u-r-o-s Objavljeno April 9, 2016 Deli Objavljeno April 9, 2016 pred 15 urami, mopek pravi: Oprijem ni najboljši,sem imel 2x precej sreče, zdrs zadnje,ko je zelo segreta, imel občutek kot ,da je napol prazna...,v glavnem ni to to Zanimivo jst z njo nimam problemov... Ervin93 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Port Folio Objavljeno April 9, 2016 Deli Objavljeno April 9, 2016 17 hours ago, mopek said: Rabim nasvet,katero ST gumo nataknit na gsx 650f,do sedaj sem imel gor, rs2 in nisem najbolj zadovoljen,sicer je zdržala je 11kkm.Kakšne imate izkušnje z Pirelli Diablo Strada?? S Pirelli Diablo Strada jaz na dvovaljniku nisem imel dobre izkušnje, nekje sem tudi že pisal o zadevi, a se je verjetno pisalo leto kot je izšel spodnji članek, k ga je prilepil @Ktr1sk do danes je seveda lahko sama guma (tehnologija le nje) zelo napredovala. 15 hours ago, Ktr1sk said: test Pirelli Diablo Stradahttp://moto.avtomanija.com/default.asp?rb=6&id=84 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 9, 2016 Deli Objavljeno April 9, 2016 (popravljeno) pred 15 urami, mopek pravi: Oprijem ni najboljši,sem imel 2x precej sreče, zdrs zadnje,ko je zelo segreta, imel občutek kot ,da je napol prazna...,v glavnem ni to to Conto road attack 2 evo od ST segmenta. sicer pa tudi z Mitas SF+ ne boš zgrešil. Popravljeno April 9, 2016. Popravil DAMI34 Kmet2 in jskrablin 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno April 10, 2016 Deli Objavljeno April 10, 2016 Ob 8. 4. 2016 at 13:02, siks pravi: hočemo mitas sf+ s tršo sredico in enakimi boki na zadnji za enako ceno kot zdaj.... kdo bo prenesel sporočilo do vodilnih v savi?! savi ali mitasu??? ma jaz bi imel tud savo če bi naredili moje dimenzije - lahko kdo prenese vodilnim v savi ali mitasu? Ob 8. 4. 2016 at 21:22, mopek pravi: Oprijem ni najboljši,sem imel 2x precej sreče, zdrs zadnje,ko je zelo segreta, imel občutek kot ,da je napol prazna...,v glavnem ni to to meni z avon - ki pa so diagonalne - se tako dogaja pri temperaturah nekje nad 30-32 stC... pregreta guma verjetno .. mogoče bi takrat pomagalo kakih 0.2bar višji pritisk da se guma manj mečka ter se zmanjša naležna površina ter s tem manjša površina samega segrevanja zaradi trenja - hvala valant za ta nasvet ga bom uporabil..če se bom še spomnil poleti seveda Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Aljaz(gsr) Objavljeno April 10, 2016 Deli Objavljeno April 10, 2016 Zdravo a je to normalno, da se zadnja guma bol segreje kot prednja? Spredaj Dunlop roadsmart2 , zadaj conti roadatack 2 evo. Cesta je bila na marijo reko.Prej k sem mel obe dunlopke se pa seveda nisem vzel am. Drgač pa občutki nove gume zlo dobri. Wakasaki 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Wakasaki Objavljeno April 10, 2016 Deli Objavljeno April 10, 2016 pred 2 urami, Aljaz(gsr) pravi: Zdravo a je to normalno, da se zadnja guma bol segreje kot prednja? Spredaj Dunlop roadsmart2 , zadaj conti roadatack 2 evo. Cesta je bila na marijo reko.Prej k sem mel obe dunlopke se pa seveda nisem vzel am. Drgač pa občutki nove gume zlo dobri. razmerje se spreminja glede na način vožnje, več zaviranja, močnejše pospeševanja.... builder in Kmet2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno April 10, 2016 Deli Objavljeno April 10, 2016 pred 2 urami, Aljaz(gsr) pravi: Zdravo a je to normalno, da se zadnja guma bol segreje kot prednja? Spredaj Dunlop roadsmart2 , zadaj conti roadatack 2 evo. Cesta je bila na marijo reko.Prej k sem mel obe dunlopke se pa seveda nisem vzel am. Drgač pa občutki nove gume zlo dobri. Moj osebni pogled je da je to nevarna kombinacija,ker je RS2 slabša pnevmatika če gledamo oprijem sploh ko je proti koncu! Glede gretja pa je normalno ,če si voznik v okvirjih omejitev itd ......če si pa divjak se pa zna tud prva večkrat bolj segret ,to isto ti je napisal z drugimi besedami Wakasaki Wakasaki, jskrablin, mopek in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 10, 2016 Deli Objavljeno April 10, 2016 Ampak, RS(1ali2) se segreva manj, kot se segreje conti, preverjeno. Tako, da to je normalno, pa nažigal si v klanec. builder, Kmet2 in Bmflar 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
StaraFeltna Objavljeno April 10, 2016 Deli Objavljeno April 10, 2016 5 hours ago, Aljaz(gsr) said: Zdravo a je to normalno, da se zadnja guma bol segreje kot prednja? Spredaj Dunlop roadsmart2 , zadaj conti roadatack 2 evo. Cesta je bila na marijo reko.Prej k sem mel obe dunlopke se pa seveda nisem vzel am. Drgač pa občutki nove gume zlo dobri. Kaj te pa je zmotlo da si šel šlatat gumo? Al si celo z ir termometrom meril? (nič srakazma) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Aljaz(gsr) Objavljeno April 11, 2016 Deli Objavljeno April 11, 2016 pred 10 urami, StaraFeltna pravi: Kaj te pa je zmotlo da si šel šlatat gumo? Al si celo z ir termometrom meril? (nič srakazma) Ja zanimalo me je samo kera se prej segreje pa koliko se kera segre. Pač čas ko se ustavis z motorju :-) Tak lahka motorju pokažeš mal pozornosti. :-) Wakadaki hvala za razlago. Kmet2 vrjetno bom sprednjo menju predčasno, pa dal kaj bolsega gor. Kmet2, StaraFeltna in Wakasaki 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno April 11, 2016 Deli Objavljeno April 11, 2016 RS3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Aljaz(gsr) Objavljeno April 11, 2016 Deli Objavljeno April 11, 2016 Povsej vrjetnosti bom dal spredi kaj bol mehkega kot zadaj. Kmet2, Zivnorc in ukica 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno April 11, 2016 Deli Objavljeno April 11, 2016 pred eno uro, Aljaz(gsr) pravi: Povsej vrjetnosti bom dal spredi kaj bol mehkega kot zadaj. MSF DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dlicen Objavljeno April 11, 2016 Deli Objavljeno April 11, 2016 Torej, letos sem tudi jaz podlegel tej Mitas noriji in jih zmontiral (120+180, tlak 2,5/2,9). Do sedaj sem naredil cca 800 km. Po prvih 780 km bi rekel, da držijo vrhunsko. Včeraj, ravno proti koncu fure, sem se na meni ljubih in poznanih ovinkih vozil nekoliko objestno ter pod določenim kotom. Napol nalašč, v testne svrhe, sem povozil talno označbo. Obe pnevmatiki sta zdrsnili na način, da sem si moral pribeležiti prečko na gatah. Če bi bila puščica na tleh daljša, bi se verjetno ulegel, tako pa je asfalt ponovno prijel. Poudarjam, da prednja guma ni bila na robu profila (še cca 1 cm), zadnja mogoče že. Imate tudi vi podobne izkušnje? Se je treba s to gumo talnih označb bati kot hudič križa tudi po suhem? Drugače sem z oprijemom zelo zadovoljen. Ampak nobena ST guma mi še ni tako zdrsnila po označbah. ukica 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 11, 2016 Deli Objavljeno April 11, 2016 pred 2 minutami, dlicen pravi: Torej, letos sem tudi jaz podlegel tej Mitas noriji in jih zmontiral (120+180, tlak 2,5/2,9). Do sedaj sem naredil cca 800 km. Po prvih 780 km bi rekel, da držijo vrhunsko. Včeraj, ravno proti koncu fure, sem se na meni ljubih in poznanih ovinkih vozil nekoliko objestno ter pod določenim kotom. Napol nalašč, v testne svrhe, sem povozil talno označbo. Obe pnevmatiki sta zdrsnili na način, da sem si moral pribeležiti prečko na gatah. Če bi bila puščica na tleh daljša, bi se verjetno ulegel, tako pa je asfalt ponovno prijel. Poudarjam, da prednja guma ni bila na robu profila (še cca 1 cm), zadnja mogoče že. Imate tudi vi podobne izkušnje? Se je treba s to gumo talnih označb bati kot hudič križa tudi po suhem? Drugače sem z oprijemom zelo zadovoljen. Ampak nobena ST guma mi še ni tako zdrsnila po označbah. Talne označbe, kačice, vse pa odvisno od temperatur. Kar se spomnim, SF+ ne mara vročih kač, belega se pa itak izogibam. Sicer če mal čez belo zdrsne pa zagrabi ni panike. Nekatere gume so bolj, nekatere manj podvržene temu efektu. S tem da talne označbe so nemalokrat, večkrat barvane, prašne ker so gladke...neglede na gume, malce previdnosti ne škodi. Zivnorc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dlicen Objavljeno April 11, 2016 Deli Objavljeno April 11, 2016 Just now, DAMI34 said: Talne označbe, kačice, vse pa odvisno od temperatur. Kar se spomnim, SF+ ne mara vročih kač, belega se pa itak izogibam. Sicer če mal čez belo zdrsne pa zagrabi ni panike. Nekatere gume so bolj, nekatere manj podvržene temu efektu. S tem da talne označbe so nemalokrat, večkrat barvane, prašne ker so gladke...neglede na gume, malce previdnosti ne škodi. Hvala Dami, vse kar si naštel vem in se tudi sam tako ravnam. Po kačicah sem se z Mitas vozil čisto normalno oz. celo nadpovprečno oprijeto. Moje vprašanje v bistvu je: so Mitaske kaj posebej občutljive na označbe? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno April 11, 2016 Deli Objavljeno April 11, 2016 Mogoce si sam malce bolj prigonil, pa si toliko bolj zdrsnil....? Sej so sport gume, pa bl letis DAMI34 in builder 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 11, 2016 Deli Objavljeno April 11, 2016 pred 18 minutami, dlicen pravi: Hvala Dami, vse kar si naštel vem in se tudi sam tako ravnam. Po kačicah sem se z Mitas vozil čisto normalno oz. celo nadpovprečno oprijeto. Moje vprašanje v bistvu je: so Mitaske kaj posebej občutljive na označbe? da, po mojih iskušnjah, malce bolj kot drugi tipi gum, ki sem jih vozil. Se mi pa zdi, več kot ima guma silike, manj je občutljiva na talne označbe. Ali pa kasneje nakaže zdrs Zivnorc in builder 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dlicen Objavljeno April 11, 2016 Deli Objavljeno April 11, 2016 8 minutes ago, DinDiin said: Mogoce si sam malce bolj prigonil, pa si toliko bolj zdrsnil....? Sej so sport gume, pa bl letis Ma ne bi rekel, ne. Ma sej tudi ni izključeno, da je bila točno tista talna označba nadpovprečno umazana, itd... TakeALookAround in Zivnorc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ktr1sk Objavljeno April 11, 2016 Deli Objavljeno April 11, 2016 (popravljeno) pred eno uro, DAMI34 pravi: da, po mojih iskušnjah, malce bolj kot drugi tipi gum, ki sem jih vozil. Se mi pa zdi, več kot ima guma silike, manj je občutljiva na talne označbe. Ali pa kasneje nakaže zdrs "silike" s tem misliš "koliko ima črt-vbodlin" guma? ...nikol nisem vedel koliko ima sploh nova guma mm profila in koliko je lahko razlika v mm globine pri novi gumi..glede na različno znamko? Popravljeno April 11, 2016. Popravil Ktr1sk Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zivnorc Objavljeno April 11, 2016 Deli Objavljeno April 11, 2016 Gume lahko primerjaš izključno pod enakimi pogoji...in ne da ti je ena spustila spomladi tam, kjer ti lansko leto v jeseni ena druga ni. Štekate... DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno April 11, 2016 Deli Objavljeno April 11, 2016 pred 8 minutami, Ktr1sk pravi: "silike" s tem misliš "koliko ima črt-vbodlin" guma? ...nikol nisem vedel koliko ima sploh nova guma mm profila in koliko je lahko razlika v mm globine pri novi gumi..glede na različno znamko? silika, polimeri v karkasi pnevmatike, ne profil. Silika se veliko uporablja v zimskih pnevmatikah, ker je mehka in nudi oprijem pozimi. Klasične ST gume majo kak mm (6-8) več kot hypersport gume.(5-6) merjeno do senzorjev obrabe. pred 7 minutami, Zivnorc pravi: Gume lahko primerjaš izključno pod enakimi pogoji...in ne da ti je ena spustila spomladi tam, kjer ti lansko leto v jeseni ena druga ni. Štekate... štekamo. Ker jih pa vozimo skozi celo sezono, tudi pri 8C, približno vemo kako se obnašajo pod določenimi pogoji. Ktr1sk in Zivnorc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
StaraFeltna Objavljeno April 11, 2016 Deli Objavljeno April 11, 2016 Talnih označb po suhem se izogibam redno, po mokrem pa izredno. Težko zgrešiš s to metodo, vse to da preprečiš neljubo nezgodo. Počasi bom nehal pisat, saj se mi je začelo kisat. yamafrik, siks, jskrablin in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
zan0088 Objavljeno April 12, 2016 Deli Objavljeno April 12, 2016 Zdravo. Jaz pa bi vprasal za mnenje, kaj dat na FZ6-S? Imam 5 let stare Dunlop Sportmax Qualifier in tudi lani v vrocini nisem bil z gumo zadovoljen, so bile ze lan stare, mogoce tud predlan Sem pa bolj umirjen voznik, vcasih me pa prime tudi malo bolj stisnt. Bi bil hvalezen za kaksen predlog. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ukica Objavljeno April 12, 2016 Deli Objavljeno April 12, 2016 Continental motion, dunlop roadsmart 2,3 mogoce conti road attack, mitas..jaz bi dal nekaj od tega. Zivnorc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se