Thundercat Objavljeno December 7, 2003 Deli Objavljeno December 7, 2003 verjetno ste danes kaj spremljali občila...so zbirali peticijo za odvzem državljanstva podpredsedniku društva Izbrisanih....zaradi njegovega "obnašanja" med vojno.... kaj vi mislite o tem..... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Einherjar Objavljeno December 7, 2003 Deli Objavljeno December 7, 2003 Vzet pa izgnat! Naj se nauci slovenscine. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cyc Objavljeno December 7, 2003 Deli Objavljeno December 7, 2003 Odvzet, definitivno, pa "pospremit" preko Kolpe ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BRANE Objavljeno December 7, 2003 Deli Objavljeno December 7, 2003 Ma meni se zdi, da člouk ne more bit brez državljanstva...Mislim ni mi logično.. Če so ga tipi takrat srali nikakor jim ne bi smeli jemat oziroma ne dat državljanstva, ampak naj odgovarjajo na sodniji, pol sedet pa kazni..pa konc. Tako se mi zdi, da funkcionira pravna država. Državljanstva tudi kriminalcem ne jemljejo, menda.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jure007 Objavljeno December 7, 2003 Deli Objavljeno December 7, 2003 Če se je tip tistega 91 leta res boril v JLA - odvzet pa prou na hitr res tja preko Kolpe prepodit!! Pa vsem izbrisanim: prou jim je, takat smo vsi dobil za podpisat neke papirje ti so pa takat špekulirali in zdaj imajo položaj kakršnega so si sami napravili.... NIŠTA BRE! Kr nej grejo tja kamor spadajo - na jug :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tiger Objavljeno December 7, 2003 Deli Objavljeno December 7, 2003 Pa tistega ki mu je državljanstvo dal mal vprašat po kakšnih kriterijih ga je lahko dobil ,če je mal prej po naših streljal. :angry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno December 7, 2003 Deli Objavljeno December 7, 2003 verjetno ste danes kaj spremljali občila...so zbirali peticijo za odvzem državljanstva podpredsedniku društva Izbrisanih....zaradi njegovega "obnašanja" med vojno.... kaj vi mislite o tem..... daj thundercat če že neko zadevo privlečeš na forum in sprašuješ druge za mnenje, bodi toliko pošten in povej najprej svoje mnenje ... Kar se mene tiče - nobena peticija, niti referendum, ne sme biti orodje za to, da se nekomu odvzame državljanstvo. Če je nekaj zakrivil, naj se ga obravnava po veljavni zakonodaji... @cyc - kaj pa če se kdo odloči za peticijo/referendum za odvzet državljanstvo vsem, ki <vstavi karkoli te opisuje>? Daj malo aktiviraj medušesni mozgorganizem, preden kar na suho butneš, da bi rad komu državljanstvo odvzel... :wacko: PS: nisem preverjal (ker se mi "ne da"), ampak morda v zakonih piše tudi kaj o možnostih odvzema državljanstva ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno December 7, 2003 Deli Objavljeno December 7, 2003 kaj pa je sploh blo? (za tiste ki ne spremljamo toliko medijev v nedeljo B) ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno December 8, 2003 Deli Objavljeno December 8, 2003 v Mežici je nekdo pričel z zbiranjem podpisov za odvzem državljanstva bivšemu oficirju Peraku bivše jugoslovanske vojske na bivši karavli sonjak in med vojno holmec. zbral je že več kot 200 podpisov. nikomur ni jasno na kak način je državljanstvo sploh pridobil, saj vsi vedo kako se je obnašal do Slovencev med in po vojni. drugače pa je podpredsednik društva izgnanih, sam pa je povedal da ga zanima samo odškodnina in nič drugega. toliko na kratko o tem. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cyc Objavljeno December 8, 2003 Deli Objavljeno December 8, 2003 @cyc - kaj pa če se kdo odloči za peticijo/referendum za odvzet državljanstvo vsem, ki <vstavi karkoli te opisuje>? Daj malo aktiviraj medušesni mozgorganizem, preden kar na suho butneš, da bi rad komu državljanstvo odvzel... :wacko: Sym, se strinjam da je odvzem problem, predvsem legalni, kar se legitimnosti tice pa ... jaz obratno opravicujem - ker jim ga ne bi niti dal in the first place (in sploh ga ni kriterija po katerem bi on moral dobiti drzavljanstvo) ... Torej - on bi ga moral izgubiti, odgovorni za to da ga je dobil, bi pa morali kazensko odgovarjat. Sploh pa - kolikor vem izgoni niso nemogoci, niti v zahodnih drzavah ne ... hmmm ... ne vem vec tocno zakaj, nekaj sem slisal takega o Svici :unsure: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno December 8, 2003 Deli Objavljeno December 8, 2003 jim ga ne bi niti dal in the first place (in sploh ga ni kriterija po katerem bi on moral dobiti drzavljanstvo) ... Torej - on bi ga moral izgubiti, odgovorni za to da ga je dobil, bi pa morali kazensko odgovarjat. všeč mi je, da vsi, ki niti približno nismo pravniki in politiki, spet "vse" vemo... celo to, kdo kdaj in kako bi moral in kdo ne bi smel dobiti, imeti, zaprositi državljanstva ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cyc Objavljeno December 8, 2003 Deli Objavljeno December 8, 2003 Zaprosi lahko seveda prav vsak - ampak a se ti zdi razumno da dobi drzavljantvo eno vojno lice ki je delal proti osamosvojitvi? To je tako kot ce bi pricakoval da bo Osama Bin Laden dobil US drzavljanstvo priblizno :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno December 8, 2003 Deli Objavljeno December 8, 2003 Zaprosi lahko seveda prav vsak - ampak a se ti zdi razumno da dobi drzavljantvo eno vojno lice ki je delal proti osamosvojitvi? To je tako kot ce bi pricakoval da bo Osama Bin Laden dobil US drzavljanstvo priblizno :) mogoče je pa za to ponudil kake strateške podatke ... kdo bi vedu, jaz ne. Tudi ti ne. lahko pa nabijamo do onemoglosti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno December 8, 2003 Avtor Deli Objavljeno December 8, 2003 (popravljeno) daj thundercat če že neko zadevo privlečeš na forum in sprašuješ druge za mnenje, bodi toliko pošten in povej najprej svoje mnenje ... sej veš da vedno podam svoje mnenje...sam ni bilo časa... moje mnenje glede peticije je to da je to stvar zajebavanja izbrisanih...pravno s to peticijo ne morejo doseči nič...gre za privlačenje medijske pozornosti in opozorilo na problem izbrisanih...češ če bodo oni podpisovali za referendum dejmo pa mi jih zajebat pa podpisat za odvzem državljanstva eni osebi.... če je dotična osebe storila kaj kar mu lahko država/pravo/policija očita naj to tudi storijo...drugače pa naj dajo mir s temi gonjami.... sej verjetno on ni edini ki je med vojno stal na "napačni strani"...tudi dlje zgodovinsko gledano... Popravljeno December 8, 2003. Popravil thundercat Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lina Objavljeno December 9, 2003 Deli Objavljeno December 9, 2003 sej verjetno on ni edini ki je med vojno stal na "napačni strani"...tudi dlje zgodovinsko gledano... Ti so pa dobili delo v Kočevskih zavodih in zaslužili so toliko, da so odpotovali v Argentino, eni pa so odšli neznano kam. :huh: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno December 9, 2003 Deli Objavljeno December 9, 2003 danes v Mežici okrogla miza z izbrisanimi (+krivic) in ljudstvom (+Kreuh), ki se je postavilo proti peraku. prišel bo tudi hajnžek in verjetno polno policije, ker se lahko zgodi narod. :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno December 9, 2003 Deli Objavljeno December 9, 2003 Glede na to, da sem se skor poročila v Mežico in poznam tamkajšnjo okolico, se zna zgodit da bo huda ... :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klimbra Objavljeno December 9, 2003 Deli Objavljeno December 9, 2003 AUFBIKS!!!!!!!!!!!!!!!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno December 9, 2003 Deli Objavljeno December 9, 2003 mislim, da se bom prostovoljno odpovedal drzavljanstvu in se ne vec vrnil v slovenijo. za primerjavo je stala raj arom in se pospravljena povrhu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno December 9, 2003 Deli Objavljeno December 9, 2003 po radiu kar naprej opozarjajo prebivalce Mežice, naj ne nasedajo provokacijam izbrisanih. :fight2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno December 9, 2003 Deli Objavljeno December 9, 2003 za primerjavo je ?stala raj arom in se pospravljena povrhu. ?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jlaznik Objavljeno December 9, 2003 Deli Objavljeno December 9, 2003 AUFBIKS!!!!!!!!!!!!!!!!!! pa creva na planke, ze mi zdi ....... :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno December 9, 2003 Deli Objavljeno December 9, 2003 Že vidim, da bojo ibunge, hantli pa štandige ... :mellow: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
marijan Objavljeno December 9, 2003 Deli Objavljeno December 9, 2003 upam da ne :D , ne mormo spet korošci past v pizdar... ki jo je zakuhala država :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Damian Objavljeno December 9, 2003 Deli Objavljeno December 9, 2003 Ne poznam konkretnega primera, vendar če je človek kaj zagrešil, naj to urejata policija in sodišče. Če pa nekomu narediš krivico, jo je pač civilizirano popraviti, če je to možno. Sploh pa smo vsi pametni in goreči domoljubi, dokler je govora o "bratih z Juga". Zagovarjamo kleno slovenščino in dovolj dober je samo slovenskega naroda sin. Celo skine imamo, da to bolj plastično prikažejo. Ha, slovenski skini!?? Si predstavljate? To je tako, kot bi črnec hotel vstopiti v ku-klux-klan. Ko pa pridemo v Avstrijo, Italijo, ali pa kamorkoli na Zahod, pa , bogvedi zakaj, spremenimo svoja domovinska čustva..... Takrat smo ponižni, "sramežljivi" mirni hlapčki, pozabimo tudi na svoje, v Jugi trdno,prepričanje, da bi nas, dokler smo turisti, morali vsi razumeti po slovensko.... Najbolj pa mi gre na jetra to trenutno"prepucavanje" politikov in "politikov" glede izbrisanih. In to na hrbtu ljudi. Vržejo "kost" in razkačijo narod, oni pa z varne razdalje opazujejo... Po sistemu: če nisi z nami, si proti nam.... Dost mam!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se