Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
pred 14 urami, dr.looney pravi:

Zakaj  "verniki" enostavno ne sprejmete, da vsem niso všeč pravljice in da zaradi tega nimamo nobenih travm. 

To ni problem. Nekdo je bil povabljen na birmo pa šel na pol. Če bi bil dovolj načelen bi odklonil povabilo, ker tega ne priznava. Upam, da mu potem ni čestital ali se veselil ob zakramentu....B)

Objavljeno
pred eno uro, sesir pravi:

" nemrem" se iz postle....bom najdu biblijo in ti slikal ko not pise,da nastala iz Adamovega rebra...in ja tisto tanko knjigo nove zaveze sem kupo,da sem se prepričal saj takrat še nisem poznal in prijateljeval z googlom...

da, bistvo religije je Adamovo rebro, pa hudič od babe k je jabuka kradla :D

pred eno uro, dr.looney pravi:

No si me pa zelo nasmejal. Stara zaveza nima nobene veze s krscanstvom :lol1::lol1::lol1::lol1:

Osnova je 10 božjih zapovedi od kje izvirajo? Iz stare zaveze. 

Mislim, da ce ze komu ocitas pomanjkljivo znanje ti svetujem, da najprej pometes pred svojim pragom .

sem ti lepo zapisal, mešaš Jezusa, boga in Boga, mešaš staro zavezo, novo zavezo, ne prebereš kar sem napisal, še mal pa boš tudi ti privlekla Evo in rebro od Adama.

Ampak, kolikor si podkovana, izgleda da si skoraj falirana nuna :ras:

Objavljeno
pred 48 minutami, skalar36 pravi:

Dobr ti je odgovorila. Jest ne verjamem v boga, pa nikol nism. Pa v osnovi sam vem kaj je prav in kaj ne. Veliko bolj kot pa ljudje, ki sedijo v prvih klopeh pa poslušajo "božjo besedo", potem pa doma trpinčijo družinske člane ali sosede. Za dobro v človeku bog nima vpliva. Ali za slabo.

Glede strae zaveze. Resnično bluziš in to močno. Res močno. Že v stari zavezi so pričakovali "jahveta". Odrešenika. Bog stare zaveze je imel za izbrano ljudstvo jude. Jezus je potem bil "kao" lobist za vse ljudi. Sicer stara zaveza je meni bolj anale judovskega ljudstva. Ne bom ti razalgal, ker nima smisla. Jaz sem ga prebral 3x zato, ker ga je prvič težko razumet.  Bomo hitro pri mitas gumah...

Na, spet en brezverec s strašnim poznavanjem stare zaveze in hudo podkovan v krščanstvu. Jaz sem s svetim pismom živel 30 let in ne samo 3x prebral, mogoče bom rekel, da novo zavezo razumem in mi je neka vrednota, stara zaveza je pa veliko, veliko bolj zajebana, pa čeprav obstaja miljon in eno tolmačenje in seveda tudi način razumevanja le te. Bom pa tako rekel, da me v bistvu in osnovi niti ne zanima preveč. 

ps. Da 10 božjih zapovedi je nova "ustava" (prej je veljalo zob za zob), ki jo je črpalo krščanstvo, ni pa takrat bilo niti ni nastalo krščanstvo.

Ne ni mi dober odgovorila, bom povedal zakaj ljudje nimajo dobrega zapisanega v genih ali vsaj pomankljiv zapis.

Dejva se odmaknit od krščanstva in poglejmo eno drugo vero , ki sliši na ime Alah. Dejstvo je da ne vem veliko o njej, vem pa to:

če v Afganistanu živi otrok brez hrane, v jami in lastnih iztrebkih, pa mu daš puško in mu poveš, ko boš pobil toliko in toliko nevernikov, oziroma če se razstreliš in umreš mučeniške smrti, boš šel v raj, kjer te čaka 40 devic...jaz otroka razumem, z veseljem se bo razstrelil, saj gre na boljše. Temu se reče vzgoja.

In še 1x

1. nikjer nisem omenil boga niti Boga

2. nikjer nisem omenil, kdo more kaj in kako verovat

3. navedel sem dejstva, da vsak v nekaj veruje, pa ni nujno da je to bog

4. in predlagal, da kdor se loti Svetega pisma, naj bere novo zavezo in Jezusove nauke

Če mi kdorkoli lahko karkoli očita na zgornjih 4 točka, kar z besedo na dan :D

Kar pa se moje osebne vere tiče je to samo in zgolj moja osebna vera v nekaj kar se popolnoma nikogar nič ne tiče in zato tega niti ne razlagam nikomur niti ne silim nikogar da to verjame ali tako živi.

Tudi moja žena je ateist, pa se ne ubada s takimi problemi glede vere, kot se ubadajo nekateri drugi ateisti. Ker roko na srce, če nekaj ne verjameš, potem ne verjameš in ne razumem zakaj bi nekoga drugega hotel podučiti o tem kaj on verjame. In če ne verjameš potem je Sveto pismo pravljica in vsakršno razlaganje podobno temu, kot da bi me hotel prepričati da čarovnica ni bila hudobna v knjigi Janko in Metka, ampak sta Janko in Metka bila huligana, ki sta kradla čokolado starejši gospe. Vse skupaj je samo prepiranje o neki pravljici, pa še iz te se da kaj pametnega naučiti.

Objavljeno
pred 19 minutami, vandrovec pravi:

To ni problem. Nekdo je bil povabljen na birmo pa šel na pol. Če bi bil dovolj načelen bi odklonil povabilo, ker tega ne priznava. Upam, da mu potem ni čestital ali se veselil ob zakramentu....B)

Pol se motoristi in nemotoristi, ne bi smeli družit zaradi načela. Pa tisti ki pijejo pivo in so prepričani, da je vino zanič...

Mene najbolj jezi cerkev kot institucija. Tle se strinjam vera ne uči slabega. Vsaj krščanska... drugih ne poznam podrobno. Ampak, tisti, ki smo ateisti, ne rabimo pastirja, da vemo kaj je prav in kaj ne. To le dohtarca že povedala.

Predvsem me moti cerkev, ker je naredila nepopravljivo škodo temu človeštvu. Uči nekaj dela drugo. S tem da so v preteklosti skuril vse tiste ljudi, ki so dvomili v njihov prav, in posledično se je izgubilo ogromno znanja, ki bi ga danes imeli, če se ne bi zgodila cerkev. Sam spomnimo se Issac Newtona in njegove teze ,da je zemlja okrogla... in so ga zaradi tega preganjali.

Rim hrani spise in knjige, ki bi zamajale vse religije in verovanja. S katerim namenom ne dajo ven... pa sej sami rečejo ... "gospod je tvoj pastir in nič ti ne manjka".

Je pa še nekaj... Bog je neskončno dober in vsemogočen. Če bi se v mojem imenu dogajala pizderije, ki se na tem svetu v imenu vere... jebemu sunce, da nardim neki, da se nebi več. No jest nisem vsemogočen in ne morem... Bog bi lahko, pa noče? Al ni vsemogočen pa tud ne more?.. Sam pol ni bog.

• Všeč mi je 1
  • Hvala 2
Objavljeno
pred 5 minutami, DAMI34 pravi:

.....

sem ti lepo zapisal, mešaš Jezusa, boga in Boga, mešaš staro zavezo, novo zavezo, ne prebereš kar sem napisal, še mal pa boš tudi ti privlekla Evo in rebro od Adama.

Ampak, kolikor si podkovana, izgleda da si skoraj falirana nuna :ras:

Jaooo...... :slap:

Napisal si skropucalo , brez repa in glave. Prav nič ne mešam. Osnova krscanstva je Sveto pismo / Biblija, ki vsebuje staro in novo zavezo.

V stari zavezi imas pravljice o stvarjenju in vseskozi se skozi te pravljice pricakuje mesija. V novi zavezi pa imaš pravljice o brezmadeznem spocetju mesije in o njegovem zivljenju. 

Posebnost krscanstva je več osebno pravljicno bitje tako imenovani Bog/ Jahve tudi Troedini bog. Torej krscanski bog je oce , sin(jezus) in sveti duh.

Nisem falirana nuna ampak sem hodila k verouku celo osnovno solo imam opravljene zakramente do birme. 

Dve leti pa sem  simpatizirala s hare krisno. 

Torej na lastne oci in usesa sem preverila dve religije in poleg tega prebrala pol knjiznice knjig o tem in onem.

In na koncu potegnila crto, da je vse skupaj vse isto sranje samo drugo pakovanje. 

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

Na, spet en brezverec s strašnim poznavanjem stare zaveze in hudo podkovan v krščanstvu. Jaz sem s svetim pismom živel 30 let in ne samo 3x prebral, mogoče bom rekel, da novo zavezo razumem in mi je neka vrednota, stara zaveza je pa veliko, veliko bolj zajebana, pa čeprav obstaja miljon in eno tolmačenje in seveda tudi način razumevanja le te. Bom pa tako rekel, da me v bistvu in osnovi niti ne zanima preveč. 

ps. Da 10 božjih zapovedi je nova "ustava" (prej je veljalo zob za zob), ki jo je črpalo krščanstvo, ni pa takrat bilo niti ni nastalo krščanstvo.

Ne ni mi dober odgovorila, bom povedal zakaj ljudje nimajo dobrega zapisanega v genih ali vsaj pomankljiv zapis.

Dejva se odmaknit od krščanstva in poglejmo eno drugo vero , ki sliši na ime Alah. Dejstvo je da ne vem veliko o njej, vem pa to:

če v Afganistanu živi otrok brez hrane, v jami in lastnih iztrebkih, pa mu daš puško in mu poveš, ko boš pobil toliko in toliko nevernikov, oziroma če se razstreliš in umreš mučeniške smrti, boš šel v raj, kjer te čaka 40 devic...jaz otroka razumem, z veseljem se bo razstrelil, saj gre na boljše. Temu se reče vzgoja.

In še 1x

1. nikjer nisem omenil boga niti Boga

2. nikjer nisem omenil, kdo more kaj in kako verovat

3. navedel sem dejstva, da vsak v nekaj veruje, pa ni nujno da je to bog

4. in predlagal, da kdor se loti Svetega pisma, naj bere novo zavezo in Jezusove nauke

Če mi kdorkoli lahko karkoli očita na zgornjih 4 točka, kar z besedo na dan :D

Kar pa se moje osebne vere tiče je to samo in zgolj moja osebna vera v nekaj kar se popolnoma nikogar nič ne tiče in zato tega niti ne razlagam nikomur niti ne silim nikogar da to verjame ali tako živi.

Tudi moja žena je ateist, pa se ne ubada s takimi problemi glede vere, kot se ubadajo nekateri drugi ateisti. Ker roko na srce, če nekaj ne verjameš, potem ne verjameš in ne razumem zakaj bi nekoga drugega hotel podučiti o tem kaj on verjame. In če ne verjameš potem je Sveto pismo pravljica in vsakršno razlaganje podobno temu, kot da bi me hotel prepričati da čarovnica ni bila hudobna v knjigi Janko in Metka, ampak sta Janko in Metka bila huligana, ki sta kradla čokolado starejši gospe. Vse skupaj je samo prepiranje o neki pravljici, pa še iz te se da kaj pametnega naučiti.

Prov maš. Vse maš prov. :worship:

• Haha 3
Objavljeno
Pravkar, skalar36 pravi:

Prov maš. Vse maš prov. :worship:

vse ne, velik pa :P

pred 4 minutami, dr.looney pravi:

Jaooo...... :slap:

Napisal si skropucalo , brez repa in glave. Prav nič ne mešam. Osnova krscanstva je Sveto pismo / Biblija, ki vsebuje staro in novo zavezo.

V stari zavezi imas pravljice o stvarjenju in vseskozi se skozi te pravljice pricakuje mesija. V novi zavezi pa imaš pravljice o brezmadeznem spocetju mesije in o njegovem zivljenju. 

Posebnost krscanstva je več osebno pravljicno bitje tako imenovani Bog/ Jahve tudi Troedini bog. Torej krscanski bog je oce , sin(jezus) in sveti duh.

Nisem falirana nuna ampak sem hodila k verouku celo osnovno solo imam opravljene zakramente do birme. 

Dve leti pa sem  simpatizirala s hare krisno. 

Torej na lastne oci in usesa sem preverila dve religije in poleg tega prebrala pol knjiznice knjig o tem in onem.

In na koncu potegnila crto, da je vse skupaj vse isto sranje samo drugo pakovanje. 

Skalar bi napisal:

prou maš , vse maš prou. :P

Temo lahko zapremo.

• Haha 2
  • Zmeden 1
Objavljeno (popravljeno)
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

Temo lahko zapremo.

POČAAAAKKK do 13 h! :P

Popravljeno . Popravil skalar36
  • Haha 2
Objavljeno
pred 2 minutami, skalar36 pravi:

POČAAAAKKK do 13 h! :P

Amen :OK:

Objavljeno
pred 49 minutami, vandrovec pravi:

Trditev je na mestu v primeru , da je birmanceva druzina resnicno verna. V nasprotnem primeri gre le za farso " ker je to pac tradicija" torej nic hudega, ce je stal pred cerkvijo. 

Glede na moje izkusnje pa si upam trditi da v 90 % primerov vseh teh krstov , obhajil itd..... gre samo za to , ker pac ro vsi pocnejo. Torej nima veze z resnicnim verovanjem. 

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 36 minutami, skalar36 pravi:

Pol se motoristi in nemotoristi, ne bi smeli družit zaradi načela. Pa tisti ki pijejo pivo in so prepričani, da je vino zanič...

Kdo je izbral načelo ali princip...tisti bi se ga moral držat?

pred 5 minutami, dr.looney pravi:

Trditev je na mestu v primeru , da je birmanceva druzina resnicno verna. V nasprotnem primeri gre le za farso " ker je to pac tradicija" torej nic hudega, ce je stal pred cerkvijo. 

Kako pa lahko nekdo drug ve, kdo je resnično veren?

Objavljeno
pred 2 minutami, vandrovec pravi:

Kako pa lahko nekdo drug ve, kdo je resnično veren?

Preprosto. Da živi po naukih v katere verjame.

Objavljeno
Pravkar, skalar36 pravi:

Preprosto. Da živi po naukih v katere verjame.

Kako lahko veš, da nekdo živi po svojih naukih....lahko veš za sebe, pa še to bolj težko.

Objavljeno
pred 9 minutami, vandrovec pravi:

Kako lahko veš, da nekdo živi po svojih naukih....lahko veš za sebe, pa še to bolj težko.

Recimo iz tvojih zapisov na MS ju sklepam, da si kvazi vernik. :ras:

Objavljeno

Hecno je pričkanje okrog knjige pravljic prepisanih iz drugih knjig pravljic. 

Objavljeno
pred 21 minutami, vandrovec pravi:

Cist kamot. Krscanska vera uči, da če maš polhno ret vsega, das se mal tistim k nimajo. 

Ti povem v resnicnem primeru. Zadnjic na obletnici valete reče sošolka za nekoga 3. "A veš, nikol ga ne vidim v cerkvi" ...kok sm se težko zadržu...doma imajo veliko podjetje, kjer delavcem izplacujejo minimalce. Sama pa gradi ze 2. hišo. Avto pa za 50k. Verna pa...

No jest mam pa en mejh s.p. pa svojim delavcem sem pa tja stisnem v roko kak evro, ker so  pridni, pa skupaj vodimo pisel. Pa nism veren, pa recimo, da vem kaj je prov.

Cerkve so polne hinavcev, ki tam moljo, drgac pa bi soseda kuj ubil za par kvadratnih metrov zemlje, ce ga pol ne bi policaji...

• Všeč mi je 1
  • Hvala 2
Objavljeno
pred 10 minutami, dr.looney pravi:

Recimo iz tvojih zapisov na MS ju sklepam, da si kvazi vernik. :ras:

OK, koga imaš pa za pravega vernika? 

Objavljeno
pred 2 minutami, skalar36 pravi:

Cist kamot. Krscanska vera uči, da če maš polhno ret vsega, das se mal tistim k nimajo. 

Ti povem v resnicnem primeru. Zadnjic na obletnici valete reče sošolka za nekoga 3. "A veš, nikol ga ne vidim v cerkvi" ...kok sm se težko zadržu...doma imajo veliko podjetje, kjer delavcem izplacujejo minimalce. Sama pa gradi ze 2. hišo. Avto pa za 50k. Verna pa...

No jest mam pa en mejh s.p. pa svojim delavcem sem pa tja stisnem v roko kak evro, ker so  pridni, pa skupaj vodimo pisel. Pa nism veren, pa recimo, da vem kaj je prov.

Cerkve so polne hinavcev, ki tam moljo, drgac pa bi soseda kuj ubil za par kvadratnih metrov zemlje, ce ga pol ne bi policaji...

Potem si pravi vernik...:worship:

Objavljeno
pred 8 minutami, Borutt pravi:

Hecno je pričkanje okrog knjige pravljic prepisanih iz drugih knjig pravljic. 

Ki so jo pisali tako intelegentni ljudje,da so reberno kost zamenjali za kost kurca?

Haha...bi reku same resnice...

Objavljeno

Zanimivo je tole spremljat...... A veste kako spoznaš vero v človeku?  Po odnosu do soljudi. Koliko posmeha do vernih, krščanstva, koliko zavračanja, sovraštva, posmehovanja, zasmehovanja, neodobravanja,   .... od ljudi, ki vse vedo in so nevtralni in neomajno vzorni in edini razsodni, skratka moralne avtoritete....

Krščanska vera je vera ljubezni , sprejemanja, odpuščanja......

Še pomnite besed janeza Pavla II.?  -"papež ma vas rad" - vse, prav vse

Vse kar je dobrega v meni izvira prav iz krščanstva, krščanske vzgoje, ki je kot ogledalo. Večkrat pogledaš vanj, več napak vidiš. Če ogledala nimaš, napake vidiš le na drugih. A napake je treba najprej videt in jih priznat, šele potem jih boš sposoben popravljat.......zdaj pa si pozorno preberi post še enkrat od začetka....

P.S. namesto repliciranja si raje nastavimo ogledalo - in svet bo boljši (neglede v kaj kdo verjame):)

Objavljeno

Sam v bistvu nisem imel nekega mnenja...prej pa dobro o krscanstvu....in se po komi v bolnici odlocim,da bi se krstil...pri sosedu v sobi župnik in ga vprašam,če me bi krstil...in pove,da pride škof čez dva dni in me bo on...No v tem je bilo resnice tuk kot v bibliji...Zato sem prosil drago,da mi gre kupt angelčka...in ko naslednjic prisu zupnik v sobo k sosedu....Sem rekel..." gospod župnik...nekaj imam za vas...enga angelčka,da vas bo varoval pred grehi,ko lažete!

Objavljeno
pred 1 minuto, xtzs pravi:

Zanimivo je tole spremljat...... A veste kako spoznaš vero v človeku?  Po odnosu do soljudi. Koliko posmeha do vernih, krščanstva, koliko zavračanja, sovraštva, posmehovanja, zasmehovanja, neodobravanja,   .... od ljudi, ki vse vedo in so nevtralni in neomajno vzorni in edini razsodni, skratka moralne avtoritete....

Krščanska vera je vera ljubezni , sprejemanja, odpuščanja......

Še pomnite besed janeza Pavla II.?  -"papež ma vas rad" - vse, prav vse

Vse kar je dobrega v meni izvira prav iz krščanstva, krščanske vzgoje, ki je kot ogledalo. Večkrat pogledaš vanj, več napak vidiš. Če ogledala nimaš, napake vidiš le na drugih. A napake je treba najprej videt in jih priznat, šele potem jih boš sposoben popravljat.......zdaj pa si pozorno preberi post še enkrat od začetka....

P.S. namesto repliciranja si raje nastavimo ogledalo - in svet bo boljši (neglede v kaj kdo verjame):)

Le nastavi si ga . Sploh ce gremo brat tvoje zapise v temi migrantska kriza.

Naj prvi brez greha, vrze kamen.

Evo se en kvazi vernik.

Objavljeno
pred 15 minutami, xtzs pravi:

Menda se vidi v očeh. Za sebe priznam, da sem grešnik, že več let živim na "koruzi". Samo po moje je bolje vedet, da si grešnik, kot mislit, da živiš idealno, po svojih željah....B)

Objavljeno
pred 3 minutami, dr.looney pravi:

Le nastavi si ga . Sploh ce gremo brat tvoje zapise v temi migrantska kriza.

Naj prvi brez greha, vrze kamen.

Evo se en kvazi vernik.

Točno o tem sem govoril, ogledalo nastavljajmo sebi, ne (le) drugim.

Pa če sem že izzvan...sem se komu posmehoval, njegovi veri, ga zaradi tega sovražil...? Vedno sem in bom branil in čuval "svoj dom", če nekdo na silo, nepovabljen vdre vanj. Tega ne jemljem le kot pravico, braniti se je naša dolžnost!

Objavljeno
pred 16 minutami, xtzs pravi:

Točno o tem sem govoril, ogledalo nastavljajmo sebi, ne (le) drugim.

Pa če sem že izzvan...sem se komu posmehoval, njegovi veri, ga zaradi tega sovražil...? Vedno sem in bom branil in čuval "svoj dom", če nekdo na silo, nepovabljen vdre vanj. Tega ne jemljem le kot pravico, braniti se je naša dolžnost!

Nevednost je vzrok strahu, so rekli stari Rimljani.

A vdrli so ti v tvoj dom? So ti grozili s puško? Je bilo ogroženo tvoje življenje? 

Če se ti je to zgodilo te razumem, da si se branil in nihce te ne bo obsojal.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!