Skoči na vsebino

Ma Kr Neki


bubamara

Priporočene objave

no, folk....kako ste kaj v teh casih? slisim in vidim, da nas je kar precej bolj kot ne v depri :hmm:

no, sej nisem u depri, samo vcasih se mi zdi pa ta lajf cist brez veze.....ne vem, a kdo pozna koga, ki bi mi zrihtu, da kje u gorah lahk ovce pasim? ker folk ze mal tezko gledam

:SS

drzava nas jebe 300 na uro ( ma ne vem, a mislijo da smo pravkar z lune padli?)- But ma butaste, Pogorelca bi z lahkoto fentala, Jansa se ven ne vid iz svojih afer....mah ni omembe vredno!

Ministrstva ne vedo zakaj sploh obstajajo- pred kratkim sem dokoncala studij in sem poslala na Ministrstvo za solstvo in sport par vprasanj, kot npr. Kaksen je osip in kaksna je uspesnost nasega visokega solstva- ma ja,,,,a mislite, da oni vedo to? Dream on.... halo?! Za kozlat! Potem se pa hvalijo z visoko uspesnostjo v visokem solstvu...ja, ja,...14.000 uspesno diplomiralo v prejsnjem solskem letu! ja, valjda, ne povedo pa, da jih trenutno studira vec kot 180.000! A je to kaksna uspesnost? Zeme ne!

Pa sluzbe? Po koncani diplomi? Hmmmmmmmmmm- jebite se, se mislijo ..... kot, da se ne da vsaj priblizno predvidit koliko in katere smeri se bodo rabile cez nekaj let! Da o povezavi med solstvom in gospodarstvom, univerzo .....ne govorimo! Kreteni!

bistvo pa je, da me danes sploh ni razjezilo to- samo nekje pac clovek mora zacet, ane?

razjezilo me je u bistvu tole: Grem v en lokal s kolegico. Kolegica povabi se dva kolega. Torej ta dva kolega se pac malo zanimata za dve kelnarci, ki sta tam v tistem trenutku delali. Obedve zelo navduseni, dasta telefonski, povesta da fantov nimata..............ko pac po nakljucju zvemo, da u bistvu obedve imata fanta!!!! Ampak to mene se nic ne gane! Prav! Hvala bogu, naj se imata fajno. Razp****l me je to, da sta kasneje, ko sta najina kolega odsla, vsaka posamicno prisle do mize, za katero sva sedele s kolegico in nama povedale oz. razlozile kako in kaj se tej stvari streze! Torej, po njunih izjavah je treba tipe( kao stalne) okrog vrtet in jih zraven se cim vec imet in bla, bla, bla,..... :SS

Ne stekam! A mi lahko prosim kdo razlozi v cem je poanta? V cem je poanta, da ima nekdo fanta ali punco, obenem pa se cel kup ljubckov ali ljubic? Ma kaj se s folkom dogaja? Ker opazam, da je tega cedalje vec! [COLOR=blue]HOCEM RAZLAGO AL VSAJ NEKI, DA LAHK RAZUMEM! Ker tega ze od nekdaj ne stekam- a si z enim al pa nisi. Ce hoces met vec ljubimcev ali ljubimk, pa bodi tolk pogumen in najprej sebi priznaj,seveda potem se drugim ( mogoce pa naletis na nekoga, ki se s takim nacinom cisto strinja). Al sem bedasta al kako, ce se vedno pri teh letih verjamam v zvestobo, postenost in ljubezen al je to samo v moji glavi in sem naivna? Pa ne berem pogrosnih romanov kot so dr. romani in Victoria Holt in bohvekaj....

Sartre je u eni knjigi napisal ( ma ne spomnim se zdele), da nikoli ne smes pricakovat od ljudi karkoli- da si potem lahko le razocaran. Ce ne pricakujes od nikogar nic, potem nisi nikoli razocaran! Sej to vem, ampak kako pa to v praksi izpeljat... :hmm: :? nimam pojma, vem samo to, da me ze folk, ki ga sploh ne poznam cist iz tira vrze ( kaksno razmisljanje???!!!???- ne morem verjet!).

no, malo sem se izpovedala..................sej jutr bo itaq boljs...........ce nau slabs.... :kva1: :kva1: :kva1:

al pa mi bo zal.....ma ja, se vidmo jutr! nocko.. :zzz:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dama...zdaj pa še en lassix vzet, počakat nekaj časa in se it na WC seznanit z usodo, ki te ob takem razmišljanju definitivno čaka...

Ko se boš nagledala obličja sveta okrog tebe, zbranega in manifestiranega v prehodnem delu školjke se usedi zraven, poglej še enkrat bolj od blizu in se boš zavedla, da je ves svet, ki te obdaja samo tvoja projekcija psihičnega stanja na dokaj belo podlago...Kar pride gor - to je. Direktno iz tebe.

Verjemi mi, tudi kar je na prvi pogled drek, te lahko spravi v prekleto dobro voljo in izgleda veliko bolje, kot pa se ti zdi na prvi pogled. Včasih zapeče ampak olajšanje pa odtehta vse skupaj. In ko potegneš vodo je tvoj izdelek razpršen ter ga podtalnica veselo pričakuje, da ga deli z ostalimi.

Vsi smo deležni delčka vsakogar, ki se nahaja v naši bližini... Zato je treba tudi drek napravit zanimiv in ga predstavit kot pozitivno stvar. Lepo, za lepo :)

:devil: :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bubamara,

to s citiranjem se mi včasih posreči, včasih pa ne. Zato ti bom kar po spominu odgovorila.

Dve važni točki si odprla:

1) zakaj 'nezvestoba', in

2) pričakovanje-razočaranje.

Ej, zame oboje tako aktualno!!! V zadnjem času in sploh.

Pod 1:

Varanja pravzaprav ni (sorry, ravnokar sem žmahtno pljunila v lastno skledo, ampak tako je!).

Namreč: kjer je zveza kvalitetna, nobenemu od udeležencev niti na misel ne pride, da bi se sladkal drugje. Kakor hitro mi vznikne ta misel, zveze pravzaprav ni več. In če je ni, tudi varanja ni! Kjer nič ni, namreč še smrt ne vzame.

Tako da se ne preveč sekirat za tisti dve kelnarci in vesoljni svet. Kdor ima srečo - nekaj takšnih srečkotov menda še bo kje - tisti bodo v srečni dvojnosti preživeli svoj vek. Ostali pa - bodo/mo? iskaliiniskaliiniskaliiniskali... itd.itd.

Pod 2:

Spoznanje, v katerega so me prepričali šele pred dobrim mesecem, toda velja kot pribito. Pristala sem nanj, jaz, večna optimistka, z močnim nabojem iln užitkom veselja pri pričakovanju:

Pričakovanje se NE more nikoli izpolniti! Sartre ima prav!

Zakaj? Tisti hip, ko smo pričeli nekaj pričakovati, je tako, kot da smo vlili kalup tiste zadeve, pričakovane. MOdel, iz gipsa ali celo betona. No, potem, čez nekaj časa, se tista zadeva nekako izpolni. NIKOLI pa se ne more tako, kot smo mi zastavili svoja pričakovanja, vlita v negibno gmoto. Kajti med tem se je vse že spremenilo, tudi mi, tudi naše želje, naše podobe pričakovanega. Nefleksibilnost prvotnih želja je ostala zacementirana v negibnosti, mi pa smo že daleč naprej. In ostale stvari, pričakovane, tudi.

Torej, 'izpolnitev' pričakovanega je nujno v drugačni obliki, kot smo si jo mi zamislili. Ni takšna, kot je bila v hipu svojega spočetja. Zato smo nujno razočarani.

Nasvet: nikoli pričakovati, le želeti in čakati.

Pri čakanju so vse poti odprte, čakamo na izpolnitev, ki se nam bo prikazala pač v eni izmed oblik, še vedno nas bo zadovoljevala. Na začetku namreč nismo nič zabetonirali.

Ljuba Pikapoka, zdaj je možno samo dvoje: ali sem te do kraja zamorila, ali pa boš veselo dvignila glavco, z njo skomignila, češ, kakšen folk onesnažuje naš lepi svet, in se posvetila čemu pametnejšemu.

Pa.

Evi

P.S.: A ne, da si mi ti poslala eno sporočilce? VEš, pa sem nekaj naredila, da je izginilo. Takrat še nisem znala odgovarjati, oz. noter nisem mogla, ker sem pozabila geslo. Sorry.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dajte no, punce, mogoče je bil pa stari Jean Paul samo v trenutni depri, ko se mu je zapisalo tisto o pričakovanju. Mogoče je hotel izbezati telefonsko številko od kake brhke kelnarce, pa mu je ni dala, ker takrat pač še ni bilo mobitelov. In mogoče je že naslednji dan, ko je taisto kelnarco opazoval s sicer še rahlo mačkasto pordelimi očmi, vendar brez tiste alkoholne zavese, ki zna kaj hitro pričarati iluzijo mimo hodečih bogov in boginj (tudi brez vsake realne osnove), Sartre prevračal kozolce od samega veselja, da mu ni uspelo izvrtati tiste tolikanj zaželene cifre... Možnosti je nešteto.

In malce pretirana se ni zdi trditev, da naj bi bilo "pričakovanje" nekaj v betonski kalup ulitega. Prav tako kot "spoznanje, do katerega prideš pred enim mesecem, vendar velja kot pribito". Razen seveda, če človek trmasto vztraja pri teh postavkah. In potem ga seveda krona, kolikor se le da. Ker se mu zna zgoditi, da bo mirno defiliral mimo vodnjaka v puščavi, filozofsko misleč:

"Ah, spet ta trapasta fatamorgana!"

se čez par milj stegnil po pesku in naredil neizmerno veselje vsenaokrog prežečim mrhovinarjem. Ki se bodo fino napapcali njegovega mrtvega trupla in jo potem družno mahnili k tistemu slavnemu "fatamorgana" vodnjaku na bokal ali dva bistre, osvežujoče vodice. Potem mi naj pa kdo razloži, kdo ga je pravzaprav pokronal. Filozof s svojim zacementiranim prepričanjem ali živalice, ki se jim za vso to njegovo filozofijo gladko fučka.

OK, kompletno štorijo sem malce poenostavil, Jean Paul bi znal to gotovo lepše in daljše napisati. Konec koncev je bil to njegov poklic, yst pa samo malo smetim po Motomarsu.

Osebno mi je pri srcu ena druga misel, ki pravi nekako takole:

DUM SPIRO - SPERO

pa ne me zdaj spraševat, kdo jo je izrekel, ker se mi ne da brskat.

In tudi malo se mi že mudi. Danes se bo na Krasu namreč zgodil manjši kongres hropcev in marsikaj je še treba postoriti. Računam, da nam bo uspelo ustanoviti krohotalnico, če ne še kaj bolj zabavnega. Morda vam bo kdo od udeležencev kasneje o tem poročal.

Grem, mejte se :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@Anubis: ja, se cisto strinjam s tvojo izjavo- vem, da je tako.

@D.J.: drago moje srce, ne bit tolk preprican v to, ja?... :naughty: preberi Anubisovo izjavo, mogoce zate velja isto, le za katero drugo podrocje..... :lol1: :lol1: :lol1: ....brez zamere

@hotschko: Get a life?! Beri spodaj... :P

Ma dejte no! Gre se samo za to, da clovek od casa do casa pac more malo pojamrat- zdaj pa ali se zaupa prijatelju/prijateljici, mogoce popolnemu tujcu ( menda je tako lazje, cloveku vsaj nerodno ni), mogoce kaj kam napise,....karkoli! Zanima me, ce je slucajno kdo tukaj, ki od casa do casa ne pride do takih trenutkov, ko ti pac vse skup dol pade? Pa tud se mi zdi, da je prav, da mu in da se clovek iz takih trenutkov najvec nauci ( seveda, ce je pripravljan malo trpet in uporabljat mozgancke).

Bistvo vsega je pa vprasanje- Zakaj folk resnicno vara? Obstaja kaksna teorija? In to me resno zanima, samo itaq bo sla tale tema spet u malorco.....pa nic hudga...se saj dogaja!

No, yst sem malo tudi stvari ven spravla in .....zacenja se lep soncen dan. Ki pa bi ga bilo skoda prezivet tukaj za komjutrom....tako, da adios...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

..Bistvo vsega je pa vprasanje- Zakaj folk resnicno vara? Obstaja kaksna teorija? In to me resno zanima, samo itaq bo sla tale tema spet u malorco.....pa nic hudga...se saj dogaja!...

kar se mene tiče lahko odkrito rečem da sem s tem športom nehal, ko sem srečal svojo kraljico

eto tko je to pa nič dregače

ko najdeš pravega partnerja/ico nehaš iskati

:wub: :wub:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

..Bistvo vsega je pa vprasanje- Zakaj folk resnicno vara? Obstaja kaksna teorija? In to me resno zanima, samo itaq bo sla tale tema spet u malorco.....pa nic hudga...se saj dogaja!...

kar se mene tiče lahko odkrito rečem da sem s tem športom nehal, ko sem srečal svojo kraljico

eto tko je to pa nič dregače

ko najdeš pravega partnerja/ico nehaš iskati

:wub: :wub:

Točno to. Problem je le v tem, da na začetku vsi mislimo, da smo prišli s svojimi kralji in kraljicami skupaj. Potem pa ...

Da ne bomo depresije poglabljali: absolutna zvestoba, ko te ne mika nič več, je možna. Nič pa ne teče samo po sebi, zato se je treba vedno znova truditi. Ljudje se spreminjamo in če se oba ne (po)trudita, da se gibljeta vsaj v približno isti smeri, se tračnice pričenjajo razhajati - vlak ljubezni iztiri.

Enka, čestitke! Naj bo vedno tako!

LP Evi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

"In malce pretirana se ni zdi trditev, da naj bi bilo "pričakovanje" nekaj v betonski kalup ulitega. Prav tako kot "spoznanje, do katerega prideš pred enim mesecem, vendar velja kot pribito". Razen seveda, če človek trmasto vztraja pri teh postavkah. "

Mhm, Pepe, res, na prvi pogled. Na drugi pa nič več. Če vzamemo za predpostavko, da nikoli ne moreš dvakrat stopiti v isto reko, je v trenutku 'izpolnitve' tudi tvoje nekdanje pričakovanje nujno že totalno spremenilo podobo.

Zato je najbolje, pričakovanje spremeniti v 'čakanje na': tukaj je vse svobodno, se pretaka in čaka... Izpolnitev bo, kakšna točno, bomo videli. Pustimo se presenetiti - nato pa samo še uživajmo!

Zdaj grem pa brskat za tistim tvojim citatom. Ker sedenje pri forumih naj ne bi širilo samo telesa (=negibanje) temveč tudi duha. Če so forumi dobri! :)

Bye in lepo krasuj!

Evi

P.S.: Ob priliki pa mi (naj nekdo) povsem nefilozofsko razloži, kako spravite gor samo = citirate samo en del posta. Meni se napopa kar cel, ko kliknem 'quote'. Tako da sem gor kar skopirala.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hi, draga Bubamara!

Na tvoje:

"Gre se samo za to, da clovek od casa do casa pac more malo pojamrat- zdaj pa ali se zaupa prijatelju/prijateljici, mogoce popolnemu tujcu ( menda je tako lazje, cloveku vsaj nerodno ni), mogoce kaj kam napise,....karkoli! Zanima me, ce je slucajno kdo tukaj, ki od casa do casa ne pride do takih trenutkov, ko ti pac vse skup dol pade? Pa tud se mi zdi, da je prav, da mu in da se clovek iz takih trenutkov najvec nauci ( seveda, ce je pripravljan malo trpet in uporabljat mozgancke)."

- ti povem iz lastne izkušnje, da so PRAVI forumi odlična stvar za odpiranje lastnih ran, tako da nabrani gnoj in ostali izcedki lepo iztečejo, ranco povežeš in čakaš, da se naredi nežna brazgotinica!

Plašč anonimnosti je dobra zaščita, ja; lahko odpiraš in odpiraš in tako prideš tudi do sebe!

Trenutke, ko nam dol pade, imamo gotovo vsi :004 . Če niso prepogosti in čreveč črnikasti, se ni treba sekirati. Naj nam v tišini in bledosti praznine duša malo počije!

Objemček od Evi - ki je danes nekje na sredi. Tudi dobro.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

en nasvet prakticnega optimista:

"nikoli ne pricakuj kaj dobrega.potem je vse kar se dobrega zgodi lahko samo pozitivno presenecenje."

drugace: motor in CMM pomaga. B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

huh! a je to monolog-tema od evi?! nekako monopolisticno deluje......

enivej ze stari rimljani so vedeli,da je v vino veritas.italijani so tole malce spremenili v mens sana in campari soda.sicer nikakor ne odobravam taksnih pseudo-resitev kakrsnih koli (<- a je to pravilno napisano?) problemov,vendar za premostitev dolocenega kratkega,casovno tocno definiranega razmaka je lahko to ventil za nekatere posameznike.sam bi bil prej pristas mensa sana in corpore sano,a kakor vsakemu pase. ;)

kaj je ze tema teme?! aja.eh punce,ne se sekirati,tudi vas bo nekdo nekje nekdaj prevaral.spada k zivljenju.ni lepo,se manj prijetno vendar integralni del te igre kateri se rece "kako se obnasati do nasprotnega spola".

lep dan vseeno. ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

huh! a je to monolog-tema od evi?! nekako monopolisticno deluje......

enivej ze stari rimljani so vedeli,da je v vino veritas.italijani so tole malce spremenili v mens sana in campari soda.sicer nikakor ne odobravam taksnih pseudo-resitev kakrsnih koli (<- a je to pravilno napisano?) problemov,vendar za premostitev dolocenega kratkega,casovno tocno definiranega razmaka je lahko to ventil za nekatere posameznike.sam bi bil prej pristas mensa sana in corpore sano,a kakor vsakemu pase. ;)

kaj je ze tema teme?! aja.eh punce,ne se sekirati,tudi vas bo nekdo nekje nekdaj prevaral.spada k zivljenju.ni lepo,se manj prijetno vendar integralni del te igre kateri se rece "kako se obnasati do nasprotnega spola".

lep dan vseeno. ;)

Ah, ja, sistema se moram navaditi. V nekaterih drugih forumih je navada, da se skoraj na vsak post odgovori. Tukaj pa je bolj zbiranje mnenj. Kužim.

Ampak. tisto o varanju - it's too late, baby, it's too late.

Že zdavnaj skoz dala in živa ostala!!!

Dan je bil - srednje lep.

Evi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

baby...... :lol1: ......jaz & baby ....... ta je dobra :lol1:

Ja kaj maš morebiti bradico?

V srcu pa si kljub temu lahko še vedno otroček.

Tega bomo tukaj lepo izbezali na beli dan.

Evi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...Ne stekam! A mi lahko prosim kdo razlozi v cem je poanta? V cem je poanta, da ima nekdo fanta ali punco, obenem pa se cel kup ljubckov ali ljubic? ...

z ženskami je tako:

razdelijo se v 5 različnih skupin:

-ženske ki ne dajo celo življenje (device)

-ženske ki ne dajo do 30. leta (stare device)

-ženske ki dajo samo srčnemu izvoljencu (dolgočasne)

-ženske ki dajo usem (kurbe)

-ženske ki dajo usem in samo meni ne (preklete kurbe)

zdej pa pravilno obkroži tip tistih dveh kelnarc ;) :OK: :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja kaj maš morebiti bradico?

V srcu pa si kljub temu lahko še vedno otroček.

Tega bomo tukaj lepo izbezali na beli dan.

Evi

like I said........ :lol1: :lol1: :lol1: :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če znajo te kelnarce zmiksat pijačo, imenovano "fuzl", so čisto uporabne...

No, kdor rabi recept za perfectly good fuzl, mu ga lahko PM-jam... Aja, a sem že kdaj omenil koktajl "smrt v diskoteki"? :)

No, glede tistih dveh kelnarc pa, draga bubamara - neki si bla razočarana, ker sta onidve sprejeli "varanje" za svoj moto... Tko kot tebe moti varanje, lahko druge moti "nevaranje" oziroma "zvestoba", ke rse jim zdi, da z _zvestobo_ ne izpolnijo svojega cilja.... In če zadeve lepo ponotranji, oziroma v primeru, če jih projiciraš iz sebe na belo plahto, samo v razmislek: tisti, ki iščejo emocionalno ljubezen, se kanijo vezati z enim partnerjem. tisti, ki iščejo seks, ali ne iščejo emocionalke, pač vzamejo več partnerjev... Kako to počnejo, je pa že druga debata...

Predvsem pa ni na mestu "razočaranje", ko srečaš ljudi nasprotnega "tipa"... Taki pač so in takle majo, a ne?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po več kot sedmih desetletjih na tem svetu se je Kurt Vonnegut Jr. ozrl okoli sebe in zapisal:

- Kaj, za hudiča, se sploh dogaja?!?!?!

- Predvsem nisem prosil, da bi se rodil!

- Na svetu smo za to, da si pomagamo preživeti to reč, karkoli že je

:notworthy:

U.Č., po dobrih četrt stoletja potikanja tu naokoli, dodaja:

- samo brez panike (prosto po vojaku Švejku)

ko se stvari vendarle nevarno zaostrijo;

varianta a/ bar - šank - pivooo! B)

varianta b/ garaža - motor - gasssss B)

Urbi

p.s.: no, Bubamara, no! saj bo, saj bo!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

en nasvet prakticnega optimista:

"nikoli ne pricakuj kaj dobrega.potem je vse kar se dobrega zgodi lahko samo pozitivno presenecenje."

:grim ...........definitivno eden izmed mojih ljubših izrekov.......

Je prec lepše živet..... :rolleyes:

Alla B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Buba, men se zdi, da ti folk nima kaj pametnega povedat,

sej jaz ti tud nimam, lahko ti samo svoje mnenje povem, ki je precej podobno tvojemu, pa bi si želel da ni.

Že več kot leto dni sem brez punce, ki jo imam še zmeraj rad, samo kaj češ nič ne traja večno. In počasi pride čas, ko bi rad spoznal kaj novega, prijetnega.

In potem hodiš ven, gledaš punce, se zabavaš in kaj vidiš?

Vidiš kako fantje z dekleti osvajajo deklice, kako deklice s fanti veselo zavajajo fante....

In potem se vprašaš, če si edino ti tu normalen, al so vsi drugi normalni pa si ti ... :? :hmm:

Res mam tak občutek, kot da bi se vsi med samo najraje .... Men ni do tega. Jaz bi rad samo eno, katera mi ga bo z veseljem potegnila, jaz bom pa njo z veseljem. In ker bova oba zadovoljna noben ne bo varal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!