Skoči na vsebino

antisemitizem


D.J.

Priporočene objave

kot prvi stavek v novi temi naj bo, da da moj namen ni nikakršno podpihovanje h kakršnikoli nestrpnosti!!! (zato vprašaj(?) za podnaslovom - dejmo jih)

torej, zakaj se je razvilo antižidovsto v neameriškem svetu in kdo je sploh izumil ta izraz, komu so židje dejansko škodovali, kako, da so bili trebljeni tako masovno, nečloveško (pravijo)

je bil genocidni izgovor le namen za dosego višjega cilja, zakaj jih tudi slovani ravno ne čislajo

je svet voden od židov? so oni ustanovitelji kapitalizma?

zakaj se je razvilo tako sovraštvo do njih in kdo ga je podpihoval, mogoče plemiške zakrknjene družine in kasneje totalitarneje vodene države

so tudi oni nasilni, le da to izvajajo na prikrit in podel način, dovoljen od države, kaj nas pravzaprav drži pokonci in kakšna je njihova največja vloga na svetu?

so oni vrhunec trgovske sposobnosti in bolj ortodoksni od ekstremnih muslimanov, krčšanov ali je vse skupaj le ena velika zabloda, ki se je v tisočletjih razvila v preplet, navadnim nam ljudem, popolnoma nerazumljivo zgodbo o uspehu, trpljenju, nemilosti, podtalnega delovanja

kdo ima moč? določena država sigurno ne, ker je vplivana od interesov največjih, kdo so ti največji? so to židje?

itd...mnenja?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

en quote symruja iz teh linkov ( okoli pripetljaja 11. sept.)

in ima ful kontaktov v teh židovskih poslovnih skupnostih. Mi je povedala ,da so bili kaka dva dni pred napadom vsi nekam čudno živčni, da so se dejansko nenavadno obnašali in da ..... hmm...

moja zaključka sta ali da so bili o dogodku predhodno obveščeni ali pa imajo živalske instinkte, ki jim pomagajo, ker so v človeški obliki, nadvladati preostalim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moje osebno mnenje in prikrajanje zgodovine:

Židje so svoje popušili že daleč nazaj v zgodovini. Izgubili so državo in svoj organizirani prostor pod soncem.

So bili pa naprej pred drugimi. Enobožanski sistem so imeli že, ko se je večina še bodla z duhovi in škrati po hostah. In tudi tisti, ki so preslikali njihov božji sistem, ga niso kaj dosti razumeli in zato uvedli nekakšnega troedinega boga, torej nekakšno zmes duhov, škratov in človekov.

In kot taki, rahlo drugačni (miselno) od drugih, so se raztepli po tedaj znanem svetu, kjer so seveda izstopali.

Pa jim drugi, v glavnem v miselnem sistemu kar nekaj za njimi, vendar z organizirano vojaško silo, niso dali pravice do posedovanja večjih nepremičnin. Tako jim je za življenje preostalo le gospodarstvo, ki je pripravno, da ga hitro skupaj zmečeš in pobegneš, ko se domorodcem zahoče kakšna noč dolgih nožev. To pa je bilo denarništvo in trgovina (preprodajanje).

In ker vemo, da se svet okoli denarja vrti, mislimo, da Židje upravljajo s svetom.

Resnica je itak vedno nekje na sredi, zato Židje danes svet vodijo toliko kot drugi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

imajo živalske instinkte, ki jim pomagajo, ker so v človeški obliki, nadvladati preostalim

Valjda. to je evolucija ,posledica genocida med WW2.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Valjda. to je evolucija ,posledica genocida med WW2.

WW2 nima s tem nič kaj dosti........antisemetizem je obstajal že mnogo,mnogo prej.....genocid nad židi pa tut.

WW2 je bila samo ena stopnja v celi verigi pregonov,pobojev,maltretiranja.......in prilagajanja židov na trenutno stanje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živjo,

po dolgem času se spet oglašam, ker me je nekdo povabil naj kaj napišem na to temo.

Židje so, vsaj tako piše v Svetem Pismu, izvoljeno ljudstvo. Če ste brali to sveto knjigo, boste opazili da so imeli vzpone in padce, ampak njihov bog je vedno poskrbel da jim na koncu ni bilo hudo, pač bili so kaznovani za svoje grehe in zmote, ampak kot narod so preživeli in sedaj pridobivajo na moči. Vse od ustanovitve ZDA le pridobivajo na moči. Evropa, kjer so imeli Židje največ kapitala in moči, je bila preveč nastrojena proti njim, to preganjanje se je stopnjevalo vse do konca Hitlerjeve Nemčije, kjer je doseglo krvav vrhunec.

ZDA so postale zatočišče in nova obljubljena dežela vseh Židov. Čeprav je Židov v ZDA zelo majhen odstotek, vendar dominirajo na finančnem in političnem področju. Sedanja administracija je izvrsten primer kako prav nič prikrito deluje židovski lobi v sedanji politiki ZDA. Američani se zavedno ali nezavedno vedno borijo za interese Židov ter Izraela. Začelo se je z vstopom ZDA v vojno z Nemčijo...

No pa kot je rekel prijatelj, ki me je povabil da pokomentiram... Hitler je očitno dobro vedel... le malo ga je zaneslo :)

Popravljeno . Popravil GraYWolF
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

židje so trgovci in zagotavljajo blago ljudem, ki ga ne morejo drugače dobiti, v zameno pa jemljejo njihovo...torej, ali so pri svojem početju preveč pohlepni in premalo radodarni, da se je skozi zgodovino razvil do njih takšen odpor?

nekaj je moglo biti, ker sovraštvo iz nič ne nastane oz če navidezno nastane iz nič, morajo biti podani neki, pa čeprav lažni, vzroki iz katerih se nekako da izluščiti prave, torej iz nič ni nič, iz slabega je slabo, iz dobrega dobro

nekaj slabga, tujega, neznanega (po brrrm) je moglo biti

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prvo: v tem postu ne prihajam no nikakršnih sklepov o Krivdi židov.

Začelo se je vse v zibelki civilizacije židje so bili narod, ki je verjel v Enega boga ostali pa so imeli mnogoboštvo. Tudi židje sami so se med sabo kregali in se pobijali v spopadih raznih verskih ločin. Rimljani, ki so jih podprli tudi bogatejši židi v Jeruzalemu naj bi tu naredili mir med židi samimi. Krščanstvo je zraslo iz ene frakcije židovstva, ki so sprejeli Jezusa za svojega mesijo, ostali pa še vedno čakajo na pravega. Takrat se je tudi začelo sovraštvo (konkurenca) med Židi in krščani. Rimljanom je bilo krščanstvo bolj povšeči (sami so bili mnogobožniki) saj vera sama ni bila nasilna in to je pomenilo mir v provinci. Ko so Judje izgubili ključ od Sionskih vrat so se raztepli po svetu. Krščanstvo se je krepilo in namenoma je bil izbrisan njihov pravi izvor (Jezus je bil Žid) in svoje sovraštvo so podpirali z dejstvom, da je kristusa izdal Juda in križali-ubili so ga tudi židje (izbiranje med Barabo in Jezusom).

Ko so takole vandrali po svetu jih je držala skupaj njihova vera, zavedali so se,da jim bo uspelo preživeti le če bojo držali skupaj. Ker so jih v evropi preganjali(niso dobili služB) so se usmerili v trgovino in predvsem v zastavljalništvo, ki velja za najbolj oderuško varianto. Med sabo so si pomagali in bogateli, otroke pošiljali v šole. Medtem,ko se je evropa valjala v srednjem veku so se židje držali zase in dokaj solidno živeli---kar je prinašalo še večje sovraštvo do njih. Tudi v sloveniji smo jih takrat izgnali. Med drugim so bili tudi oni krivi za kugo :? itd...

Hitler jih je sovražil zato (sicer je teh razlag velik in to je ena izmed), ker je bil sam reven študent in je gledal ,,bogate,, lastnike zastavljalnic in medtem, ko je nemčija krvavela v 1.sv.vojni so si oni meli roke ko so ljudje zastavljali poročne prstane, da bi imeli za hrano, za vojno se pa niso brigali---,,to ni naša vojna,,

Ogromno jih je zbežalo v ZDA kjer so nadaljevali z uspešnostjo. Baje, da gospodarstvo sveta vodi 5 židovskih družin na Manhetnu---to glih ne vem imajo pa definitivno najmočnejši lobi. Z močnim lobiranjem so prišli do svoje države...

Če pa koga res zanima kako je s temi stvarmi pa naj si prebere knjigo JERUZALEM, JERUZALEM---Res ne morš verjet kok so složni in kaj vse so delal za svoj novi Izrael. Tako,da jih danes razumem, da se ne bojo pustil Jebat nobenmu---hvala bogu da nam ni treba zobat češenj z njimi.

Kaj se je pa dogajalo v starem Rimu in kako so ostali brez države pa v ,,ČE TE KDAJ POZABIM...,,

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še ena malo bol empirična:

Z Židi nimam nekih posebnih izkušenj, nekajkrat pa sem vseeno že letel v TelAviv. Naj vam povem, da židovski potniki (na letalu) veljajo za najbolj zahtevne (zajebane). Izkazali so se tudi za precej grebatorske in sebične - tudi med sabo.

Ena konkretna:

Vsak bi rad imel najmanj 2 povštra in 2 deki, čeprav si le letalski prevoznik zamislil, da na en sedež pride 1/2 povštra in 1/2 deke. No in potem pri vstopu v letalo, ko gredo proti svojemu sedežu, kradejo povštre in deke z drugih sedežev, tako da nekateri njihovi rojaki (avion je praviloma poln Židov) ostanejo čisto brez vsega. In potem se slednji pritožijejo da ničesar nimajo... ja sorry, kar 'svojim' se zahvali za solidarnost.

Ja, saj vem da je precej malenkosten primer, vendar nekaj vseeno pove o teh ljudeh.

Me pa zanima kaj bi o Židih povedali naši turistični delavci. Prevsem me znaima če ti ljudje vsaj kaj zapravijo. Keša imajo sigurno nekaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Malo out of topic pa vseeno, ko sem tole prebrala ti bom neki povedala. Tri mesece sem delala v kampu v samopostrežni trgovini v delikatesi in ti povem, da tile naši Slovenceljni znajo bit isti tako da ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dobro dobro, človek ki nima, pač pazi kaj kupi, kaj pa človek ki ima?

židi bi po dosedanjih razjasnitvah mogli nekaj imeti, ker je njihova splošna sposobnost akumulacija sredstev

torej s slovenci ne vidim primerjave

kaj so potem nemci, za katere velja da vso fasngo vozijo s seboj na počitnice..

židje kot narod obstajajo dolgo, imajo določene sposobnosti in ni vrag, da v tem času nebi česa dosegli

to ne pomeni, da so namensko dogovorjeni k temu početju, temveč da, kot je bilo povedano, avtomatično držijo skupaj v zunanjem svetu, kot to počnejo druge skupine, le da so sami pri tem početju verjetno bolj uspešni in prodorni...zakaaaaaaj, me zanima!!!

vera?

temperament?

narodna zavest?

kruta zgodovina?

malo to, malo ono...?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri zidih se je obdrzala kolektivizacija... imajo velike skupne fonde. Potegnili so najboljse iz plemenske urejenosti.

Niso na vodilnih polozajih, pac pa lobirajo in so lastniki kapitala.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj pa Palestina?

Pa če primerjamo Jugoslavijo med balkanskimi vojnami in Izrael sedaj, Jugoslavija ni smela sodelavat pri nobenih športih medtem ko Izralci sodelujejo povsod.

Kje je tu pravica? Kdo je agresor?

:BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pravico določa močnejši, tu ni dileme

le močnejši je lahko agresor

povezava torej obstaja in še čisto pravična izpade

ali židje kruto izbirajo svoje vodilne, imajo veliko konkurenco v boju za oblast?verjetno ja, če dosegajo zavidljive uspehe, torej so v tem početju naprednejši od ostalega sveta

v čem pa npr židje niso dobri. recimo umetnost, šport, razne druge veščine?

ali pa so kot skupina popoln narod in zato osovraženi (prikrito, odkrito) od ostalih

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri zidih se je obdrzala kolektivizacija... imajo velike skupne fonde. Potegnili so najboljse iz plemenske urejenosti.

Niso na vodilnih polozajih, pac pa lobirajo in so lastniki kapitala.

K šiptarji :? :? :? :xx:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

O tem je bilo nekaj debate tudi na What really happened - URL ki ga je Einherjar objavil zdaj zgleda ne obstaja vec. Hehe - so Zidje site odzagali :hmm: :D

Ne niso jih zidi odzagali... Pisal sem lasniku pagea, kje je knjiga in mi je odgovoril, da je avtor besedila rekel, naj jo umakne, ker je dobil zalozbo kjer jo bo izdal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede sovraštva Nemcev do Židov pred WW2. Mnogi se ne zavedajo, da je bila velika večina kapitala in posestev pred WW2 v rokah Židov. Nemški narod so zatirali s posojanjem denarja (ker niso imeli niti za hrano) in oderuškimi obrestmi. V bistvu nemčija ni bila nemška - čisto dovolj, da se pod dobrim vodstvom ljudstvu odtrga. Rezultat je znan.

Sem pa nehal gledat MTV samo zaradi samih židovskih reklam. Hate them. :devil:

Osebno poznam pomembnega člana židovske skupnosti v Sloveniji. Marsikateri antisemit ali neonacist je manj ekstremen in fanatičen kot on. On bi dobesedno rad "požidil" vse slovence (in vse ljudi), naredil orjaško sinagogo in z ognjem in mečem izgnal nevernike. :?

V razmislek...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

dej čist tako od oka frcni par židovskih reklam, da vem o čem se gre, sicer MTV ne gledam, pa vseeno, mogoče mi kaj kapne

kaj pripelje človeka v ekstememna dejanja? ekstremno zatiranje? potem ni sam kriv za svoje misli, vendar pa je v tem primeru obsojanja vredna maščevalnost, če je izven okvirov večinsko sprejemljivega

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

fiksna ideja o "skupnosti" ???

En Bog - Eno Ljustvo ???

brez razlik ??? delimo vse z vsemi ???

... :hmm: ... zakaj pa si potem en drugemu kradejo pošjtre ???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!