Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

FalcoR

Priporočene objave

top al ne top, tut top sem imel v reklamacijah, so drsele, slabo držale...brand ko brand, probat je treba

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

top al ne top, tut top sem imel v reklamacijah, so drsele, slabo držale...brand ko brand, probat je treba

A veš gresta dva butla mim medvedje pasti pa vpraša tadrug, a mislš, da se bo sprožla in pravi prvi... ja probat je treba :kva2:ne ne hec... mislim da pri taki poplavi pnevmatik se lahko poda le smernice, drugače pa mora res vsak voznik sam poiskat tip pnevmatike ki odgovarja njegovemu načinu vožnje ter motorju in na koncu postati sam svoj sodnik. Ostalo je le mešanje..česa že :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Odločam se za nakup Mitas gum za ss motor pa sem še vedno v dilemi!!kar berem tuki gor je precej pohval o teh gumah, kar pa se pogovarjam tko, pa jih full kritizirajo in da jim ni za zaupat!!ne vem kva čm narest:blush:al mitas al dunlop al conti u 3pm!!!!!;-))

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Haki pravi:

Men so jih pa hladni dnevi do obale in nazaj oklestl :angryrant2:

20160123_143902.jpg

Malo

pred 3 urami, KARMEN1 pravi:

Manj napumpaj ob hladnem dnevi...pa bo... :D

Eh...jebo te telefonsko tipkanje...

Popravljeno . Popravil Zivnorc
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vozu večino znamk in za mitaske komot rečem da se brez težav primerjajo z vsemi, mnoge celo presežejo.

Samo supercorsa je za mene bolša kar se tiče vožnje in oprijema.

Moje mnenje

Lp Matej

www.matejdolsina.si

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, dAlencc87 pravi:

Odločam se za nakup Mitas gum za ss motor pa sem še vedno v dilemi!!kar berem tuki gor je precej pohval o teh gumah, kar pa se pogovarjam tko, pa jih full kritizirajo in da jim ni za zaupat!!ne vem kva čm narest:blush:al mitas al dunlop al conti u 3pm!!!!!;-))

verjetno jih kafetarji krizirajo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne oklevaj več pa kupi Dunlop gp racer,ne bo ti žal,pa še na Grobnik greš lahko z njimi.Za na cesto pa se guma tudi zeli hitro ogreje.Res,da je dražja,ampak saj veš,kvaliteta se plača.

Srečno vožnjo pa LP.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 45 minutami, Haki pravi:

A veš gresta dva butla mim medvedje pasti pa vpraša tadrug, a mislš, da se bo sprožla in pravi prvi... ja probat je treba :kva2:ne ne hec... mislim da pri taki poplavi pnevmatik se lahko poda le smernice, drugače pa mora res vsak voznik sam poiskat tip pnevmatike ki odgovarja njegovemu načinu vožnje ter motorju in na koncu postati sam svoj sodnik. Ostalo je le mešanje..česa že :hmm:

Moj podppis pod tole...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A lahko razložiš zakaj bi kupu dunlopke za skor 1/3 več denarja namest mitask?

No dej da vidm kaj boš reku?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mitas je primerljiv z gp racer na Grobniku.

Bil tam in videl :D

Mitas cena 170eur

Dunlop malo pod 300

...kilometrina primerljiva....grip primerljiv... Na pisti tudi primerljivi.

Torej je Dunlop vsaj za 120 eur boljša... :D   Tukaj pa absolutno zmaga dunlop.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 minutami, Marcel-F pravi:

Ne oklevaj več pa kupi Dunlop gp racer,ne bo ti žal,pa še na Grobnik greš lahko z njimi.Za na cesto pa se guma tudi zeli hitro ogreje.Res,da je dražja,ampak saj veš,kvaliteta se plača.

Srečno vožnjo pa LP.

Prej sm mel dunlop sportsmart2 pa nism bil zadovoln..za gp racer pa res ne vem

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 minutami, Zivnorc pravi:

Mitas je primerljiv z gp racer na Grobniku.

Bil tam in videl :D

Mitas cena 170eur

Dunlop malo pod 300

...kilometrina primerljiva....grip primerljiv... Na pisti tudi primerljivi.

Torej je Dunlop vsaj za 120 eur boljša... :D   Tukaj pa absolutno zmaga dunlop.

Kakšni časi so bili odpeljani z Mitas, v kakšnih pogojih in koliko zaporednih krogov?

Vseeno namreč precej dvomim, da so primerljive Gp racerkam, ki so med drugim tudi uradne tekmovalne pnevmatike nekaterih prvenstev (R6 cup, itd.).

Mogoče so primerljive ob zmernih temperaturah pri 1:40.  Poleti pri 1:32 pa močno dvomim.. Ali se mogoče motim?

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, dAlencc87 pravi:

Sam sem jih vozil med oktobrom in decembrom ,bom rekel v neidealnih pogojih in moram reči da so top shit pa pustmo piste itd na to se ne spoznam in me tudi ne zanima. Dokler so meni pri tem letnem času in mojem stilu držale ,lahko samo rečem guuuut ,ti se pa sam odloč. in manj beri pa več se vozi in boš potem lahko primerjal in se odločil za prave!

Tukaj lahko poslušaš od resničnih majstrov na cesti do Snecerja ki ima pnevmatiko po robih kot novo sredice pa ni B) takšno mnenje meni ni mirodajno pa me raztrgajte ali popljuvajte .....najdejo se pa tudi takšni ki morajo imeti top shit robo pol ga pa mim užgem na Hindenaukah K60  ........

P.S. Zdaj si iz nasvetov že nekaj izluščil a še vedno sem mnenja probaj SAM ,nikoli nisem nobenega prosil za nasvete pnevmatik ,motorjev itd ker bi bil na koncu tako zmeden da bi gor dal vrjetno Obelićevo  in vozil bi Versysa 650 :P .  100 ljudi 100čudi :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Jure pravi:

Kakšni časi so bili odpeljani z Mitas, v kakšnih pogojih in koliko zaporednih krogov?

Vseeno namreč precej dvomim, da so primerljive Gp racerkam, ki so med drugim tudi uradne tekmovalne pnevmatike nekaterih prvenstev (R6 cup, itd.).

Mogoče so primerljive ob zmernih temperaturah pri 1:40.  Poleti pri 1:32 pa močno dvomim.. Ali se mogoče motim?

Lej...kaj nej rečem..... Zmagal si.

:D

Kupite racerke.

Te so najboljše.

Kupte contije...te so tut najboljše.

Kupte pirelli...te so tut najboljše.

Kupte versisa...je tut najboljši..

Pa GS....uuppps..pa ktm sem pozabu.

Vse je najboljše.....zberte si pa sami.

Simpl bi reku maus.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

GSxr si podabu :)

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, dAlencc87 pravi:

jah kaj, nejamraj, pa kup tisto čemur zaupaš. Boš vsaj v miru spal :D 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

jah kaj, nejamraj, pa kup tisto čemur zaupaš. Boš vsaj v miru spal :D 

Komu pa naj zaupa če jih ni vozil ,v miru bo spal če ne bo toliko bral :cool:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 32 minutami, Kmet2 pravi:

Sam sem jih vozil med oktobrom in decembrom ,bom rekel v neidealnih pogojih in moram reči da so top shit pa pustmo piste itd na to se ne spoznam in me tudi ne zanima. Dokler so meni pri tem letnem času in mojem stilu držale ,lahko samo rečem guuuut ,ti se pa sam odloč. in manj beri pa več se vozi in boš potem lahko primerjal in se odločil za prave!

Tukaj lahko poslušaš od resničnih majstrov na cesti do Snecerja ki ima pnevmatiko po robih kot novo sredice pa ni B) takšno mnenje meni ni mirodajno pa me raztrgajte ali popljuvajte .....najdejo se pa tudi takšni ki morajo imeti top shit robo pol ga pa mim užgem na Hindenaukah K60  ........

P.S. Zdaj si iz nasvetov že nekaj izluščil a še vedno sem mnenja probaj SAM ,nikoli nisem nobenega prosil za nasvete pnevmatik ,motorjev itd ker bi bil na koncu tako zmeden da bi gor dal vrjetno Obelićevo  in vozil bi Versysa 650 :P .  100 ljudi 100čudi :)

kdor se je z mano vozil, bo potrdil da je šlo za normalno vožnjo

k manjši obrabi pa vpliva sam motor, konstrukcija in predvsem teža ter neagresiven stil zapestja

moja je pri 4k pi sredici zaradi tega še kot nova, do skrajnega roba pa preprosto ne vozim

tudi če bi ti lepo vozil, zaradi skupne teže takšne kilometrine ne moreš doseči

glej skalaprava@ gumožderski tank, ki trga kardane, kaj šele gumo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 2/28/2016 at 23:18, Simon Jazbec pravi:

mel bi neko boljšo različico , da se lahka spodobno peljem na kakem dirkališču,, se pravi če sem dobro razumel  je ta 

http://gumexl.net/pirelli-pirelli-diablo-supercorsa-v2-18055zr17mctl-73wv2-sp-dsc2-r-255032.html

dobra guma,.??

kaj pa priporočate kaj   višino 55 ali 60??

Ob 2/29/2016 at 10:16, Simon Jazbec pravi:

se pravi vržem gor gp racer spredaj soft zadaj medium  pa sm zmagal? hehe   sam ne se kregat... Bi pa rad šel na grobnik mal pogledat ja , na marofu pa če sm zdržal sedaj z sportsmart2  mislim da bo tut gp racer več ko dobra :D

Takole je. Najboljši grip ima SC dirkalna in GP D212 PRO. Sta tam tam. Oz. letos se je Pirelli še boljše izkazal kot Dunlop. Razlika med njima je, da se SC občutno bolj in hitreje segreje tudi ob zmerni cestni uporabi, tako da jo bp uporabljaš za oboje, medtem ko je GPjko včasih zelo težko segreti, če zunaj ni ravno poletne vročine. Jaz je za na cesto ne dam gor.

SC SP in GP racer sta kar pa tam tam, mogoče za na Grobnik raje gp racer. V zakup vzemi samo to, da tu pač ne moreš delat z gasom kot svinja z mehom in da je poleti po ene 6ih krogih fajn pavzo narest. Za kruzanje 1:45+ pa ni nobene panike.Z medium spredaj in endurance zadaj ne bo nič narobe.

za dirkanje se v 600 klasi uporablja SC 180/60 in pohvalijo, da je okretnost motorja fantastična. Malo ekstra višine zadaj nikoli ne škodi. Enako se meni zdi, ko zamenjam iz GP za KR, ki je višja.;)

Popravljeno . Popravil svobodnaptica01
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kmet2 in Dami34, mislim da sta najbolj realno povedala..odločitev je padla, gor bom dal Mitas in upam da bo goodB)lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 28 minutami, svobodnaptica01 pravi:

SC SP in GP racer sta kar pa tam tam, mogoče za na Grobnik raje gp racer. V zakup vzemi samo to, da tu pač ne moreš delat z gasom kot svinja z mehom in da je poleti po ene 6ih krogih fajn pavzo narest. Za kruzanje 1:45+ pa ni nobene panike.Z medium spredaj in endurance zadaj ne bo nič narobe.

razlika je se, da gp racer sprednja prezivi skoraj 2 zadnji, sc pa dobro eno.. govorim za cesto, kar je bilo tudi vprasanje. meni so odlicne tudi pirelli BSB, slabost isto sprednja, ki je hitro zmanjka.. pa ce te dobi dez ne blestijo ravno.

in za gume res velja da je najbolje da sam probas. recimo gp racer na forumu neverjetno hvalite.. meni se ne zdijo nic posebnega.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Zivnorc pravi:

Lej...kaj nej rečem..... Zmagal si.

:D

Kupite racerke.

Te so najboljše.

Kupte contije...te so tut najboljše.

Kupte pirelli...te so tut najboljše.

Kupte versisa...je tut najboljši..

Pa GS....uuppps..pa ktm sem pozabu.

Vse je najboljše.....zberte si pa sami.

Simpl bi reku maus.

Ubistvu ni bil moj namen zmagat, ampak me res zanimajo časi odpeljani z Mitas in primerljivost le teh z Gp racer :)

@svobodnaptica01 Po cesti že par let vozim skoraj izključno GP 211 in GP 212, sprobal vse trdote, od soft, do hard. Kar se mene tiče se obnesejo odlično. Če so vsaj mlačne po mojem mnjenju držijo vsaj tolk kakor povprečna športna guma. Je pa res, da znajo bit prvih nekaj km, sploh če je hladno zunaj, precej delikatne, treba bit previden. Ko pa ratajo mlačne, pa začne držat :) Ni treba da so na delovni temperaturi.

Govorim za zadnjo pnevmatiko. Spredaj imam za vsak slučaj raje GP Racer, ziher je ziher :)

Popravljeno . Popravil Jure
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 41 minutami, svobodnaptica01 pravi:

Za kruzanje 1:45+......

Edino to bi te popravil glede tega kruzanja...

Ti kruzaš pri tem času...in hladiš gume....nekdo, ki pa je začetnik na pisti pa zna ob neenakomernem "zaganjanju" stenstat gume....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   1 član

• Marko P.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!