lojzi Objavljeno Julij 14, 2004 Opozori Objavljeno Julij 14, 2004 Jur, a lahko mal napišeš, s katerim fotoaparatom se greš tole makro fotografijo? Tko, kot pravi Sym :OK: Še ena moja, kompozicijsko sicer nič posebnega, ampak svetloba zgodnjega jutra nekje ob albanski obali mi je bila všeč
Broj Jedan Objavljeno Julij 14, 2004 Opozori Objavljeno Julij 14, 2004 (popravljeno) Jur, a lahko mal napišeš, s katerim fotoaparatom ... ne gre za makro-fotografijo v dobesednem smislu bolj gre za blow-up slikaš žuželko izrežeš detajl iz fotke povečaš & that's it :D s Sony DSC-F828/8mio pixel imel veliko srečo in dobil več kot 30% popusta :) njegova največja prednost: med pritiskom na sprožilec in dejanskim slikanjem NI nobene zakasnitve kar je glavna pomanjkljivost vseh ostalih digitalcev Popravljeno Julij 14, 2004. Popravil Jur
Broj Jedan Objavljeno Julij 14, 2004 Opozori Objavljeno Julij 14, 2004 za lažjo predstavo prej opisanega postopka takole pa izgleda recimo originalna fotografija "hrošček" pred povečanjem :)
Broj Jedan Objavljeno Julij 14, 2004 Opozori Objavljeno Julij 14, 2004 mene pa recimo fascinirajo igre svetlobe s kombinacijo mraka pri teh dveh skalah :)
Broj Jedan Objavljeno Julij 14, 2004 Opozori Objavljeno Julij 14, 2004 pa še en "koreniski" motivčiek & hudournik uganka: ali zna kdo povedati, kje v SLO so posnete slike s slapovi, hudourniki & koreninami? :D naj malo pomagam: zelo blizu sedeža MS (kaj pa v SLO ni blizu?) :)
batzajla Objavljeno Julij 14, 2004 Opozori Objavljeno Julij 14, 2004 igra luci okrog kranjskega rondoja :)
batzajla Objavljeno Julij 14, 2004 Opozori Objavljeno Julij 14, 2004 duh se s kolesom postavlja na prvo kolo :D
Broj Jedan Objavljeno Julij 14, 2004 Opozori Objavljeno Julij 14, 2004 no, stativ imam dolg čas - kako sek ali dve tudi znam nastavit ... taki posnetki so zabavni nekaj časa - mogoče bom spet kakega naredil - delal sem jih v mladosti, ko sem "odkrival" fotografijo ampek tole je bolj zanimivo: slikano "iz roke" v popolnim temi pri 0 lux-ih posnetek št 41 - ko sem spoznaval vse funkcije tega fotoja edini od digičev ima neko tehniko katero vojska uporablja za gledanje v popolni temi (saj si že videl na TV s takimi kamerami posnete begunce, ali ne?)
Broj Jedan Objavljeno Julij 14, 2004 Opozori Objavljeno Julij 14, 2004 ... mi je ratal kr nekej všečnih slikc narest ... res ti je ratalo veliko dobrih - kar malo preveč, da bi lahko rekel, da "nimaš veze" če nimaš veze - maš pa feeling kar je v fotografiji isto mogoče bi moral malo popraviti le "kompozicijo" v pristopu h fotografiji - s tem mislim namišljeno ravnotežje fotografije (za kar tudi sam nisem ne vem kakšen as) - kar je pri dobri fotografiji pravzaprav najtežje pravzaprav so mi te tvoje zadnje fotke še nejmanj všeč - tiste prej so pa res cool, če ne bi ti jamral malo prej, bi rekel da si profi :) problem je v tem, da jih nekateri kopirajo z interneta, nekateri pa objavljamo samo svoje ali pa celo malotegamaloonega ... pa človek ne ve kaj bi rekel :wacko: predlog za vse: ali lahko prosim označite svoje foto-izdelke s kratko opombo - ker je na MSju (tako sumim) nekaj odličnih fotografov, katerim ys ne sežem do gležnjev :cry: pies obljubim, da se bom bolj potrudil :) za dodatek pa še en "night shot" - zato zelenkast odtenek, slikano "iz roke", čas 1/60 sek - da sem videl kako to izgleda če svetijo cestne luči
BC Objavljeno Julij 14, 2004 Opozori Objavljeno Julij 14, 2004 ...mogoče bi moral malo popraviti le "kompozicijo" v pristopu h fotografiji - s tem mislim namišljeno ravnotežje fotografije (za kar tudi sam nisem ne vem kakšen as) - kar je pri dobri fotografiji pravzaprav najtežje... tudi (tretjinjska) kompozicija je stvar okusa...
batzajla Objavljeno Julij 15, 2004 Opozori Objavljeno Julij 15, 2004 res ti je ratalo veliko dobrih - kar malo preveč, da bi lahko rekel, da "nimaš veze" nekaj zadnjih je bratovih,sej sem napisal .)
lojzi Objavljeno Julij 15, 2004 Opozori Objavljeno Julij 15, 2004 Mal me je sram....nč nimam pametnega tle gor za prlimat...da bi nekaterim "mojstrom" pariral...obljubim, bom poiskal kakšen lep motiv samo za galerijo...najbrž že danes dobim novega digitalca... no sej iz fotk s Canonom A2 bi se našlo kaj, samo se mi zdi, da slika pri skeniranju precej izgubi, na kvaliteti in kontrastu...pa še bolj portretno sem se šel zadnje mesece... tko, da... bomo naredili kaj... za zdaj pa samo ena svetlobna, kompozicijsko je čist mem...
gic Objavljeno Julij 15, 2004 Opozori Objavljeno Julij 15, 2004 Prejšnji mesec smo bli na otoku Sušac Je bla taka žeja, da so ble še kure žejne
yankee Objavljeno Julij 15, 2004 Opozori Objavljeno Julij 15, 2004 Pa da se jaz nekaj prilimam gor..... en hroscek....
yankee Objavljeno Julij 15, 2004 Opozori Objavljeno Julij 15, 2004 ena pernata zivalca ki si je zbrala za domek zid pred nasim hramom...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se