Skoči na vsebino

Yamaha YZF R6

Priporočene objave

Objavljeno

Cesko poglej v homologacijo tam pise kdaj je bil narejen ;)

Sem gledal ja pa povsod piše 1 registracija oz. povsod je 2010. Ma nima veze skoraj zagotovo je 2009 kolikor po izpuhu vidim, ostalih razlik pa verjetno tako ni bilo? Razen dodatne opreme vidim, da so potem akrapovičevi izpuhi nekakšne druge oblike za 2010 kot pa za 2009. No važno da vem, da moram za dodatno opremo (športne izpuhe... gledat za 2009 :D).

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

yamaha-yzf-r6-in-60th-anniversary-livery-photo-gallery_3.thumb.jpg.199f7d78

Torej za 2016 nič novega, samo spremenjena barvna kombinacija. Zanimivo r6 že 10 leto iste oblike. Bolje tako kot pa da naredijo kakšno spako ven. Drugače mi je pa všeč barvna kombinacija.

• 2 mesecev pozneje...
  • 1 mesec pozneje...
Objavljeno

kupim lepo ohranjeno r6, letnik 08+ če kdo prodaja ali pa ima namen spomladi

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Mene zanima za dodatno opremo natančneje za pokrov sedeža sopotnika. Te r6 od letnika 08 naprej imajo pokrov sovoznikovega sedeža oblazinjen z majhno peno. Zanima me zakaj pri nekaterih te blazine niso potisnjene do konca utora? Pa je original od Yamahe ampak na nekaterih pokrovih je blazina tako nastavljena. Verjetno je ne gre potisniti dalje do konca utora? Je že kdo kupoval ali ima takšen pokrov sedeža, da mi iz prve roke pove zakaj je tako? Menim da je tako vizualno dosti bolj grdo saj izgleda kod da bi blazina zdrknila dol iz plastike.

Evo slike za primer: Sem pa videl še večje razmake, tudi pri originalih.

$_57.jpg

jj.jpg

Popravljeno . Popravil cesko
Objavljeno

Ta rob je dizajnersko narejen in nevem zakaj bi moral do konca utora prit sedež če je narejen, da ne pride in je tako kot je prikazano...

Kako ga boš pa nazaj do tega utora za sedežem potisnu, če je pa pena spredaj zakrivljena navzdol, da imaš obenem zaščito, da se ne nabiješ na plastiko... Pri originalnih ne verjamem, da si videl še večje razmake razen če je kdo kaj sam predeloval,ker oem zadeve so narejene u nulo in ni odstopanj kot pri ponaredkih... Pa original izdelek prepoznaš po tem,da bi morala imeti plastika odtisnjen znak v plastiko, ponavadi so na spodnji strani katere,ko je izdelek na motorju, ne vidiš... Pa lepše je imet original,ki se lepo prilega kot pa en fejk,ki stoji na motorju kot četrtizdelek pošvedran ;) 

Objavljeno

Zdravo, 

Imam mogoce kdo za posodit original izpuh od 03-05 modela. Potrebujem za tehnicni pregled. Zazeljeno iz mb oz. okolice.

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

pozdravljeni družba.... 

Zanima me, če kdo pozna simptome, ki so vzrok počenega cilindra na yamahi r6 99letnik.... vem da so imele to napako, sam zanima me kak se začne motor obnašat ko se to zgodi. Namreč imam jo doma in motor čudno laufa, nima neke moči, tudi trokira.... menjal sem že svečke, pa zračni filter ampak zadeva je še kar enaka... sicer se z motorjem da peljat ampak je to trokiranje in pomanjkanje moči zelo moteče... Občutek je pa tak kot da bi delala samo dva celindra....:doze:  

Če je mel kdo kakšne izkušenje s tem, bi prosil za pomoč . 

Hvala!!! 

Objavljeno
pred 14 minutami, DIESEL pravi:

pozdravljeni družba.... 

Zanima me, če kdo pozna simptome, ki so vzrok počenega cilindra na yamahi r6 99letnik.... vem da so imele to napako, sam zanima me kak se začne motor obnašat ko se to zgodi. Namreč imam jo doma in motor čudno laufa, nima neke moči, tudi trokira.... menjal sem že svečke, pa zračni filter ampak zadeva je še kar enaka... sicer se z motorjem da peljat ampak je to trokiranje in pomanjkanje moči zelo moteče... Občutek je pa tak kot da bi delala samo dva celindra....:doze:  

Če je mel kdo kakšne izkušenje s tem, bi prosil za pomoč . 

Hvala!!! 

Motor ni trokiral, bil je pa zelo brez moči. Če se prav spomnim, mislim, da je bil tudi nekaj malo belega dima.

Objavljeno (popravljeno)

hmmm moja ne kadi nič ,  trokira pa .....:dry:

Popravljeno . Popravil DIESEL
Objavljeno
pred 1 minuto, DIESEL pravi:

hmmm moja ne kadi nič ,  trokira pa .....:dry:

V najslabšem primeru potegneš glavo dol pa vidiš, glede na to, da je to rakrana teh motorjev. Pri mojem je kar lep košček manjkal na prvem cilindru. Motor je šel, samo brez moči je bil.

Objavljeno

sj druge variante tak ne bo...  po vsej verjetnosti je tak to, ker nima kompresije na prvem celindru nič ... tak da bomo videli kaj točno je, ko bomo razdrl... Kaj pa potem nardit ? se da to kje obnovit, ali je boljše kar drugo mašino iskat ???? 

Objavljeno
Ob 31. 3. 2016 at 15:54, DIESEL pravi:

sj druge variante tak ne bo...  po vsej verjetnosti je tak to, ker nima kompresije na prvem celindru nič ... tak da bomo videli kaj točno je, ko bomo razdrl... Kaj pa potem nardit ? se da to kje obnovit, ali je boljše kar drugo mašino iskat ???? 

Nikasil obloge se ne da obnovit, mašino najt je pa tudi bolj kot ne misija nemogoče, ker jaz osebno samo v slo vem za 8 mašin, tvoja 9 (če bo), ki so šle v franže. P.S. Če imaš rdeče belo R6, kupim tank in prednjo masko ;)

Sicer pa, kupi se agregat od 03-05 in z nekaj predelave gre na okvir, glavo uporabiš pa od stare mašine in zadeva pelje (moj tapredelan agregat jih ima zdaj 90k km, dela ko urca) . Magari mi pošlji PM, če boš rabil še kako info. 

Objavljeno

zakaj se ne da obnovit nikasila?

Objavljeno
pred eno uro, BRANE pravi:

zakaj se ne da obnovit nikasila?

Ker tole izgleda približno takole, in je zadeva glede na vrednost motorja absolutno predraga, če bi hotel obnavljat cilinder. Problem je bil pa v honanju prvega cilindra izven osi, kjer je na eni strani pretanka stena in je tole serijska hiba teh motorjev.

http://www.r6messagenet.com/forums/r6-warranty-premature-failure/35530-piece-cylinder-sleeve-missing-pics.html

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Ali gre kam v Yamaho r6 prva pomoč? Morda pod sopotnikov sedež namesto orodja? Sam še nimam prve pomoči pa me zanima kako je tole sploh veliko in če bo šlo sploh kam v motor. Zanima me za letnike od 06 naprej

• 4 tedne pozneje...
  • 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Za lastnike r6 od 06 dalje. Vam r6-tke pijejo kaj olje? Sam sem opazil porabo olja zato me tudi zanima če je to normalno pri teh yamahah?

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno
Ob 17. 7. 2016 at 22:07, cesko pravi:

Za lastnike r6 od 06 dalje. Vam r6-tke pijejo kaj olje? Sam sem opazil porabo olja zato me tudi zanima če je to normalno pri teh yamahah?

Načeloma ne, na pisti ga zna požgat kak dcl na vikend. Pazi pa, da ne bo brez olja, ker rado prime ojnični ležaj!

Objavljeno (popravljeno)
pred 38 minutami, svobodnaptica01 pravi:

Načeloma ne, na pisti ga zna požgat kak dcl na vikend. Pazi pa, da ne bo brez olja, ker rado prime ojnični ležaj!

Sem še na srečo pravi čas videl, da je na minimumu. Drugače pa nevem. Januarja se je naredil servis, kjer se je menjalo olje in se ga je nalilo not toliko kolikor piše v knjižici. Zadnjič pa recimo po vsega skupaj morda 1500 kilometrih v tej sezoni olje čisto na minimumu. Drugače motor gre super. Bom pa sedaj redno spremljal, da vidim kako je na zadevi.

Popravljeno . Popravil cesko
Objavljeno
pred 1 uro, cesko pravi:

Sem še na srečo pravi čas videl, da je na minimumu. Drugače pa nevem. Januarja se je naredil servis, kjer se je menjalo olje in se ga je nalilo not toliko kolikor piše v knjižici. Zadnjič pa recimo po vsega skupaj morda 1500 kilometrih v tej sezoni olje čisto na minimumu. Drugače motor gre super. Bom pa sedaj redno spremljal, da vidim kako je na zadevi.

No, če si takrat preveril, do katerega nivoja je bil natočen in je šlo z max na min v 1,5 kkm pa to absolutno ni normalno.

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

Model 2017:

2017-Yamaha-YZF-R6-blue-02.jpg

2017-Yamaha-YZF-R6-blue-03.jpg

2017-Yamaha-YZF-R6-blue-04.jpg

2017-Yamaha-YZF-R6-blue-01.jpg

Objavljeno
pred 4 urami, Urban K. pravi:

Model 2017:

2017-Yamaha-YZF-R6-blue-02.jpg

2017-Yamaha-YZF-R6-blue-03.jpg

2017-Yamaha-YZF-R6-blue-04.jpg

2017-Yamaha-YZF-R6-blue-01.jpg

Lepa zelo,sam tale ror pa že pri prejšnjem modelu kot tudi pri tem,pokvari cel motor..vsaj zame:mad:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!