Tomozuki Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 Bomo vidli kako bo ju3 vreme pa kolko bo °C :hmm: Ce ne prej pa na spomlad ko bo plus :) Čuj, če neboš zmrzno ti kr pridi ;)
Zok Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 (popravljeno) eni mislijo da bodo z apn-ko hitrejši kr jim gre 100kmh, proti skuterju ki gre 85kmh.....po ravnici ta tomos piči skuto in je na prvem mestu......toda pol pridejo ovinki.....tomos mora že 500m pred ovinkom bremzat, da do ovinka zniža hitrost na "prebavljivo"......skuter medtem elegantno zdrsi mimo paničnega tomosa, k se že ves krivi, voznik se jebe s šaltheblom, gume drsijo, k tem prispeva še vzmetenje, k je itaq gor verjetn sam zarad lepšega........ pa kaj ti si dirkac al ka da tok cutis kok se okvir krivi?? <_< da mi das BTja pa 100 jurjev za predelave (tok vi devate v to), ti ga napilim da ga nubena 50 cc skuta ne dobi nikol in nikdar. s saltheblom se jebejo sam tisti k ne znajo prestavlat (sej za take pa so skute), vzmetenje je, ko je novo, cist OK za slovenske ceste, gume drsijo glih tolk kuk jim pustis drset, sem pa ze videl lastnega elektronika (pa mojga best frenda gor), letnik '79, v OBUPNEM stanju, kok je picil mimo speedfighta, odblokiranega, tako na ravnini, kot tudi v ovinku, tako v pospeskih, kot tudi pri zaviranju. da bi dal se MF izpuh gor, bi verjetno picil tudi mimo yamahe SR 125. .) aja, predelan ni pa nic, razen filtra in L bata 48 mm. edited: aja, videl pa sem ze tud APNko z MF izpuhom, L batom in peto prestavo (vse ostalo ogirinal - 12 mm uplinjac!!), kok je v pospeskih scat pelala Yamaho SPY, odblokirano + leo vince auspuh. :yea2: pa je bil un na SPYju za vsaj 10 kil lazji ko un na APNu!! Popravljeno December 26, 2003. Popravil Zok
beno Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 to nej bi bil skuter št. 11 ce se ne motm?? :) a mas mal probleme z stevilkam :wacko: 18 je reku :P
_Roba_ Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 a mas mal probleme z stevilkam :wacko: 18 je reku :P Eno stran nazaj poglej pa bos vido skuter z st. 11
beno Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 Eno stran nazaj poglej pa bos vido skuter z st. 11 ja sej samo on je profija citirov ... on je pa reku da 18
roost Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 Ne vem kakšne pospeške ima skuter s številko 11, a skuter s številko 18 ima boljše od tegale Tomosa vsaj do kakih 120 na uro, bi bilo pa zanimivo vedeti koliko se da narediti s temle Tomosom na Grobniku :? saj za drugam tako ni :naughty: Enkrat ko se bo otoplilo smo rekli, da se bomo odpravili malo ga stestirat na grobnik. B) Mamo pa nekaj problemov, vedno nam zavrti skodelico od sklopke, ma bomo probali maximalono ojačat eno. Pa postane zelo nestabilen pri >120km/h. Rad bi ga dali na dinamometer za vidit kje smo. Pa nov avspuh bo treba. Mislimo pa da bi uspel napalit dirkalnega scooterja, no, ne iz štarta. malo teh. podatkov: 80cc Yam ZY cilinder gorivo isopropilalkohol (CR 18:1) uplinjač 21 (lamelni ventil) baterijski vžig (brez rotorja) ... Sicer pa je to bil projekt za seminarsko v šoli. :P
Profi Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 Enkrat ko se bo otoplilo smo rekli, da se bomo odpravili malo ga stestirat na grobnik. B) Mamo pa nekaj problemov, vedno nam zavrti skodelico od sklopke, ma bomo probali maximalono ojačat eno. Pa postane zelo nestabilen pri >120km/h. Rad bi ga dali na dinamometer za vidit kje smo. Pa nov avspuh bo treba. Mislimo pa da bi uspel napalit dirkalnega scooterja, no, ne iz štarta. malo teh. podatkov: 80cc Yam ZY cilinder gorivo isopropilalkohol (CR 18:1) uplinjač 21 (lamelni ventil) baterijski vžig (brez rotorja) ... Sicer pa je to bil projekt za seminarsko v šoli. :P To me pa res zanima koliko da tole od sebe na Grobniku. Upam da boste povedali, pa prideva z Benotom malo s skuterjem zraven za primerjavo :naughty: da ne bo dolgčas :naughty:
Tomozuki Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 pa kaj ti si dirkac al ka da tok cutis kok se okvir krivi?? <_< da mi das BTja pa 100 jurjev za predelave (tok vi devate v to), ti ga napilim da ga nubena 50 cc skuta ne dobi nikol in nikdar. s saltheblom se jebejo sam tisti k ne znajo prestavlat (sej za take pa so skute), vzmetenje je, ko je novo, cist OK za slovenske ceste, gume drsijo glih tolk kuk jim pustis drset, sem pa ze videl lastnega elektronika (pa mojga best frenda gor), letnik '79, v OBUPNEM stanju, kok je picil mimo speedfighta, odblokiranega, tako na ravnini, kot tudi v ovinku, tako v pospeskih, kot tudi pri zaviranju. da bi dal se MF izpuh gor, bi verjetno picil tudi mimo yamahe SR 125. .) aja, predelan ni pa nic, razen filtra in L bata 48 mm. edited: aja, videl pa sem ze tud APNko z MF izpuhom, L batom in peto prestavo (vse ostalo ogirinal - 12 mm uplinjac!!), kok je v pospeskih scat pelala Yamaho SPY, odblokirano + leo vince auspuh. :yea2: pa je bil un na SPYju za vsaj 10 kil lazji ko un na APNu!! Ja, samo računaj da je to poceni predelava, ki dolgo nebo vzdržala nevem kakih obremenitev. Pa sej to vejo lastniki Tomosov boljše povedat. Drugače pa težko dvomim, da bi kdo z tako predelanim Tomosom (s prestavami) premagal variomat. Če bi oni s SPY-em mel kakšne super trde fedrce (ker auspuh navadno naredi lukno v pospeških) verjemi, da bi se stvar kar hitro obrnila ;) Mene so, preden sem menjal fedrce spičli do 40km/h tudi avtomatiki pomojem (nepredelani). Ampak, čim jih menjaš se stvar drastično popravi (Roba ve o tem tudi kaj povedat, ker je tut on sprobal) ;)
bOnZy Objavljeno December 26, 2003 Avtor Opozori Objavljeno December 26, 2003 ja sej samo on je profija citirov ... on je pa reku da 18 em profi je reku da ne ve kako izgleda skuter s št. 11 :) zato sem ga citirov! :)
_Roba_ Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 Ampak, čim jih menjaš se stvar drastično popravi (Roba ve o tem tudi kaj povedat, ker je tut on sprobal) ;) Res je ko smo sli do jrk0ta sem jaz bil prvi gori sem se ze vsedo potem je priso pero...potem pa sem sel nazaj dol ker je tomaz zraven skuterja letel :lol1: :lol1: in sem ga jaz gori tisal ker aerox tega ni bil zmozen.Potem ko pa sma federce pa valcke menjala pa se je tvar spremenila in je z mano in tomazom sel v vsaki breg brez problema :OK: :OK:
Profi Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 em profi je reku da ne ve kako izgleda skuter s št. 11 :) zato sem ga citirov! :) Reku sm da ne vem kakšne pospeške ma skuter s številko 11 ;)
sime77 Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 Men je sedaj bivši atx letu po ravnini 120km/h :naughty: merjeno z avtom. mel pa je od BTja cilinder brušen in honan na 39mm 18bing frgazar pa 15 zobnik. mašina je bla dobra dokler mi ni menjalnika zamlel :cry: zej mam pa od apn4 mašino gor (zarad ležajov na blajerci) pa ist cilinder pa me od sedaj s skuto še nobeden ni pajsnu :OK: :notworthy: :OK:
bOnZy Objavljeno December 26, 2003 Avtor Opozori Objavljeno December 26, 2003 Reku sm da ne vem kakšne pospeške ma skuter s številko 11 ;) no potem se pa opravičujem za moje površno branje :) ubistvu pa sploh nism su še 1x gledat postna...no whatever... :)
denZ Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 Men je sedaj bivši atx letu po ravnini 120km/h :naughty: merjeno z avtom. mel pa je od BTja cilinder brušen in honan na 39mm 18bing frgazar pa 15 zobnik. mašina je bla dobra dokler mi ni menjalnika zamlel :cry: zej mam pa od apn4 mašino gor (zarad ležajov na blajerci) pa ist cilinder pa me od sedaj s skuto še nobeden ni pajsnu :OK: :notworthy: :OK: :angry: nemoreš kar tako enostavno primerjati skuterja pa tomosa sam po končni hitrosti...mal poglej še kaj druga pa bo verjetn vse bolš/lepš pr skuterju
zivijo Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 ja lej un k ma tomosa bo tomosa zagovorju drug bo spet skuter tret bo spet enduro taki smo ljudje
denZ Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 ja lej un k ma tomosa bo tomosa zagovorju drug bo spet skuter tret bo spet enduro taki smo ljudje sej vem ja....sej praktično jst nism na nobeni strani (sem nevtralen, zato kr mam rad tomose, pa tud skuterje pa cestake pa quade, pa trike, pa kroske pa enduroje, pa čoperje pa ....) jst sam govorim dejstva, k pa so resnična
Zok Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 (popravljeno) nemoreš kar tako enostavno primerjati skuterja pa tomosa sam po končni hitrosti...mal poglej še kaj druga pa bo verjetn vse bolš/lepš pr skuterju mislis drazje... :lol1: Popravljeno December 26, 2003. Popravil Zok
4nY Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 ..hm, ta tema mi je pa usec :D ..ja res me zanima kako se kej un TOMOS na grobniku znajde oz. kerkol.. ..pa kasn ma kej zvok pa tko... no ko se boste odpravili kam prosim povejte ker me res zanima :OK:
4nY Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 Tut js mam enga napedenanga TOMOSA-APN6.. sej je tko mal za usaka tok cajta, pa se skoda ga tok ni... :P ..ma pa ful mocno kompresiji (mislm ful premocno) leti pa tm okol 80 km/h ... po steucu kok je zdej to "realno" ne vem sam ga nism cis do konca tisu.. ...ga se morm... :D :yea2: vm sporocim kok gre.. bo su frend z ZZR 250 zravn pa upam da mu bo realno kazal :OK: :P
speedrunner Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 mislis drazje... :lol1: Tomos je kot drvarnca! Pr 60 km/h se trese kot se je učer v Iraku stresl! :devil:
Tomozuki Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 Tomos je kot drvarnca! Pr 60 km/h se trese kot se je učer v Iraku stresl! :devil: :D :D :P :OK: ;) Ja, seveda, kot sem že rekel je težko primerjat en ultramodern avto proti eni Opel Asconi iz 80-tih let :)
speedrunner Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 ja, tvoj mogoce... :lol1: Ej Sorćy!!! Ga še nism imel, le vozu! :P :P :P
Tomozuki Objavljeno December 26, 2003 Opozori Objavljeno December 26, 2003 Ej Sorćy!!! Ga še nism imel, le vozu! :P :P :P A se bojiš, da si kaj zamudo? :D
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se