Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

FalcoR

Priporočene objave

pred 2 minutami, Rogerg pravi:

loh da si povozu kaktussssss,  ja zgleda da si ga resssssss

Tak je ko voziš ducati...pač se zgodi,da šravt odleti direkt pod kolo...

Preglej kje vse si zgubo šravf...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 minutami, sesir pravi:

Tak je ko voziš ducati...pač se zgodi,da šravt odleti direkt pod kolo...

Preglej kje vse si zgubo šravf...

Ti pojdi raje tvoji mami med noge preglej, ne samo "šravfi", tam še je kar nekaj delov ostalo ko so te vlekli ven! 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zivjo. Pred enim tednom sem zamenjal gume. Danes sem se prvic peljal z njimi pa sem opazu da prednja guma cvili. Cviljenje  se pojavi med 30 in 60 kmh. Balance motorja ne trese. Motor se pelje ok. A je mozno da so pri menjavi gum prevec zategnili vijak??? Ali je mozna kaksna druga stvar? S prejsnimi gumami se to ni dogajalo. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 33 minutami, Dani1234 pravi:

Zivjo. Pred enim tednom sem zamenjal gume. Danes sem se prvic peljal z njimi pa sem opazu da prednja guma cvili. Cviljenje  se pojavi med 30 in 60 kmh. Balance motorja ne trese. Motor se pelje ok. A je mozno da so pri menjavi gum prevec zategnili vijak??? Ali je mozna kaksna druga stvar? S prejsnimi gumami se to ni dogajalo. 

Črička je po nesreči ujel not med montazo...in do 30 mu kul pol do 60 nori saj se mu vrti...nad 60 pa je v nezavesti...

• Haha 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...
Ob 26. 5. 2018 ob 17:24, Dani1234 pravi:

ja lahko je preveč zategnjena os.

Kaj pa če  čisto malo pritisneš zavor, se še sliši?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Fantje takšna je guma na mojem novem KTM. Izgleda kot da ima za sabo nekaj avtoceste, ampak profil po sredini je 6,2mm. Koliko bi morala imeti nova? Izgleda hecno oglato, kar bom sicer kmalu popravil, pa vseeno. Pirelli Scorpion Trail 2. Lahko pa da se mi samo zdi :)

35644633_407362029746922_4996595223648796672_n.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pojma nimam kaj sprašuješ  ampak na sliki se vidi indikator.

Ko bo guma ravna z njim, bo čas za menjavo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sprasujem ce je guma po sredici bolj pobrana kot drugje, saj tako izgleda. Oziroma drugace, ali ima nova po sredini vec profila kot drugje, saj je trenutno stanje skoraj isto, vendar vseeno izgleda oglata :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 urami, NejcZ pravi:

Sprasujem ce je guma po sredici bolj pobrana kot drugje, saj tako izgleda. Oziroma drugace, ali ima nova po sredini vec profila kot drugje, saj je trenutno stanje skoraj isto, vendar vseeno izgleda oglata :)

Imam enake gume in sem pomeril, ko so še bile nove.

Globina do indikatorja - sredina 8.2 (povprečje)

malo iz sredine 7.0mm

na robovih 6.0mm

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 21. 5. 2018 ob 20:46, Andro Asgaard pravi:

Definitivno s21 , sem jih mel , in so super. Da ne omenjam kaj rata z diablo II po 2500.. 

Kaj rata z njo ? Zvozu dva kompleta, ene redkih, ki so držale pod indikatorji, tud dve leti stare. Za moje pojme super gume, obe.

• Zmeden 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 48 minutami, isarajli1 pravi:

Kaj rata z njo ? Zvozu dva kompleta, ene redkih, ki so držale pod indikatorji, tud dve leti stare. Za moje pojme super gume, obe.

Eh zamurclal sm, mislu sm strada.

Cajt za spanje

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bridgestonke smo skurli zdaj pa pirelli spet...ceprav sem rekel da bom probal mitas sem si premislil..grem po preverjenem sistemu naprej:quad:

20180622_104856.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 tedne pozneje...

Pozdravljeni vsi, redno prebiram vaše prispevke "podolgem in počez". Sem sveže pečen motorist z milijon vprašanji. Eno izmed teh je tudi: kaj so rjave lise, ki se pojavijo na pnevmatiki ob straneh (na bokih). Zgleda kot kakšna rja - oksidacija. Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Matej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 minutami, YmatejY pravi:

Pozdravljeni vsi, redno prebiram vaše prispevke "podolgem in počez". Sem sveže pečen motorist z milijon vprašanji. Eno izmed teh je tudi: kaj so rjave lise, ki se pojavijo na pnevmatiki ob straneh (na bokih). Zgleda kot kakšna rja - oksidacija. Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Matej

pussy štrajf :huh:

še nism slišu, da bi guma zarjavela ... :P

sliki pa pokaž ... ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, maiden pravi:

če bi ble črno-modre štrajfne ob bokih bi la prežgana...rjave pa hmmm ...

če bi bla frjolčasta, bi mu odgovoru, da se je pregrela in prehitro ohladila ... tko pa ... 

edin če je motor spustu motoristićki andrenalin, ki je rjave barve :huh: 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, maus pravi:

če bi bla frjolčasta, bi mu odgovoru, da se je pregrela in prehitro ohladila ... tko pa ... 

edin če je motor spustu motoristićki andrenalin, ki je rjave barve :huh: 

ja maš prou ja...bl frjolčasta ku modra...mau sm se zmotu v barvi...itak pa mižim ku to pišem....:sleep2:

• Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 urami, YmatejY pravi:

Matej

pofotkaj s founom pa prilepi v tole temo, potem se bomo pa lažje tule skregali. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo, najprej opravičilo za pozno reakcijo, včeraj se je končno naredilo vreme in me je kar odneslo na Rakitno in naprej Cerkniško polje - Logatec - LJ .. danes dopoldan pa na giro okoli LJ, tako da sem zaokrožil mojega prvega "jurčka" :panic:.

Prilagam fotke in hvala vsem za  mnenja in koristne nasvete.

ps. mimogrede od Pikovnika pa do Begunj ogromno peska in kamenja na cesti.

LP, Matej

1.jpg

2.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   1 član

• mladench
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!