Skoči na vsebino

Pregrevanje Predelanega Typhoona


_OKI_

Priporočene objave

Imam en VELIK problem. Mam zračno hlajenega Typhoona, ki je predelan na polini 70, prenosi, speed control, pa še fergazer 19 pride sedaj. Finta je v tem, da se mi pregreva. Zaradi tega mi je tudi "piknil" pred nekaj dnevi, ker se je pregrel pa je mi samo zadnja kola zaštekala :angry:

Zato bi sedaj rad izboljšal hlajenje. Vem, da obstojajo usmerniki zraka (sem ga naročo pa zgleda da nebo nič iz tega). To je takšna (kot kolena od žlebov na hiši :) ) plastična cev, ki se namontira na dekl v katerem je veternica katera piha na cilinder ali pa se kupi celi dekl novi. A mi lahko kdo pove kako je s hlajenjem po montaži tega?

p.s. videl sem na ljubljana meeting, da je mel eden na typhoonu tole stvarco pa me zanima, če ga kdo pozna, pa kak njemu to deluje (če je kaj boljše) ?

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gre-gor! Toti usmernik sn vido v Stupitu. Če si ga tam naročo, pa še kuj nič ni, si spredi postavi šotor pa bojkotiraj. Boš vido, drugi dan boš mel to pri sebi ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pregreva se ti zaradi tega ker nekaj ni vredu z njim in ne zato ker je "frizeran". Verjetno imaš prerevno mešanico (večja diza) ali rahlo zamažen izpuh.

Za zajemalnik zrakaka pa sem slišal od večih ljudi (serviserjev), da je le optični dodatek oz. da ne prinese nobenih pravih rezultatov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj ima prerevna mešanica z pregrevanjem :? :? :?

george tukaj si pa presenetil. Toliko stvari veš, tega pa ne. Zaradi prerevne mešanice (premalo bencina, preveč zraka) se vse pregreva. Tudi avtomobili z naknadno namontiranimi turbinami (več zraka) in neprilagojenim dodajanjem bencina.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Razlaga o pomankljivem mazanju bi bila še sprejemljiva........

Tista, da skromna mešanica zrak/bencin sama po sebi povzroča pregrevanje, pa se mi zdi manj verjetna. Sem pa odprt za razlago.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja to sem jaz že slišal za preveč zraka premalo bencina. Zato sem mel gor športni filter na 12, ki ni bila nastavljena na ta filter. Zato sem tudi kupil nov fergazer in se vse zmenil za nastavlanje (pol ure preden je piknil sem bil pri serviserju :cry: ) Tako, da je možno da je dobil preveč zraka, ker sem količino zraka nastavljal s leplenjem filtra O:-)

Zdaj sem dal gor orginalni airbox

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če je mešanica prerevna se začne dogajati nekaj čudnega z odvečnim kisikom, pri čemer nastanejo zelo velike temperature. Posledica so luknje v batih in glavah motorjev.

Grega ti pa odšravfaj ven svečko in poglej kako izgleda.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Svečko sem kontoliral (barva elektrode) ko sem mel orginalni filter. Sedaj s športnim pa nisem. Sedaj se bom 14 dni vozil s origanlim filtrom potem pa gre gor 17,5 pa polini filter pa bom potem kontroliral. Samo se verjetno nebo pregrevalo ker ta serviser ful vredu nastavi fergazer. Pa še usmernik zraka je sedaj v postopku.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@YZFgeorge:

Za najbolj točno razlago zakaj revna mešanica povzroča pregrevanje bo treba počakat da se oglasi kakšen od forumskih strokovnjakov. Povsod kjer sem kaj bral o nastavitvah uplinjačev je pisalo, da prebogata mašanica ne škodi - ne more poškodovati motorja, prerevna pa lahko škodi, ker povzorča pregrevanje. Baje da bencin (čeprav zgori) motor tudi hladi. Se pravi, če ga je premalo ---> je premalo hlajenja. Drugače pa malo preveri po internetu. Iztočnica za iskanje: "mixture too lean / too rich".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Moja težava je rešena :D Kot vidite sem si mogo sam nardit usmernik zraka za toti moj fen, ker ga ni za dobit. Sedaj se po nobeni logiki nebi mogel pregret. Ker zajema zrak direktno v veternico. Zgleda pa bolj čudno to vseksupaj ne :lol1: ampak glavno je da hladi. Ko ena tubina :lol1: G60 :lol1:

post-18-1064174537.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sam eno pomankljivost ima mal prevec vn pride, sicer nevem kako vozis, sam pr men bi ga na taprvem robniku odpulu........

raj nared mal ozjega pa mal visjega, pa ga dej bl k plastiki motorja..........

to smo mi nardil pr kolegu, in efekt je bil zellllo dober......(mel je pa iste tezave kot ti)

aja pa ksna mrezca gor ni odvec, ves muhe, ose cebele in ostala golazen ni zdrava v stromu.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja mrežico bom dal gor ja. Če ne druga bo malo lepše zgledlo. Saj vem, da je malo grdo ampak meni je bil glavni cilj, da se ne pregreva. Zdaj res zajeme polni tak zraka in ga usmeri direkt na veternico. Samo polagat gre normalno pa vse. Bi prej vse druga zahaklal kot pa usmernik.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To je isto, ko tisto, da z BMW RS še tudi ni nobedn na boxerjih nasedo :) Vidiš, da pomaga! Sem jas vedo :D O mater mi škodi pamet :P Skratka, v stupitu majo sicer malo bolj ugledno, ampak tale pa zgleda, ko one mašine na Hot Rodih, ko gledajo skozi havbo. Ko daš gas ga dviguje na zadnjo? ;) :doze:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!