Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
Gregs je gume zamenjal predvsem zato, ker so originalne Qualifier-ke po (menda) 1500km bile na robovih gladke... Verjetno pa bi jih zamenjal tudi zaradi boljšega feelinga... :

Danci, skoraj zadel: po 1.000 km so že bile za stran, ampak malo smo se še vozili " na lahku", bi rekli primorski prijatelji.... ;)

Si pa zadel, da bi jih zamenjal zaradi boljega občutka oz. še bolje: zaradi boljšega oprijema. :D

No Gregs upam da si montiral corso III, ob priliki pa le poročaj o prvih vtistih te gume iz dirkališča,lahko na pm ali v zato primerni temi.

Mah, bomo kar tu malo nasmetili, saj mogoče bo koga zanimalo, kako se držijo te gume (Pirelli Diablo Corsa III) na Pannoniji.

Zaradi relativne gneče je bilo kar težko dobiti pred sabo čistino za odpeljati idealno, prav tako pa sem bil letos prvič na pisti in z novim motorjem, zato so bili moji časi okoli 2:20. V tem časovnem okviru nisem imel niti enkrat nobenih težav z oprijemom, gume so držale super. Hotel sem sicer najprej sprobati Superbike, vendar sem si dejal, da najprej bolj počasi, da spet pridem v formo, potem pa kaj še boljšega za na pisto. No, moram reči, da sem se prav odločil, ker bom kmalu šel na dopust in bodo te gume super tudi za po cesti :D.

Skratka: če iščeš kompromis gum za stezo in za na cesto, potem z njimi ne boš razočaran. Težko pa ocenim, ali so bile lanske kaj slabše od letošnjih, ker sem se z lanskimi po Pannoniji vozil prav tako dobro in brez težav z drsenjem (časi do 2:17 in motor CBR 600 F).

Mimogrede: cena za komplet 120/180 je bila 240 EUR, sponzorirana preko Pirellija v okviru Pirelli Diablo Day (organizator Moto-Academy, Avstrija).

Objavljeno (popravljeno)

No če že smetima pa bom še jaz nekaj raztrosil. :P :P

Tudi sam sem obul svojo hondo v corso III, predhodno je bila kot prva vgradnja prejšna corsa, pa lahko samo rečem da je na cesti razlika kar precejšnja, veliko lepše pade v ovinek, odlično drži smer v polnem nagibu, ni probelmov z ogrevalnim časom....

Jaz sem jo testiral na grobniku, kjer je delala več kot odlično, dolker se ni pregrela, ker konec koncev itaq ni narjena extra za pisto sploh pa za tisti k... grobniški asvalt, ki itaq veš kaj dela z gumami. :wacko: :wacko:

Ceno si ujel res dobro jaz jo dobim za nekam malega več z montažo vred drugače pa je redna cena res precej zasoljena zato se marsikdo raje odloči za alternativo, jaz osebno je ne menjam za nobeno(za cesto), ker solidno dolgo drži, fusrasterji pa ji tudi ne delajo preglavic. :devil:

Za pisto pa sc1 sc 2 ali pa bt002 samo je draga ko pes pa življenska doba je precejšen problem pri bt-kah

Katere pa drugače voziš po pistah??(grobnik, panonija...)

Popravljeno . Popravil Zx_R
Objavljeno

Ojla!

Po dolgem času sem spet prisoten (ni cajta), zato nekaj na hitro:

@krava

Predvsem tebi prijatl kravca bi rad rekel, da si tega padca vsaj eno malo tudi sam kriv. Ne bi rad sedaj preveč nakladal, ampak saj sam veš, da v prvih krogih se pa res gasa ne tišči do konca ali pa vsaj ne zelo močno :headbang: (saj veš, da sem bil takoj pri tebi). Čeprav se nam vsem lahko zgodi enako že zelo hitro, pa nam je to dober poduk za v bodoče. Skupil pa si jo pač žal glih ti :angry: .Kaj nisi rekel takrat, da imaš samo natolčeno nogo??? Je tudi kaj počilo??? Hej kakšne gume pa si imel gor? Pa ne sekiraj se preveč, saj si jo še dobro odnesel pri takšnem padcu :yea1: .

Mimogrede.... V četrtek bili spet gor, PRLEŠKA EKIPA (standardna zasedba), ni bilo gužve, zakupleno je imela BIMOTA. Imeli se fajn :OK: , žgali do konca :kva2: , za slikanje pa ni bilo cajta .) .

@ gregs

tisto kar si hotel povedati o gumah, ki jih uporabljaš na pisti pa kar obelodani, ali mogoče kaj skrivaš? Hecam se, ampak zanima tudi mene :naughty: !

Objavljeno
Predvsem tebi prijatl kravca bi rad rekel, da si tega padca vsaj eno malo tudi sam kriv. Ne bi rad sedaj preveč nakladal, ampak ....

...ja, sam' nakladaš, kot Sipova nakladalka! :grim

...hja, ponavadi drugi dan začne bolet...Gips 14dni + 2xbergle. Sivo-ćrne z dobrimi gumicami. Prav nič jim ni drselo. Uradno še bolniška. :afro1:

gume? tiste, ki so še ostale od lani!! :naughty: d208

Objavljeno
@ gregs

tisto kar si hotel povedati o gumah, ki jih uporabljaš na pisti pa kar obelodani, ali mogoče kaj skrivaš? Hecam se, ampak zanima tudi mene

Eheheheheh.... :naughty: Nič ne skrivam....

Sem mu napisal, da slickov nisem še vozil na svojih motorjih, samo na izposojenih. Na svojem sem vozil dosedaj po pistah samo cestne: D207RR, D208RR, Diablo Corsa (Grobnik, Pannonia in Marof) in po Marofu enkrat D208 (pa enkrat na Z750S s Pilot Road, ki je bila seveda drsalnica, sploh oktobra :D )

Objavljeno
...ja, sam' nakladaš, kot Sipova nakladalka! :grim

...hja, ponavadi drugi dan začne bolet...Gips 14dni + 2xbergle. Sivo-ćrne z dobrimi gumicami. Prav nič jim ni drselo. Uradno še bolniška. :afro1:

gume? tiste, ki so še ostale od lani!! :naughty: d208

@krava

Ok, glavno da ni hujšega. .) . Sedaj pa le čimprej okrevaj, gospo Berto porihtaj pa se spet vidimo......saj veš kje :OK: :OK: :OK: ! :grim

@gregs

Vse jasno, zanima pa me tvoj občutek na slickih, ki praviš da si jih probal, predvsem pa razlika v oprijemu v primerjavi z drugimi. Še boljše primerjava z pirrelikami, sam namreč zadnje čase vozim samo sc1--sc2, pa razmišljam o slickih !?! :rolleyes: . Kaj praviš?

Objavljeno
@gregs

Vse jasno, zanima pa me tvoj občutek na slickih, ki praviš da si jih probal, predvsem pa razlika v oprijemu v primerjavi z drugimi. Še boljše primerjava z pirrelikami, sam namreč zadnje čase vozim samo sc1--sc2, pa razmišljam o slickih !?! . Kaj praviš?

Za slicke bo najboljši Danci in drugi, ki jih vozijo oz. so jih začeli voziti. Vprašaj njega, ker lahko dela bolj verjetno primerjavo, ker vozi isti motor. Jaz ne morem primerjati hrušk in jabolk. Ko pa bom lahko, pa seveda ni problem deliti mnenja. Do takrat pa se ne bom delal pametnega tam, kjer sem premalo poučen... :D

Objavljeno
Za slicke bo najboljši Danci in drugi, ki jih vozijo oz. so jih začeli voziti. Vprašaj njega, ker lahko dela bolj verjetno primerjavo, ker vozi isti motor. Jaz ne morem primerjati hrušk in jabolk. Ko pa bom lahko, pa seveda ni problem deliti mnenja. Do takrat pa se ne bom delal pametnega tam, kjer sem premalo poučen... :D

ok, thanks......!

No, Danci in ostali, ki vozite slicke kaj pravite? Je bistvena razlika ali je ni? Pri tem pa je verjetno pametno imeti tudi grelce, ali? :hmm:

Objavljeno (popravljeno)
ok, thanks......!

No, Danci in ostali, ki vozite slicke kaj pravite? Je bistvena razlika ali je ni? Pri tem pa je verjetno pametno imeti tudi grelce, ali? :hmm:

Trenutno imam za na pisto Pirelli Superbike SC2 in sem navdušen. :OK: Za razliko od Dunlop D208RR in Metzeler M3 (ki sta edini gumi, ki sem jih do sedaj vozil na pisti) slicki ne popuščajo - vsaj ne v 8-ih krogih, kolikor jih nekako spravim skupaj brez počitka... Imam občutek, da bi te gume dopuščale še višje hitrosti in nagibe, kot omogoča moj moped (tačke, izpuh, ... ) oz. kot si upam jaz. :whistle:

Grelci so za te gume praktično obvezni - ko se je kolegu dirka za pol ure zamaknila (in grelcev nismo dali nazaj gor), po njegovih besedah prva dva kroga dirke guma ni dajala dobrega občutka (kljub temu, da so imeli dodaten ogrevalni krog). Verjetno bi vožnja s čisto hladnimi slicki bila podobna vožnji po milnici... :krneki:

Kolikšna je razlika med slicki in SuperCorso, BT002 in podobnimi 'race' gumami pa žal ne morem povedat, ker jih nikoli nisem uporabljal...

D.

Popravljeno . Popravil danci1973
Objavljeno
Trenutno imam za na pisto Pirelli Superbike SC2 in sem navdušen. :OK: Za razliko od Dunlop D208RR in Metzeler M3 (ki sta edini gumi, ki sem jih do sedaj vozil na pisti) slicki ne popuščajo - vsaj ne v 8-ih krogih, kolikor jih nekako spravim skupaj brez počitka... Imam občutek, da bi te gume dopuščale še višje hitrosti in nagibe, kot omogoča moj moped (tačke, izpuh, ... ) oz. kot si upam jaz. :whistle:

Grelci so za te gume praktično obvezni - ko se je kolegu dirka za pol ure zamaknila (in grelcev nismo dali nazaj gor), po njegovih besedah prva dva kroga dirke guma ni dajala dobrega občutka (kljub temu, da so imeli dodaten ogrevalni krog). Verjetno bi vožnja s čisto hladnimi slicki bila podobna vožnji po milnici... :krneki:

Kolikšna je razlika med slicki in SuperCorso, BT002 in podobnimi 'race' gumami pa žal ne morem povedat, ker jih nikoli nisem uporabljal...

D.

Ja ,ja saj nekako takole pa sem tudi predvideval, samo vseeno je v redu slišati mnenja in izkušnje, ki jih imajo drugi. :worship: Sedaj bom pač zmontiral še zadnji par sc1-sc2, ki ga imam na zalogi, ko pa jih skurim pa bom morda tudi res poizkusil kakšne slicke, potem pa...... :kva2:

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

V soboto smo bli na Panonii, vozil pa se je levi krog :slap:

Zaj vem, da moram naslednjič še vprašat v katero smer se vozi. :rolleyes:

Čeprav sem bil drugič na Panonii, sem se spet počutil kot prvič.

No čas kroga mi je vseeno uspelo malo zmanjšat iz 1.19.xx na 1.16.xx, verjetno tudi na račun drugega mopeda. :P

Pa še en tankcam levega kroga:

Objavljeno

hmmm...tale tvoj čas iz 2.19 na 2.16 nima veze, ker je pista v drugo smer vožena....so cajti čist drugi....

drgač pa zanimiva tale leva smer vožnje, sm do zdej samo desno smer vozil, mora bit pa zanimiv :)

Objavljeno

Kolikor sem bral na tujih forumih, je 'levi krog' nekoliko počasnejši... :OK:

D.

Objavljeno

Ja, čist druga druga steza. Logično, a ne?! :naughty: :D

Jaz bi tudi v levo leta.... :kva2: :kva2: :kva2:

...in tudi bom. :OK:

Objavljeno

Pa je res levi krog počasnejši. V soboto in nedeljo je imel zakup avstrijski klub Champion Racing, v soboto smo vozili v levo, v nedeljo pa je blo v desno.

Oba dneva so bile dirke in so bli v desni krog v povrečju za od 1 do 3 sekunde na krog hitrejši.

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Hola panoniaringoljupci!

bi kdo šel 31. julija na trening dobre vožnje oz free practice? evo tlele je zadnje obvestilo , pomemben je zlasti tisti del, kjer pravi da je za "stalne" stranke (vse, ki smo že bili) "prednaročniška" cena za prijave do 28.7.2007!!!

bi kdo šel?? morda še kombinacije s 1000 PS, ki imajo zakupljeno naslednji dan, 1.8.2007 (opisana tule)???

Popravljeno . Popravil suzuki
Objavljeno

Hola!

danes proti jutru sva se s SharpNinjo vrnila s Panonije, kjer je free practice organizirala Moto Academy... blo je extrafajnmegazlohudoluštno, saj je bilo vreme tokrat idealno, v glavnem sonček, pa sem in tja malce oblakov, 23 do 25 stopinj (zakon!) in ne skoraj vesoljni potop kot en teden nazaj, v skupini nas je blo le približno 25, vse se je odvijalo po urniku, midva in motorčki smo ostali živi in zdravi, skratka če bi blo še boljš bi blo že kičasto :OK:

blo je tudi kar nekaj padcev, pisto pa so zaprli le enkrat, za slabih pet minut, ko si je en od udeležencev v za pogledat nedvomno atraktivnem padcu zvil gleženj - ko sem nekaj sekund kasneje pripeljal mimo je ležal na zunanji strani piste, motor pa skoraj 100m stran na notranji strani :? - in je ponj prišel rešilec (na ravninci pred vhodom v ciljno)

SharpNinja je prvič vozila dirkalni motor (sicer vozi nakeda), a ji je šlo prav fajn, moram pohvalit B) ko dobim slikce od PanPhota bom kakšno prilimal... sva bla pa tokrat edina iz Kurje Dežele, čeprav sem pričakoval tud kakšno štajersko tablico... najbrž dopusti... a sva imela vseeno fajn prijazne sosede :)

skratka škoda le da nisva mogla ostat tudi danes, ko je free practice organiziral Suzuki AT, a služba je služba... :doze:

upam da se bomo takole imenitno zabavali tudi 30.8., ko bo naslednji obisk Panonije :)

• Všeč mi je 2
  • Ni mi všeč 1
Objavljeno

Ko boste šli naslednjič, me prosim obvesti na PM, ker jaz njihovega razporada nikakor nisem razumel. Sem pril prepričan, da je Panonija danes. :slap: Ne vem, kam sem gledal. :xx:

Objavljeno

Hola!

jao SONCE, to si pa res zajeb... ups, khm... spolno zlorabil :)

zgleda da gremo naslednjič na Panonijo 29 in 30 avgusta - spremljaj tole temo, bo vse pisalo, PM lahk pozabim... (spremljaj tudi temo Novi Marof, gremo JUTRI za cel vikend :) )

Objavljeno
Hola!

jao SONCE, to si pa res zajeb... ups, khm... spolno zlorabil :)

zgleda da gremo naslednjič na Panonijo 29 in 30 avgusta - spremljaj tole temo, bo vse pisalo, PM lahk pozabim... (spremljaj tudi temo Novi Marof, gremo JUTRI za cel vikend :) )

Count as in! :naughty:

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Dečki in deklice... (kat, rude, bojč, suzuki, SN,...)

29.8. ima zakupljeno stezo MBRE društvo ali karkoli so: http://www.mbre.at/inhalt/index.htm in nima Fiala.

A smo to že vedeli prej? :hmm:

Se je slučajno že kdo prijavil ali pa kaj poklical/kontaktiral?

Da ne bomo šli samo gledat druge, kako motorirajo... :grrr

Objavljeno

29.8. ima zakupljeno stezo MBRE društvo ali karkoli so: http://www.mbre.at/inhalt/index.htm in nima Fiala.

Fiala ma ziher 10.09 (R Days).

Pa da malo nasmetim, poglej na www.mcm.si koledar (13.09/Grobnik), je kar ugodno.

Objavljeno

Hola Gregs,

jst sem jim poslal emajl ene 14 dni nazaj, pa so mi odpisali da je kul, lahko pridem(o), cena je 105 EUR (vseeno al bi nakazal denar takoj, več kot 14 dni prej, al pa on-the-face-of-the place), emajl sem FWjal rudetu in bojču, tebi ga zdele žal ne morem ker ga mam na službeni mašini... maš pa urnik na http://www.mbre.at/

upam da se vidmo...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!