Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Za Skalarja 36 :D

14468655_1745865912339609_72226409854268

Objavljeno

14612390_1747996908793176_87018795165584

Objavljeno

14606327_1748725785386955_72922644697224

Objavljeno
Just now, Akito said:

..s filtri ali brez?

Surova brez obdelav samo ND8

Objavljeno

...najs.... ravno gledala podatke o sliki ...sam mal zmanjšani px...drugega itak ne vidim:cool:..

Objavljeno (popravljeno)

Animal planet  +  Google  +  ideja za spremembo prikazne slike (?)  =  samo ideja ... :OK:

nosan_opica.jpg

Popravljeno . Popravil RobiRoberto
  • Všeč mi je 3
Objavljeno

14712692_1751256158467251_73778563181840

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Bi prosil, če lahko k svojim fotkam v tejle temi dodate vsaj ene par besed (morda lokacija...), kot tudi podatek, če so vaše ali kopirane iz interneta. Lahko pa tudi kdo kakšno fotko pokomentira v tehničnem smislu. Polje "obdelave fotografij" je neskončno, s tem se lahko vsak poigrava kolikor se mu lušta. Neko osnovno obdelavo (izboljšavo) se pa da nahitro naredit. Za primer sem vzel eno od @HD-Dyne, upam, da mi avtor ne bo zameril...Untitled-111.jpg

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 8 minutami, izibajker pravi:

Bi prosil, če lahko k svojim fotkam v tejle temi dodate vsaj ene par besed (morda lokacija...), kot tudi podatek, če so vaše ali kopirane iz interneta. Lahko pa tudi kdo kakšno fotko pokomentira v tehničnem smislu. Polje "obdelave fotografij" je neskončno, s tem se lahko vsak poigrava kolikor se mu lušta. Neko osnovno obdelavo (izboljšavo) se pa da nahitro naredit. Za primer sem vzel eno od @HD-Dyne, upam, da mi avtor ne bo zameril...

Kaj bi zameril :blush: Pa tudi če bi, bi tudi odmeril :P

Objavljam večinoma avtorske slike ... Tale gor je iz Goriških Brd, pred odlično gostilno ...

Zakaj ne popravljam slik ??? Za razliko od tebe ne maram PhotoShopa, slika naj bo takšna kakršna mi je uspela ( ali v tem primeru pač ne, zato jo imam še rajši ) in ne takšna kot jo naredijo nekateri filtri, tako je pač moje mnenje.

Vedno ob tem pomislim na Playboyeve zajčice, pa res ne vem zakaj...

Ko bi le vse na tem svetu lahko Photoshopal, začel pa bi seveda v parlamentu :004

Rad imam naravno, kaj hočeš in ker so to avtorske slike, bi prosil, da jih nihče ne spreminja, hvala !

Za mene je bistvo v vsebini ne fotografskem idealizmu, znanju in ostalih veščinah ... Še ta elektronika, ki jo imam mi je odveč, preprosto - čas in zaslonka ročno in se začne žur ...

... ampak to je samo moje skromno amatersko mnenje.

Živeli naravni baloni :boobies:

Objavljeno
pred 48 minutami, HD-Dyna pravi:

Kaj bi zameril :blush: Pa tudi če bi, bi tudi odmeril :P

Objavljam večinoma avtorske slike ... Tale gor je iz Goriških Brd, pred odlično gostilno ...

Zakaj ne popravljam slik ??? Za razliko od tebe ne maram PhotoShopa, slika naj bo takšna kakršna mi je uspela ( ali v tem primeru pač ne, zato jo imam še rajši ) in ne takšna kot jo naredijo nekateri filtri, tako je pač moje mnenje.

Vedno ob tem pomislim na Playboyeve zajčice, pa res ne vem zakaj...

Ko bi le vse na tem svetu lahko Photoshopal, začel pa bi seveda v parlamentu :004

Rad imam naravno, kaj hočeš in ker so to avtorske slike, bi prosil, da jih nihče ne spreminja, hvala !

Za mene je bistvo v vsebini ne fotografskem idealizmu, znanju in ostalih veščinah ... Še ta elektronika, ki jo imam mi je odveč, preprosto - čas in zaslonka ročno in se začne žur ...

... ampak to je samo moje skromno amatersko mnenje.

Živeli naravni baloni :boobies:

Ej, ni problema, ne bom spreminjal tvojih fotk v bodoče. Ampak, saj te fotke nisi objavil v temi "Dobre gostilne v Goriških brdih", niti v temi "Politiziranje v parlamentu". Hotel sem samo nakazat, da ji (s fotografskega stališča) manjka malenkost vibracij, kontrasta, whatever...Sori še enkrat, ker sem se je dotikal....

Tudi jaz v osnovi ne maram Photoshopa. Ker pa je 99% mojih snepšotov tule posnetih s tem mojim telefonommoj fonn.jpg

si morda lahko predstavljaš, kakšna predpotopna "kamera" je v njem. Zato so male foto korekcije na kompu pri meni nujne. Lastniki ajfounov in podobnih novotarij vsega tega seveda ne rabijo, ker imajo že vse v "pametnem" telefonu. Ali so zaradi vsega tega fotke kar avtomatično "boljše" si pa vsak lahko odgovori kar sam...Vsaka kamera je samo orodje, nič več in nič manj.

V tej temi vidim odlične fotke, vidim pa tudi take, ki bi lahko bile boljše. In nič slabega nisem mislil s tem, da si kakšna tozadevna mnenja tudi delimo. Ok, ti pač tega ne potrebuješ. In ja, tudi meni je že dolgo jasno, da se dobre fotografije nikoli ne naredijo v fotoaparatu, ampak v glavi. Amaterski, profesionalni, ljubiteljski... saj je vseeno.

Pa obilico fotografskih užitkov ti želim.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Podpišem pod HD post,ena moja fotka ni popravljena ali sneta z neta,vse slikane z trotlziher fotkičem za 70 evrov. Zadnja slikana nad plažo v Stari Baški. 

Objavljeno

Vec fotkat, kaj prebrat,  pa manj lapat...pa se bojo tud fotke popravle.

Objavljeno

....eno so filtri v objektivu in drugo filtri v aparatu...slednje imajo vse 'trotlzihr' kamere. Teh  se večinoma ne da izklopit tako, da večina misli, da dela fotografije brez filtrov, kar dejansko ne drži :D. Ljudje pogosto zamenjujejo Photoshop in uporabo raznih filtrov, ki so včasih potrebni za dobro fotografijo npr.: oblaki, megla, voda...itd...Recimo sončni zahodi brez filtra so praktično neuporabni...tu tudi motiv zgubi svojo vrednost

Je pa res, da lahko slikaš popolnoma brez filtrov in potem vse "urediš" v Photoshopu in je slika potem popolnoma drugačna, kot si jo slikal. Odločitev je pač osebna.

Finta je v tem, da večina uporabnikov ''trotlzihr' fotoaparatov, ne ve, da so njihove fotografije filtrirane, enako je z uporabniki pametnih telefonov kar je Izibajker želel povedati:cool:.

...primerjava brez filtra in s filtrom...lokacija na vrhu hriba kjer živim...pod Pohorjem...

BREZE_C.JPG

BREZE102.JPG

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!