Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

FalcoR

Priporočene objave

Cist btw. A je kdo zmontiral gumo ns jesen, pa opazoval ce se obraba z ogrevanjem ceste manjsa? Namrec vedno mam filing, da prva polovica gume naredi 3/4 kilometrine, druga polovica pa kar zgine....in ker je to pogosto proti jeseni, torej konc sezone...ne vem tocno zakaj se to zgodi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 36 minutami, Cartman pravi:

Cist btw. A je kdo zmontiral gumo ns jesen, pa opazoval ce se obraba z ogrevanjem ceste manjsa? Namrec vedno mam filing, da prva polovica gume naredi 3/4 kilometrine, druga polovica pa kar zgine....in ker je to pogosto proti jeseni, torej konc sezone...ne vem tocno zakaj se to zgodi

Simpl razlaga. Spomladi pa do pol poletja se lih pomalem na novo navoziš. Pol pa bolj ko gre sezona v drugo polovico, bolj si navožen in bolj leti po ovinkih. Gume pa temu primerno radira :D 

Verjetno je tudi problem v definiciji polovice gume. Če ne zvoziš profila lih do konca, je polovica malo manj kot se zdi ko gledaš globino profila :?

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, jskrablin pravi:

Simpl razlaga. Spomladi pa do pol poletja se lih pomalem na novo navoziš. Pol pa bolj ko gre sezona v drugo polovico, bolj si navožen in bolj leti po ovinkih. Gume pa temu primerno radira :D 

Verjetno je tudi problem v definiciji polovice gume. Če ne zvoziš profila lih do konca, je polovica malo manj kot se zdi ko gledaš globino profila :?

fSej sm vedu.Prec bom jaz kriv :D

nč, ne morm več, grem odkopat garo in jo zvlečem na sonce. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

js sm opazu, da bolj kot jo merim in bolj kot računam, hitrej se rabi. Včasih je najbolje pustit, pa nč gledat, bo dokler bo :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, DAMI34 pravi:

js sm opazu, da bolj kot jo merim in bolj kot računam, hitrej se rabi. Včasih je najbolje pustit, pa nč gledat, bo dokler bo :D

V garaži se ji ne more nič zgodit , preverjeno :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 19 minutami, Kmet2 pravi:

a si 100% men se jeseni zdijo še čist fine,. zdej pa ko yul brynner

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 26 minutami, Kmet2 pravi:

preperi lahko, pol je pa nevarna, pa drsi :P

ps. pravkar meril profil mitas zadnja 1000km cca 1,5mm požrta :(

mraz je res hudič. Ponavadi sem mel povprečje 1mm/jurja

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 minutami, Snecer pravi:

Niso gume krive, ampak način vožnje :) treba se je prilagoditi in z občutkom.

Če pa je vožnja gas, bremza potem pa pač gredo adijo.

Ampak ti kar nekaj nabijaš :P.............ta vikend je bil z mano Mac ....vozila sva tako da nisva taknila bremze , zaviranje z agregatom in lepo polako , pnevmatiko sem v 1000km ubil proti poleti .

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 9 minutami, Snecer pravi:

gasa je velik, skoz, na polno, bremzam pa čimmanj, zakaj mi pol tok rabi? :dry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, DAMI34 pravi:

gasa je velik, skoz, na polno, bremzam pa čimmanj, zakaj mi pol tok rabi? :dry:

desno zapestje, če se tam z občutkom dozira, bo guma "večna"

pred 3 minutami, Kmet2 pravi:

Ampak ti kar nekaj nabijaš :P.............ta vikend je bil z mano Mac ....vozila sva tako da nisva taknila bremze , zaviranje z agregatom in lepo polako , pnevmatiko sem v 1000km ubil proti poleti .

sem prepričan, da če bi peljal tvoj trajekt, bi bila guma brezhibna, tistih par kilometrov razlike v povprečju pa se hitro izravna tekom celodnevne vožnje

ne tu krive vere širit, da Jadranka pobira gumo, gumo pobira agresivna vožnja

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 minutami, Snecer pravi:

Način vožnje imajo vedno približno enak. In ko je hladno, se pri takem načinu vožnje guma bolj obrablja. Vsaj jaz sem razumel tako.

Sam pa itak vozim kot penzič, zato razlike ne opazim.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 minutami, Snecer pravi:

hehe Sneci sej maš modre, ampak veš, jaz sem tut čez zimo ene 4-5jurjev naklepal, vožnja velik bolj na izi kot poleti, pa po kaki jadranki, ker ni oprijema, ker je drseč asfalt, pa mi je kurlo Angel GT in Mitas skoraj 2x toliko kot mi žge gumo poleti. To dela mraz in letos je bila zima za naše konce nadpovprečno mrzla. Gumo pa redno merim na 14 dni.

Sicer sem imel nekoliko povišano obrabo tudi prejšnja leta, ampak letos se mi zdi pa kar extrem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, gretzky pravi:

Način vožnje imajo vedno približno enak. In ko je hladno, se pri takem načinu vožnje guma bolj obrablja. Vsaj jaz sem razumel tako.

Sam pa itak vozim kot penzič, zato razlike ne opazim.

Pravim, da je treba z rezervo jemati podatke iz MSja glede obrabe gum, ker bo folk dejansko mislil, da si moraš en set poleg vozit, če greš do Dubrovnika :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 minutami, Snecer pravi:

Pravim, da je treba z rezervo jemati podatke iz MSja glede obrabe gum, ker bo folk dejansko mislil, da si moraš en set poleg vozit, če greš do Dubrovnika :)

ne bo držalo, nihče tega ne trdi, jaz ponavadi na daljših furah manj obrabljam gume, ker je le ta stalno ogreta, ker so fure poleti, le sredica zna včasih trpeti če si v dvoje nakrcan, pa velik AC ali ravnine.

Poleg tega majo pa tut v Dubrovniku kak gumi shop, če je res kriza :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 minutami, Snecer pravi:

Me čudi, da še kakšen podjetnik ni nekje na Jadranki odprl namenske vulkanizerske delavnice s kavarno.

Ne rab, ker vedno zračunamo kolk je še profila da pridemo tja, pa vsaj še pol poti nazaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vcasih na meji policist oci zgubi, ko profil isce....:lol1:                                      

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Snecer pravi:

sem prepričan, da če bi peljal tvoj trajekt, bi bila guma brezhibna, tistih par kilometrov razlike v povprečju pa se hitro izravna tekom celodnevne vožnje

ne tu krive vere širit, da Jadranka pobira gumo, gumo pobira agresivna vožnja

Skoraj vedno probam vozit  da ne zaviram preveč in da je vožnja čim bolj tekoča .........

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, Kmet2 pravi:

Skoraj vedno probam vozit  da ne zaviram preveč in da je vožnja čim bolj tekoča .........

nikol ne boš kot Sneci, njemu gume ne pobira, njemu jo dela :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 16 minutami, Kmet2 pravi:

pobira ti jo zaradi prevelike sile v ovinku, ker ga predivje zvoziš in na izhodu, ker ožemaš

po domače, gumo radiraš, namesto da bi jo normalno obrabljal :) 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 minutami, Snecer pravi:

pobira ti jo zaradi prevelike sile v ovinku, ker ga predivje zvoziš in na izhodu, ker ožemaš

po domače, gumo radiraš, namesto da bi jo normalno obrabljal :) 

Zgrešil si point , ja se strinjam , logično  ,drugače ne more bit samo govorimo da jo poleti več ostane kot po vožnji pozimi , bo zdaj šlo :) pri istem načinu vožnje .

Popravljeno . Popravil Kmet2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 13 urami, Cartman pravi:

A rs3 bos pa lahko imel par? 

Najbols je pa brat o furi hehe. Srecno. 

na conti strani tako piše ..bom pa verjel ko jo bom zapeljal... če bo prava cena seveda.. bom videl kako se obnese TA2 v hladnem okoli 10 stC ..če drži zadnja kot roadrider potem ni dileme ..prednja avonka pa mi čisto v redu služi - zdrži 2 zadnji kar je prek 25000km pa ima še krepko nad 2mm profila , vendar jo menjam zaradi malih razpokic v notranjosti profila - verjetno zaradi tega po čemer je avon znan . se postara - sploh s kilometri..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!