang, ampak glede na to, da se itak popolnoma nič ne spoznam na čelade, ne vem če ima to kaj pomena. Po testu v Motorrad reviji je bila druga, in zame ki itak ne vem za kaj se gre se to sliši ok. Tako, da bi prosila za mnenje še koga drugega. nolan n87, za malce več denarja pa x-lite. Grafike so dobre. Pojdi v velenje in ne bo ti žal. Oni znajo. kompi in Yoghurt 2
Yoghurt Objavljeno Marec 16, 2016 Opozori Objavljeno Marec 16, 2016 Hvala Sem že včeraj se odločila, da bi se lahko direkt v Compaco zapeljala, pa mi bodo tam svetovali. Bmflar 1
jskrablin Objavljeno Marec 16, 2016 Opozori Objavljeno Marec 16, 2016 pred 18 urami, Yoghurt pravi: Jaz tudi iščem novo. Zdej sem imela integralno Shark nekineki, ampak mi je bila preglasna. Na čelade se pa tudi spoznam toliko kot na avtomobile (sepravi jih ločim samo po barvah - pa če preberem kaj gor piše, potem znam povedati tudi znamko ). Na nakedu kr lepo čepke za ušesa nucat. Ne glede na to, kako 'tiha' je čelada, bo v vsakem primeru pri malo višji hitrosti preglasna. Dolgotrajnih obremenitev zaradi hrupa pa ušesa ne marajo. pred 18 urami, Yoghurt pravi: tak bi imela mat črno, ampak baje je fino biti viden na motorju in bi rada kaj malo bolj barvnega/svetlega (poudarek na malo). I Če hočeš biti dobro vidna, pol je komplet fluo edina dobra izbira. Če hočeš biti "lepa"... pa ti ne morem pomagati. Efendi in notranc 2
Yoghurt Objavljeno Marec 16, 2016 Opozori Objavljeno Marec 16, 2016 2 hours ago, jskrablin said: Če hočeš biti dobro vidna, pol je komplet fluo edina dobra izbira. Če hočeš biti "lepa"... pa ti ne morem pomagati. A bejž.
UnionJack Objavljeno Marec 16, 2016 Opozori Objavljeno Marec 16, 2016 6 minutes ago, Yoghurt said: A bejž. če že pisane?! pol poglej še mal AGV, so kar s stilom pofarbane pa tud fajn stranski ris majo. Za nakeda pa še mal na težo poglej ker ti na AC čist glavo razmeče. notranc 1
Cletus Objavljeno Marec 16, 2016 Opozori Objavljeno Marec 16, 2016 10 hours ago, upp said: Imam Airoh Movement. Je res da je to moja prva resna čelada (ne za na apn4).Poleti v vročini je super, zdej zgodnja pomlad in jesen pa ni lih fajn. Zna z kakega kotička šipe povleč notr in ni glih prijetno. Prejšnji petek sem nardil 150 km po mal bolj švoh burji po obali do Plomina in še zdaj čutim vsa ta prepih na ušesih. Moja je XL tako da so vse luknje in špranje še večje, pa na ER6n sem bil, ki nima nobene vetrne zaščite. In na živce mi gre zračnik na bradi, ker je tik pod odpiralom za vizir, tako da vsakič ko odprem vizir, zraven z rokavico odprem še dovod zraka v čelado. Drugače se pa da s to čelado, sam od zdej naprej bom si hladnejšem vremenu kako podkapo omislu Glede varnosti, ti pa javim ko jo predstavim kakemu asfaltu alpa haubi Tudi jaz imam podobno izkušnjo z Movement. Meni sicer po špranjah ne piha me pa zelo moti veter, ki pride pod brado (v hladnih mesecih) in ravno čez zobe reže, tista trikotna 'krpica' je prekratka. No, zato sem si kupil podkapo, ki ima dodatno odebeljen del čez usta in nos. Drugo kar se je slabše izkazalo v enem letu pa je notranja pena saj se mi zdi, da se je čelada povečala za eno številko, ker se je pena stisnila. Za eno sezono bo sigurno še dobra potem bom iskal kaj drugega. Glede glasnosti ne vem, ker je to moja prva čelada. UnionJack 1
Wakasaki Objavljeno Marec 17, 2016 Opozori Objavljeno Marec 17, 2016 zbiram mnenja o tej čeladi oziroma na sploh o tem proizvajalcu.. znanec se je zapičil v to in ne popušča.... https://www.louis.de/en/artikel/caberg-tourmax-flip-up-helmet/216181?list=97734431
Slow Objavljeno Marec 17, 2016 Opozori Objavljeno Marec 17, 2016 Sem jo lansko leto videl ravno v Louisu in mi je delovala ok. Kako je v praksi ne vem, ampak dvomim, da je moja Schubert, kljub visoki ceni, toliko boljsa. Se pa ni pametno zagledat zgolj v eno doloceno celado, ker se zna zgoditi, da sploh ne bo primerno sedla na glavo. Npr. jaz sem zelel kupiti Nolanko (N91, 104,..) in mi nobena ni ustrezala. Enostavno kalup ni bil ok za moj tegelc. Trenutno imajo v Louisu solidno flip-up N90 v treh barvah z znizano ceno. https://www.louis.de/en/artikel/nolan-n90-louis-special/216964?utm_source=Louis%20Newsletter&utm_medium=E-Mail&utm_campaign=Prospekt02&utm_term=316 Wakasaki 1
StaraFeltna Objavljeno Marec 17, 2016 Opozori Objavljeno Marec 17, 2016 3 hours ago, Wakasaki said: zbiram mnenja o tej čeladi oziroma na sploh o tem proizvajalcu.. znanec se je zapičil v to in ne popušča.... https://www.louis.de/en/artikel/caberg-tourmax-flip-up-helmet/216181?list=97734431 Napram nolanu kar šlampasto narejena (sicer gledal caberg duke in še eno) notranjost slabša več pa nevem ker na mojo bučo ni pasala ergonomsko oz beri če ti nolanka paše v 0 ti bo ta najmanj neudobna (sodim po caberg duke). Na glavo mi pašejo še scorpion in pogojmo HJC za primerjavo geometrij. Drugače pa glede modelov rhino in duke jih večina poljuva mehanizem in nekateri pravijo da je bolj jajc ko ne. Tu maš test (uporabi google translate če ti ne leži Barilla): http://www.moto.it/accessori/caschi/test-caschi-caberg-tourmax.html Drugje pravijo da je slabo zračna in da je zgornji senčnik tečen in da niso poskušali zaradi njega iti nad 150 km/h... Wakasaki 1
KARMEN1 Objavljeno Marec 17, 2016 Opozori Objavljeno Marec 17, 2016 Glede prepihavanja, podkapa ne pomaga glih dosti, boljše je zamenjati mrežico pod brado. Jaz sem na Scorpion exo 500, ki sem jo kupila le zato, ker ima očala, pa za videt je krasna, zamenjala mrežico in dala gor od HJC, ker je večja, bolj zaokrožena, ima malo debelejši rob in manjše luknjice. Sprememba, kot noč in dan. Mrežico, ki stane 6 eur sem kupila tudi nečakinji, ki ima enako čelado in se pozimi vozi v šolo s skuterjem. Ta prepišne čelade, ki so super zračne za poleti, so super zračne tudi pozimi, žal . Cletus 1
DAMI34 Objavljeno Marec 17, 2016 Opozori Objavljeno Marec 17, 2016 Jaz sm si pri Airohu v mrežico prišil še elastični trak 2cm širine, pa ne piha nč več. Več al manj je pihanju od spodaj navzgor kriv odboj vetra od prsi. Že tank torbica spremeni vrtinčenje, ali drža bolj naprej nazaj, al pa drugačna vetrna zaščita. KARMEN1 1
nejc74 Objavljeno Marec 17, 2016 Opozori Objavljeno Marec 17, 2016 (popravljeno) Zatesnitev čelade opaziš šele ko je zunaj dovolj mrzlo. Sem ravno čez vikend naredil krog in iz lenobe na glavo posadil mojo prvo čelado, HJC Rpha 10 plus al nekaj takega. Ko se voziš naravnost se kar gre (čelada ima med drugim tudi podbradno mrežico/blago). Cim pa malo obrneš glavo, začne pihati med čelado in vizirjem naravnost v oči. Kar je zame se precej bolj neprijetno kot ono pihanje pod brado, pa že tisto je zoprno). Pihanje od spodaj sem dokončno rešil z jakno, ki ima visok dvojni ovratnik, zunanji del je iz neoprena in ga lepo oviješ okoli vratu. Podkapo uporabljam zelo redko, ker mi gre na živce. Saj podobno kot pri ostali opremi. Za kratko furo je vsak cheap shit ok. Po parih urah vožnje ali pa v slabših pogojih pa ti postane zal da nisi odkartal malo več. Sploh ko zvečer z rdečimi očmi buljiš v ogledalo. Popravljeno Marec 17, 2016. Popravil nejc74
ponikipo Objavljeno Marec 17, 2016 Opozori Objavljeno Marec 17, 2016 Jaz sem rešil s temle: http://www.ebay.co.uk/itm/WINDJAMMER-2-REDUCES-WIND-NOISE-fits-all-Full-Face-Helmets-The-original-often-/222020223201?hash=item33b16fc0e1 ni prav estetsko, učinkovito pa močno
KARMEN1 Objavljeno Marec 17, 2016 Opozori Objavljeno Marec 17, 2016 Meni se to zdi prav fino. Kako pa pritrdiš gor?
skalaprava Objavljeno Marec 17, 2016 Opozori Objavljeno Marec 17, 2016 pred eno uro, KARMEN1 pravi: Glede prepihavanja, podkapa ne pomaga glih dosti..... Podkapa že pomaga, samo ne tista tanka poletna. Za bolj hladne dneve je potrebno nabaviti kvalitetno windstopper podkapo z dovolj dolgim vratnim delom. Ta preverjeno ne prepiha. Je pa res, da se take ne dobi glih za 6€ Efendi in jskrablin 2
DAMI34 Objavljeno Marec 17, 2016 Opozori Objavljeno Marec 17, 2016 pred eno uro, nejc74 pravi: Zatesnitev čelade opaziš šele ko je zunaj dovolj mrzlo. Sem ravno čez vikend naredil krog in iz lenobe na glavo posadil mojo prvo čelado, HJC Rpha 10 plus al nekaj takega. Ko se voziš naravnost se kar gre (čelada ima med drugim tudi podbradno mrežico/blago). Cim pa malo obrneš glavo, začne pihati med čelado in vizirjem naravnost v oči. Kar je zame se precej bolj neprijetno kot ono pihanje pod brado, pa že tisto je zoprno). Pihanje od spodaj sem dokončno rešil z jakno, ki ima visok dvojni ovratnik, zunanji del je iz neoprena in ga lepo oviješ okoli vratu. Podkapo uporabljam zelo redko, ker mi gre na živce. Saj podobno kot pri ostali opremi. Za kratko furo je vsak cheap shit ok. Po parih urah vožnje ali pa v slabših pogojih pa ti postane zal da nisi odkartal malo več. Sploh ko zvečer z rdečimi očmi buljiš v ogledalo. rpha 10 plus je športna zračna čelada, zelo slaba za zimo, ker ima direktne zračnike spredaj, kjer stalno zrači. Jaz sem jo vozil dve zimi, pa sem vedno moral zalepiti te zračnike in celo tiste na glavi, ker niso 100% tesnili. Šipco pa sem zreguliral, tako da tam ni pihalo. Spodnji del (odboj zraka) pa sem reševal kot ti, z debelim ovratnim delom.
nejc74 Objavljeno Marec 17, 2016 Opozori Objavljeno Marec 17, 2016 (popravljeno) me je ze izucilo, da "racing" ceprav je ponavadi drazje ne pomeni nujno boljse vsaj ne za mojo uporabo. Ko sem kupoval naslednjo celado sem se trgovcu kar malo smejal ker mi je skos turil sportne celade, ces da so super duper in delane za visje hitrosti. Imam srebrn duct tape na obeh zgornjih zracnikih, zgleda precej ugledno. Z mehanizmom sipce sem se ze nekaj zajebaval pa ni bilo boljse, ocitno nisem najbolj spreten. Precej pomaga tudi to da sem na naked-u, ceprav skozi Shubertko vseeno precej manj prepiha. *vmes sem si kupil tudi windbraker, sam se mi ga ne da uporabljat, ne samo da je grd, tudi precej otezi natikanje celade na glavo. V bistvu sem vse probleme s pihanjem resil s pravilno jakno in drugo celado, hrup pa s cepki. Pa sem preizkusal marsikaj, windbreaker, razlicne podkape, sale, spoilercke in sipce na motorju, po podlagal celado etc. Popravljeno Marec 17, 2016. Popravil nejc74 Efendi in DAMI34 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se