Skoči na vsebino

Krvodajalska akcija -- pridružte se nam!

Sam dePihlja

Priporočene objave

Ce je slucajno kdo na antibiotikih ali pa kakih drugih zdravilih, mu krvi ne bodo hoteli vzeti.

Tadej

pa še tole: načeloma lahko oddajo kri bolniki, ki jemljejo zdravila za pritisk,.....ne morejo pa srčni, ledvični bolniki ter astmatiki........

za antibiotike velja, da se lahko da kri 14 dni po končani terapiji....

za nahod in prehlad.....pa odvisno kako se človek sam počuti ( take informacije sem dobila na zavodu za transfuzijo)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

v vednost in morda za motivacijo... praviloma se dobi v službi tisti dan dopust... :OK: ... pa malco itak  :OK:

Za tiste, ki delajo v drzavnih orgaih velja sledece:

Uredba o poslovnem času, uradnih urah in delovnem času v organih državne uprave

v 30. členu pravi:

(Uradni list RS, št. 31-1329/2003, stran 3829 )

Odsotnost, ki je ni potrebno nadomestiti

Za ure odsotnosti, ki jih ni potrebno nadomestiti z delom, se ob

predložitvi dokazila šteje odsotnost zaradi:

- bla, bla, bla

- darovanja krvi,

- bla, bla, bla

Kako je pa s prostim dnem v gospodarstvu pa ne vem.

Tadej

Popravljeno . Popravil Tadej
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

LP

DaNe je vedno dajal kri in jo bo tudi tokrat. Lahko tudi v stajerskem koncu. Tako ali tako sem vecino casa v Zagrebu pa mi je vseeno kam.

Ce stajerci date se za en pir po krvodajalski pa se racunalnik privlecem in lahko kaksno o Iraku, Dubaju ali pa o... recemo in kaksno slikco pogledamo seveda ce bo interes.

:notworthy:

Lp DaNe

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ce stajerci date se za en pir po krvodajalski pa se racunalnik privlecem in lahko kaksno o Iraku, Dubaju ali pa o... recemo in kaksno slikco pogledamo seveda ce bo interes.

Lp DaNe

AAAaaaaaaaaaaa...seveda, ti samo prinesi, za pivo ti bomo že skrampali skupaj :naughty: :naughty: :naughty:

LP, El B.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

LP

DaNe je vedno dajal kri in jo bo tudi tokrat. Lahko tudi v stajerskem koncu. Tako ali tako sem vecino casa v Zagrebu pa mi je vseeno kam.

Lp DaNe

Kot je El Barto že rekel...bomo pa ja skrampali za kaki pir! Seveda bomo tvojega obiska veseli!!! :OK:

Se vidimo! :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi Ervin pride!

Bravo Mustang!!! :yea2: :OK:

Bravo S57CQ!!! :yea2: :OK: :beer2:

_ _ ... / ... _ _

(radioamaterski pozdrav)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Seznam MB krvodajalcev (če sem koga pozabil, se naj dopiše v to ali MB temo... približno številko rabim, da nas najavim):

Dašenka :wub:

elBarto

Rocky

SamDePihlja

Ervin

Lindau

CrashOver

XTX

SVrabl

motorex

Windsurf

S57CQ?

king4ever

pervy

johan

dreyc

16 udeležencev MB krožka, kandidatov za krajnsko klobaso.

izvenkrožkarji so zaenkrat prijavljeni trije(upam da nisem koga dal na seznam), vsi ostali pravtako dobrodošli!

LP

Marko

Upam da ste vsi našteti mislili s prijavo za MB in ne za LJ.

Glede na to da bo tudi S57CQ pri vas, mogoče pridem tudi jaz vas pogledat, ampak na žalost ne kot krvodajalec :cry:Če bi semi kdo rad pridružil iz LJ naj mi izrazi željo da se ne bom sam vozil v MB :unsure: Hanzi

Popravljeno . Popravil Hanzi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lahko me stejete zraven, igle se ne bojim, srcnih in ostalih problemov nimam, zdravil ne jemljem, moja kri bi naj bla zelooo dobra (to mi je na zadnjem pregledu rekla dohtarca) :naughty: :naughty: samo povejte kak vas bom spoznal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene štejte v Ljubljansko skupino. Bo prvič zame in upam, da ne padem skupaj, ker imam ob pogledu na kri včasih težave ... bom gledal stran pa bo ... :o B)

koliko časa pa traja, da priteče pol litra krvi iz ene take žilce ... glih taprave :) ... ? :hmm:

Ali termin 30.10.2003 ob 13h v KC-ju velja ?

BTW: da se malo pohvalim, to bo verjetno zadnji dan mojega takrat že 19 dnevnega posta ... (kranjskaklobasarulzpress :) )

Popravljeno . Popravil hotschko
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

King4ever, a bi se priključil MB ali LJ skupini?

Če MB, potem lahko prideš v petek k Mladi Lipi, nas spoznaš in si z nami ogledaš še film American pie :P , ali pa pošlji PM, da se dogovorimo, kje te počakamo v torek ;) .

Popravljeno . Popravil Sam dePihlja
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene štejte v Ljubljansko skupino. Bo prvič zame in upam, da ne padem skupaj, ker imam ob pogledu na kri včasih težave ... bom gledal stran pa bo ... :o B)

koliko časa pa traja, da priteče pol litra krvi iz ene take žilce ... glih taprave :) ... ? :hmm:

Ali termin 30.10.2003 ob 13h v KC-ju velja ?

BTW: da se malo pohvalim, to bo verjetno zadnji dan mojega takrat že 19 dnevnega posta ... (kranjskaklobasarulzpress :) )

no, yst tud še nikol dala krvi, ampak se bom opogumila tokrat.... :wacko:

menda vse skupaj traja 40 minut ( spet klicala na kliniko):

- sprejemna pisarna

- laboratorij

- anketna soba

- zdravnik

- odvzem

- malica.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hotschko (ter ostali brati soloreiderji), upam , da maš tudi alko-post, ker drugač bo oni revež, ki bo dobo tvojo kri :wacko: :zzz: , pol bomo pa motoristi spet krivi za pizdarije :lol1: !

Lepo, da ste se tudi Ljubljančani začeli odzivati :OK: .

Popravljeno . Popravil Sam dePihlja
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hočko, ne vem če je to pametn. Vsaj kakšen dan prej nehi

s postom in velik pij (vem to ti ni treba 2 x rečt).

Bubamara, malica traja pol ure, tko da ostalo res ni nč hudga.

Jast vas mogoče pridem mal pogledat ampak moje krvi ne marajo več.

Dal sem jo pa 45 x. Zdaj dam lahko le še krvno plazmo, a ta stvar pa

traja skor 1 uro (brez malce) in ni nič kaj prijetno, ker ti kri puščajo,

centrifugirajo in potem ostanek vrnejo. To ponovijo 3 - 5 x da naberejo

tiste 1/2 l plazme. Je pa počutje po dajanju plazme mnogo boljše kot

po dajanju krvi. Torej: veliko tekočine (vendar ne mleka, alk. ali gaziranih

pijač) tisti z nizkim pritiskom pa popijte prej eno kavico...

...in kri bo kar špricala. :)

To je bil kratek poljudnoznastveni opis za tiste ki vam bo prvič.

Le korajžno naprej !!! :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A je res tak strogo glede meje teh 50 kg? ker jaz jih imam malce manj, pa razmišljam, če je pametno al ne :wacko: da me ne izpumpajo preveč :unsure:

To ti bo dohtar najbolš vedu povedat.

Če so sam kile problem, ti jo bojo vzel,

če je še kej druzga ti jo ne bojo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zjutraj ne jest ali uživat mastno hrano, mleko, itd... malo se mi zdi pozno ob 13.00, krvodajalske so zato zjutraj, da ne umreš od lakote (njaboljše če si "prazen").

z manj kot 50 kg ti ne vzamejo krvi, enako tudi če zgledaš "švoh" na pogled ali suh za svojo težo ali če si bil pred kratkim bolan.

postopek traja 5 min da ti spumpajo 3-4 deci (več jemljejo redkim, prvič navadno 3 deci). malo se zavleče če je prvič pa pred tem ugotavljajo še krvno skupino ali če doktor posumi, da bi lahko bilo kaj narobe z tabo ali tvojo krvjo.

PS: ko vas vprašajo če ste potovali po eksotičnih državah ne odgovorite Tajska. Sledi 20 min zasliševanja in pojasnjevanja, da ni šlo za sex turizem :lol1: :kva1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

copy/paste iz http://www.zrs-tk.si/ ) in iz mariborskega krožka :)

V kolikšnem času telo nadomesti odvzeto količino krvi?

Že med samim odvzemom krvi pride do prerazporeditve krvi v krvnem obtoku, zato krvni tlak ne pade. V nekaj urah po odvzemu se volumen krvi normalizira s prehodom tekočine iz tkiv v žilje, kri pa se pri tem razredči. V tem času je pomembno, da krvodajalec popije dovolj tekočine. Plazemske beljakovine se obnovijo v nekaj dneh, krvne celice pa se obnovijo deloma takoj s sproščanjem iz notranjih zalog in deloma s pospešenim nastajanjem novih celic v kostnem mozgu. Krvne ploščice se tako nadomestijo v nekaj dneh, rdeče krvničke pa v dveh do treh tednih. Najdlje se pri rednem dajanju krvi (večkrat letno) obnavljajo zaloge železa. Prav zaradi tega dajanje krvi ne sme biti pogosteje kot vsake 3 mesece za moške in 4 mesece za ženske.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prijave za Ljubljano v četrtek 30.10 ob 13 uri.

1.Hotchko

2.Mustang

3. Bubamara

4.Alla

5.Urbi

6.Vragica

7.Kekec III

8.Fritz(že oddal)

9.SiM

10.SiMov kolega

Popravljeno . Popravil Hanzi
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kva je junaki, a se usi igle bojite al kaj? :o :o :o :o :o :o :o :o

BBBBUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.......IIIGGGGGGGGGGGGLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Ajde, gremo, pikeca v roko pa krajnsko klobaso na krožnik in čaja f šalco. :yea2: :yea2:

El Barto @ Dašenka

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dašenka: verjemi da bi jo dal(pa če jo do sedaj še nisem dal), ampak hkrati pa verjemi da izpolnjujem več pogojev zaradi katere mi kri ne bodo vzeli. Se pa bom pozanimal po koncu zdravljenja kako je z mojo krvjo v primeru krvodajalstva.

Vas pa pridem psihično podpret, sploh zato ker pride tud DaNe :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bi tud jest dal kri pa še nism zadost star :rolleyes: , drugače neko pjačo nej bi še talal, sm se zgovarjou s sošolcem pa je reku da je njegova mat zmeri dubila šnopček, sam sm ga pozabil prašat kolko cajta je bilo to nazaj <_<

LP by gebre

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lepo, da ste se ljubljanska sekcija odzvali. Itak gremo potem še na kavo, pivo, kaj pa vemo kam še vse... .)

Hotschko, ne se zajebavat. Če greš dat kri, bodi v vsaj približno normalnem fizičnem stanju. Po takšnem intenzivnem postu ti vsekakor odsvetujem dajanje krvi. V četrtek pa pridi v vsakem primeru... :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hotschko, ne se zajebavat. Če greš dat kri, bodi v vsaj približno normalnem fizičnem stanju.

se ti zdi da nisem ... :o :D ... zadnje čase sem hiter kot puščica, gibčen kot mačka, pozoren kot volk ... B) :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!