Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

Priporočene objave

Objavljeno

Tudi ze decembra sem/smo montirali gumo z dotom za prihodnje leto..

Objavljeno
pred 17 minutami, ukica pravi:

Tudi ze decembra sem/smo montirali gumo z dotom za prihodnje leto..

Če prav razumem, je dot datum proizvodnje. Torej ste ali si montiral gumo, ki še ni bila narejena, kot si napisal. Napaka v dot-u? 

Objavljeno
9 minutes ago, Snecer said:

Pol leta mora guma stat, da dobi pravo lastnost

Kako veš?

Objavljeno
26 minutes ago, Borutt said:

Če prav razumem, je dot datum proizvodnje. Torej ste ali si montiral gumo, ki še ni bila narejena, kot si napisal. Napaka v dot-u? 

Tako je. Mozno da je bila napaka ja..

Objavljeno
pred 58 minutami, Vin pravi:

Kako veš?

nekje sem bral o tem

mogoče je sedaj drugače, ko so plastične

Objavljeno
pred 6 urami, krucymucy pravi:

Ej ni to yamaha, ki prodaja junija 2018 tracerja 2019.

Ja najbrz. Nekaj malega, ne pa pol leta. Ponavadi toliko, kolikor traje iz tovarne do uvoznika in naprej do vulkanizerja. Kak mesec.

moj brat dela pri Bartogu in so imeli razna izobraževanja o gumah.. guma mora odležati cca pou leta da dobi najbolse vozne lastnosti..

tako da prosim razlozi mi kako ne, ocitno se bolje spoznas kot proizvajalci.

Objavljeno

če pridejo direkt iz tovarne so še tople in jih ni treba dajat na grelce :huh:

k vroče žemlce ... še najbolj k majo 37,5 °C :P

• Haha 3
Objavljeno

No, jaz kaj takšnega, da mora guma odležat pol leta, nisem slišal še nikoli. Nazadnje, ko sem kupil gume za avto, so bile tri stare okrog 3 mesece, ena pa štiri.

Objavljeno
7 hours ago, blazboss said:

moj brat dela pri Bartogu in so imeli razna izobraževanja o gumah.. guma mora odležati cca pou leta da dobi najbolse vozne lastnosti..

Pri gospodu rumenem cestaku sem dobil gume izdelane 6 tednov prej. Iz kalupa do Logatca 6 tednov.

Objavljeno
pred 2 urami, krucymucy pravi:

Pri gospodu rumenem cestaku sem dobil gume izdelane 6 tednov prej. Iz kalupa do Logatca 6 tednov.

zato ti jih tako pobere, ker so še premehke

Objavljeno
9 hours ago, blazboss said:

Ti jaz povem kako? 

Pred par leti je ta dot ratu javen zaradi novinarjev in ljudje niso zeleli vec kupovati 1 leto starih gum.. in zato sedaj prouzvahalec “priporoca” da guma stoji vsaj 6 mesecev.. zato da lahko proda vec starejse zaloge.

ce bi guma mogla stat 6 mesecev bi stala pri njih v skladiscu ne pa pri trgovcu na policah.. ce ne drugega zato ce si kdo kej naredi lahk iztozi konkrektno odskodnino.

se ena stvar.. ljudje tok tezijo za ta dot, ne zavedajo se pa da guma na 15 stopinjah ne spremeni blaznosvojih lastnosti.. spremeni jo konstantno segrevanje/ohlajanje. 

Objavljeno

Pravilno skladiščena guma nima veze al je stara eno al pa pet let. S poudarkom na 'pravilno skladiščena'. Smo lani dobili kup Michelin Desert Race s 50% popustom, ker so bile DOT 13/neki. Če ma kdo probleme v skladišču s 'starimi dot' gumami, mi naj da soliden skonto in jih pridem takoj iskat :)

Objavljeno
pred 26 minutami, jskrablin pravi:

Pravilno skladiščena guma nima veze al je stara eno al pa pet let. S poudarkom na 'pravilno skladiščena'. Smo lani dobili kup Michelin Desert Race s 50% popustom, ker so bile DOT 13/neki. Če ma kdo probleme v skladišču s 'starimi dot' gumami, mi naj da soliden skonto in jih pridem takoj iskat :)

ja, do sedaj še nisem videl neke prave analize, da bi "prestara" guma izgubila lastnosti napram novejši

priporočila so menda, da se po 5 letih menja, to je pa tudi vse

Objavljeno

Če so bile pet let na motorju, to ne pomeni pravilnega skladiščenja.

Videla sem kar nekaj 3 leta starih gum, ki so izgledale že plastik fantastik, s popolnim profilom, pa so jih menjali, ker niso več dajale dobrega občutka na cesti.

• Všeč mi je 3
  • 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Kaj to pomen? Je za kupit al ne? 

Objavljeno
pred 18 minutami, krucymucy pravi:

Kaj to pomen? Je za kupit al ne? 

ne vem prijatu ... neki agresic je tale mitasko ... js bom nadaljeval kr s contijem, edin tele preperelke še pokurm spomlad

Objavljeno

Ne vem bi kupu al ne. 

Nagibam se k SA3 za saksofon in RA3 za klarinet.

• Haha 2
Objavljeno
On 2/11/2019 at 9:52 PM, maus said:

ne vem prijatu ... neki agresic je tale mitasko ... js bom nadaljeval kr s contijem, edin tele preperelke še pokurm spomlad

Ti kej vec zdrzijo SA3 kot SA1 recimo ...

SA1 sem imel enih pet kompletov pa so ble za tam, 4000km.

Objavljeno
pred 3 minutami, krucymucy pravi:

Ti kej vec zdrzijo SA3 kot SA1 recimo ...

SA1 sem imel enih pet kompletov pa so ble za tam, 4000km.

a veš da se ne spomnim .. sem imel vse približno 6-8 kkm zadnjo

Objavljeno

Kere krampe so pa kej top? 

Objavljeno

une krampaste so hude :D:D:D

image.jpeg.91d48e243847cf7cb8d3f62e8fc6e273.jpeg 

Tole dam nasledne gor... Pirelli Rally STR

• Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!