prototip Objavljeno Julij 13, 2003 Avtor Deli Objavljeno Julij 13, 2003 ...o o o...Res ga sviramo... nameso, da bi virtualno reševali probleme, visimo na motosvetu :lol: Chita jih vech kot pishe!, Ni hudich, da kakshen politik, pa polcaj, pa sodnik ne vejo kaj mi pishemo. Nebit tok naivn ! :o Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
J Objavljeno Julij 13, 2003 Deli Objavljeno Julij 13, 2003 (popravljeno) A sem rekel, da se znam premisliti in, da poslušam druge? Ja, sem! Prav si imel, BURJA JE začela-kako je fino!-Jah no, sem se pač zmotil! Obenem, da zaokrozim tvoje teme: Sovaščani so dali zastavo na vrh drevesa sredi vasi-malo je znucana, drugače kar prikupna! Govorijo eno slovenščino, ki jo jaz sploh ne razumem, piha iz vseh strani v refih, ker sem v neki kotlini, klopotci za elektriko/not really.........in to je, kot sem rekel, zaokrozek tvojih tem! En virtualni Lahko noč Post scriptum: Yep, vsi nas čitajo, še posebaj varnostna sluzba! No, saj niso buteljni in vejo kaj je "idle chatter"! Popravljeno Julij 13, 2003. Popravil J Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Julij 13, 2003 Deli Objavljeno Julij 13, 2003 Chita jih vech kot pishe!, Ni hudich, da kakshen politik, pa polcaj, pa sodnik ne vejo kaj mi pishemo. Nebit tok naivn ! :o Ja in? Šus v glavo al kaj? :D :lol: B) Pejt raje na en kejdžun dinner... bo več haska :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pravokotar Objavljeno Julij 13, 2003 Deli Objavljeno Julij 13, 2003 Vi v Sloveniji she vedno vsi ne razumete 21 atoletja :angry: Takoj jutri bom izobesil virtualno zastavo! Obljubim. B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
prototip Objavljeno Julij 13, 2003 Avtor Deli Objavljeno Julij 13, 2003 Pejt raje na en kejdžun dinner... bo več haska :P ok Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
YZFgeorge Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 ......lahko je biti pameten od daleč. Samo tisti ki smo tukaj vemo za kaj gre........ Pridi nazaj v Slo, pa spremeni kaj, ne pa da so te same besede..............ker tisti ki smo v Sloveniji namreč intenzivno delamo na možnih rešitvah :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
-pero- Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 naslov teme... Ali v Sloveniji res vlada ksenofobija ..da (moje mnenje)) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 a. Seveda pa mora ta čimbolj pompozno zveneti, drugače opravičilo ne zveni dovolj prepričljivo. Bujenje narodne zavesti in podobne bajke pač lepo zvenijo, kajne? :)Ikone objave [ Use None ] Zadnjih 10 objav [ v obratnem vrstnem redu ]-pero-Obja Ste me spoznali? Jaz sem Slovenec.V irhastih hlačah in s klobukom raztegujem meh in vriskam in jodlam,da je veselje.Jaz nisem ušiv Balkanec,jaz sem na pol Tirolec,napol Avstrijec.Napol Nemec.Mene niso Turki natikali na kole kot Srbe in Črnogorce,jaz sem gnoj kidal in svinje redil v dvornih hlevih Marije Terzije in Franca Jožefa. Omogoči smeške za to objavoAli želite dodati svoj podpis k tej objavi?Moja govorica je blagoglasna.Kolnem in psujem samo v tujih jezikih.Vse spoštovanje Cankarju in Prešernu ?najraje pa prebiram knjige ljubavnih podvigov Vitomirja Zupana. Izvirna objava za citiranjeUrejate lahko objavo, ki jo citirate tukaj[quote=Alla,13 Jul 2003Moja najljubša hrana so ajdovi žganci s kislim zeljem in kranjsko klobaso, pa pasulj mam rad.O ćuftah,ćevapih,boraniji,bureku in bakljavi mi raje ne govorite?to ni hrana za kulturne ljudi. @ 20:26] OK....počasi res ne razumem, zakaj Po dobrem domačem kosilu,rad prisluhnem domači glasbi ? še posebej Oberkrainerjem in njihovemu hitu "Slovenija odkod lepote tvoje".Odkar sta me Vidmar in Štih prepričala,da smo Slovenci najbolj nesrečen in ogrožen narod v Evropi,sem končno dobil odgovor na vprašanje ,zakaj se že vse življenje počutim tako nesrečnega in ogroženega.Po cestah in lokalih videvam ljudi,ki imajo velike brke,hodijo v špičakih in smrdijo po čebuli in česnu.To so tisti,ki se redijo na naših žuljih in nas ogrožajo.Onesnažujejo nam zrak.Kalijo vodo.Izsekavajo gozd.Ropajo rudno bogatstvo.Zidajo hiše na naši zemlji.Nam jemljejo delo in zaslužek.Ugrabljajo žene in dekleta.Če bo šlo tako naprej bomo čez 20 let bežali pred njimi v hribe in za obzidja in s z ognji dajali znamenja kot v turških časih. si daš toliko opravka s Slovenijo Ti pritepenci se celo odkrito norčujejo iz tistega ,kar nam je najbolj sveto ? iz našega rodoljubja.Zadnjič sem naletel na enega,ki si je na zavihek suknjiča drznil pripeti značko z napisom SLOVENIJA MOJA DEŽELA. Popenil sem.Strgal sem mu značko dol in mu zabrusil:“ To je moja dežela in ne tvoja,poberi se odkoder si prišel !“ To je bilo v gostilni (Pri Micki) in slišalo me je veliko ljudi.Vest o tem dogodku se je hitro razširila po vsem predmestju .Moj ugled je zelo narasel.Dobil sem veliko novih prijateljev.Za mano se ozirajo dekleta in si šepetajo :to je ta ..., povsem neznani ljudje mi čestitajo,vsi mi plačujejo pijačo in trepljajo po ramenih. Pa po lojtrci gor ,pa po lojtrci dol... Ponosen sem na to da sem SLOVENEC. SALKO MEHMEDINOVIĆ Ižanska cesta 303 1108 Ljubljana Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Tujec, delo Alberta Camusa, je roman iz obdobja književosti 20. stoletja, smer pa je modernizem. Pisatelj v romanu opisuje življenje mladega francoskega uradnika v Alžiru. To je zgodba o osebnosti, življanju in smrti Meursaulta. Opisuje razmerje med človekom in svetom, ki je po Camusovi miselnosti nekaj absurdnega, nesmiselnega. To pomeni, da se človek in svet med sabo nikakor ne ujemata, ampak sta si nasprotna. Svet je nasproten človeškemu razumu in srcu. Ideal absurdnega človeka je trden in hkrati brezbrižen, brez lažnivega upanja. In Meursault je primer absurdnega človeka. Sprašuje se o smiselnosti življenja. Tak se kaže od materine smrti, s čimer se začenja njegova življenjska izpoved. Nato sledi smrt Arabca, konec pa je pričakovanje lastne smrti v ječi, na katero so ga obsodili zaradi slučajnega uboja. Na začetku se junak ne zaveda absurdnosti in vse doživlja nagonsko. Šele kasneje se zave, da je različen od drugih ljudi. Ničesar mu ni žal, prav tako pa tudi ne pozna upanja. Dogodki lastnega in tujega življenja so mu brez smisla. Življenje sprejema tako, kot je. Prtistane na ljubezen, na svojega šefa, na materin pogreb, na svoj zločin. Čustvo upora poseže v njegovo življenje šele pred smrtjo, ko zavrne spovednikovo tolažbo. Na koncu se junak poslovi od življenja in se preda svoji notranjosti ter ne more zatajiti vzvišenega ponosa. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
prototip Objavljeno Julij 14, 2003 Avtor Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Ste me spoznali? Jaz sem Slovenec.V irhastih hlačah ...o o o ... Kdo bo to chitu, sevede sm slovenec, samo me nebosh ti pobalkaniziru, raje se mi pridruzhi, pa greva skup v svet, sam se mi zdi, da nmash prevech ranjeno dusho za petje po poti. Taki kot ti, preplitko gledate temu problemu v ochi, in ne vidite, da smo enaki takrat, ko si dovolimo biti razlichni. Moji najboljshi prijatelji so Srbi, in jih imam zelo rad, ampak ko pride pa do Bizantinshine, ko me kelnar vprasha "sta ochu" v moji krchmi, mu pa rechem I DON'T UNDERSTAND. Preklet naj bo balkanski sistem sprenevedanja! :angry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 E, vidiš, ti mu rečeš: "I don't understand". Premalo jajc? :o :huh: Se skrivaš za tretjim jezikom. :( Jaz mu rečem: "Ne razumem". B) Po naše. :D :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Nekega večera, je star Cherokee indijanec govoril svojemu vnuku o borbi, ki se odvija znotraj vsakega od nas. Rekel je :« Vnuk, poglej tu gre za dva volka. Eden je hudoben: jeza, zavidanje, žalost, obžalovanje, pohlep, vzvišenost, samopomilovanje, krivda, maščevalnost, vzvišenost, lažnivost, lažen ponos, oblastništvo in egoizem. Drugi je dober: veselje, mir, ljubezen, upanje, zdrava pamet, ponižnost, prijaznost, radodarnost, zmožnost vživeti se v čustva drugega, plemenitost, resnicoljubnost, sočutje in zaupanje.« Vnuk za kakšno minuto pomisli o tem in vpraša starega očeta: »Kateri volk zmaga?« Stari Cherokee preprosto odgovori: « Tisti, katerega hranim« Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Desmo Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Preklet naj bo balkanski sistem sprenevedanja! :angry: Smo pa togotni danes. :wacko: :blink: :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 ...raje se mi pridruzhi, pa greva skup v svet, sam se mi zdi, da nmash prevech ranjeno dusho za petje po poti.... : Brez dobrega prijatelja človek ne spozna svojih napak.... (Ruski pregovor) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 raje se mi pridruzhi, pa greva skup v svet, sam se mi zdi, da nmash prevech ranjeno dusho za petje po poti.... Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca.... Spomladi do rožne cvetice... poleti do zrele pšenice... jeseni do polne police... pozimi do Snežne kraljice... v knjigi do zadnje vrstice... v življenju do prave resnice... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
prototip Objavljeno Julij 14, 2003 Avtor Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Brez dobrega prijatelja človek ne spozna svojih napak.... Boljshe pameten sovrazhnik kot butasti prijatelj (moje izkushnje) :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Brez dobrega prijatelja človek ne spozna svojih napak.... Boljshe pameten sovrazhnik kot butasti prijatelj (moje izkushnje) :) ... ker ti ne razumeš ... ... ker ti nočeš razumeti ... ... ker morda nikoli ne boš razumel ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Brez dobrega prijatelja človek ne spozna svojih napak.... Boljshe pameten sovrazhnik kot butasti prijatelj (moje izkushnje) :) Vzljubi najprej, pred vsemi drugimi, samega sebe, kajti vse na svetu temelji na osebnih interesih.... (Lužin - Zločin in kazen) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Brez dobrega prijatelja človek ne spozna svojih napak.... Boljshe pameten sovrazhnik kot butasti prijatelj (moje izkushnje) :) Vzljubi najprej, pred vsemi drugimi, samega sebe, kajti vse na svetu temelji na osebnih interesih.... (Lužin - Zločin in kazen) Joj Kekec kolk se imam jest rad. :P :rolleyes: :P :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Brez dobrega prijatelja človek ne spozna svojih napak.... Boljshe pameten sovrazhnik kot butasti prijatelj (moje izkushnje) :) Vzljubi najprej, pred vsemi drugimi, samega sebe, kajti vse na svetu temelji na osebnih interesih.... (Lužin - Zločin in kazen) Joj Kekec kolk se imam jest rad. :P :rolleyes: :P :D Lepo, vesel sem zate.... :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Boljshe pameten sovrazhnik kot butasti prijatelj (moje izkushnje) :) No, očitno je najslabši butast sovražnik in najboljše pameten prijatelj, kajneda? :lol: B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lederman Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 So primerki iz naše juge, ko po 30 letih življenja v SLO ne znajo govorit slovensko. Ali pa nočejo?! Ne vlada ksenofobija! Ko nekdo pride k nam se mora prilagodit našemu okolju. Isto se mi moramo, ko gremo ven. In če hočejo imet đamijo, jo lahk majo, ampak ustrezno naši arhitekturi . Lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Desmo Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 (popravljeno) In če hočejo imet đamijo, jo lahk majo, ampak ustrezno naši arhitekturi . Za to rešitev pa še nisem slišal, jo pa podpiram. :lol: B) ;) Popravljeno Julij 14, 2003. Popravil Desmo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 Džamija v obliki katoliške cerkve :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest 1 Objavljeno Julij 14, 2003 Deli Objavljeno Julij 14, 2003 (popravljeno) Džamija v obliki katoliške cerkve :D al pa v obliki "toplerja" (dvojni kozolec s streho - info za tiste, ki ste sedaj zvedeli kaj je topler) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Popravljeno Julij 14, 2003. Popravil 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave