Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

FalcoR

Priporočene objave

pred eno uro, StaraFeltna pravi:

Kolko km pa stisneš kej žnjih pri takem ožemanju?

Ne koliko, ampak važno da so vsi od prvega do zadnjega sigurni, z vsaj približno istim oprijemom in filingom.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 25. 1. 2016 at 11:20, _luke_ pravi:

Če kdo rabi zadnjo gumo 180/60-17 michelin power sport evo dot konec 2014 NOVA NERABLJENA! Sem naroču zase in za kolega, pa sm pol napačno dobil. Možna je tudi menjava za isto gumo dimenzije 190/55-17.

Guma ma še nalepke ipd in res ni bla rabljena. Dam ceneje od najcenejše na netu v sloveniji!!

cena?

v homologaciji mam za dim. 180/55/17

bi veliko vplivalo na voznjo?

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 urami, jotko pravi:

cena?

v homologaciji mam za dim. 180/55/17

bi veliko vplivalo na voznjo?

lp

z 180/60 bo še 100x  lepše peljal kot pa z 55..60ka je mal višja,,se pravi maš večji nagib v ovinku in malo bp nagneš še bolj!! tako da kar uzam..55ke ne jemjam..60ke..res so mal dražje al se splača ;) Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 urami, NinjaRider04 pravi:

z 180/60 bo še 100x  lepše peljal kot pa z 55..60ka je mal višja,,se pravi maš večji nagib v ovinku in malo bp nagneš še bolj!! tako da kar uzam..55ke ne jemjam..60ke..res so mal dražje al se splača ;) Lp

že pri isti dimenziji in različnih proizvajalcih je razlika v velikosti gume

in pride do težav z nameščanjem kolesa na motor kaj se lahko zgodi 

z menjavo dimenzije po moje je najboljša tista dimenzija ki jo predpiše 

proizvajalec ki navadno navede tudi model gume in proizvajalca

marko

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da si malo sposodim temo. Koliko na ciklistiko vpliva širša zadnja pnevmatika ? Glede same vožnje, obračanja, manevriranja pri nizki hitrosti, itd. ?

Hvala, lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Yagi-san pravi:

Da si malo sposodim temo. Koliko na ciklistiko vpliva širša zadnja pnevmatika ? Glede same vožnje, obračanja, manevriranja pri nizki hitrosti, itd. ?

Hvala, lp

širša ko je zadnja guma bolj okoren je motor v kratkih počasnih ovinkih-

težavni so krajši ostri ovinki-serpentine

moje mnenje

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mi lahko kdo pove razliko me dunlop  Roudsmart 2  

dunlop sportsmart 2

ter dunlop qualifier 2

katera najdlje zdrži (nism dirkač da bi polagal ovinkov,...) rad pa malo poštartam...

hvala lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 7. 2. 2016 at 9:30, Ciko86 pravi:

Mitas :bike: in viki 8 stopinj..

2016-02-07 09.28.54.jpg

Jaz osebno sem bil najbolj zadovoljen z Mitasko. Dobesedno čigumi :D

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

26 minutes ago, jotko said:

dunlop sportsmart 2

ter dunlop qualifier 2

katera najdlje zdrži (nism dirkač da bi polagal ovinkov,...) rad pa malo poštartam...

hvala lp

Roadsmart je potovalna guma, naj bi najdlje zdrzala.....Sportsmart je sportna, Qualifier je pa nekje umes, oz. bolj na sport vlece k na potovalno in imata manjso kilometrino.....

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 40 minutami, DinDiin pravi:

Roadsmart je potovalna guma, naj bi najdlje zdrzala.....Sportsmart je sportna, Qualifier je pa nekje umes, oz. bolj na sport vlece k na potovalno in imata manjso kilometrino.....

pridružujem se izjavi dindiin-a za kilometrino ziher zmaga roadsmart.

moji podatki za zadnje gume  180/55-17

Qualifier cca 6000km

sportsmart cca 7000km

roadsmart cca 10000km

oprijem pa za zakonito cestno rabo itak vrh glave

sam sem imel edino slabo izkušnjo v nalivu z roadsmart kr precej premikanja:eek:pol maš pa take oči

Popravljeno . Popravil Wakasaki
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

K hiši privlekel novo zverino, Triumph tiger 800:winkiss:

Ga je pa potrebno preobuti. 95% vožnje bo po asfaltu, ostalo kakšna makadamska pot. 

Gledam Dunlop Roadsmart 2, Conti Road attack 2 ali mogoče Dunlop Trailsmart.

Ima kdo kakšne izkušnje iz prve roke?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Qualifer mi je zdržala dobrih 5000. Po 350 KM vožnje po avtocesti (polno otovorjen) je bila vidno oglata. Pa še sprednja mi je zelo tresla.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, Tomyboy pravi:

K hiši privlekel novo zverino, Triumph tiger 800:winkiss:

Ga je pa potrebno preobuti. 95% vožnje bo po asfaltu, ostalo kakšna makadamska pot. 

Gledam Dunlop Roadsmart 2, Conti Road attack 2 ali mogoče Dunlop Trailsmart.

Ima kdo kakšne izkušnje iz prve roke?

Sam sem zvozil nekaj conti gum in sicer roadattack2 in nekaj in še jih sportattack2 in lahko samo hvalim, od oprijema do smerne stabilnosti,......zdržijo pa kakega jurja manj-

Za makedam pa počasi gre in to je to,če malo polistaš po temi boš videl,da se da tudi z mitas-ko lepo peljat po makedami .

ANEDE DAMI       :bike:

Če bo makedama res malo ok drgač pa kaj bolj ala trailattack, čeprav tudi to ni neka ekstra makedam guma

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zdravo mene zanima katere gume bi priporočali za aprilio rs 125 gre do 180km/h  zdaj mam namontirane dunlop sportmax sportsmart 2 pa nevem ce naj namontiram iste ali bi bile katere bolj primerne?

Popravljeno . Popravil Janratajc12
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 51 minutami, Wakasaki pravi:

Sam sem zvozil nekaj conti gum in sicer roadattack2 in nekaj in še jih sportattack2 in lahko samo hvalim, od oprijema do smerne stabilnosti,......zdržijo pa kakega jurja manj-

Za makedam pa počasi gre in to je to,če malo polistaš po temi boš videl,da se da tudi z mitas-ko lepo peljat po makedami .

ANEDE DAMI       :bike:

Če bo makedama res malo ok drgač pa kaj bolj ala trailattack, čeprav tudi to ni neka ekstra makedam guma

ja, za makedam je fajn ktrc abs pa kaka guma tipa evo, ali st, ki ima velik zarez na profilu

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

3 hours ago, jotko said:

dunlop sportsmart 2

ter dunlop qualifier 2

hvala lp

No če lepo pelješ (tu je mišljeno vse verzije vključno z lagano - sportski) je nonsense karkoli drugega kot roadsmart oz. touring gume drugih proizvajalcev. Zakaj? Ker jih boš z normalo vožnjo vsaj ogrel da bodo delale kot morajo. Nobena visoka znanost le maljo judi ima jajčka priznat pa kupujejo športne gume (ker touring so za kekce...) pol pa se vozijo super izi in jih še ogrejejo ne. Vmes sezone pa jokajo kake gume morajo kupit ker te športne so zanič, drsijo pa to... :doze: (v bistvu jih niso niti primerno segreli da bi lahko delale za to kar so)

Roadsmartke če znaš vozit držijo do roba b.p. ni debate. Če to ne počneš na pisti so odlične, tam jih namreč express pregreješ in tako tudi zelo hitro uničiš. Na cesti pa je itak kaj takega težje, da je izjemno nevarno niti ne začnemo...

Zdaj imam sportsmartke na polovici in ne vem kaj bi z-njimi in jih celo z veseljem menjam z nekom za roadsmartke na polovici. (pošljite zs če imate obratni problem pa se zmenimo) Meni roadsmartke sedejo te športne pa segrejem morda kilometer preden kočam vožnjo.... :/ Z mano bodo pogorele brez da bi zaživele... škoda...

Popravljeno . Popravil StaraFeltna
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 23 minutami, StaraFeltna pravi:

No če lepo pelješ (tu je mišljeno vse verzije vključno z lagano - sportski) je nonsense karkoli drugega kot roadsmart oz. touring gume drugih proizvajalcev. Zakaj? Ker jih boš z normalo vožnjo vsaj ogrel da bodo delale kot morajo. Nobena visoka znanost le maljo judi ima jajčka priznat pa kupujejo športne gume (ker touring so za kekce...) pol pa se vozijo super izi in jih še ogrejejo ne. Vmes sezone pa jokajo kake gume morajo kupit ker te športne so zanič, drsijo pa to... :doze: (v bistvu jih niso niti primerno segreli da bi lahko delale za to kar so)

Roadsmartke če znaš vozit držijo do roba b.p. ni debate. Če to ne počneš na pisti so odlične, tam jih namreč express pregreješ in tako tudi zelo hitro uničiš. Na cesti pa je itak kaj takega težje, da je izjemno nevarno niti ne začnemo...

Zdaj imam sportsmartke na polovici in ne vem kaj bi z-njimi in jih celo z veseljem menjam z nekom za roadsmartke na polovici. (pošljite zs če imate obratni problem pa se zmenimo) Meni roadsmartke sedejo te športne pa segrejem morda kilometer preden kočam vožnjo.... :/ Z mano bodo pogorele brez da bi zaživele... škoda...

Novodobne hyper sport gume oziroma v tem kontekstu športe se segrevajo še prej kot touring aka potovalne :yea2:

Če pa je ne uspeš segret jo voziš prepočasi ali pa jo malo sprazni se bo segrela :OK:

Tisti ki pa jamra da mu športna guma drsi naj si kupi bolj švoh motor ker ga očitno ni dorasel :yea2:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

o čem bi, kar se tiče gum, razpravljali okoli leta 1985 ...

u matr ... me res zanima ... vse so ble plastikuše :lol1:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 minutami, maus pravi:

Nebi imel server dovolj prostora koliko strani foruma bi samo ta tema požrla :OK:

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

42 minutes ago, maus said:

No tudi leta 93 so bile krneki pa se resnično nismo pritoževali. Kaj sem takrat vozil še sam ne vem delale pa so.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tut leta 1980 so ble krneki .. kar si dubu si dubu ... delale so pa vseeno ... več je izbire bolj se komplicira ... še enkrat povem, da so vse gume na našem trgu, za vožnjo po cesti, več kot odlične.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!