Skoči na vsebino

Boste presedlali na maxi skuter ali motorno kolo ?

Valentin

Priporočene objave

js za sebe vem da bom še ene 3 lete meu skuterja, pol pr 18 pride auto, pr 21 pa kak orng motor, mogoč yamaha r1 al pa kej podobnga, mogoč pa celo r6, odvisn od finančne situacije

A avta ti keri od domačih noče posodit? :) Sploh, če mate doma kaka dva avta se mi zdi nesmiselno še kakšnega kupovat, ker ga itak nimaš kje parkirat pa še stroški registracije, bencina, obrabnih materialov itd. so višji kot pri dvokolesnikih. No, sicer pa je to tvoj dnar :)

Popravljeno . Popravil Tomozuki
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

skuter -> kawasaki er-5 -> yamaha r6 (al pa tudi ne:)) -> nekaj pac:>

vmes pa avtek za pozimi pa ce grem kam s kolegi:)

To si vsak kolega misli (avto, da bo lahko frende vozo), pol grete pa vsaj s svojim avtom :P :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, dilema motorno kolo vs. maxi skuter je res huda, vsaj pri meni je bila.

Vsak ima svoje prednosti in slabosti, (kej pa ni tako? :) ) v glavnem pa je pri meni glavni parameter, ali imam motor samo 4 fun, ali pa zaradi praktičnih razlogov.

Skuterji so veliko bolj praktični. Ni prestavljanja, ni mazanja verige, ni čoka pri hladnem vžigu, čiščenje je hudo enostavno, sedež bolj udoben,drža nasploh udobnejša, prostor pod sedežem, boljša veterna zaščita in boljša zaščita prad vplivi okolja, manj se umažeš med vožnjo, cenejše gume in ostalo vzdrževanje. Če motor potrebuješ iz praktičnih razlogov je scooter boljša izbira.

Po drugi strani pa so prednosti motornega kolesa boljši pospeški, večja končna hitrost in boljša lega na cesti. Če imaš motor bolj za hobi, je to prava izbira. To pa spet ne pomeni, da skuterja ne moreš imeti za hobi in za izlete, ter da motorja ne moreš imeti iz praktičnih razlogov.

Jaz sem se letos odločil za motor, toda skuterji pri meni še niso odpisani. Mogoče bom kdaj kupil maxi skuter, ali pa spet midija (če definicija midi skuterja še ne obstaja, jo bom napisal v eni drugi temi). Vsekako pa bi v primeru nakupa maksi skuterja, le tega rad zelo prizkusil. Vsaj en dan ali vikend in kakšnih 500km. Škoda ker Piaggio uvoznik tega (še) ne omogoča.

...mmm, :hmm: a sem kaj pozabil? Če sem, bom pa drugič napisal. B)

post-18-1062446842.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kr na jok mi gre, ko gledam tele slikce :( Ful je bil lep!! Samo se ga nisem mogu niti pošteno naužit.

Jason, a Fazera si (že) kupu? :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 leto pozneje...

Jah, jst bom skor sigurno presaltu na motorno kolo izpit za 125ccm ze imam, cez eno leto pa dobim izpit za neomejeno in takrat si bom najbrz kupu hondo transalp al pa kj podobnega, pol pa nordkappu naproti :D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

te maxi skuterje ma vsak drugi italjan ....... ampak po mojem ni lih najbolj varen .......

ker ima majhne gume ....... pa se lep ni ker je zelo sirok pa to ........raje RS-1 al kaj taksnega :yea2:

Popravljeno . Popravil ShoCk_eR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hm, maxiscooterji so tud kul, vsec mi je recimo kymcotov 250cc (nevem tocno kiri je, vem da ga ma Tomozuki).. Mel ga pa ne bom nikol..

Cez 2 leti grem pa najbrz delat izpit (avto + motorno), tak da si bom omislu rs125 ali mitota, ali pa mogoce derbija..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tomozuki ma B&W (Bet&Win) mislim da...

Drugač pa je maxi skuter res kot kavč na kolesih.. Ni ga bolj udobnega motorja :)

Samo so redki ljudje, ki ne kupujejo motorja za adrenalinske užitke..

Vsi ostali smo presedlali na cestake :devil: :devil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst pa mislm presedlat na tricikla :D hehe eden redkih.

Maksi skutrji so mi pa bedni k so tko mejhne gume široki k uni ta hudi potovalni bmw pa nevem zdijo se mi štorasti(nism še vozu).

Tko da jst bom kr na skutrju do 18 pol pa začnemo počas tricikla sestavlat :D

Crownless

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Meni je Tomazev B&W luskan motorcek .) Za nedeljsko voznjo&voznjo ko ti ga ni za terat 1a motorcek.Sedis lepo,pospesek je,koncna tud pa ze zre nena tolko .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kuko to misls vsi ostali ?!? :blink:

Ja vsi ostali, ki ne potrebujemo komforta.. samo moč in adrenalin smo se odločli za cestake.

Kaj je tu nerazumljivega? :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst pa mislm presedlat na tricikla :D hehe eden redkih.

Maksi skutrji so mi pa bedni k so tko mejhne gume široki k uni ta hudi potovalni bmw pa nevem zdijo se mi štorasti(nism še vozu).

Tko da jst bom kr na skutrju do 18 pol pa začnemo počas tricikla sestavlat :D

Crownless

:D Moj bratranec mel yamaho 250, zanimiva stvar, če odštejem nenehno vožnjo skozi ovinke po dveh kolesih :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

_OKI_ zakaj po dveh? A pa jamaha dela tricikle...rej je da tuki v salonu od yamahe stoji edn...sam ga še nism vidu od bliz. Možno da jih dela.

Drugač se pa s triciklom v ovinke čist lepo peleš. Tut pr večji brzini. Pa še popravlaš lohka med zavijanjem....pr dvokolesnih motorjih bl težko.

Crownless

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dela. Celo od bratranca šef si je kupil istega, tako da sta imela oba rumene :) Po dveh kolesih .... če se pelješ normalno čez malo bolj zaprt ovinek, gre lepo, če pa malo bolj ostro, si pa prej kot bi si mislil na dveh :) Je pa ta tricikel bil v uporabi tudi pozimi (na pogonskih kolesih verige) in ni bilo klanca, kjer to ne bi šlo :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

_OKI_ ma tip od tete tricikla....

Sva se pelala tut čez z zaprte ostre ovinke precej hitr, pa so zadne gume samo drsele. tko da je un zlo stabiln(narejen doma).

Ma pa tut tako mašino da glavo trga, 1700ccm dva fgrazja...pozabu velikost. pa kr lepo širok in dolg.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja vsi ostali, ki ne potrebujemo komforta.. samo moč in adrenalin smo se odločli za cestake.

Kaj je tu nerazumljivega? :blink:

kaj pa hard enduro, supermoto - veliko adrenalina, nic udobja, dosti moci :OK:

(vem, da moj ni nc od zgoraj nastetega, sam tko za primer ane)

niso vsem cestaki usec .)

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!