Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

FalcoR

Priporočene objave

grčarevec ob 16.43 ..gume držijo .. samo asfalt ima nek čuden odziv.. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

14 minutes ago, thumper said:

grčarevec ob 16.43 ..gume držijo .. samo asfalt ima nek čuden odziv.. 

Na novo asfaltiran odcep od Grčarevca do Planine je milina. Še linije so narisali :)

Škoda le, da je v senčni strani.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zdej ene parkrat sem prišel čez živ in zdrav.. pri malo višji hotrosti kot ko je bilo zrezkano in šodr.. zelo slab občutek .. gume pa 32 stC prednja in 43 stC na ridah ..

Pravkar, exclan pravi:

vse je v vaših glavah in asfaltu vse gume držjio sam asfalt pa vaše buče ne štimajo :)

še jst k sm tak butc pa nimam pojma o ničemer kar se motorjev tiče zaznam razliko .. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, exclan pravi:

vse je v vaših glavah in asfaltu vse gume držjio sam asfalt pa vaše buče ne štimajo :)

Men je glih zanc en sodelavec s 35letnim stazom motorizma reku..pobcek zapomni si..vse gume drzijo tolk kokr ti znas,pa ššeeeeeeee ostaneeeee!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 hour ago, exclan said:

6 minutes ago, dAlencc87 said:

Men je glih zanc en sodelavec s 35letnim stazom motorizma reku..pobcek zapomni si..vse gume drzijo tolk kokr ti znas,pa ššeeeeeeee ostaneeeee!!!!!

Ceneni Azijski proizvajalci pnevmatik se lahko le veselijo tako razumevajocih kupcev! :D 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 40 minutami, antares pravi:

Ceneni Azijski proizvajalci pnevmatik se lahko le veselijo tako razumevajocih kupcev! :D 

Ja ne vem,nek pomen imajo te besede..skoda se zdej pregovarjat..sm sam povedal in itak vsak zase ve..lp:cool:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, antares pravi:

mogoče zate zame velja da so gume 1 izbira med horizontalo in vertikalo in ni šparanja ne vem kako je z tabo glede na vsaj vprašanja okli pnevmatikah.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

9 hours ago, exclan said:

mogoče zate zame velja da so gume 1 izbira med horizontalo in vertikalo in ni šparanja ne vem kako je z tabo glede na vsaj vprašanja okli pnevmatikah.

Men se tud zdi, da je za 95% ljudi res vsaka nova guma dost dobra. Za nadaljne 3 posto je dost dobra tut 10 let stara, in tista 2% ki zvite na robu, pac kupite kar vam najbol sede.

Ne vem kaj si nemci francozi in spanci mislijo o mitaskah. verjetno da so vzhondnjaski priblizek moto gumi.Zlomka, to sm si u bistvu jez mislu, dokler nism sprobal.  pa so na cesti cist cist suverene. ....po moje, nankang roadiac cist solidno oddela svoj siht. pa tud maxxis so se kr solidno obnasale. 

Popravljeno . Popravil Cartman
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Cartman pravi:

Ne vem kaj si nemci francozi in spanci mislijo o mitaskah. verjetno da so vzhondnjaski priblizek moto gumi.Zlomka, to sm si u bistvu jez mislu, dokler nism sprobal.  pa so na cesti cist cist suverene. ....po moje, nankang roadiac cist solidno oddela svoj siht. pa tud maxxis so se kr solidno obnasale. 

Taljani so skeptični, tisti ki so jih pa na moped nataknili, pa zadovoljni. (prebral na superduke forumu)

Drgač pa:

vse gume držijo do konca, pol pa spustijo. Ene tko, druge mal drgač :P

Popravljeno . Popravil DAMI34
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mislim, da je ta zadeva stara že par let, pa se zgleda ni še nekaj prijela v smislu splošne uporabe..

Drugače pa zgleda fajn.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 9 urami, Cartman pravi:

Men se tud zdi, da je za 95% ljudi res vsaka nova guma dost dobra. Za nadaljne 3 posto je dost dobra tut 10 let stara, in tista 2% ki zvite na robu, pac kupite kar vam najbol sede.

pred 21 urami, dAlencc87 pravi:

V bistvu se gre z vsako gumo peljat.Tud vsaka guma do nekje drži...a ena ko zdrsne zdrsne,ena pa ves kdaj si na meji,potem kako mopi pade in kako se pebere iz njega,kak občutek imaš že po nekaj metrih...z kakšnim užitkom se pelješ,kako se ustavljaš...tista 2% kupimo to ker ljubimo motor in hočemo najboljše zanj...imamo pač raje še predobro zase

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, Ciko86 pravi:

a je normalno da gp racer in supercorsa sc drrsijo za popizdit cez talne oznacbe?

Ja če se pelješ je ja...je za pazljiv bit....sem tud že ležal...Zanimivo pa,da kawasaki zx12r in honda cbr 1100xx je dan in noč napram rečmo zx6r,zx10r,r1

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Ciko86 pravi:

a je normalno da gp racer in supercorsa sc drrsijo za popizdit cez talne oznacbe?

da tebi vse drsi je normalno. :P

KTRC nabavt, pa ne bo nič več drselo :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, DAMI34 pravi:

da tebi vse drsi je normalno. :P

KTRC nabavt, pa ne bo nič več drselo :D

hahaha...sej ima ta ninja tudi nekaj neka kratica ki si jo nikoli ne zapomnem , kao ima v rac nalozenih nekih 500 parametrov in deluje na podlagi nenadnega povecanja obratov in posledicno uzame navor :( sicer pa sprednja gp racer je prezivela ze eno zadnjo gp racer endurance in eno supercorso ...

WP_20161101_15_55_53_Pro (2).jpg

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, Ciko86 pravi:

Meni osebno se se ni naredilo da bi mi zdrsnala full.manjsi zdrsi se pa zgodijo vendar ne pretirano se da nadzorovat situacijo.suoercorsa bsb je fajn za vozit drzi ko pes jeza pa tud zdrse opozarja kr vredu.za gp racer pa nebi vedel rect ker jih nisn vozu.lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, Miha1985 pravi:

Meni osebno se se ni naredilo da bi mi zdrsnala full.manjsi zdrsi se pa zgodijo vendar ne pretirano se da nadzorovat situacijo.suoercorsa bsb je fajn za vozit drzi ko pes jeza pa tud zdrse opozarja kr vredu.za gp racer pa nebi vedel rect ker jih nisn vozu.lp

ja sej na da dosti zdrsne lih tolko da malo bolj zaplese motor :) bsb nisem probal trenutno sem na sc -1..

najdu kratico KIMS ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 14 urami, thumper pravi:

povej mu , da se je začel na stara leta motiti .. 

ma ne bom,ker se po eni strani strinjam z njim..drgac je pa to itak še stara sola..ne moreš kontra prepričat haha:twak:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 minutami, dAlencc87 pravi:

ma ne bom,ker se po eni strani strinjam z njim..drgac je pa to itak še stara sola..ne moreš kontra prepričat haha:twak:

to , da gume držijo več kot se mi upamo nagnit ne drži.. že pri neki rezervi glede na kompleten paket motor-vzmetenje - gume -trenutni tlak v gumah - asfalt - temperatura se dogajajo manjši zdrsi zaradi raznih drugih dejavnikov "presenečenja" ,  ki se nastavijo in vmešajo na našo željeno - izbrano trajektorijo v ovinku .. 

tudi asfalti se med seboj razlikujejo v tornem koeficientu .. recimo meritve na relaciji kočevje -dvor so že par let nazaj pokazale prenizek torni koeficient .. pa to nihče noče obelodanit .. 

za grčarevec sem povedal - asfalt mi ne nudi nobenega užitka oz. zaupanja .. po pogovoru z nekaterimi , ki so se tudi že peljali tam ni nihče zagotovil , da je sedaj enako ali boljše kot prej..

prepričajo se taki sami ..slej kot prej ..nažalost ..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 20 minutami, HD-Dyna pravi:

Eto, nova guma namontirana ....

gumamoto.jpg

pišuka zgleda k avtomobilska

verjetno zato ker je:bounce:

Popravljeno . Popravil Wakasaki
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!