bosa Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 (popravljeno) pred 7 minutami, dr.looney pravi: Nevednost je vzrok strahu, so rekli stari Rimljani. A vdrli so ti v tvoj dom? So ti grozili s puško? Je bilo ogroženo tvoje življenje? Če se ti je to zgodilo te razumem, da si se branil in nihce te ne bo obsojal. Ne, nebom vrgel kamna Vate, rad Te imam! (čeprav si nisi zgoraj še enkrat prebrala, kot sem naročil) Popravljeno November 24, 2018. Popravil xtzs dr.looney 1
dr.looney Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 9 minutami, xtzs pravi: Ne, nebom vrgel kamna Vate, rad Te imam! (čeprav si nisi zgoraj še enkrat prebrala, kot sem naročil) Ja sam ljubezen te je. ( sem ze u prvo razumela ). bosa 1
sesir Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 Vera načeloma ni slaba....se reče! Zame vse kar se sili z ali vsiljivo besedo ali agresijo je v pizdi...
Borutt Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 1 uro, skalar36 pravi: Cist kamot. Krscanska vera uči, da če maš polhno ret vsega, das se mal tistim k nimajo. Ti povem v resnicnem primeru. Zadnjic na obletnici valete reče sošolka za nekoga 3. "A veš, nikol ga ne vidim v cerkvi" ...kok sm se težko zadržu...doma imajo veliko podjetje, kjer delavcem izplacujejo minimalce. Sama pa gradi ze 2. hišo. Avto pa za 50k. Verna pa... No jest mam pa en mejh s.p. pa svojim delavcem sem pa tja stisnem v roko kak evro, ker so pridni, pa skupaj vodimo pisel. Pa nism veren, pa recimo, da vem kaj je prov. Cerkve so polne hinavcev, ki tam moljo, drgac pa bi soseda kuj ubil za par kvadratnih metrov zemlje, ce ga pol ne bi policaji... Boj se hudiča, ki moli. Zok, skalar36, dr.looney in 3 others 2 4
Borutt Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 1 uro, xtzs pravi: Zanimivo je tole spremljat...... A veste kako spoznaš vero v človeku? Po odnosu do soljudi. Koliko posmeha do vernih, krščanstva, koliko zavračanja, sovraštva, posmehovanja, zasmehovanja, neodobravanja, .... od ljudi, ki vse vedo in so nevtralni in neomajno vzorni in edini razsodni, skratka moralne avtoritete.... Krščanska vera je vera ljubezni , sprejemanja, odpuščanja...... Še pomnite besed janeza Pavla II.? -"papež ma vas rad" - vse, prav vse Vse kar je dobrega v meni izvira prav iz krščanstva, krščanske vzgoje, ki je kot ogledalo. Večkrat pogledaš vanj, več napak vidiš. Če ogledala nimaš, napake vidiš le na drugih. A napake je treba najprej videt in jih priznat, šele potem jih boš sposoben popravljat.......zdaj pa si pozorno preberi post še enkrat od začetka.... P.S. namesto repliciranja si raje nastavimo ogledalo - in svet bo boljši (neglede v kaj kdo verjame) Ko boš ugotovil, da je najšibkejši in najmočnejši člen v veri samo in edino človek, boš zvedel, da je vse dobro in slabo v človeku in ne v veri. Na kratko; če nisi človek, ti nobena vera ne more pomagati. skalar36, vandrovec, Igi Pop in 1 other 4
vandrovec Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 19 minutami, Borutt pravi: Na kratko; če nisi človek, ti nobena vera ne more pomagati. ...ali drugače, če si človek ti lahko pomaga? pred 27 minutami, Borutt pravi: Boj se hudiča, ki moli. Menda se je včasih graščak bal, da bi podložniki začeli moliti, ...dokler so ga kleli, je vedel, da mu ne bo sile sesir 1
bosa Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 (popravljeno) pred 33 minutami, Borutt pravi: Ko boš ugotovil, da je najšibkejši in najmočnejši člen v veri samo in edino človek, boš zvedel, da je vse dobro in slabo v človeku in ne v veri. Na kratko; če nisi človek, ti nobena vera ne more pomagati. ...najlažje se vidiš v ogledalu....( .. prav iz krščanstva, krščanske vzgoje, ki je kot ogledalo. Večkrat pogledaš vanj, več napak vidiš. Če ogledala nimaš, napake vidiš le na drugih. A napake je treba najprej videt in jih priznat, šele potem jih boš sposoben popravljat.......zdaj pa si pozorno preberi post še enkrat od začetka.... ) P.S. zadnjič mi eden "tvojih" ni verjel in mi nastavil ogledalo, pa se je izpisalo 0,00. Mi je le še zaželel srečno vožnjo Popravljeno November 24, 2018. Popravil xtzs
Borutt Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 15 minutami, vandrovec pravi: ...ali drugače, če si človek ti lahko pomaga? Menda se je včasih graščak bal, da bi podložniki začeli moliti, ...dokler so ga kleli, je vedel, da mu ne bo sile Ne razlagam pravljic, če jih ne razumem Nisem toliko star, da bi se tega spomnil
bosa Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 (popravljeno) pred 20 minutami, xtzs pravi: P.S. zadnjič mi eden "tvojih" ni verjel in mi nastavil ogledalo, pa se je izpisalo 0,00. Mi je le še zaželel srečno vožnjo Vbistvu sem nevernika spreobrnil.... Popravljeno November 24, 2018. Popravil xtzs
Kremenčkovi Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 Spomladi pa spet gruče na žegnanje motorjev ... Alla, Igi Pop in DAMI34 3
Borutt Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 47 minutami, xtzs pravi: ...najlažje se vidiš v ogledalu....( .. prav iz krščanstva, krščanske vzgoje, ki je kot ogledalo. Večkrat pogledaš vanj, več napak vidiš. Če ogledala nimaš, napake vidiš le na drugih. A napake je treba najprej videt in jih priznat, šele potem jih boš sposoben popravljat.......zdaj pa si pozorno preberi post še enkrat od začetka.... ) P.S. zadnjič mi eden "tvojih" ni verjel in mi nastavil ogledalo, pa se je izpisalo 0,00. Mi je le še zaželel srečno vožnjo Saj tudi “tvoji” ne verjamejo in zanikajo. Vsi vemo, kaj. bosa 1
otko Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 Hm, zanimiva tema Zdi se mi, da ljudje te zadeve okrog krščanstva - kaj je prineslo dobrega, slabega itd. preveč poenostavljamo. Niti zgodovinarji in ostali strokovnjaki si glede tega niso enotni. Vsekakor je pa potrebno zadeve umestiti v širši zgodovinski kontekst. Za 10 božjih zapovedi je vsakomur jasno, da ne spadajo več v današnji svet, da so preprosto out of date, ampak pred 2000 in več leti pa so te zapovedi prinesle določen napredek. Tudi krščanstvo ga je, ni bilo vse slabo, kot tudi ni bilo vse slabo pri poganskem verovanju. Če drugega ne je krščanstvo prekinilo s pravilom zob za zob, žrtvovanja ljudi, celo otrok...vse so zapakirali v žrtvovanje enega človeka (Jezusa), kar je tudi samo po sebi nesmiselno in nemoralno...ampak ok...so pa prekinili še bolj neumne in vraževerne prakse...Podobno kot Tito So bile dobre in tudi slabe stvari, kaj bi bilo, če ga nebi bilo je nesmiselno razglabljat, lahko bi bilo boljše ali pa še slabše...podobno je s krščanstvom....Kakorkoli obrnemo, določen napredek se je zgodil, v ostalem svetu še manj. Konec koncev se je sodobna znanost rodila v krščanskem svetu...pa ne trdim, da je to zasluga krščanstva. Niti ne trdim, da zahodna civilizacija temelji na krščanstvu. Temelji te civilizacije so Judovstvo, Grškorimska filozofija in krščanstvo. dr.looney in Zok 2
sesir Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 57 minutami, isarajli1 pravi: Spomladi pa spet gruče na žegnanje motorjev ... Se nekaj prijatelj ni nikoli vrnilo z žegnanja... Kremenčkovi 1
otko Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 Sicer pa kar se tiče religije/verovanja je meni osebno bolj zanimivo drugo vprašanje, ki tudi izhaja iz teh dilem in ob katerem tudi večino ateistov malo stisne pri srcu Gre seveda za vprašanje/problem svobodne volje, celo Richard Dawkins, verjetno najbolj znan ateist se temu vprašanju najraje izogne Seveda, če bi vsem razlagal, da svobodna volja ne obstaja, da je to pač samo iluzija, nastala tekom evolucije, da pomaga pri preživetju....Dejstvo je namreč, da je za nekatere ateiste to preveč, njihovi argumenti v prid svobodni volji pa so verske narave, ne temeljijo na znanstvenih dokazih, ker jih ni. Še več, sodobna znanost in eksperimenti to postavljajo pod vprašaj ali pa sploh zanikajo možnost obstoja svobodne volje. Koliko ateistov se je pripravljeno sprijazniti z dejstvom, da so tudi vse naše misli, čustva, logično sklepanje, umetnost samo produkt 100 milijarde nevronov, njihove elektrokemije in izjemne kompleksnosti....in nič več. vandrovec in skalar36 2
Borutt Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 17 minutami, sesir pravi: Se nekaj prijatelj ni nikoli vrnilo z žegnanja... Sem vedno sumil, da to žegnanje ni nič dobrega. sesir 1
otko Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 Glede vprašanja svobodne volje me vedno nasmeji ena filozofska šala. Ko so enkrat Christopherja Hitchensa vprašali ali verjame v obstoj svobodne volje je odgovoril: Seveda verjamem, itak nimam izbire dr.looney, vandrovec, skalar36 in 1 other 4
DAMI34 Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 3 urami, Borutt pravi: Boj se hudiča, ki moli. še en vernik, še hvala bogu da sem ateist pred 1 uro, isarajli1 pravi: Spomladi pa spet gruče na žegnanje motorjev ... da, žegnov se udeležijo verni in neverni, saj veš , nikol ne veš če prav pride Kremenčkovi in skalar36 2
Scarabeo 500 Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 39 minutami, otko pravi: Glede vprašanja svobodne volje me vedno nasmeji ena filozofska šala. Ko so enkrat Christopherja Hitchensa vprašali ali verjame v obstoj svobodne volje je odgovoril: Seveda verjamem, itak nimam izbire Svobodna volja je kot: kaj je bilo prej: jajce ali kura.
DAMI34 Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred eno uro, sesir pravi: Se nekaj prijatelj ni nikoli vrnilo z žegnanja... so ga preveč žegnali...ops...žingali
otko Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 1 minuto, Scarabeo 500 pravi: Svobodna volja je kot: kaj je bilo prej: jajce ali kura. Ne, to ni dobra primerjava....Svobodna volja obstaja ali pa ne. Ima kamen svobodno voljo? Verjetno se vsi strinjamo da ne. Jo ima ameba? Verjetno ne. Črv, tudi ne. Polnilna linija za Coca colo, najbolj zmogljiv superračunalnik...tudi ne. Ok, gremo naprej jo ima muha, šimpanz? Vsa ta bitja imajo možgane, in ti nevroni v možganih so bolj ali manj enaki kot pri ljudeh. Kaj je pri človeških možganih, razen števila nevronov in kompleksnosti povezav drugače? Dobro, imamo čelni reženj, ki omogoča racionalno razmišljanje, ampak tudi tega sestavljajo živčne celice...po drugi strani pa imajo določene živali bolj razvite druge predele npr. za voh... V osnovi gre za isto stvar. vandrovec 1
Grut Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 6 minutami, otko pravi: Ne, to ni dobra primerjava....Svobodna volja obstaja ali pa ne. Ima kamen svobodno voljo? Verjetno se vsi strinjamo da ne. Jo ima ameba? Verjetno ne. Črv, tudi ne. Polnilna linija za Coca colo, najbolj zmogljiv superračunalnik...tudi ne. Ok, gremo naprej jo ima muha, šimpanz? Vsa ta bitja imajo možgane, in ti nevroni v možganih so bolj ali manj enaki kot pri ljudeh. Kaj je pri človeških možganih, razen števila nevronov in kompleksnosti povezav drugače? Dobro, imamo čelni reženj, ki omogoča racionalno razmišljanje, ampak tudi tega sestavljajo živčne celice...po drugi strani pa imajo določene živali bolj razvite druge predele npr. za voh... V osnovi gre za isto stvar. Moram...res...mešaš nežive stvari z živimi....kamen nima možganov... in...koka kola,računalnik,muha in šimpanz nimajo nič z vero in religijo.... ...če prou sm gozdni Joža,bom kr pu dumače puvedu....človek,ki verjame v nekaj kar ne obstaja,kar ni dokazljivo ni prou gladek v glavi.... dr.looney 1
otko Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 5 minutami, Grut pravi: Moram...res...mešaš nežive stvari z živimi....kamen nima možganov... in...koka kola,računalnik,muha in šimpanz nimajo nič z vero in religijo.... ...če prou sm gozdni Joža,bom kr pu dumače puvedu....človek,ki verjame v nekaj kar ne obstaja,kar ni dokazljivo ni prou gladek v glavi.... Torej predvidevam, da ne verjameš v obstoj svobodne volje? Kajti obstoj svobodne volje ni znanstveno dokazan, niti kako drugače dokazan...če se nam intuitivno zdi, da se svobodno odločamo to ni dokaz.... Grut 1
vandrovec Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 ...muha, šimpanz niso žive stvari, samo človek je živ? To spet ne bo šlo... Je pa res, da le človek lahko kljubuje stvarstvu
Grut Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 pred 5 minutami, otko pravi: Torej predvidevam, da ne verjameš v obstoj svobodne volje? Kajti obstoj svobodne volje ni znanstveno dokazan, niti kako drugače dokazan...če se nam intuitivno zdi, da se svobodno odločamo to ni dokaz.... A je to tema o obstoju svobodne volje,ali je tema verstva in religije....torej...verjamem v svobodno voljo,ne verjamem pa v bogca,jezuščka,marijo,črno marijo,alaha,jehovo etc....ne pripadam nobeni veri,ne podpiram nobene verske organizacije...ker to je najbl pokvarjena institucija... Verjamem pa v MAUSA.... vandrovec in dr.looney 1 1
thumper Objavljeno November 24, 2018 Opozori Objavljeno November 24, 2018 Ob 21. 11. 2018 ob 20:11, xtzs pravi: ko pa imaš vedno angela varuha za sabo Ob 22. 11. 2018 ob 10:02, maus pravi: bog bogova je ninđa Ob 22. 11. 2018 ob 10:16, maus pravi: evo .. klečim in molim za njo govorite o bogu ..v resnic je pa baba .. če mi en še enkrat reče kawa+ninja mu bom rekel , da se vozi z metroseksualnim dvospolnikom. Ob 23. 11. 2018 ob 14:32, izibajker pravi: Meguro se je klicala tista firma. Pa od BSA je kupila licenco, da je lahko izdelala podoben model. In ko je tisto megurco kupil kwakasaki je s tem dobil tut licenco, in rezultat je bil W1 ( okrog obrnjen M). @ciciban ima sodobnega naslednika tega modela. a to pomen , da se ciciban v bistvu vozi z angležem čeprav je narejen na japonskem? matr vola so jim podvalil s tisto licenco.. in da mausove ninje nebi bilo brez tega? a to pomeni , da je boginja angležinja?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se