Skoči na vsebino

tema, ki naj gre prosto pot

D.J.

Priporočene objave

pred eno uro, Alla pravi:

Za mačke: če ima stalno pot po kateri prihaja....namažeš kakšno travno bilko z malo lepila za podgane. Če ga dobi malo na dlako, ji ne škodi, živcira jo pa na smrt in definitivno te poti ne bo več uporabila.

Bi jaz tebe z lepilom namazala. Zgleda da spadas med selektivne živaloljube. :mad:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 minutami, dr.looney pravi:

Bi jaz tebe z lepilom namazala. Zgleda da spadas med selektivne živaloljube. :mad:

sem kar čakal...nekateri obsedeni ločite med mačje in pasje ljubci. Meli smo tudi muce doma. Nikakršno močenje ni, če mačko nekaj nervira in Alla ima prav, najbolj neinvazivna metoda je to.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, DAMI34 pravi:

sem kar čakal...nekateri obsedeni ločite med mačje in pasje ljubci. Meli smo tudi muce doma. Nikakršno močenje ni, če mačko nekaj nervira in Alla ima prav, najbolj neinvazivna metoda je to.

samo tokrat ti bom odgovorila. jaz imam rada vse živali. iz prve roke ti povem, da se mačka liže, lepilo je pa strupeno. to je isto, kot bi predlagal, da če ti gre na živce lajanje sosedovega psa , vrzi petardo pa bo mir. 

pa kar zaključimo ne s tabo ne gospo allo ne bom debatirala o tem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 26 minutami, dr.looney pravi:

V nekem urbanem okolju je potrebno imeti red, sicer zgleda kot kakšna "indijska vas"...

V moji mladosti je bil pes redkost pri hiši, danes je čudno, če ga nimaš... in pri taki masovni pasjeljubnosti se najde tudi nek % takšnih, ki dreka ne poberejo... in je že dovolj, da je vse posrano...

Zavestno kršijo in se jim j...

Ja, ni pes kriv, ampak lastnik... 

Kaj boš rekel sosedu, ki pasjega laježa ne umiri in it odgovori "pes pač laja..." ... nerešljivo, zato urediš zadevo pri viru hrupa in to edino deluje.

Dedek je imel še druge prijeme, ko je živel izven naselja...

Sosedove kure so nonstop zahajale na parcelo, kopale in brskale po podrastju. Ni pomagala petarda na kamnu s selotejpom :) , niti pes, ki smo ga posodili (ker ga je koklja dobla :) , na koncu je pomagal samo plot z malo jaćo žico.

Tako to je, še dolgo bo "palica" edino učinkovito sredstvo.

Tudi za tebe tu gori...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Koliko šele jaz govorim, ki imam 4 ????????.

pred 2 urami, DAMI34 pravi:

ptič ne, kako si pa ti? Čudne misli? Zaprtost? Tresenje glave? Samogovor in pogovor s psi?

Aha, sm vedu, da je nekaj..tut name vpliva 5g, nekam dost se s psom pogovarjam. Zadnje čase ga skos neki na sprehod silim :P

Koliko šele jaz govorim, ki imam ????????.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri nas na vasi, je idemo, idemo ?????.

Kokoši, mačke, zajci, psi, ovce, vse povsod, počnejo, kar se jim zljubi ?.

Smo kot Noetova barka ???.

Sosed sredi vasi, med hišami, pali gume, odlaga smeti in ropotijo povsod ?.

Ampak nihče nikomur ne teži ?.

Taki pač smo ???.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, KARMEN1 pravi:

Taki pač smo ???.

Ja na kratko napiš, da si iz Žabjaka. :jezik:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 minutami, Snečer pravi:

V nekem urbanem okolju je potrebno imeti red, sicer zgleda kot kakšna "indijska vas"...

V moji mladosti je bil pes redkost pri hiši, danes je čudno, če ga nimaš... in pri taki masovni pasjeljubnosti se najde tudi nek % takšnih, ki dreka ne poberejo... in je že dovolj, da je vse posrano...

Kaj boš rekel sosedu, ki pasjega laježa ne umiri in it odgovori "pes pač laja..." ... nerešljivo, zato urediš zadevo pri viru hrupa in to edino deluje.

Sosedove kure so nonstop zahajale na parcelo, kopale in brskale po podrastju. Ni pomagala petarda na kamnu s selotejpom :) , niti pes, ki smo ga posodili (ker ga je koklja dobla :) , na koncu je pomagal samo plot z malo jaćo žico.

Tudi za tebe tu gori...

to počno samo ljudje z manjkom kolesc v glavi. mi takšne stvari rešujemo na civiliziran način. poišči kak zakon o tem.

no name palica deluje ravno obratno. ti še ni potegnilo. no mogoče ti bo kdaj. zdaj se pa primite za rokice in sklenite kako se me boste znebili. da ne bom kalila vašega miru v vašem malem svetu, kjer lahko se lahko igrate mini napoleone.

pa še to večino opozoril, ki sem jih dobila so posledica vašega prizadetega ega ne mojih "nekulturnih" izpadov. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 18 minutami, dr.looney pravi:

samo tokrat ti bom odgovorila. jaz imam rada vse živali. iz prve roke ti povem, da se mačka liže, lepilo je pa strupeno. to je isto, kot bi predlagal, da če ti gre na živce lajanje sosedovega psa , vrzi petardo pa bo mir. 

pa kar zaključimo ne s tabo ne gospo allo ne bom debatirala o tem.

tok si brihtna....

lepilo za podgane ne obstaja @Allaje mislila lepilo za miši (zmes naravnih smol, podobno sintelanu) tako, da je daleč od strupenega. Ga kar na veliko uporabljam v našem skladišču.

Na živce mi sicer gre nabijanje v popolnoma vsaki temi, (in slej, ko prej bo to zrihtal :D še mal še mal, se veselim), in če bi vsaj malo poznala pse, bi vedela, da ga petarda dodatno razdraži in zato potem še bolj laja, saj je ziritiran in v strahu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uradna zakonodaja ne zajema celotne širine odnosov in dogodkov.

Določenih zadev ne moreš rešiti "civilizirano", to so pač te "lastniške" zadeve, kjer je samopomoč hitra in učinkovita.

Sodna odločba je v takih primerih neučinkovita, ker človeka prevzgoji samo ograja, palica itd. V primerih, ko je neciviliziran...

Tako da se tu menimo o neciviliziranem obnašanju.

Večino opozoril si prejela zaradi neciviliziranega obnašanja, ker si žalila souporabnike, namesto, da bi se ubadala s temo...

Pravilom pri necivliziranih, ko zmanjka argumentov, začno žaliti...

Pa smo spet pri palici.

Ja, pri enih tudi palica ne zaleže, ali pa jo je treba večkrat uporabiti.

pred 10 minutami, KARMEN1 pravi:

Taki pač smo ???.

Koze imaš lepo ograjene, porihtane? dvomim, da se šetajo prosto in skačejo pred avtomobile ter lastnici povzročajo stroške :) 

• Všeč mi je 2
  • Ni mi všeč 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 13 minutami, Snečer pravi:

Tudi za tebe tu gori...

zajkaj pes laja, je enostaven odgovor, ki ga tisti s psom na verigi in 1x dnevnim prehranjevanjem ter prostim izpuščanjem res ne zastopijo.

Ne vidim rešitve v palici, razen za lastnika.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, XTR pravi:

Samo še pes na kolu manjka. :P 

Tist je v potoku. Par dni. Pol pa gre na roštilj. :lol1:

No brezveze, da ugibamo, bo Karmen dopisala...:jezik:

Popravljeno . Popravil skalar36
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, DAMI34 pravi:

zajkaj pes laja, je enostaven odgovor, ki ga tisti s psom na verigi in 1x dnevnim prehranjevanjem ter prostim izpuščanjem res ne zastopijo.

Ne vidim rešitve v palici, razen za lastnika.

za pesa pa je to

image.jpeg.3c0d87b1333e672ee21ae3419bf98599.jpeg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, Snečer pravi:

....

Večino opozoril si prejela zaradi neciviliziranega obnašanja, ker si žalila souporabnike, namesto, da bi se ubadala s temo...

Pravilom pri necivliziranih, ko zmanjka argumentov, začno žaliti...

Pa smo spet pri palici.

Ja, pri enih tudi palica ne zaleže, ali pa jo je treba večkrat uporabiti.

A res? Koga? hočem dokaze.

Mi groziš s palico? To je grožnja s fizičnem nasiljem. Boš umaknil ali ti bo uradna oseba to pojasnila.

Začni pometat pred svojim pragom. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 24 minutami, Snečer pravi:

Za kure obstaja še ena zanimiva rešitev. Ponoči na svojem vrtu nastaviš jajca in jih drugi dan vpričo soseda ali sosede pobereš. Pa bo sam poskrbel, da kure n bodo več hodile na vrt.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 urami, 3nity pravi:

Morda pa jih je 5g pritegnil v Koper, ker jih je bilo pri nas OGROMNO? :hmm: Hecam se, letos so imeli dobro sezono v oljčnikih :rolleyes: Oljčna muha se je zelo namnožila, ona potem odloži ličinke na oljko, te prevrtajo plod do koščice in ker ni že dovolj škode storjene, pride še škorec in...

1390213807_koica.png.978dc66bc7b3e227d775d3babaeea062.png

Myth-Busted.png.4e2192fefa26499cbf8c3cd4304c59a0.png   :lol1:

Za Koper ne vem, pri nas smo vedno ob sneženju v ptičjo krmilnico dali semena sončnic. Vedno se je gnetlo, največ sinic, okrog krmilnice. Letos je bilo zasneženo, kupil sem novo krmilnico in 5 kg sončnic, še vedno je krmilnica polna sončnic, ni sinic. Pa podobno opažajo drugi v moji okolici, celo na FB je debata o tem. Sem že dovolj let na tem svetu, da opazim razliko...tudi vzrok bo sčasoma znan, čeprav se sedaj nekateri tem opažanjem smejejo 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, dr.looney pravi:

no name palica deluje ravno obratno. ti še ni potegnilo. no mogoče ti bo kdaj. zdaj se pa primite za rokice in sklenite kako se me boste znebili. da ne bom kalila vašega miru

s Snečijem se že drživa..maš res hudo željo, al te še mal pustim? Ker tvoj prispevek v moto temah je približno enak 0 in tule nimam prav nobenih zadržkov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, DAMI34 pravi:

s Snečijem se že drživa..maš res hudo željo, al te še mal pustim? Ker tvoj prispevek v moto temah je približno enak 0 in tule nimam prav nobenih zadržkov.

naredita kar želita. saj smešita sama sebe. če bosta zaradi tega bolj mirno spala kar izvolita. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, dr.looney pravi:

naredita kar želita. saj smešita sama sebe. če bosta zaradi tega bolj mirno spala kar izvolita. 

prou, čau...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 minutami, vandrovec pravi:

Za Koper ne vem, pri nas smo vedno ob sneženju v ptičjo krmilnico dali semena sončnic. Vedno se je gnetlo, največ sinic, okrog krmilnice. Letos je bilo zasneženo, kupil sem novo krmilnico in 5 kg sončnic, še vedno je krmilnica polna sončnic, ni sinic. Pa podobno opažajo drugi v moji okolici, celo na FB je debata o tem. Sem že dovolj let na tem svetu, da opazim razliko...tudi vzrok bo sčasoma znan, čeprav se sedaj nekateri tem opažanjem smejejo 

Čist tko logično razmišljam... Nekatere moje stranke, ptice krmijo celo leto. Ponavadi so ptice navajene hodit na isto mesto potem tudi ko pade sneg. Če pa nasuješ krmo ko že sneži, si skoraj malo pozen, če niso ptice navajene.

Pa še nekaj. Tam kjer je veliko vrabcev je ponavadi manj ptic pevk.

Vrabci so tolpa, banda pokvarjena, nadlegovlska. :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, skalar36 pravi:

Čist tko logično razmišljam... Nekatere moje stranke, ptice krmijo celo leto. Ponavadi so ptice navajene hodit na isto mesto potem tudi ko pade sneg. Če pa nasuješ krmo ko že sneži, si skoraj malo pozen, če niso ptice navajene.

Pa še nekaj. Tam kjer je veliko vrabcev je ponavadi manj ptic pevk.

Vrabci so tolpa, banda pokvarjena, nadlegovlska. :naughty:

Citiraj

Hrani se pretežno z rastlinsko hrano - sadje, semena, glive in zelišča. Hrani se tudi z jajci in mladimi ptiči ter žuželkami. Hrano skladišči.

Kurre5.jpg

sedeli smo na vrtu, ko se je zagnala po fasadi (ki je hrapava) do napušča, ptiči so znoreli... in sedaj je mir

prej nikoli ni bilo vrabcev, ne vem, kaj se je to dogajalo zadnja leta, 5G verjetno

zanimivo pa da sokol živi prav ob antenah 5G :) njemu ne škodi

PDF) Prehrana sokola selca Falco peregrinus v urbanem okolju Maribora ( SV  Slovenija) Diet of Peregrine Falcons Falco peregrinus in the urban  environment of Maribor (NE Slovenia)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, skalar36 pravi:

Še v šoli so nas učili, da je ptice potrebno hranit le tedaj, ko v naravi ne dobijo dovolj hrane, ko jo prekrije snežna odeja. Kdor krmi ptice celo leto jim dela več škode kot koristi, ker jih razvaja.

In ja, ko je zapadel sneg so ponavadi ptice okoli hiš iskale hrano, letos jih pri nas ni

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, vandrovec pravi:

Še v šoli so nas učili, da je ptice potrebno hranit le tedaj, ko v naravi ne dobijo dovolj hrane, ko jo prekrije snežna odeja. Kdor krmi ptice celo leto jim dela več škode kot koristi, ker jih razvaja.

Da nisi ti hodu na kakšno meneđersko šolo. K nako takole so razmišljal naši šefi, k je blo treba plačo dat. :naughty:

• Hvala 1
  • Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

letos je nadpovprečno topla zima, prvi mraz in prvi sneg je bil prejšnji teden

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!