Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

U super.... THX... približno takšen odgovor sem pričakoval.

www.audioreview.com je pa zakon.

lp Gujo

Objavljeno

Poskusi še na www.homecinemachoice.com. Gor imajo vse teste komponent, ki so bili objavljeni v istoimenski reviji. Poučno branje.

Objavljeno
pa še o ceni: po moje se da za cca. 170k SIT navzgor (70k receiver, 30k DVD, 70k zvočniki) sestavit zadevšno, ki bo zadovoljevala 95% tvojih potreb..

jest sem si homecinema postavil tako-vaythebay. ob nakupu PCja sem dokupil TV in/out kartico, kabl PC-TV, 5.1 zvočnike za 15k, namestil AC3 filter in a-je-to... men špila (zadovoljuje moje potrebe 100%. v kino grem samo še zarad nostalgije 1x do 2x letno. (čist mimo grede- za BZ sem kupil pred zvočniki še 5.1 kartico in je sedaj viška... :stupid: )

če odšteješ nakup TVjain PCja (recimo, da ga že imaš), je moj homecinema postavljen za cca 30k. DVDplayer, CD-rom je tkntk klasična oprema PCja, zakaj dati denar za kišto, če dobiš skoraj enako stvar za 1/2 cene če je inštalirana v PC? Če gre za razmetavanje z denarjem in playing High-society pred obiskovalci, potem ja, drugače se mi pa zdi nakup dodatnih megahiperultra komponent za Hi-Fi enostavno BZ. brez zamere-moje osebno mnenje.

Objavljeno
Če gre za razmetavanje z denarjem in playing High-society pred obiskovalci, potem ja, drugače se mi pa zdi nakup dodatnih megahiperultra komponent za Hi-Fi enostavno BZ.  brez zamere-moje osebno mnenje.

enim gre na živce to, da jim PC brni in ropota, kadar pred spanjem gledajo kak film, pa da ga morajo potem ugašat, pa da po možnosti nimajo daljinca in morajo vstajat, da zadevo potem izklopijo ...

PS: vem, da obstajajo tudidaljinci za TV kartice in drugo kramo ...

Objavljeno (popravljeno)
jest sem si homecinema postavil tako-vaythebay. ob nakupu PCja sem dokupil TV in/out kartico, kabl PC-TV, 5.1 zvočnike za 15k, namestil AC3 filter in a-je-to... men špila (zadovoljuje moje potrebe 100%. v kino grem samo še zarad nostalgije 1x do 2x letno. (čist mimo grede- za BZ sem kupil pred zvočniki še 5.1 kartico in je sedaj viška...   :stupid: )

če odšteješ nakup TVjain PCja (recimo, da ga že imaš), je moj homecinema postavljen za cca 30k. DVDplayer, CD-rom je tkntk klasična oprema PCja, zakaj dati denar za kišto, če dobiš skoraj enako stvar za 1/2 cene če je inštalirana v PC? Če gre za razmetavanje z denarjem in playing High-society pred obiskovalci, potem ja, drugače se mi pa zdi nakup dodatnih megahiperultra komponent za Hi-Fi enostavno BZ.  brez zamere-moje osebno mnenje.

pa če se gremo spet malce debatiranja (o, hvala forumu in internetu in gatesovemu billyju):

pc v dnevni sobi je malce čuden, pa kakorkoli obrneš. tu nimam v mislih otroških (adolescentskih, mladinskih, študentskih) sob, ampak prostorov, kjer imaš ponavadi rad mir, ko gledaš TV.

razlika je med golim zadovoljevanjem potreb in tistim pravim občutkom.. kinosistem za 30k SIT ti ne bo nudil zvoka in občutka, ki ti ga lahko nudi malce večja kišta.. to je dejstvo, tudi preizkušeno.. razlika v ceni je sicer res očitna in seveda to predstavlja močan argument pri nakupu (sicer pa: če nimaš računalnika (ki se bajdevej tudi zna malce bolj redno sesuvat), ti je to doooodaten strošek in v končni posledici doprinese še vešji sit-cifri..

ampak navsezadnje je tudi seks z madelaine allbright zadovoljevanje potreb, ni pa užitek, mar ne?!

playing high society pred obiskovalci? osebno mnenje. hmm, res je, da sem zdeval kar nekaj denarja za te hece, vendar je to zadevšno poleg domačih videlo po moje največ 5 ljudi. vsaj pri meni to ni argument, argument pa je kurja koža, ki jo dobiš ob gledanju kakšnega dobrega filma na tem sistemu..

pa še to: nujno se sprehodite do testnih sob večjih zgoraj naštetih prodajnih centrov in doživite vso veličasnost pravih (in žal preklemano dragih) konfiguracij.. in potem se sprehodite z odprtimi usti ven.. jaz sem se..

Popravljeno . Popravil Špilferderber
Objavljeno

@špilferderber

Posodabljam sistem in sem tik pred nakupom. Odločam se za infinity kompletk zvočnikov, pa me zanima, če si zanje odštel tolarčke?

Morda še kak namig, kam kupit (SLO, možna tudi Avstrija do Graza).

Izpljunil bi tam do 120 k..., receiver bo ponovno Sony, po vsej verjetnosti, :hmm: škilim tudi k Yamahi... mogoče Marantzu, vendar o slednjem vem zelo malo, mogoče kdo od ostalih kinologofilov (je vreden +35% ) ?

Fala, LP.

:music2:

Objavljeno

Moj domači kino poganja zvočnike Infinity.

Niso nekaj najboljšega na svetu.

Ampak tudi moja dnevna soba ni.

Zvok je še vedno fenomen prostora, napolnjenega s snovjo.

Torej, če se nisi ravnokar vselil v novo hišo, za katero ti je arhitekt posebej akustično obdelal dnevno sobo, potem bodo zvočniki Infinity čisto v redu za denar, katerega zanje hočejo.

Objavljeno

@rdeči: ko sem se spravljal nakupovat ferštekeraj, sem seveda tudi malce primerjal ceno v sosednjih državah in ugotovil, da se skoraj ne splača kupovat drugje (poleg tega, da ni več mwst-ja je treba skalkulirat tudi bencin, kakšno hrano, itd.), ob vsem naštetem pa ti gre po gobe tudi garancija..

Sam sem kupoval cel komplet skupaj, zato mi je (en manjši trgovec) ponudil takšen popust, da se mi preprosto ni splačalo v Avstrijo (niti drugje v SLO) po zadevšne..

pa še predlog: sestavi si ene tri konfiguracije, dobi si predračune ta velikih firm, potem pa sprašuj manjše trgovce, ki ti bodo dali še pa još popusta, samo, da pri njih pustiš dinar..

če boš pa kupoval ločeno: neimenovana trgovina (hint: Veliki Pok) ima trenutno v akciji Infinityjev surround komplet (oz. dva modela), poleg teh pa je še kar nekaj zaloge drugih znamk na cca. -25% hujšanju.

V vsakem primeru preveri, da ne bom širil krive vere.

Objavljeno

pa še o Marantzu.. Tudi meni je bila vedno oh in ah firma, potem pa ga je kupil Phillips in ko so v eni reviji delali teste, so odprli Marantza in zraven postavili odprtega Phillipsa in (guess what), slika je bila skoraj zrcalna..

osebno sploh nimam ničesar proti Phillipsu (še celo doma imam nekaj zadev), nikakor pa se ne morem strinjat s +35% cene za Marantza..

drugače pa nekoč, ko bo več dinar doma, kakšen komplet NAD, Bowers&Wilkins, Loewe, ipd.. :rolleyes:

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

"""""jest sem si homecinema postavil tako-vaythebay. ob nakupu PCja sem dokupil TV in/out kartico, kabl PC-TV, 5.1 zvočnike za 15k, namestil AC3 filter in a-je-to... men špila (zadovoljuje moje potrebe 100%. v kino grem samo še zarad nostalgije 1x do 2x letno. (čist mimo grede- za BZ sem kupil pred zvočniki še 5.1 kartico in je sedaj viška... )"""""

Vse lepo in prav, sam zvocniki 5+1 za 15 k. :hmm: .............. :nono:

Jst mam philipsov DVD player z solidnimi zvocniki, comp pa skrit v omaro. Ne moti dnevnega vzdusja, pa se conektan je na server pa mam u dnevni 40 G muvijev pa 35 G muske. Men je kul. :yea2:

Objavljeno

P.S.: Pa valda wireless misko pa tipkovnico, skrite pod mizo.

Objavljeno

Še eno vprašanje glede hišnega kina

Doma sem si zamislil hišni kino + ozvočenje za celo hišo. Kateri tip ojačevalca rabim če hočem v dnevni gledat fil v kopalnici naprimer pa istočasno preko istega ojačevalca poslušat radio ??

za vse odgovore se zahvaljujem

lp

Objavljeno
Posodabljam sistem  in sem tik pred nakupom.  Odločam se za infinity kompletk zvočnikov... Izpljunil bi tam do 120 k..., receiver bo ponovno Sony, po vsej verjetnosti,  :hmm: škilim tudi k Yamahi... mogoče Marantzu, Fala, LP.

No, nabavil sem Yamaho RXV650 in začasno še cenejše Tannoy 5.1, zadeve vrgel v dnevno in si ogledal teste Yamahe na netu... Dobro zaporedje, ha :afro1: ?

Za domači kino sem testiral JBL SCS 260.6, se mi zdijo dobri v kombinaciji z Yamaho...tako mehko, nežno zvenijo :blush: ...laik sem pač, ne vem kako drugače naj se izrazim...

Kakšna priporočila ali namig, mogoče, glede zvočnikov (v istem cenovnem razredu, za domači kino)? Soba ima cca. 25 m2... trgovci na našem koncu pa se mi ne zdijo ravno vredni zaupanja... :nono:

Hvala za vsak morebitni nasvet... :004

Objavljeno (popravljeno)

Če v sobi nimaš mesta, da bi pravilno razporedil 5.1 komplet zvočnikov, je brez veze da jih sploh kupiš ker ne bo imelo efekta :BUA: . V tem primeru je bolje da vzameš 2.1 komplet (satelita in woffer) bo lepša zvočna slika :OK: , če pa maš mesto ra razporeditev, pa je vse odvisno od debeline tvoje denarnice :grim najboljše je da greš v trgovino in tam poslušaš več različnih kompletov, ocena zvočnikov je zelo subjektivna :doze: tako da zaupaj lastnim ušesom, pa ugoden in dober nakup :D

Popravljeno . Popravil jose
  • 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Doma imam postavljen sistem (Yamaha + Dali). Ampak kdaj pa kdaj bi pa pogledal tudi kakšen Divx, pa se mi ne da gledat v tist majhen ekran na računalniku. .)

Da bi kupoval novo grafično in zvočno kartico, s katerima bi povezal comp z receiverjem in TV-jem, mi ne diši preveč. Pa tukaj potem pride še do problema povezave (žične ali brezžične) - računalnik je na drugi strani hiše kot dnevna soba. Da bi vse to uredil bi me stalo kar nekaj časa, denarja in estetike.

Pa se mi poraja tale ideja: KiSS DP-1000 za 28.900 sit

link:

http://www.kiss-technology.com/?p=dp1000&v=users

http://nakup.merkur.si/default.asp?MySes=M...9FUF9797551JGNM

In kaj me skrbi? Kako je s codeci? A na telih Divx-Dvd komponentah delajo vsi filmi? Na njihovi strani trdijo da! V primeru novejših tipov pa naj bi se dobila datoteka z njihovega web-pagea, ki bi jo presnel na cd, vstavil v komponento in na novo instaliral software.

Kako pa je pri ostalih firmah? Ker take komponentne prodajajo tudi za manj denarcev, samo nikjer nisem zasledil, da bi se dalo urejat software.

Anyone? :blush:

Objavljeno

Jest mam kot drugi, DiviX player pri hiši Yamado 6600, ki je koštala takrat okol 17k sitnih.... lepo normalno se updata, sicer s paketi, ki jih pripravi proizvajalec, do zdaj še nisem imel problemou s kakšnimi nepoznanimi formati.... še manj jih je kot z računalniki....je pa res, da bolj malo gledam....

Objavljeno

Pri Divx-DVD komponentah vsaj pri meni s formatom in kvaliteto slike nikoli ni bilo težav, nekej težav je blo samo pri podnapisih :o ampak ko pogruntas kaj tvojemu predvajalniku paše, vse deluje kot mora :)

Objavljeno

No, pa ste mi skupaj s serviserjem razjasnil še eno neraziskano področje! :worship:

Če bi prej vedel, da je to tako enostavno, bi zadevo že zdavnaj imel. :slap:

Za primer, če je mogoče tu še kdo, ki kot jaz nima preveč pojma o teh zadevah, bom zapisal: Če pride modernejša vrsta zapisa in player filma ne prepozna več, popokaš škatlo, neseš na servis in ti zastonj inštalirajo nov software. :OK:

P.S. Lahko to izvajaš tudi sam, ampak na svoj riziko!

Objavljeno

Sej, če slediš navodilom, nimaš kej dost zaj****, pa tudi če, ti pomojem na servisu hitro zadeo spravijo v red (reset, nalaganje novega firmware-a). Je tok simpl, da sem čelo jest uspeu narest :OK: .)

Objavljeno

Jest sm si kr tegale Sonya ubodu. Je en komplet DVD playerja pa VCR-ja, ma pa še 5.1 ozvočenje zrawn. Seveda špila tud mp3 in CD-je, pa RDS radijo ma. Za tak dnar, se mi zdi, da nebi mogu bolš kupt.

• 5 mesecev pozneje...
Objavljeno

Oj - sem bolj zelen na tem področju in me zanima naslednje. Kupil sem DVD predvajalnik YAMADA 6700 in me motiji podnapisi. So majhni, postavljeni nekje na sredini ekrana in ne prikazujejo vseh šumnikov.

Kolikor berem na netu, bi moral Yamado nadgradit. A ima kdo enak predvajalnik in kateri firmware je uporabil za nadgradnjo? Morda kaki link? Nasvet?

Hvala

Objavljeno

Poskusi

tukaj,

boš izvedel vse, kar bi rad.

le nekaj časa in potrpežljivosti, da se prebiješ čez vso forumsko solato.

Imajo pa to dobro navado, da imajo v prvem postu napisano tisto, kar je bistveno.

• 3 mesecev pozneje...
Objavljeno

Zanima me ali ima kdo kaj izkušenj z projekcijskimi platni " samostoječimi " velikosti 150x150 cm, 180x180 cm in 200x200 cm za digitalne projekcije

P.S. pa še kakšno udobna varijanta bi bila zaželjena :grim

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!