Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

Priporočene objave

Objavljeno
pred 2 minutami, Snecer pravi:

za takega racera ko sprašuje, so vse znamke premium :)

Odvisno za kaksno vozjo si je kupil motor...navsezadnje,ce ima zeljo,da kdaj polozi gumo do roba...ali pa sploh ne bo opazil 3cm pusy strajfa...

Vsaka guma je za nekaj dobra...

Objavljeno

fantje mislim da ste vse skupaj malo zakomplicirali :D uglavnem kupujem nove dobro gume, ker sem dokaj nov v tem sem vprašal kere priporočate, glede na to da mate več izkušen z pnevmatikami... kupujem v rangu cene cca 200e za komplet.. za normalno/hitro voznjo relacije cca 100km , seveda bo tudi dosti polaganja :)

Objavljeno
pred 11 minutami, blazboss pravi:

fantje mislim da ste vse skupaj malo zakomplicirali :D uglavnem kupujem nove dobro gume, ker sem dokaj nov v tem sem vprašal kere priporočate, glede na to da mate več izkušen z pnevmatikami... kupujem v rangu cene cca 200e za komplet.. za normalno/hitro voznjo relacije cca 100km , seveda bo tudi dosti polaganja :)

saj veš 100 ljudi, 100 gum in 50% zajebancije.

Jaz vozim Mitas SF+, ker mi sedejo. Ne delajo pa neke superduper kilometrine. Za kilometrino so primernejše druge, za velik dežja pa spet druge.

Objavljeno

Najbolše so okrogle.  

Tu boš dobil velik odg, kar pomeni, da se boš še težje odločil. So ti fantje že povedli, da ne moreš velik sfalit če se boš držal znanih znamk.

Če si čist frišn kup ST gume, trša sredina, ker predvidevam, da boš bolj tiščal po ravnem, s to gumo bo manjša obraba. Gumo lahk zližeš v enem tednu oz prej, na cesti, zato debate o tem kolk ti bo zdržala nima smisla. Ko sm kupu prvi motor sem se zapelal do vulkanizerju, vprašal za mnenje, ubogal in vozu. Noben od nas ni testiral vseh gum, da bi lahk reku, kera je naj. Drugač pa gre kr zaupat raznim testom, ki jih izvajajo razne organizacije. Najcenej maš mitas, ok gume.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Za 200 eur Bridgestone S20, bt016,  Mitas sf+.......

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Jaz mam prvič na enem Avon, dans nardil okol 100km, pojma nimam je ok al ne, sm bil nežn.

Objavljeno
pred 6 minutami, isarajli1 pravi:

Najbolše so okrogle.  

Tu boš dobil velik odg, kar pomeni, da se boš še težje odločil. So ti fantje že povedli, da ne moreš velik sfalit če se boš držal znanih znamk.

Če si čist frišn kup ST gume, trša sredina, ker predvidevam, da boš bolj tiščal po ravnem, s to gumo bo manjša obraba. Gumo lahk zližeš v enem tednu oz prej, na cesti, zato debate o tem kolk ti bo zdržala nima smisla. Ko sm kupu prvi motor sem se zapelal do vulkanizerju, vprašal za mnenje, ubogal in vozu. Noben od nas ni testiral vseh gum, da bi lahk reku, kera je naj. Drugač pa gre kr zaupat raznim testom, ki jih izvajajo razne organizacije. Najcenej maš mitas, ok gume.

da to drzi da bom tiscal vec ali manj samo po ravnini, dokler ne dobim filinga itd... nocem pa sparat na gumah, bols drazja guma kot nove plastike :D da ne govorim se o mojih kosteh :D 

tnx za info

Objavljeno
6 minutes ago, blazboss said:

da to drzi da bom tiscal vec ali manj samo po ravnini, dokler ne dobim filinga itd... nocem pa sparat na gumah, bols drazja guma kot nove plastike :D da ne govorim se o mojih kosteh :D 

tnx za info

Ce mislis de guma resi tvoj zajeb, se motis. Ce mislis de gumi zmanjka gripa, si wsbk klasa. 

U desetih letih so sle gume tako super naprej, de res ni vec slabih. Vse so zelo dobre. So samo razlicne.  Vecji problem je zaupanja vredn vulkanizer. 

Objavljeno

Kako pa se kaj obnesejo metzeler?

Objavljeno
pred 1 uro, ninjaxx pravi:

Kako pa se kaj obnesejo metzeler?

Z7RR super. ce si mislil kaj drugega pa....

Objavljeno

vidim da kar priporočate Mitas SF+, glede na to da je kar dosti poceni guma sem iskreno kar malo skepticen..sej veste kaj pravijo: mal dnarja mal muske :D

Objavljeno

Evo pa se bo začelo. 

Pol pa še tam vprašaj kero čelado, jakno, škornje. 

Menjaj za karkoli okol 200€, pa se pejt rajš vozit, dokler še za silo gre.

• Haha 2
Objavljeno
16 minutes ago, blazboss said:

vidim da kar priporočate Mitas SF+, glede na to da je kar dosti poceni guma sem iskreno kar malo skepticen..sej veste kaj pravijo: mal dnarja mal muske :D

Ja nic lazjega. Ne jih kupit. 

V zelo konzervativno publiko, kar motoristi po vecini s(m)o, tezko nardis preboj. Mitas to pocne z ugodno ceno. Guma je dobra. Jez sm jih spalil cca 8 kompletov. Lani sem menjal motor, mere so drugacne in sf+ ne vozim vec. Ampak, znucal sem Continentalke traill attack2, in jih menjal z mitas teraforce. Bistvene razlike ne opazim. Nozniki, njeni, moji in bocni kovcki, v nagibu drsajo. Nula neprijetnih situacij.

Ampak.....tebi znamka ni vsec, NE JIH KUPIT. Easy. A ni? 

Objavljeno
pred 28 minutami, sesir pravi:

Eh...kot pravi Snecer je vse simpl...pač najcenejšo česko stvar kupis in imas top za pol cene...najboljs,da gres kr v Brno ponje...ko vcasih po puh kovtre...varnost in toplota je ja eno in isto...sploh kvaliteta za pol dnara...haha

češki cz 75b in derivati so najboljši kosi daleč okrog

pred 51 minutami, blazboss pravi:

s cbrko 600 je itak malo muzike... 

ne met predsodkov, mitas je premium znamka, ti je pač ne poznaš

pred 31 minutami, sesir pravi:

Eh...kot pravi Snecer je vse simpl...pač najcenejšo česko stvar kupis in imas top za pol cene...najboljs,da gres kr v Brno ponje...ko vcasih po puh kovtre...varnost in toplota je ja eno in isto...sploh kvaliteta za pol dnara...haha

made in Slovenia, Brno? 

Objavljeno
pred 54 minutami, sesir pravi:

Z vzrokom....hvali jo snecer,ki ima 4cm do roba in povprecno hitrost 78kmh pri voznjah in dami,ki mu mopi porabi 4.8l na 100km ta post bo pa itak brisu ker resnicen!!!!

Cudno,da si nisi JAWE kupo,ce gledas Česke reci...

povprečje 78 je veliko, sploh če se kam pelješ... 

hvalim jo jaz in nebroj drugih

kritizirajo tisti, ki je nimajo in mislijo, da je guma iz čeških sandalov na beli zokn

Objavljeno
pred 7 urami, blazboss pravi:

glej.

Sesir je bil že banan zaradi takih izjav..torej njega ignoriraj.

Snecer hvali Mitas v nebo, čeprav ni neka referenca za objestno vožnjo...:naughty:...in naredi nenormalno veliko km z njimi.

Dami se mora zadrževati pretiranega hvaljenja Mitask ...ker je moderator..

...jaz pa odkrito povem, da so vrhunske.

Pa ne zato, ker so poceni...ampak, ker so res odlične gume. Vozim jih odkar so prišle na trg.

Vozil sem jih tudi na Racelandu...Marofu...na Grobniku sicer ne...jih je pa prijatelj (videl tudi mnogo drugih)...in sem dal celo posnetek v Mitas temo za razne skeptike.

Jaz ti ne svetujem nakupa teh gum zaradi varnosti (moje) če bi (bohnedej) bilo kaj narobe...da ne bi bil potem jaz kriv...

..ampak samo povem..  :naughty:

Objavljeno
pred 1 uro, Zivnorc pravi:

glej.

Sesir je bil že banan zaradi takih izjav..torej njega ignoriraj.

Snecer hvali Mitas v nebo, čeprav ni neka referenca za objestno vožnjo...:naughty:...in naredi nenormalno veliko km z njimi.

Dami se mora zadrževati pretiranega hvaljenja Mitask ...ker je moderator..

...jaz pa odkrito povem, da so vrhunske.

Pa ne zato, ker so poceni...ampak, ker so res odlične gume. Vozim jih odkar so prišle na trg.

Vozil sem jih tudi na Racelandu...Marofu...na Grobniku sicer ne...jih je pa prijatelj (videl tudi mnogo drugih)...in sem dal celo posnetek v Mitas temo za razne skeptike.

Jaz ti ne svetujem nakupa teh gum zaradi varnosti (moje) če bi (bohnedej) bilo kaj narobe...da ne bi bil potem jaz kriv...

..ampak samo povem..  :naughty:

ja vidim da so vsi nekak negativno nastrojeni, tako da je lepo videt da je tudi kak normalen tukaj gor :D hvala, bom se drzal tvojega nasveta in jih probal. 

lp.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred eno uro, blazboss pravi:

ja vidim da so vsi nekak negativno nastrojeni, tako da je lepo videt da je tudi kak normalen tukaj gor :D hvala, bom se drzal tvojega nasveta in jih probal. 

lp.

A js, k sm ti pa svetoval najboljšo gumo na svetu in sicer ContiSportAttack 3, sm pa nenormaln :huh:

ker si se omejil na 200 € ... tok da veš. da je guma edini stik med tabo in padcem ...

šparaj na gatah, ne šparaj na gumi ... jasno :huh: 

Objavljeno
pred 12 minutami, maus pravi:

A js, k sm ti pa svetoval najboljšo gumo na svetu in sicer ContiSportAttack 3, sm pa nenormaln :huh:

ker si se omejil na 200 € ... tok da veš. da je guma edini stik med tabo in padcem ...

šparaj na gatah, ne šparaj na gumi ... jasno :huh: 

se opravičujem ker sem te zapostavil, hvala tudi tebi za info! drugače se pa strinjam s tabo, na gumah se ne sme šparati! 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 11 minutami, maus pravi:

Če bo padel na mitas, za to zagotovo ne bo kriva guma! In če bo naredil napako na Continentalkah, ga te tudi ne bodo rešile!

Lahko pa potrdim da je Conti med boljšimi....... tako kot mitas :P

Objavljeno
pred 1 minuto, blazboss pravi:

se opravičujem ker sem te zapostavil, hvala tudi tebi za info! drugače se pa strinjam s tabo, na gumah se ne sme šparati! 

nč ti ne pomaga... dau sm te na blokado, dokler se ne odločim, kaj nj s tabo storim :dry:

pred 1 minuto, skalaprava pravi:

Če bo padel na mitas, za to zagotovo ne bo kriva guma! In če bo naredil napako na Continentalkah, ga te tudi ne bodo rešile!

Lahko pa potrdim da je Conti med boljšimi....... tako kot mitas :P

če bo padel, bo padel 95% izključno zaradi svoje neumnosti ... v dežju so Conti sigurno boljše kot Mitas ;) 

Objavljeno

Za cestne Conti lahko potrdim kar je maus napisal. Ni kaj sfalit z njimi, so pa med dražjimi variantami.

Btw, bilokako s temo nepovezano nadaljno nakladanje in blodnje bojo izbrisane. Ene par sem jih že. Za zdravljenje osebnih frustracij imamo druge teme.

Objavljeno (popravljeno)
pred 13 minutami, maus pravi:

nč ti ne pomaga... dau sm te na blokado, dokler se ne odločim, kaj nj s tabo storim :dry:

če bo padel, bo padel 95% izključno zaradi svoje neumnosti ... v dežju so Conti sigurno boljše kot Mitas ;) 

Zdaj pa že dlakocepiš......da, Conti je danes verjetno boljši v dežju, ni bilo pa vedno tako. Recimo RA2 (brez dodatne oznake Evo), so bile v dežju prav podpovprečne. 

Podobna zgodba z Mitas SF. Prvi modeli so bili v dežju slabi, ni debate. Samo razvoj je šel tudi tu precej naprej in danes Mitaska ni tako slaba v mokrem kot se morda hoče ustvariti vtis.

Zdaj če bi pa svetovala, katera guma je najboljša v dežju, pa to ni niti Conti niti Mitas, ampak je to Michelin. Pa jih jaz drugače sploh nimam rad.

Seveda govorim vse iz prve roke in ne v stilu baba čula, baba kazala ;)

Popravljeno . Popravil skalaprava
Objavljeno
pred 1 minuto, skalaprava pravi:

Zdaj če bi pa svetovala, katera guma je najboljša v dežju, pa to ni niti Conti niti Mitas, ampak je to Michelin. Pa jih ja drugače sploh nimam rad.

Seveda govorim vse iz prve roke in ne v stilu baba čula, baba kazala ;)

Verjetno za tvoj motor .. ampak tukaj govorimo o tapravih motorjih ;)

za tvojga BMW, CSA sploh niso ... bolj CRA ... on pa kupuje za svojo 600RR .... ;) 

Objavljeno
pred 11 urami, blazboss pravi:

Cele disertacije so prav v temi Mitas.

Dokler pa fantje montirajo mitaske na 180 konjske mašine in vem kako peljejo nisem prav nič skeptičen. SF+ ima dobro lastnost, da odlično drži tudi hladna.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!