Skoči na vsebino

Boste presedlali na maxi skuter ali motorno kolo ?

Valentin

Priporočene objave

Meni je Tomazev B&W luskan motorcek .) Za nedeljsko voznjo&voznjo ko ti ga ni za terat 1a motorcek.Sedis lepo,pospesek je,koncna tud pa ze zre nena tolko .)

Hehe, to si zaj tako reklamo naredo, da si kuj mojega fotra gor poredstavljam, kak uživa pri 90km/h :lol1: Jas drugače ful nisem neki nedeljski voznik, ampak precej na hitro opazujem cesto in naravo (beri: boknedaj da pade tahometer pod 110km/h) :naughty: No, malo pretiravanja, ampak vseeno rad hitro peljem ;) In poceni B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zadnjič sem se malo potepal s svojim X9 500. Približno 300km sem prevozil s povprečjem 100km/h. Vozil sem namreč neprekinjeno 3 ure, brez počitka.

In ko sem stopil z njega, nisem bil prav nič utrujen.

Ja, res je tale moj maxi zelo udoben. Pelješ takole okrog 170km/h, pa sediš lepo pokonc, kot v fotelju...

Če pa se ti že zahoče adrenalina, tudi ni problema. Se ga da čisto spodobno polagat.

Naj kar ima cestake kdor hoče, vključno s šaltangam in kuplungam...

Bljak.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Edina ta prava stvar na dveh kolesih so sam in isklučn maxi sesalci. Na čoperju se tud gut sedi, sam morš met zmeraj na nogah pancarje, da lahk brcaš po šalthebelnu. Jaz pa se polet furam lahk u papučih, bermudah in kratki majci. Mam preklopni pisker in ni bojazni, da bi mi not prletela kakšna krilata žval, ker mam ta velko Givijevo šipo. Kufer mam 52 maxia, pa še pod zicom 55 litrov. Če bi hotu met tok placa na kakšnem turerju al pa plastik-fantastiku bi rabu 3 kufre, sam pol si pa tok širok, da se ne morš u mestu stlačt skor u nobeno lukno. Da o sopotniškem udobju sploh ne govorim. Ga pa mam tud za u službo in je res the best. Prej sem pred semaforji zmeraj moral past, da kripa slučajn ne bi skočila naprej, zdej me pa boli. Sem že vse živo sprobal in bolšga ob maxija ga ni. So sicer mal dražji, ampak tud velik ponudjo. To je kt kabriolet na dveh kolesih. Moja frendica ga ne more prehvalt in bi se kar naprej furala. Pa še ketne mi ni treba mazat. Glih raketa ni, ampak 200 na uro se pa tud ne morš kr povsod vozt. Pa pr tak brzin tud nimaš neč od okolce, sej maš pogled prliman sam na asfalt pred sabo. Folk, to nabavte. Pa še šanse, da se srečate s sv. Petrom so na maxiju ful manjše, kt pa na kakšn raket, ka ma u konjušnci več glav, kt pa sama vaga.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Edina ta prava stvar na dveh kolesih so sam in isklučn maxi sesalci.

No ja, zaenkrat so še v veliki manjšini (vsaj pri nas), se pa zna situacija v bližnji prihodnosti korenito spremeniti...

Se pa strinjam s tvojim postom, da se bolj ne morem.

Hm, se bomo potem kmalu vozili s čim takim ? :D

Suzuki G-Strider 916cc:

post-18-1095140852.jpg

Popravljeno . Popravil Valentin
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kot sem že dejal, sem z mojo veliko Givijevo šipo zelo zadovoljen, je pa en problem z njo. V službo se vozim na relaciji Ljubljana - Vrhnika in v teh krajih je ob jutrih veliko megle in ko se šipa zamegli se moram na vsakih par kilometrov ustaviti in jo z rokavico obrisati, drugače ne vidim nič. Ima kdo kakšno rešitev za odpravo tega problema. Vem, lahko bi dal gor original šipo in gledal čez njo, na preklopni čeladi pa imam itak dodatni antifog vizir. Samo jaz bi raje ostal pri tej, ker se lahko čez dan po vročini vozim z dvignjenim podbradnim delom, pa mi v čelado nit pod razno ne more nič prileteti. Sem slišal za neke premaze, samo ne vem koliko je zadeva učinkovita. Za vse odgovore se že v naprej zahvaljujem. Imam burgmana 400 letnik 03. Sem tudi 650 veliko sprobaval, pa se mi je zdel sedež previsok, auspuh predolg, tudi sama oblika mi je bila pri 400 lepša, poleg tega pa še integralnih zavor 650 nima. Tudi tistega sekvenčnega igračkanja se človek hitro nažre in preklopi na avtomatiko. Je pa res, da ima pospeške izjemne, pa tudi končno hitrost, samo to dvoje je pač premalo, da bi se odločil zanj. Konec koncev pa je tudi registracija pri prostorninah pod pol litra vsaj pol manjša. Lepo pozdravljeni vsi imetniki maxi scuterjev in predlagam, da bi se nas kakšno lepo soboto, če ne letos, pa drugo leto, čimveč zbralo in bi se skupaj kam zapeljali, ali pa kar ustanovili kakšen svoj klub.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lepo pozdravljeni vsi imetniki maxi scuterjev in predlagam, da bi se nas kakšno lepo soboto, če ne letos, pa drugo leto, čimveč zbralo in bi se skupaj kam zapeljali, ali pa kar ustanovili kakšen svoj klub.

Uh, jaz sem takoj za, ustanovit tak klub bi blo res super... Ali maš kaj izkušenj na tem področju ?

In ja, lahko bi se zbrali še maksiskuteristi enkrat pred zimo...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja tko je to.skuterje mamo mulci zato k so cenejš k cestaki 50ccm, pa zato k maš več izbire, pa zato k se jih da bl nafrizirat k cestake.jst bom upam da meu kšnga ktm duke al pa yamaha r6 al pa yamaha tdm.maksi skuterja pa zihr ne. :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uh, tele maxiji so precej nalezljivi ;) Oni Nexus mi je že zlezo nekam pod kožo, samo je predrag. Za to že dobim motor. Xciting je pa cenovno dokaj dostopen.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem če se ne bom drugo leto še jaz pridružil voznikom maxi skuterjev.Star sem 19 let pa me že zdej vse boli (hrbtenica , križ ) tko da teli udobni skuterji so kr uredu sam neki me mot (cestaki ala ninja,yzf,cbr majo pa še vedno neprimerno boljši zvok :)

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ce bo slo vse po nacrtih bo drugo leto to 99,9% moj motor

index.jpg :wub: :wub: :wub: :kva2:

Popravljeno . Popravil WacKer
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

uuu... to bi pa js tud mela. :OK: drgač pa mislim enkrat mogoč celo drugo leto presedlat na kakšno endurco :yea2: , čeprav so tud cestni uredu. zadovoljni???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vsekakor motorno kolo ... ker sem nekako naveličan pri skuterju samo gasa :) ucash je dovgcs, samo se pol ze nekak drgac med vozno zabavam :D :doze: O:-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede na to, da sem dokaj zadovoljen s B&W-nom in da nimam denarja niti za ušivo grafično kartico (ki jo kupujem že 1 leto), še ne planiram presedlat na močnejši stroj. Ima pa foter v planu nekaj kupit, precej se nagiba k maxijem in pomoje bo vzel kakega Xcitinga... Če sploh bo .) Upam, da bo...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst maxi skuterja osebno nam nikol kupu,ker se mi zdi škoda denarja za tak motor.Raje bi kupil kakšno endurco al pa kakšenga cestaka. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Upoštevati pa je treba tudi za kaj se imajo maxi skuterji. Ni ga boljšega prevoznega sredstva (kot maxi skuter) poleti za v službo,trgovino itd. Tudi kak krajši izlet.

Pojdi z enduro v obleki v službo, kasneje pa še kupi "kruh in mleko" v trgovini pa pelji domov. Vse ima svoj namen. Kot sem dejal za v mesto itd. je najboljši maxi skuter. Tudi sam sem presedlal z 50ccm na več in mi je žal da to nisem storil že prej.

LP

P.S nič pa nimam proti kakšnemu "naked" kolesu(Moto Guzi Breva, Honda Hornet itd..)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!