Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

FalcoR

Priporočene objave

pred 10 urami, MariborBMW pravi:

Letos sem na GS-a dal prvič cestne gume in sicer Dunlop Roadsmart2 in imel "probleme" celo sezono.

Na ovikih mi je odnašalo rit praktično povsod, pa ni šlo za trd zdrs, ampak za prav nežne, ampak dolge zdrse. Tega na nobeni gumi do sedaj nisem imel. Prej sem na Conti TA imel kratke in bolj agresivne zdrse, na Metzeler Tourance Next sem bil, kot na tirih, zdaj pa to...

A je mogoče kaj z gumo narobe? Letnik izdelave gume 2015, Made in Germany...

Čisto zmeden ...

nč narobe, guma je takšna...za dolga potovanja, pa nič športne vožnje, men tut ni bila všeč

pred 22 urami, Kmet2 pravi:

Miško a za teren ,al lovlenje zajčkov po asfaltu? Ker tvoj (asvaltni) stil vožnje rabi vsaj Conti road attack2 evo...če hočeš oprijem tudi v slabšem mokrem, pa glede na profil, bo zmogla tut makedam. Z vsem ostalim boš slajdal ko boga mati

Popravljeno . Popravil DAMI34
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 minutami, DAMI34 pravi:

nč narobe, guma je takšna...za dolga potovanja, pa nič športne vožnje, men tut ni bila všeč

Miško a za teren ,al lovlenje zajčkov po asfaltu? Ker tvoj (asvaltni) stil vožnje rabi vsaj Conti road attack2 evo...če hočeš oprijem tudi v slabšem mokrem, pa glede na profil, bo zmogla tut makedam. Z vsem ostalim boš slajdal ko boga mati

Ma sem mislil mal po makedamih in kakšno lažjo potko ,asvalt mi v tem letnem času ne leži :P Po Jadranki ko bo pa počas panoramsko .....

Čeprav ta Pirelli bi mogla kar držat tud po asvaltu ,sem mel škorpijonke na 990 je dobr limala sam hitr je šla :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 17 minutami, DAMI34 pravi:

https://youtu.be/sSUUQYtQZ_k

pa še mal poglej po yutubu, pa proizvajalčevo stran in namen gume

Popravljeno . Popravil DAMI34
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

Kaj si hotu povedat :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, Kmet2 pravi:

Kaj si hotu povedat :P

sm že popravil...video poglej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 urami, DAMI34 pravi:

Ne S20 je precej boljša, več silike, drugačen filling, še manjša kilometrina, vsaj men. So pa dobre, zelo dobre.

Predvsem je velik bolj uravnotežena, precizna, ne čuti se prehodov med plastmi (potem ko je že mal iztrošena)

OK. samo še primerjava s20 z Mitas me zanima (samo oprijem) pol bom pa nehu težit. Glede na to, da si dal med BT16 in Mitas prednost Mitaski..........

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 urami, Derbi-mb pravi:

OK. samo še primerjava s20 z Mitas me zanima (samo oprijem) pol bom pa nehu težit. Glede na to, da si dal med BT16 in Mitas prednost Mitaski..........

Zlo primerljiva. S20 je za odtenek bolj agilna,(odzivna) vendar, kaj pri meni prevaga je da z S20 prvo naredim samo 3000km, z Mitas pa skoraj 9jurjev. Pri zadnji pa itak ne opazim nobene razlike, (malce je kriva tudi elektronika, ki korigira vse napake)

Če bi delal točkovanje bi S20 dobila 9/10, Mitas pa 8/10....kar se tiče voznosti in oprijema. Vendar je Mitas 30% cenej, poleg tega se s prvo dosega precej večjo kilometrino. (govorim zase in moj stil vožnje, ki pač uničuje prvo gumo)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 38 minutami, DAMI34 pravi:

Zlo primerljiva. S20 je za odtenek bolj agilna,(odzivna) vendar, kaj pri meni prevaga je da z S20 prvo naredim samo 3000km, z Mitas pa skoraj 9jurjev. Pri zadnji pa itak ne opazim nobene razlike, (malce je kriva tudi elektronika, ki korigira vse napake)

Če bi delal točkovanje bi S20 dobila 9/10, Mitas pa 8/10....kar se tiče voznosti in oprijema. Vendar je Mitas 30% cenej, poleg tega se s prvo dosega precej večjo kilometrino. (govorim zase in moj stil vožnje, ki pač uničuje prvo gumo)

Hvala, to sem hotu slišat................

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, Derbi-mb pravi:

Hvala, to sem hotu slišat................

ampak to je zgolj moje osebno mnenje in ne upošteva nikakršnih uradnih testiranj, ter ne prevzemam nikakršne odgovornosti, če kdo drug ne občuti podobno :ras: 

• Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 urami, DAMI34 pravi:

ampak to je zgolj moje osebno mnenje in ne upošteva nikakršnih uradnih testiranj, ter ne prevzemam nikakršne odgovornosti, če kdo drug ne občuti podobno :ras:

Uradna testiranja itak zavajajo, ker je v igri nešteto interesov. Velikokrat novinarji že v naprej vejo, kaj bojo napisal. še preden se usedejo na motor.........

Bol me bega to, da si napisal izkušnje z elektroniko, ki lahko prikrije razliko med gumama. No, ampak če sta ble na istem motorju in voženi z isto roko je tud tak podatek kr ok.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 52 minutami, Derbi-mb pravi:

Uradna testiranja itak zavajajo, ker je v igri nešteto interesov. Velikokrat novinarji že v naprej vejo, kaj bojo napisal. še preden se usedejo na motor.........

Bol me bega to, da si napisal izkušnje z elektroniko, ki lahko prikrije razliko med gumama. No, ampak če sta ble na istem motorju in voženi z isto roko je tud tak podatek kr ok.

Naj te ne sekira elektronika, lučka požmrka res ob hudih pretiravanjih, polnem odpiranju v nagibu, al izredno mrzlem in spolzkem asvaltu. Obnašanje obeh je primerljivo, tako da brez panike.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, DAMI34 pravi:

Naj te ne sekira elektronika, lučka požmrka res ob hudih pretiravanjih, polnem odpiranju v nagibu, al izredno mrzlem in spolzkem asvaltu. Obnašanje obeh je primerljivo, tako da brez panike.

Jaz opazam na Mitas da se lučka veliko manj vžiga in gre večkrat na zadnjo, sploh tu okoli kopra je nekaj asvalta na katerem mi je rado TCS vklapljalo z sportmaxx na mitaskah pa kar prime in gre motor.

Edino opažam da jih spredaj kar lepo pobira kar opazno napram sportmaxx.

Drugače pa res super guma, sicer bom potestiral še sportattack in s20evo vendar če ne bom opazil očitne razlike bom ostal kar na Mitaskah. Danes kljub vetrovnemu vremenu in 13-14 stopinjam celzija so se segrele zelo hitro in res nudile zelo dober oprijem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kake so pa kj Mitaske tko za te nizke temperature zdje k so zjutraj al zvečer, recimo kako se obnašajo pri 6 stopinjah, al pa še mnj? Se lih tko hitr zagrejejo in držijo al kk, v primerjavi z st gumo? Ker mam zadnjo bridgestone 023 že nelegalno, na sprednji pa je še profila, sem danes mal pomislu, kako bi blo če bi za foro zadaj dal gor mitasko, ker glede na to da se bom še en čas vozu, potem pa spet spomladi zgodaj začel, mi je škoda da dam zdej gor neke drage gume, da jih pol do sezone sploščim :D.

Popravljeno . Popravil Danilo D
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vozil sem jo pri 10 stopinjah segreta se mi je zdela v redu držala je dokler mi drsniki na tačkah ne drsajo potleh, občutka da bi kje popustila nisem imel. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 urami, jany pravi:

Jaz opazam na Mitas da se lučka veliko manj vžiga in gre večkrat na zadnjo, sploh tu okoli kopra je nekaj asvalta na katerem mi je rado TCS vklapljalo z sportmaxx na mitaskah pa kar prime in gre motor.

Edino opažam da jih spredaj kar lepo pobira kar opazno napram sportmaxx.

Drugače pa res super guma, sicer bom potestiral še sportattack in s20evo vendar če ne bom opazil očitne razlike bom ostal kar na Mitaskah. Danes kljub vetrovnemu vremenu in 13-14 stopinjam celzija so se segrele zelo hitro in res nudile zelo dober oprijem.

sportmax ni isto kot Mitas al S20. Jaz sem pisal primerjavo na zadnji dva tipa gum. Vse potovalne gume zdrsnejo prej. Torej lučka zagori prej. Potem je pa tu še tip asfalta, na istrskem tudi naravnost pri polnem pospeševanju žmrka...ker je gladek asFalt.

pred 11 urami, Danilo D pravi:

Kake so pa kj Mitaske tko za te nizke temperature zdje k so zjutraj al zvečer, recimo kako se obnašajo pri 6 stopinjah, al pa še mnj? Se lih tko hitr zagrejejo in držijo al kk, v primerjavi z st gumo? Ker mam zadnjo bridgestone 023 že nelegalno, na sprednji pa je še profila, sem danes mal pomislu, kako bi blo če bi za foro zadaj dal gor mitasko, ker glede na to da se bom še en čas vozu, potem pa spet spomladi zgodaj začel, mi je škoda da dam zdej gor neke drage gume, da jih pol do sezone sploščim :D.

o tem sem že pisal, na kratko vozim se tudi pri 0C in gume so čist ok.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja sej sem samo mnenje napisal dejansko guma je dobra tisti ki so znamkarji pa je ne bodo probali.

Trenutno imam 2,3 in 2,7 napumpane in pravkar na vikiju enkrat gor in dol zanimivo da se sprednja in zadnja zelo podobno segrejejo. Sporttouring gume spredaj nisem nikakor mogel toliko segret.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj pa pravte na Pirelli Diablo Strada, cena teh je 88eur, Mitaska pa je 86,57eur? Za foro se mal bl nagiban k Mitaskam, da enkrat končno sprobam te opevane gumice :D. Bolje da dam zdele 100eur za gumo in montažo, kuker pa še več za kako kazno za nelegalne gume :D, pa še bolje se bo za pelat :).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 20 minutami, Danilo D pravi:

Kaj pa pravte na Pirelli Diablo Strada, cena teh je 88eur, Mitaska pa je 86,57eur? Za foro se mal bl nagiban k Mitaskam, da enkrat končno sprobam te opevane gumice :D. Bolje da dam zdele 100eur za gumo in montažo, kuker pa še več za kako kazno za nelegalne gume :D, pa še bolje se bo za pelat :).

Danilo D , jest sem tudi v skušnjavi, da bi nabavil mitaske za Tdm - ko, pa  ni prave dimenzije.

Odločil sem se, da jih ne bom, saj ni ustrezne dimenzije presek gume je nižji.

Letos sem zvozil prednjo Conti RA2 in zadnjo Metzeler z8  in še en komplet Dunlop RS 2. Trenutno gruntam, kaj naj nabavim saj sem ostal brez profila. Pozna se je RS po sredini trša saj je profila še nekaj ob strani pa je nekam zginil. 

Lp,n

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zadna se dobi mitaska v pravi dimenziji torej 160/60/17, sprednje pa res ni v 120/70/18. Dunlopk ziher ne dam več gor, ker najmanj zdržijo, mel sm pa prvovgradnjo pa rs 2. Zvozu pa že tud metzeler z6, contija ra2, zdele mam gor bridgestone bt023, največ pa so mi zdržale Mišelinke Pilot Road 4 11.800km pa žice še niso ble vun :D, spomladi pa grejo gor Pirelli Angel ST ker jih še nisem kdaj probal ... razen če bojo mišelinke v kaki akciji :D.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, DIN pravi:

TDM ma res bedno sprednjo dimenzijo.

kaj čmo.

Baje se dobro obnese zadaj mitas spredaj conti ra 2

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, Danilo D pravi:

Zakaj se vsi bojiste kazni za nelegalne gume ? :O

Jaz ko mam gume nakoncu se najbolj bojim moje glave tista kazen ni nič v primerjavi z posledicami slabih gum.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

PIRELLI DIABLO SUPERCORSA V2

ka pravte za tte gume? tisti ki ste jih že vozili?  so vredne svojega denarja,,, kolk KM ste naredili in tako,..

Hvala za odgovore

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, jany pravi:

Ja sej sem samo mnenje napisal dejansko guma je dobra tisti ki so znamkarji pa je ne bodo probali.

Trenutno imam 2,3 in 2,7 napumpane in pravkar na vikiju enkrat gor in dol zanimivo da se sprednja in zadnja zelo podobno segrejejo. Sporttouring gume spredaj nisem nikakor mogel toliko segret.

Lahko komot pumpaš prednjo na 2,5 in zadnjo na 2,9, oprijem ne bo nič slabši, edino kakšen km več bodo zdržale ;)

Tudi jaz sem najprej pumpal sprednjo na 2,3 bara, ampak ko sem probal na 2,5 sem ostal kar pri tem. Tudi zadnja pri 2,9 ni imela nič slabši oprijem, jo je pa malenkost manj pobiralo. Vozu sem pa večinoma po kolenu in s kar lepimi nagibi, tako da če so meni s tem tlakom držale dovolj bojo tudi tebi ;)

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po suhem tut znucana guma drzi :) Medtem k policist ze zdavnej modruje s poloznico....

Js sm probal RS2 spredej pa Mitas zadej,pa je cist ok...Najraj bi spredej 17 col namontiral,pa bi mel mir lepo z Mitaskami....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!