ftp Objavljeno Januar 23, 2022 Deli Objavljeno Januar 23, 2022 15 minutes ago, sunnygirl said: Se strinjam. Kle se poraja vprasanje ali met to celado in da se kmalu zguli vse, ali vzet drugo celado (prek spleta kupljena, zato jo lahko se zamenjam), ki mi pa manj pase na glavo... ? Predvidevam, da ti je glava bolj pomembna kot ovratnik, ali.... ??? Moj ovratnik po 150k+ km Ne boš verjela, med vožnjo ga sploh ne opazim, doma pa me ne moti ? Tako da, ko je precej zguljeno, menjaš motor in gasa dalje zundapp, sunnygirl in Joker 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Januar 23, 2022 Deli Objavljeno Januar 23, 2022 če ti čelada dobro sede je ne menjat!! Običajno ovratna rutka dobro kompenzira drgnenje po ovratniku jakne. sunnygirl 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nja Objavljeno Februar 28, 2022 Deli Objavljeno Februar 28, 2022 Koliko časa je čelada OK? Ob predpostavki, da sem jo v dveh letih uspela dat na glavo manj kot 10x in da zdaj nekak 2-3 sezone ne bo vožnje z motorjem? In sem v dilemi al čem prodat ali pa šparat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Februar 28, 2022 Deli Objavljeno Februar 28, 2022 pred 52 minutami, Nja pravi: Koliko časa je čelada OK? Ob predpostavki, da sem jo v dveh letih uspela dat na glavo manj kot 10x in da zdaj nekak 2-3 sezone ne bo vožnje z motorjem? In sem v dilemi al čem prodat ali pa šparat. ob taki uporabi, neskončno Tehnično gledano, če ne pada po tleh je vse drugo bolj pravljica kot ne. (stiropor zgubi in bla bla bla) V glavnem sem trdno prepričan, da ni potrebe po menjavi. Ko se pa valjaš po tleh, je 90% odvisno od sreče. Jaz mam čelade po nekaj let..pa delajo po 20kek na leto al pa še več. Če je vizir slab, če je pinlock slab, to pa lahko kupiš novo. Ampak to je samo moje mnenje....tipa, ki se vozi včasih po par taužn kmjev brez kolenske zaščite, včasih v kratkih rokavih in podobno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nja Objavljeno Februar 28, 2022 Deli Objavljeno Februar 28, 2022 No, to sem rabla vedet. Čelada je v omari pospravljena in čaka na uporabo, ko pač bo prišla na spored. bosa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
raza Objavljeno Februar 28, 2022 Deli Objavljeno Februar 28, 2022 Največji problem pri staranju čelade je oblazinjenje in penasti materjali (goba, spužva ali kakor koli se ji že reče). Ta zna z leti razpasti v drobir, ki ga bo povsod dovolj. In če potem daš tako čelado na glavo, je sigurno za številko prevelika, in pa med vožnjo ti stalno nekaj v oči leti, pa ne veš kaj. Joker, bosa, Bostjan L in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
XTR Objavljeno Februar 28, 2022 Deli Objavljeno Februar 28, 2022 Pri povprečni čeladi začne razpadati oblazinjenje nekje po desetih letih ali več. Lahko je shranjena v omari (na temnem) pa preko zime razpade. Preverjeno na stari Nolan N81 in X-lite 701. Podobno se zgodi pri SIDI škornjih. Ne glede na uporabo, od starosti razpade lepilo in se odlepi podplat. MiNa, franc, pik1 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
markII Objavljeno Februar 28, 2022 Deli Objavljeno Februar 28, 2022 Točno tako, pri Nolanu sigurno razpade notranji del v drobir! Očitno ti materiali podležejo staranju in tukaj ni pomembna raba ali ne..., škoda, da to nihče ne uspe sanirat, sicer je to neka povprečna čelada, samo meni dokaj dobro sede. Ko kupiš novo imaš pa itak gratis torturo nekaj časa, da se glava prilagodi pik1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pik1 Objavljeno Marec 1, 2022 Deli Objavljeno Marec 1, 2022 . .... evo, moja Xlite 802 po devetih letih 😮 notranji del popolnoma "izginil" 😮 tko da ... nikar ne shranjuj čelade za več let vnaprej ... če ti je zdaj res kdo pripravljen še kaj plačat zanjo, jo samo hitro daj naprej ... in čez par let si kupi novo received_413610563191449.mp4 GoBobi, Kugelschreiber in VS800 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nja Objavljeno Marec 1, 2022 Deli Objavljeno Marec 1, 2022 Saj to je, ko ne vem. To sezono vsekakor spustim, ker bo trebuh v napoto. Naslednjo pa ne vem, dete bo še majhno. Po eni strani se rada vsedem zadaj, pa vsaj na jezersko bi me lahko peljal tu in tam. K sreči so njegovi starši navdušeni, da bi kdaj popazili otroka. Ampak, ja, ne vem kako se mi bo "mudilo" sesti na motor. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 1, 2022 Deli Objavljeno Marec 1, 2022 hjc ne razpade, sam povem ženina 9 let, kot nova..seveda rabljena nekaj 1000km..recmo 10 kek mogoče. pred 4 urami, pik1 pravi: . .... evo, moja Xlite 802 po devetih letih 😮 notranji del popolnoma "izginil" 😮 tko da ... nikar ne shranjuj čelade za več let vnaprej ... če ti je zdaj res kdo pripravljen še kaj plačat zanjo, jo samo hitro daj naprej ... in čez par let si kupi novo received_413610563191449.mp4 tale tvoj drobir je preživel 4 moje čelade sicer pa tut tvoj 1200gs (6 mojih motorjev :P) pik1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pik1 Objavljeno Marec 1, 2022 Deli Objavljeno Marec 1, 2022 pred 21 minutami, DAMI34 pravi: hjc ne razpade, sam povem tale tvoj drobir je preživel 4 moje čelade sicer pa tut tvoj 1200gs (6 mojih motorjev :P) . ... ja helma je za nost, ne za gledat 🤣 ps. .... pa mogoče včasih za prodat 😯😁 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GoBobi Objavljeno Marec 1, 2022 Deli Objavljeno Marec 1, 2022 pred 11 urami, Nja pravi: Saj to je, ko ne vem. To sezono vsekakor spustim, ker bo trebuh v napoto. Naslednjo pa ne vem, dete bo še majhno. Po eni strani se rada vsedem zadaj, pa vsaj na jezersko bi me lahko peljal tu in tam. K sreči so njegovi starši navdušeni, da bi kdaj popazili otroka. Ampak, ja, ne vem kako se mi bo "mudilo" sesti na motor. Po mojem se boš spremenila, ko boš res postala mama🙃 in se ti vožnja z motorjem še nekaj časa ne bo zdela "primerna". Po mojem boš kmalu po rojstvu otroka zamenjala "prioritete". Če nimaš ravno čelade za 500 ojrov, so zelo VARNE in fensi NOVE čelade za manj kot 200 ojrov in ko jo boš (morda) želela nataknit na glavo čez dve leti, si raje takrat kupi novo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GoBobi Objavljeno Marec 1, 2022 Deli Objavljeno Marec 1, 2022 Edit: sem prebral še enkrat tvoje originalno vprašanje in "ugotovil", da je tvoja helma stara šele dve leti. Če tako, zanemari moj zgornji nasvet, ker bo čez dve leti helma še čist o.k.. Da se boš za nekaj časa "spremenila" pa še vseeno mislim😜. DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
spartanbp Objavljeno Marec 3, 2022 Deli Objavljeno Marec 3, 2022 Kakšna mnenja/izkušnje s čelado NOLAN N70-2GT? Gre za crossover čelado. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nightmare Objavljeno Marec 3, 2022 Deli Objavljeno Marec 3, 2022 Da nadaljujem in upam, da tukaj tudi zaključim sago z mojo Shark Spartan GT. 26. januarja sem čeldao ponovno vrnil v TC Motoshop in zahteval, da jo pošljejo v Francijo. Čelado so 14. februarja končno pripravili za pošiljko in to ravno vikend po tem ko sem sam kontaktiral Shark in jim povedal kaj in kako. Danes prejmem klic, da mi je Shark odobril dobropis in da se čelada ne popravlja. Sedaj sem sicer v dilemi ker z "nadomestno" s katero sem testiral ali je stanje moje čelade normalno ali ne sicer nisem imel problemov( je bila pa tudi sama vožnja zelo kratka ) ampak vseeno ostaja grenak priokus in situacije vsekakor ne želim ponavljati z drugo a enako čelado. Da ne omenjam, da je bila bela barva po sezoni uporabe rumena. Si dobropis lahko trgovina predstavlja po svoje ali sem v vsakem primeru upravičen do povračila kupnine v kolikor ne želim druge, enake čelade? Lp, Samo DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc74 Objavljeno Marec 3, 2022 Deli Objavljeno Marec 3, 2022 31 minutes ago, Nightmare said: ...Si dobropis lahko trgovina predstavlja po svoje ali sem v vsakem primeru upravičen do povračila kupnine v kolikor ne želim druge, enake čelade? Lp, Samo Ne vem točno, ampak mi je očitno da se na besede TC Motodshop-a ne smeš zanašat. Po mojem lahko zahtevaš denar: V skladu s 15b. členom ZVPot je garancija vsaka obveznost, ki jo podjetje prevzame do potrošnika in s katero se zaveže, da potrošniku brezplačno popravi ali zamenja blago, vrne kupnino ali zagotovi drugo sredstvo, kadar blago ne deluje brezhibno ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu. Garancija se lahko uveljavlja proti proizvajalcu in tudi proti prodajalcu. Če kupljeno blago ne deluje brezhibno ali nima lastnosti navedenih v garancijskem listu oziroma oglaševalskem sporočilu, lahko potrošnik zahteva odpravo napake. V kolikor napake niso odpravljene v roku 45 dni od prejema zahteve za odpravo napake, mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom. Potrošnik ima po poteku navedenega roka (če proizvajalec ne popravi ali zamenja blaga) tudi pravico, da pogodbo razdre ali zahteva znižanje kupnine. Nightmare 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 3, 2022 Deli Objavljeno Marec 3, 2022 Denar ti morjo dat, če ne vzameš druge čelade pri njih. Hjc kupi 😁 _ales_ in Nightmare 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nightmare Objavljeno Marec 3, 2022 Deli Objavljeno Marec 3, 2022 Hvala vama. Javim kaj bom uspel rešiti. Res mi je žal za to izkušnjo ker mi je Shark pri srcu že od preganjanja z mopedi in bi rad ostal na znamki ampak še 1x pa ne grem v to kolobocijo okrog TCja v kolikor bo le možno. Lp, Samo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 3, 2022 Deli Objavljeno Marec 3, 2022 pred 46 minutami, Nightmare pravi: Hvala vama. Javim kaj bom uspel rešiti. Res mi je žal za to izkušnjo ker mi je Shark pri srcu že od preganjanja z mopedi in bi rad ostal na znamki ampak še 1x pa ne grem v to kolobocijo okrog TCja v kolikor bo le možno. Lp, Samo ma sej, moje mišlenje, ni TC kriv..mogoče je model blesav. Men so Shark dobro legle na bučo...10 let nazaj, potem sem menjal znamko. Bila je odlična za pozimi, poleti se mi je mešalo od vročine, ker ni zračila... A lahk kako primerjavo med blagovnimi znamkami potegnem? niti ne...pa mam 3 komade v omari. Zadnja leta so tehnologijo iizboljšali, predvsem spodnji del in oblazinjenje. Večinoma so materiali bolj obstojni. Jaz mam konkretno primer, ker mam ostro brado, sploh par dni po britju. Večinoma vse raztržem. (oblazinjenje) Ampak to lahko dokupiš ali spet kupiš. Sploh če ti čelada ustreza, od glasnosti, vibracij, vidnega polja itd. Tudi vizirje se da nove kupit. Moja Hjc rpha 70 (ironman) ma vizir že mat zbrušen, očitno od čiščenja. Je pa tiha in zmore veliko. Za ADV motorje mam NEXX, in je čisto drug svet, večje vidno polje, boljše zračenje itd...sam ne je vozit na SS al ST motorju (in obratno), ker je čist en kurc vredna... Aja, ena in druga i tretja, vse so preko 400€ IF7 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nightmare Objavljeno Marec 3, 2022 Deli Objavljeno Marec 3, 2022 Tc je kriv sam to ker niso odreagiral tko kot bi mogl takrat ko je blo treba. Več kot očitno se mi ni samo dozdevalo, da je nekaj narobe, ce je Shark po 10ih mesecih odobril dobropis. Danes sem si izbral novo grafiko v kolikor dobim jutri odgovor, da vračilo denarja ni mogoče. Danes te informacije se ni imel. Lp, Samo DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Marec 4, 2022 Deli Objavljeno Marec 4, 2022 Madona, pa sj bodo doktorirali iz ene čelade pri TCju. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nightmare Objavljeno Marec 4, 2022 Deli Objavljeno Marec 4, 2022 5 hours ago, DAMI34 said: Madona, pa sj bodo doktorirali iz ene čelade pri TCju. Vsi smo doktorat nrdil iz tega piskra. Vseeno sem se odločil, da vzamem se 1x enako saj vem, da je bla testna dobra in resnično upam, da ne bom imel 2x iste nesreče. Sem pa že kar v trgovini vzel listek in šel okrog in okrog preverit tesnost vizirja/tesnila in ta tesni. Prejšnja recimo v predel priklopa vizirja sploh ni tesnila in vse tam do lic. Nekaj je bilo očitno res narobe s samim kalupom čelade. Sem se pa že napovedal, da pridem nazaj v kolikor kaj je bo v redu. Lp, Samo DAMI34, Kawasaki_rider in Kugelschreiber 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MARE 65 Objavljeno Marec 4, 2022 Deli Objavljeno Marec 4, 2022 Ob 3. 3. 2022 ob 11:53, spartanbp pravi: Kakšna mnenja/izkušnje s čelado NOLAN N70-2GT? Gre za crossover čelado. Jaz imam sicer N70-2 X, podobna zadeva. Meni je čelada super, paše mi, ker poleti za vožnjo na krajše razdalje, sploh po mestu, snamem sprednji del, dvignem vizir, spustim senčno zaslonko in je vožnja top, veter v faco . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
spartanbp Objavljeno Marec 5, 2022 Deli Objavljeno Marec 5, 2022 pred 14 urami, MARE 65 pravi: Jaz imam sicer N70-2 X, podobna zadeva. Meni je čelada super, paše mi, ker poleti za vožnjo na krajše razdalje, sploh po mestu, snamem sprednji del, dvignem vizir, spustim senčno zaslonko in je vožnja top, veter v faco . Ja, saj zato bi kupil. Tole bi se vprasal in sicer ali je celada fejst glasna? Kaj pa vozis se kaj s sprednjim delom za celjust, je komfortno? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se